Ψιτ, παιδάκια τα λέμε από τον Αύγουστο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι γραφικοί που ασχολούνται (μόνο) με το πέναλτι Κομίνη και όχι με όλα τα υπόλοιπα και ο ΟΦΗ που θα τους χορεύει στο ταψί. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Είμαι από εκείνους που πιστεύουν στην μοίρα. Πείτε το από προσωπική εμπειρία, πείτε το από διάφορα προσωπικά γεγονότα – ακόμα και για τον ΟΦΗ μπορώ να πω ιστορίες που είχαν το παιχνίδι της μοίρας.

Τι πιο σπουδαίο παιχνίδι της μοίρας για το παρόν και το μέλλον του ΟΦΗ από το γεγονός ότι στο παιχνίδι για τον “Ολλανδό” ξεκίνησε η νέα εποχή του συλλόγου. Που να ξέραμε όλοι μας όταν βρεθήκαμε στο “Γεντί Κουλέ” εκείνο το βροχερό βράδυ του Νοέμβρη του 2017 πως έναν χρόνο μετά θα άλλαζε ριζικά η ιστορία του ΟΦΗ και θα περνούσαμε σε χρυσά χρόνια; Δεν το ξέραμε και το μάθαμε 10 μήνες νωρίτερα.

Η φετινή χρονιά έπρεπε να πάει έτσι. Έπρεπε να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο. Με γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Με buzzer beater που θα σήμανε και το τέλος της φετινής περιόδου. Και μάλιστα την ίδια ημερομηνία (22 Μαΐου) που ο ΟΦΗ έφευγε από τα σκατά της Γ’ Εθνικής έμελλε ακριβώς την ίδια μέρα τρία χρόνια μετά να βγάλει από πάνω του κάθε άγχος για τη νέα σεζόν.

Για το παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Είμαι εκείνος που έχω κριτικάρει πολλές φορές τους παίκτες του ΟΦΗ για την έλλειψη προσωπικότητας που έχουν δείξει όμως πως μπορώ να τους κακίσω όταν εμείς που ήμασταν απ’ έξω, κοντεύαμε να σκάσουμε. Φανταστείτε δηλαδή τι πίεση ένιωθαν όλοι όσοι ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι από τα παιχνίδια που θα τα μνημονεύουμε στο μέλλον. Όχι μόνο γιατί η πρώτη χρονιά του Μιχάλη Μπούση με τον ΟΦΗ ήταν ψυχοβγαλτική και έπρεπε να φτάσουμε στο 95′ για να ηρεμήσουμε αλλά για όλα όσα ζήσαμε σε αυτό το παιχνίδι. Είναι ματς που θα μνημονεύεται στο μέλλον και θα γεννήσει τις επόμενες γενιές φιλάθλων του ΟΦΗ.

Τώρα για τους γραφικούς συναδέλφους που σχολιάζουν την απόφαση του Κομίνη – που όντως δεν υπάρχει πέναλτι και το έγραψα και στο live του σάιτ – θέλω να τους πω κάτι: Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε γρήγορα γιατί όταν θα σας έρθουν κατακούτελα τότε θα ζαλιστείτε για τα καλά.

Εγώ σας προετοιμάζω για να τα ξέρετε: Τον κακομοίρη ΟΦΗ άλλων εποχών να τον ξεχάσετε. Τελείωσαν τα αστειάκια γύρω από την πλάτη της ομάδας και (κυρίως) του κόσμου της.

Έχουμε να ξεπληρώσουμε ακόμα πολλά γραμμάτια και είμαστε ακόμα στην εκκίνηση της νέας εποχής. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αντιθέτως είμαστε στο ξεκίνημα και από τον Αύγουστο, να έχουμε όλοι την υγεία μας, τότε θα τα λέμε πιο συχνά.

Διάφορα παραμάγαζα του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι κονδυλοφόροι τους που ασχολούνταν με τον ΟΦΗ, θα πάρουν τα μαθήματα τους. Και αν φέτος τα παιδιά πήραν χαρές μέσα από τις δικές μας στενοχώριες τότε τα επόμενα χρόνια θα δούμε τους ρόλους να αντιστρέφονται.

Μια μικρή πρώτη γεύση δόθηκε φέτος. Από Αύγουστο θα έχουμε να συζητάμε και για τα υπόλοιπα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

18 σχόλια

  1. Nα αρχισουν οι αποδεσμευσεις τωρα αμεσως ολοι ξερουμε ποιοι πρεπει να παρουν αμεσα ποδι η ομαδα μας χρειαζεται παιχτες με τσαγανο παθος προσωπικοτητα και οχι τρεμουλιαρικα και αμπαλα παιχτακια οχι αλλη τετοια χρονια τελος

