ΟΦΗ και εκλογές

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μπαίνουμε λοιπόν οριστικά στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών όπου πάνω από όλα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το συμφέρον του ΟΦΗ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ξεκινάω τον πρόλογο του κειμένου, επειδή μπορεί να θεωρήσετε ορισμένοι πως είναι προεκλογικό. Καμία σχέση και αποφεύγω τις πολιτικές κουβέντες όπως ο διάολος το λιβάνι.

Όμως βρισκόμαστε μια Κυριακή πριν τις επαναληπτικές εκλογές που θα αναδείξουν και τον δήμαρχο της αγαπημένης μας πόλης για την επόμενη πενταετία. Πάμε λοιπόν να δούμε τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής: Γιάννης Κουράκης και Βασίλης Λαμπρινός (με την σειρά των αποτελεσμάτων που προκύπτουν μέχρι τώρα) θα διεκδικήσουν τον Δήμο Ηρακλείου την ερχόμενη Κυριακή.

Με το Ηράκλειο να μπαίνει σε μια διαφορετική τροχιά για τα επόμενα χρόνια, πρέπει η δημοτική αρχή – όποια και αν είναι αυτή – να δώσει (μέσα σε όλα τα μεγάλα και σημαντικότερα προβλήματα της καθημερινότητας μας) την δέουσα σημασία στον ΟΦΗ. Στον ΟΦΗ όχι μόνο ως σύλλογο αλλά και ως Ανώνυμη Εταιρεία που πλέον έχει μπει σε μια διαφορετική τροχιά εξέλιξης και ανόδου επιπέδου σε σχέση με ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Με λίγα λόγια ο ΟΦΗ έχει μετατραπεί εδώ και μερικούς μήνες σε έναν “μεγάλο παίκτη” για την πόλη που φιλοδοξεί να γίνει ένα μητροπολιτικό κέντρο της Κρήτης και όχι μόνο. Ο ΟΦΗ είναι πλέον, με την έλευση του Μιχάλη Μπούση, ένας παίκτης – κλειδί για τις εξελίξεις στην πόλη και όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο. Η επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στην οποία πρόκειται να προχωρήσει γύρω από το “Βαρδινογιάννειο” είναι κάτι που και εργατικά χέρια θα δημιουργήσει αλλά και μια άνοιξη στην περιοχή που ναι μεν θεσμικά ανήκει στον Δήμο Μαλεβιζίου όμως οι εκτάσεις που πρόκειται να εκμεταλλευτεί είναι μια “ιδιοκτησία” του Δήμου Ηρακλείου. Με λίγα λόγια, εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μην κολλήσει πουθενά και για κανέναν λόγο η διαδικασία της παραχώρησης των οικοπέδων στον ΟΦΗ και τον Μιχάλη Μπούση.

Πρόκειται για ένα έργο που είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην πόλη του Ηρακλείου και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αγκαλιάσει η νέα δημοτική αρχή – όποια και αν είναι αυτή – και κυρίως να μην κωλυσιεργήσει καθόλου.

Στην Λότζια πρέπει να αντιληφθούν πως, πλέον, ο ΟΦΗ δεν είναι ο φτωχός συγγενής της πόλης αλλά αντιθέτως αποτελεί τον μεγαλύτερο πρεσβευτή της και που ο ρόλος του θα αναδειχθεί πάρα πολύ μέσα στα επόμενα χρόνια. Σε σημείο που πολλοί θα δουν πολλά πράγματα και δεν τα πιστεύουν.

Ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη κανέναν όμως σε έναν οργανισμό που αναπτύσσεται ταχύτατα με συνθήκες που σε λίγο καιρό θα είναι “ξένες” – ως προς τη νοοτροπία – για την πόλη θα πρέπει να το δουν με τέτοιον τρόπο που θα πρέπει να αντιληφθούν ακόμα περισσότερο το μέγεθος του γιατί είναι σίγουρο πως σε λίγο καιρό – εφόσον δεν ακολουθήσουν τα βήματα του – μόνο χαμένοι θα είναι και τίποτα άλλο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. Με τον Κούρακα Δήμαρχο όλα ντρέτα θα πάνε!!!!!

    1. Και με τον άλλο καλά θα πάνε!!

  2. Να μην “κολλήσει” πουθενά αυτή η επένδυση λοιπόν?
    Ενώ άλλες άλλων ΑΕ αν κολλήσουν δεν μας πειράζει, γιατί εμείς είμαστε ΟΦΗ?
    Και φυσικά αν “κολλήσει” έχουμε και ψήφους και θα τους δείξουμε εμείς?

