Οι άνθρωποι που διέλυσαν το ποδόσφαιρο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ανωμαλίας, σαν φύση μας είναι στο αίμα μας και είπαμε τώρα να το μεταδώσουμε πλήρως στην μπάλα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ζούμε στην αγαπημένη μας χώρα παρότι ποδοσφαιρικά δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται από τη Ντία και πάνω. Δυστυχώς όμως εδώ στο νησί είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και στα υπόλοιπα γεγονότα. Μην στενοχωριέστε, δεν πρόκειται να γράψω για τους άλλους, γραμμένους τους έχω (μεταφορικά + κυριολεκτικά) όμως επειδή όλη αυτή η ραψωδία παίρνει μπάλα και εμάς, είπα να ασχοληθώ με όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Βλέπουμε όμως τι συμβαίνει γύρω μας και επικρατεί ένα προϊόν που είναι προς κατάρρευση. Οι άνθρωποι που ηγούνται του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού δεν μπορούν να διοργανώσουν έναν τελικό της προκοπής και καθημερινά κόβουν και ράβουν τον αριθμό των εισιτηρίων. Πάντως με αυτά που διαβάζω περισσότεροι βρέθηκαν στο σινεμά για τους Avengers όταν πήγα να δω το έργο παρά εκείνους που θα πάνε στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Όταν Γραμμένος και Βασιλειάδης δεν είναι σε θέση να τα βρουν για να διοργανώσουν έναν τελικό με αποτέλεσμα να φοβούνται τον ίσκιο τους για επεισόδια τότε τι μπορούμε να περιμένουμε εμείς οι ίδιοι;

Την ίδια ώρα βέβαια είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως στον ΟΦΗ άνθρωποι όπως ο Μπούσης ή οι Σαμαράδες που τόσα χρόνια είχαν μάθει να ασχολούνται με διαφορετικά πρότυπα συνείδησης, θα απορούν με τι πήγαν να ασχοληθούν. Και δεν μιλάω για τον ΟΦΗ αλλά για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου που στον ΟΦΗ θέλουν να φτιάξουν αλλά στο τέλος θα καταλήξουν να είναι ολομόναχοι σε αυτόν τον αγώνα που κάνουν.

Πάμε και στα δικά μας, που με την ευθύνη του Γραμμένου και του Βασιλειάδη, περιμένουμε να δούμε πότε θα ξαναβρεθούμε στο καλοκαιρινό “Γεντί Κουλέ” αλλά και να συνδυάσουμε κανένα διήμερο στα Χανιά όπου θα απολαύσουμε μαζί τις 11 “ασπρόμαυρες” φανέλες με την θάλασσα και την εξαιρετική νυχτερινή ζωή.

Βέβαια για να τα λέμε όλα, όπως τα έχω ξαναγράψει, την μεγαλύτερη ευθύνη για ότι συμβαίνει με την αναδιάρθρωση δεν την έχουν οι δύο κύριοι αλλά οι λιγούρηδες ιδιοκτήτες των ομάδων που ενώ δεν σπάει ο καρπός για να πέσει κανένα ευρώ, περιμένουν το κράτος να τα βάλει στις δικές τους τσέπες και από εκεί να πάνε στα χέρια τρίτων και τέταρτων.

Eμείς βέβαια θα κάνουμε υπομονή, το πολύ – πολύ  να ξεκουραστούμε για καμία Κυριακή παραπάνω μπας και ξεκινήσουμε τα μπάνια μας. Τα παιδιά μας, ούτως ή άλλως, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, γνωρίζουν πως θα πάνε στα μπαράζ με τον τίτλο του φαβορί όμως αυτό δεν είναι αρκετό.

Σε ένα βρώμικο ελληνικό προϊόν όπου επικρατεί η ανομία, εξ’ ου και η συνήθεια των ομάδων της Football League να προσπαθήσουν να περάσουν τα δικά τους από τα “παραθυράκια”, εμείς ως ΟΦΗ είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε μέχρι να βρεθεί η λύση σε αυτό το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με ξεκάθαρη ευθύνη Γραμμένου και Βασιλειάδη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Προς το παρόν,τουλάχιστον,δεν υπάρχει καμμία αναδιάρθρωση αφού η σχετική τροπολογία απωθείται στο άγνωστο μέλλον.Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα γίνει αναδιάρθρωση παραμονές εκλογών.Είναι πολλές οι ψήφοι των Ηπειρωτών(όπως και των Κρητικών σε αντίθετη περίπτωση) και οι Συριζαίοι δεν θα διακινδύνευαν με τίποτα να χάσουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ για το συγκεκριμένο θέμα.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

  2. Η συνεργασία σου με τον Τράγκα ξεκιναει ΔΕΞΙΑ και δυνατα, θα περάσεις τις εξετάσεις των παραπολιτικων του Μαρινακη με αυτο το αρθρο σιγουρα. Εαν ο ΟΦΗ ηταν 10ος θα ελεγες οτι ο Βασιλειάδης κατέστρεψε το ποδοσφαιρο?