  2. Θα συμφωνήσω στα περισσότερα. Δεν θα συμφωνήσω στο ύφος αυτό το “θα δείτε τί θα πάθετε” κλπ. Όταν το πάθουν τότε θα έγραφα έτσι. Όσο για το πέναλτυ, ναι πονάέι πολύ και είναι απόλυτα λογικό να φωνάζουν οι άνθρωποι. Ας μην ξεχνάμε πριν μερικά χρόνια που έπαιζε ο ΟΦΗ στις Σερρες που πέτυχε γκολ κανονικό που μόνο ο διαιτητής ξέρει γιατί το ακύρωσε. Έτσι μας πόνεσε κι εμάς όταν έπεσε κατηγορία επειδή δεν μέτρησε εκείνο το γκολ.
    Για το παιχνίδι, μάλλον για τα παιχνίδια έχω να πώ ότι με βάση τις 2 εμφανήσεις η ομάδα αυτή δεν έπρεπε να μείνει ούτε για αστείο. Έπρεπε να έχει καθαρίσει την υπόθεση από το πρώτο παιχνίδι με ένα 0-1 ή 0-2 αν ήθελε να λέγεται ομάδα πρώτης κατηγορίας. Ο Πλατανιάς έπαιξε με το μαχαίρι στο στόμα, ήθελε πιο πολύ να ανέβει, τα μάτια τους ήταν γεμάτα τσαμπουκά. Άξιζε να ανέβει 100%. Ευτυχώς για τον ΟΦΗ έχασε τουλάχιστον 10 φαβμούς φέτος στα τελευταία λεπτά των αγώνων, έπρεπε να έρθει στο 90 φεύγα για να πάρει κι αυτός κάτι στο 90 φεύγα, άδικα βέβαια.
    Προσοχή, αν δεν αλλάξουν πολλά στο ρόστερ της ομάδας, αλλά μιλάμε ότι πρέπει να αλλάξουν ΠΟΛΛΑ, η ομάδα έχει πέσει από τώρα!!!
    Άντε καλό καλοκαίρι και καλή δύναμη στο Πλατανιά!!!

    1. Μάνο δεν μιλάω για τον Πλατανιά που δικαιολογημένα θα διαμαρτύρεται. Μιλάω για τους “ντεμέκ” ουδέτερους που από χθες έχουν κάνει πάρτι.

      1. Σπύρο πάρε μας μια π&€# ρε. Και το αν ο ΟΦΗ θα πέσει του χρόνου θα το δούμε. Μάλλον θα τρίβεις τα μάτια σου με τόν ΟΦΗ από εδώ και πέρα. Και τον κόσμο πού έχουμε εμείς οι ομάδα σού ούτε στα όνειρα της.

  3. Κανείς δεν λέει για το κανονικό γκολ που ακυρώνει ο επόπτης.

    1. Τον τσουκαλα τι τον εχεις; ειναι καθαρο οφσαιντ…οσο δεν διαμαρτυρηθηκα στο γκολ του λεβαδιακου ετσι και τωρα δεν θα πω τιποτα για το πεναλτυ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΤΕΛΟΣ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

    2. Moνο προεδρος και φιλαθλοι δεν φταινε.αρχιζουμε το καλοκαιρι παπαδοπουλος ισως δεν υπηρχαν χρηματα αλλα μαλον λαθος εκτιμηση.νομισε οτι με τους παικτες β εθνικης ειχε ομαδαρα.οι δημοσιογραφοι λιβανιζαν επευφημουσαν.η απειρει ειστε η δεν θελατε να γραψετε αληθεια.τον ιανουαριο ο σαμαρας ειχε χρηματα αλλα δεν ειχε την ικανοτητα να βρει παικτες επιπεδου α εθνικης.καλο ειναι να μην ασχολειθει ξανα.πειραματα δεν χρειαζονται τωρα.καποιος εμπειρος να αναλαβει.πρεπει να φυγουν πολλοι και να ερθουν αξιοι .να αγαπησουν την ομαδα οχι μονο για λεπτα.θελει σκεψη ψαξειμο εμπειρια.ο βερα αγαπα την ομαδα δεν ξερω αν ξερει την ελληνικη πραγματικοτητα σημερα.δημοσιογραφοι σωστη κριτικη απο την αρχη.οχι οταν ειναι η ομαδα στον γκρεμο.μην φτασουμε παλι στο95

    3. Συγχαρητήρια για την παραμονή! Ο Ο.Φ.Η. πρέπει να παίζει στην άλφα και να ναι δυνατός.

      Υ.Γ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!

  4. Πρέπει να πέσει χρήμα τώρα για καλούς παίκτες. 4-5 βλέπω να μένουν όχι παραπάνω θέλει πολλές μεταγραφές οι ομάδα φέτος. Να δουλέψει σωστά τώρα τό καλοκαίρι και να δούμε ωραία μπάλα την νέα χρόνια με ηρεμία..