    Οι ίδιοι γράφεται άρθρα για την κρίση και το πώς ήρθε, τις πελατειακές όμως σχέσεις τις γουστάρουμε αν μας ωφελούν έτσι? Γιατί εδώ μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση και είναι διαφορετικά νομίζουμε.

    Τήρηση της νομιμότητας και καλό είναι να σκεφτόμαστε ότι υποστηρίζουμε μιαν ομάδα οχι συγγενή του Ηρακλείου αλλά πολίτη του Ηρακλείου όπως όλοι μας που σήμερα υπάρχει και αύριο δεν ξέρεις. Έχει πολλά περισσότερα το Ηράκλειο και η Κρήτη από ΠΑΕ και εταιρίες.

    1. Δυστηχώς Λευτέρη στην Ελλάδα η τήρηση της νομιμότητας που εσύ λές δεν είναι τίποτα άλλο απο μια χρονοβόρα διαδικασία μέσα στα κακά στενά της γραφειοκρατίας.Αυτός έιναι άλλος ένας λογος που δεν έχει πάει μπροστά αυτός ο τόπος τόσα χρόνια.’Εχεις προσπαθήσει ποτέ να ανοίξεις μια επιχείρηση,να βγάλεις άδεια οικοδόμης,να βάλεις ρεύμα σπίτι σου ή να συνδεθείς με τη ΔΕΥΑΗ?Το να έχει ο ΟΦΗ μας (εσύ δε νομίζω οτι είσαι ΟΦΗ) μια βοήθεια για να αποφύγει όλη αυτή τη καθυστέρηση,δεν είναι παρανομία.Το να γίνει η διαδικασία αδειοδότησης γρήγορα μόνο οφέλη θα έχει ο τόπος.Σκέψου ποσα άτομα θα δουλέψουν σε αυτη την επενδυση μέχρι να πραγματοποιηθεί και πόσα ατομά θα βρούν δουλειά μόλις τελειώσει το project.
      Όσο για τις άλλες Α.Ε. που λές δε νομίζω να είχε πρόβλημα ποτε μια μεγάλη επένδυση στο Ηράκλειο εκτός εάν μπήκαν στη μέση είτε η Αρχαιολογία είτε η Δασική υπηρεσία,άν και για το δεύτερο έχει βρεί τη λύση…

      1. Το σχόλιο σου έπρεπε να τελειώνει στις πρώτες πέντε σειρές. Τα υπόλοιπα δεν σε αφορούν.Αλλα επειδή μάλλον είσαι προπετης και αυθάδης έχω ανοίξει επιχείρηση, “τυγχαινει” να διευθύνω μια , έχω τρέξει για άδειες που εσύ μπορει και να αγνοείς την ύπαρξη τους.Για ΔΕΗ κ.λ.π. γελάει ο κόσμος που με ξέρει και διαβάζει το μήνυμα σου. Προφανώς και δεν είμαι ο ΟΦΗ που είσαι εσύ, αλλά πολύ φοβάμαι πως ο ΟΦΗ που είσαι τελείωσε. Όσο αυτά που λες για δουλειές κρατά τα για όταν κατέβεις και συ υποψήφιος κοινοτάρχης ή δημοτικός σύμβουλος. Καλό θα είναι να μάθετε μερικοί να ακούτε και να βουτάτε την γλώσσα σας στο μυαλό σας πριν μιλήσετε. Αυτά που γράφεις είναι η αρχή του μέσου-βυσματος που δυστηχως έχει οδηγήσει εδώ τα πράγματα. Κάνε τίποτα καλύτερο στη ζωή σου από το να είσαι ΟΦΗ και θα καταλάβεις.

  3. Ο κ. Κουράκης και παλαιότερα που ήταν Δήμαρχος βοήθησε τον ΟΦΗ σε δύσκολες στιγμές αν δεν κάνω λάθος ήταν και πρόεδρος της ομάδας δεν θυμάμαι εκεί στα πέτρινα Χρόνια.
    Τώρα οι επενδύσεις καλές είναι, αλλά πρέπει να παρει πρωτα παικτες για του χρόνου επιπέδου Α’ Εθνικής – κΙ οχι Β’ απο εξωτερικό -.για να μην δούμε τα περσινά και να τρέχουμε στο τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × five =