    1. Η μόνη συνεργασία που έχω είναι με το φαγητό και τον Θεό. Δεν με ενδιαφέρουν τα κομματικά και τα πολιτικά. Μακρυά από εμένα, ψηφίζω μόνο Πειρατές και τίποτα άλλο σαν τέκνο του ΠΑΣΟΚ και του Αντρέα.

    2. Συγγνώμη που απαντάω εγώ Αντώνη αλλά εγώ αν και διαφωνώ σχεδόν σε όλα με τον Σαρρή (σόρρυ Μάνο), σε αυτό, συμφωνώ..

      Επί των ημερών του, έχουμε μια αναδιάρθρωση που κάνουμε σαν να έχει περάσει ενώ δεν έχει περάσει και είναι ευθύνη ΜΟΝΟ δική του να την είχε πάει στη Βουλή καιρό τώρα, δε ξέρουμε τι θα γίνει του χρόνου στις κατηγορίες αφού η Λίγκα δεν έχει συμφωνήσει σε κάτι, αν θα έχουμε πλει οφ ή τρίτο γύρο πχ, αφού περιμένει την αναδιάρθρωση..

      Οι 2 τελευταίοι τελικοί έχουν γίνει με επεισόδια και τώρα δεν μπορεί να βάλει 1000 άτομα σε γήπεδο με 70 χιλιάδες θέσεις, έφερε ξένους διαιτητές μόνο για τα ματς που τον ενδιαφέρει και αδιαφόρησε για τα ματς του υποβιβασμού γιατί ποιος νοιάζεται. Δεν έχει λύσει το θέμα της διαιτησίας δηλαδή παρά μόνο για 4 ομάδες.. Διέκοψε το πρωτάθλημα για τον Τζήλο και το ξανάρχισε χωρίς να αλλάξει τίποτα, κάνει αβάντες συνεχώς στους μεγάλους (οκ, αυτό το κάναν όλοι), και αν θέλουμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο να καταστρέψει και το μπάσκετ πλέον με την βοήθεια κυρίως ΟΣΦΠ αλλά και ΠΑΟ.. Σόρρυ, τι άλλο να κάνει για να πούμε ότι είναι ανεπαρκής;

      Και για να το πάμε και ανάποδα, τι τον κάνει πετυχημένο;

    3. Τι σχέση έχει ο Μαρινακης με το αν ο Βασιλειάδης και οι λοιποί δεν είναι ικανοί να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που οι ίδιοι σχεδίασαν, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρειται η ομάδα μας?

  3. Λαϊκίζεις στεγνά κύριε Σαρρή! Το ζητούμενο είναι να αλλάξει αυτή η σαπίλα. Όποιος και να ήταν Κυβέρνηση, τα ίδια εμπόδια θα συναντούσε και λίγα πράγματα θα άλλαζαν. Καρφί δε μου καίγεται αν θα πιστωθεί την όποια αποτυχία ή επιτυχία ο συριζα ή η νδ ή οι Πειρατές (όπως λες). Να δούμε επιτέλους ένα πρωτάθλημα επί ίσοις όρις θέλουμε. Θα αντέξει το Κράτος τον πόλεμο του ποδοσφαιρικού παρακράτους και της ελληνικής νοοτροπίας (που αποτελείς κι εσύ μέρος αυτής) ή θα λυγίσει;

    1. Κύριε Carpenter θα μπορούσα να αποδεχθώ τον όρο “λαϊκισμό” εάν εξέφραζα την άποψη τον τελευταίο μήνα που έχει γίνει χαμός με το θέμα της αναδιάρθρωσης. Εγώ προσωπικά έχω πει εξαρχής, από τον Αύγουστο πως είναι ένα προβληματικό πλάνο και σιγά – σιγά οι ομάδες βγαίνουν και ξεσηκώνονται. Εάν εσύ είσαι ευχαριστημένος με την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίζει το κράτος, εγώ πάω πάσο. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι αλλά όταν μιλάμε για μπάλα, καλό είναι να μην εθελοτυφλούμε και να αφήνετε στην άκρη τα κομματικά σας πιστεύω – όσο και αν θέλετε να το κρύβετε.

