Παραλία, ίντερνετ και υπομονή

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μεταγραφικά φέτος ο ΟΦΗ βαδίζει σε πρωτόγνωρα επίπεδα και είναι δεδομένο πως θα έχουμε γεμάτο καλοκαίρι. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Είναι ένα παράδοξο καλοκαίρι μεταγραφικά. Ουσιαστικά είναι το πρώτο καλοκαίρι της νέας εποχής οπότε προσπαθούμε και εμείς να μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο ΟΦΗ. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, μέχρι τώρα, είναι πως όσα ονόματα έχουμε διαβάσει, δεν παίζει κανένα. Μπορείτε να το διαπιστώσετε και εσείς αυτό, δίχως εγώ να το παίζω έξυπνος ή ξερόλας.

Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του Καβαλιέρι. Γράψαμε πως ενδιαφέρεται ο ΟΦΗ για τον Αργεντινό, μετά ήρθε ο μάνατζερ του που επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον και μετά από μια – δυο μέρες ήρθε η διάψευση από την ομάδα. Είναι γεγονός ότι διαρροές δεν υπάρχουν, ονόματα δεν παίζουν ούτε για… δείγμα και ο ΟΦΗ όμως την ίδια ώρα έχει προχωρήσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο της υπόθεσης.

Ο ΟΦΗ δείχνει πως δεν καίγεται. Ξέρει πως έχει αλλάξει το παιχνίδι πλέον και από εκεί που ο ίδιος παρακαλούσε τους παίκτες να έρθουν στο Ηράκλειο, πλέον εκείνοι παρακαλούν για να έρθουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αυτό που θα σας αποκαλύψω: Παίκτης το όνομα του οποίου γράφτηκε για τον ΟΦΗ, δίχως να υπάρχει τίποτα απολύτως, μόλις έμαθε για τα δημοσιεύματα ξεκίνησε τα τηλέφωνα προς δημοσιογράφους αλλά και τον μάνατζερ του προκειμένου να το “ψάξει” για να έρθει στην Κρήτη.

Μέσα στο καλοκαίρι, ανάμεσα σε παραλία και γραφείο, σας δίνω και ένα πιπεράτο για να πηγαίνει ασορτί με την εποχή. Για να μην έχετε παράπονα, επειδή μέχρι τώρα η μεταγραφική ειδησεογραφία είναι πολύ “φτωχή” – τουλάχιστον στο προσκήνιο.

Πάμε τώρα και στα σοβαρά. Είμαστε ακριβώς 20 ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Τα ονόματα των παικτών που ήδη βρίσκονται στην ομάδα, έχουν “κλειδώσει” και απομένουν κάποιες εκκρεμότητες, άλλες υψηλής προτεραιότητας (Νέιρα), άλλες χαμηλής (Δερμιτζάκης, Ποτουρίδης). Ο ΟΦΗ έχει αυτήν την στιγμή μια “μαγιά” 13-14 παικτών – όπου το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από εκείνους που ήρθαν στο Ηράκλειο τον Γενάρη και δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Από την στιγμή που έκλεισαν δύο σημαντικότατα κεφάλαια, Μεγιάδο&Φερέιρα. Οι δύο παίκτες θα αποτελέσουν βασικά κομμάτια του ΟΦΗ και της επόμενης περιόδου οπότε κλειδώνουν δύο θέσεις που, σε διαφορετική περίπτωση, στο ΒΑΚ θα έπρεπε να αναζητήσουν λύσεις πρώτης γραμμής. Ασφαλώς και ο ΟΦΗ χρειάζεται ενίσχυση και σημαντική. Αν

κάτι μας έδειξε το περσινό πρωτάθλημα, αυτό είναι ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι πιο αυξημένος σε σχέση με ότι πιστεύαμε όλοι μας. Ο ΟΦΗ έφτασε στο σημείο να παίζει την παραμονή στου μπαράζ γιατί αφενός είχε το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία (πιο κάτω ακόμα και από τον υποβιβασμένο Απόλλωνα) και αφετέρου δεν μπορούσε να πάει τον Γενάρη, σε μια περίοδο όπου χρειάζεται να γίνουν 1-2 προσθήκες και όχι 8 όπως έκανε ο ΟΦΗ, στην λογική του “παίρνω 10 παίκτες – διώχνω άλλους 10”.