  5. αφου τελειωσε με επιτυχια εστω και ετσι αυτη η απιστευτη χρονια, πρεπει να μας γινει μαθημα και να μην επαναληφθει…μεταγραφες 6 ετοιμων παικτων πρωτης ποιοτητας και αλλων 6 για τη λαντζα..αποδεσμευση τουλαχιστον 6-8 …αν πρεπει τωρα να συνεχισει ο βερα, δεν ειμαι σιγουρος….προτεινω να μεινει, εκτος αν βρεθει προπονητης μεγαλο ονομα

  6. Ωραίο πέναλτι σου έδωσε Μανώλη-Μανωλάκη. Πέναλτι που σε κράτησε κατηγορία όπως και η περίεργη συμπεριφορά συγκεκριμένου αντιπάλου. Μανώλη-Μανωλάκη θα τα πούμε τον Αύγουστο,συμφωνούμε απόλυτα. Πρώτο φαβορί για υποβιβασμό είσαι, Μανώλη-Μανωλάκη, με το πιο ξεφτιλισμένο πέναλτι, με την παράγκα να σε κρατάει κατηγορία γιατί μαζεύεις 4000 κόσμο σε έναν πληθυσμό 400.000 κατοίκων ανά τον Νομό.
    Μανώλη-Μανωλάκη, γελάνε και τα “Τσιμέντα” με τον ΟΦΗ. Και σταμάτα να τοποθετείς τον ΟΦΗ ως οπαδικό εκπρόσωπο του νησιού. Όλα τα Χανιά , το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλαος αλλόθρησκοι είναι. 4000-5000 είστε οι γνήσιοι. Οι άλλοι είναι βάζελοι,γάβροι που στα μεγαλα ματς είναι ΚΑΙ οφη.
    ΟΚ;

    1. Πρέπει να είσαι πολύ ερωτευμένος με τον ΟΦΗ και μαζί μου για να μπαίνεις στο Gentikoule και να σχολιάζεις κάτω από το blog μου. Στείλε μου διεύθυνση να σου στείλω μια γλάστρα.

      1. Xaxaxa kalooooo :-p

    2. αχαχαχαχαχαχα.. ποσο κακομοιρης παιζει να εισαι ρε φιλε με τα 1000 ονοματα.. τελευταιος..αχχαχαχααχχαχααχα.. εγω ειμαι απο την ανατολικη κρητη και ναι οντως, εχει γαυρο-βαζελους, δεν ισχυει ομως αυτο π λες.. απο τους 700+ χιλιαδες κατοικους της κρητης, δεν ειναι μονο 5000 οι γνησιοι ομιλιτες, ειναι πολλοί παραπάνω. Ελα, αλήθεια τώρα πες, δεν κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου από το να ασχολείσαι με μας; από που είσαι; απ όπου κ αν είσαι το σίγουρο είναι οτι είσαι πρώτης τάξεως παρακεντές… κ μέγιστος ψ*λοβρόντης αν μη τι άλλο….

    3. Οι σίγουροι βαθμοί εκτος παρενθέσεων, οι πιθανοί εντός:

      Παναιτωλικός ΟΦΗ 1-1 (1-2) +1(+3)
      ΑΕΛ – ΟΦΗ 0-1 +2
      Λεβαδειακός – ΟΦΗ 1-1 +1
      ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-0 (1-1) (+1)
      ΟΦΗ – Ξάνθη 0-0 (???-0) (+2)

      Και για να είμαστε σωστοί ΠΑΣ -ΟΦΗ 1-0 = -1

      Με τους σίγουρους βαθμούς 32 + 1+2+1-1 = 35 βαθμοί, ΟΦΗ 9η θέση, μπαράζ: ΞΑΝΘΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
      Αν βάλουμε και το μέγιστο των υποτιθέμενων: 35+6 = 41 και 6η θέση!

      Τα φιλιά μας στην παράγκα που μας κράτησε κατηγορία…. Πράγματι είναι να γελάνε και τα τσιμένα (ίσως όχι με την έννοια που νομίζεις)….

  7. Σπύρο πάρε μας μια π&€# ρε. Και το αν ο ΟΦΗ θα πέσει του χρόνου θα το δούμε. Μάλλον θα τρίβεις τα μάτια σου με τόν ΟΦΗ από εδώ και πέρα. Και τον κόσμο πού έχουμε εμείς οι ομάδα σού ούτε στα όνειρα της.

  8. Πεναλτυ ή όχι οφσάιντ ή όχι συζητάμε. Έτσι είναι η μπάλα!!! Αυτό που μου μένει εμένα είναι ότι αρχίζω να πιστεύω στα μεταφυσικά, από τότε που πέθανε ο γκεραρντ λες και ένας άγγελος είναι πάνω από υνν ομάδα, ανέβηκε, βρήκε διοίκηση μέρα από 20 χρόνια, σώθηκε και…

  9. Μια παράκληση μόνο κύριε Σαρρή: Μη δημιουργείτε προσδοκίες στον κόσμο παραπάνω από το φυσιολογικό.
    Ο ΟΦΗ είναι οι μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου για μας, αλλά καλό είναι να είμαστε αντικειμενικοί. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα της προκοπής τα τελευταία 19-20 χρόνια. Η ομάδα έχει μικρύνει (αγωνιστικά) σε σημείο που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να έχουμε ψηλά τον αμανέ και μεγάλες προσδοκίες.
    Επιτέλους ήρθε η ώρα να αναπνεύσουμε με αισιοδοξία, αλλά και με αυτοσυγκάτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen + four =