      1. Προσωπικά δεν ακολουθώ κανένα κόμμα. Όλα ίδια μου φαινονται. Ότι και να ψηφίσουμε, πάλι… ΠΑΣΟΚ θα βγει (αν καταλαβαίνεις τι εννοώ). Σου χρεώνω λαϊκισμό γιατί έχεις έναν πιασαρικο τίτλο (με φωτογραφίες) και γράφεις ευκολοχονευτα “κατηγορώ”. Η σαπίλα (και το ξέρεις καλά) δεν είναι 1+1. Ούτε εμφανίστηκε τώρα. Το πρόβλημα είναι τεραστιο και δεν ευθύνεται μόνο μια Κυβέρνηση. Ούτε φτάνουν 5-6 παράγραφοι να το αναλύσεις. Δεν πιστευω πως εξυπηρετείς συμφέροντα. Όχι. Απλά είσαι επιφανειακός και τσιτατος τις περισσότερες φορες. Εξού και ο χαρακτηρισμός μου. Καλοπροαίρετα πάντα γιατί σε διαβάζω τακτικά. ΟΦΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.

        1. Δεν λαϊκίζω”, δέχομαι τις διαφωνίες και την διαφορετική άποψη. Δεν είναι θέμα Κυβέρνησης. Σε καμία περίπτωση δεν συγκεκριμενοποιώ το πρόβλημα. Η άποψη μου είναι πως για το χάλι με την αναδιάρθρωση αυτός που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο Βασιλειάδης και κανένας άλλος. Ασφαλώς και η σαπίλα δεν εμφανίστηκε τώρα, είναι χρόνια τώρα που υπάρχει. Όμως εγώ αναφέρομαι σε ένα και μόνο θέμα: Αυτό της αναδιάρθρωσης.

  4. Η αναδιαρθρωση σαφώς και συμφερει τον ΟΦΗ γιατί απο ενα συμβολαιο 700000 θα παει στην ΕΡΤ με 2000000. Η nova εχει χρεωκοπησει και κανεις δεν θελει να την αγοράσει. Με την αναδιαρθωση θα υποβιβαστουν ομαδες χωρις κόσμο (Απολλων – Λεβαδειακος – Ξανθη) αλλα και στην β εθνικη θα μοιραστούν ενα σοβαρο ποσο οι ομαδες ετσι ωστε απο το Δεκεμβριο να μην αποχωρουν καποιες η να συντηρούνται μονο απο το στοιχημα. Οσο για την ολιγορια που πραγματι υπαρχει μηπως δεν φταιει μονο ο Βασιλειαδης αλλα και οι πιεσεις απο τους τοπικούς βουλευτες? Τουλαχιστον το τελευταιο πρωταθλημα με την μεγαλη αυξηση εισητηριων, τους καλούς αγωνιστικους χωρους παρα τις σφοδρες βροχωπτωσεις, τους λιγοτερους ψιθύρους για στημενα, αλλα και αλλο πρωταθλητη εκτος τον εμπλεκομενο στα στημενα δεν αξιζει στον Βασιλειδη ο τιτλος καταστροφεα

  5. Καλησπέρα σας. Εξαρχής Θέλω να πω οτι ειμαι ΟΦΗ ομιλητής φίλαθλος. Για να μπω κατευθείαν στο θέμα για τελικούς, μπαράζ, επιτελους η βία πρεπει να σταματήσει απ τα γήπεδα δεν γίνεται να λεμε συνέχεια τα ιδια και τα ίδια. Καμερες υπάρχουν στα γήπεδα, αυτοί οι οποίοι κανουν το τσαμπουκά και τα σπάνε ή σκοτώνοντε αναμεταξύ τους, είναι υποχρεωμένοι οι παράγοντες να τους πιάσουν να μην ξανά μπουν στο γήπεδο ποτέ. Αν λοιπόν το κάνουν να μην βάζουν φιλάθλους στο γήπεδο γι’αυτό το λόγο, να μην ξανά πάει άνθρωπος σε γήπεδο.. καλά καλά τους κάνουν, αλλά σε όλες τις ομάδες Όχι όπου τους παίρνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five − three =