Βέβαια, λεφτά στην αγορά δεν παίζουν και ο ΟΦΗ έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Δεν εννοώ βεβαίως ότι θα αρχίσει να πληρώνει 200 και 300 χιλιάρικα για παίκτες. Αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί. Μόνο η Λαμία το έκανε φέτος και τώρα διώχνει σωρηδόν γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

Ο ΟΦΗ έχει πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων γιατί πλέον και λεφτά θα ρίξει στην αγορά, και φερέγγυος είναι έναντι αρκετών άλλων αλλά έχει και το + πως είναι ένας σύλλογος που πλέον δουλεύει σε άλλα πρότυπα, στον παίκτη-εργαζόμενο παρέχει άλλες συνθήκες εργασίας ενώ αποτελεί κίνητρο για όλους εκείνους να νιώθουν πως είναι μέλος ενός club που μεγαλώνει (ΞΑΝΑ) ποδοσφαιρικά.

Δίνει όραμα και προοπτικές στους ποδοσφαιριστές που έρχονται στο Ηράκλειο, το hype για έναν παίκτη που έχει κίνητρο να παίξει μπάλα (και όχι να έρθει για pr ή γιατί νομίζει ότι θα πλουτίσει) είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο project μπορεί να συναντήσει στην χώρα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ….. ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΥΠΟΜΟΝΗ……… ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΑΛΙ

  2. η ομαδα θελει πολυ φτιαξιμο.παρα πολυ!.παικτες να την ανεβασουν επιπεδο.αλλιως τα ιδια οπως περυσι.περιμενουμε να δουμε ποιοι παικτες θα ερθουν λοιπον.

  3. ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ…… ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ, ΝΑΣΤΟΣ, ΠΕΡΣΟΝ, ΜΠΟΛΑΚΗΣ, ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ

  4. Συγγνώμη που θα βγω εκτός θέματος, αλλά πραγματικά κουράστηκα να διαβάζω για το πόσο τέλειο είναι το μέρος που θα κάνει προετοιμασία φέτος η ομάδα, το πόσο ανεβαίνει επίπεδο με την επιλογή αυτή κτλ κτλ… Ντάξει, δε λέω, καλή απόφαση να πάει εκεί, μπράβο μας, δεν ανακαλύψαμε όμως και την… Αμερική! Άλλωστε, είχαμε ξαναπάει και παλιότερα (το 2013) στο ίδιο ακριβώς προπονητικό κέντρο.
    Ας μην τρελαινόμαστε, ειδικά από τώρα, βάσει το που θα κάνει προετοιμασία η ομάδα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και το ζήτημα είναι η γενικότερη οργάνωση τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Αυτά θέλουν το χρόνο τους…

  5. Μια απ’τα ίδια πάλι καλά που δεν έχουμε και πρόσφυγες . Πάμε για σωτηρία φέτος. Το καλάθι πρέπει να είναι μικρό πολύ μικρό.Σε πέντε χρόνια αν δεν πέσουμε κάτι μπορεί να γίνει αλλά θέλει πολύ τύχη . εγώ τους υπενθυμίζω ότι για να πάρεις πολλά χρήματα από παίκτη πρέπει να παίζεις Ευρώπη και οχι μπαράζ παραμονής!!!

  6. Θα ηταν πρεπων να μας πειτε οτι παμε ολιγοημερες διακοπες,παρα αυτο που κανετε τωρα. Τα διγματα δεν ειναι ενθαρυντικα.οταν θελεις να κρατισεις παικτης δεν κανεις μειωση. Εκτος εαν ειναι ενα σηριαλ της διοικησης. Οπως το λεει ο φιλος πιο πανω…. Κρατατε μικρο καλαθι. Φανηκε και το γεναρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 + eighteen =