Ο ΟΦΗ του 2019 – 2020

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ θα κάνει πλέον τις κινήσεις του χωρίς άγχος οικονομικό και αγωνιστικό. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την στελέχωση του ρόστερ της νέας χρονιάς.

Βλέποντας τα σχόλια του προηγούμενου blog όπου απλώς κατέγραψα ένα σχόλιο της βαρύτητας της μεταγραφής του Τσιλιανίδη στον ΟΦΗ, είμαι υποχρεωμένος πλέον να τα κάνω όλα πενηνταράκια. Δηλαδή που να έγραφα και για πυρηνική φυσική…

Πάμε τώρα να τα κάνουμε λίγο πιο αναλυτικά για να τα καταλάβουμε όλοι μας. Από τα τέλη του Μάη, με βάση και το κλίμα που υπήρχε στο φουμπου, διέκρινα ένα κύμα νεοπλουτισμού (από ορισμένους για να μην τα ισοπεδώνω όλα) λόγω και της αλλαγής του στάτους κβο του ΟΦΗ. Δηλαδή ο κόσμος προσπαθώντας να κατανοήσει ότι υπάρχει πλέον ένας επενδυτής, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, πίστευε πως μαζί με την έλευση του Μπούση η ομάδα θα έριχνε και εκατομμύρια ευρώ στην αγορά για να πάει να πάρει το πρωτάθλημα. Άλλος έγραφε “γιατί δεν δίνουν 500 χιλιάρικα να αγοράσουν τον Μεγιάδο”, άλλος έγραφε “γιατί να πάρουμε ελεύθερους, να πάμε να αγοράσουμε παίκτες”. Δεν θέλω να αδικήσω και τον κόσμο του ΟΦΗ γιατί βλέπω πως αυτά αποτελούν μια μικρή κλίμακα αντιδράσεων και όχι την πλειοψηφία.

Το ότι ο ΟΦΗ είναι οικονομικά εύρωστος, δεν σημαίνει κιόλας ότι θα πάει σε μπάτζετ 5 και 10 εκ. ευρώ. Αυτό ξεχάστε το. Ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει δικό του αποκλειστικά σύστημα διακυβέρνησης δίχως να κάνει μεταγραφές μάνατζερ, υπεύθυνων στρατηγικού ενδιαφέροντος και πάει λέγοντας. Από την στιγμή που στον ΟΦΗ βρίσκονται άνθρωποι που τρέχουν, ποδοσφαιρικά, το πρότζεκτ όπως ο Γιάννης και ο Γιώργος Σαμαράς τότε αυτομάτως όλα τα υπόλοιπα πάνε περίπατο. Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν Πορτογάλοι, στον ΟΣΦΠ Γάλλοι για να κάνουν αυτήν την δουλειά. Αυτό σημαίνει πως σκέφτονται στείρα επαγγελματικά και όχι με βάση το τι πραγματικά έχει ανάγκη ο σύλλογος τους. Στον ΟΦΗ δεν ισχύει αυτό.

Ο ΟΦΗ βαδίζει σε εντελώς διαφορετικά πρότυπα στον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Θα κάνει αυτό που εκείνος θέλει να κάνει και όχι αυτό που θα του επιβάλει ο καθένας. Και ελεύθερο θα πάρει (Τσιλιανίδης) και σε αγορά ποδοσφαιριστή θα προχωρήσει (Φερέιρα) και σε γενικές γραμμές θα κάνει αυτό που προστάζει η δική του γραμμή και όχι του τι θα του πλασάρει ο καθένας.

Για να μην το κουράζουμε λοιπόν. Ο ΟΦΗ θα πάει σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών. Και αυτό δεν χρειάζεται να το λέει κάποιος που είναι ειδικός, είναι η κοινή λογική. Η ομάδα θέλει ενίσχυση σε όλες τις γραμμές, θέλει παίκτες σε άμυνα, κέντρο – εδώ θα γίνει ανάλογα με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Νέιρα – αλλά και επίθεση. Βάλτε και έναν τερματοφύλακα, πάμε σε έναν αριθμό μεταγραφών που θα φτάσει τις 9-10.

Για τον ΟΦΗ δεν αποτελεί άγχος το οικονομικό. Τα λεφτά θα πέσουν εκεί που πρέπει να πέσουν και κυρίως όμως θα πάνε εκεί που αξίζουν να πάνε. Δεν θα πάνε σε γυρολόγους, δεν θα πάνε σε παίκτες που ανακυκλώνονται δεξιά και αριστερά. Θα πάνε σε επιλογές παικτών που βρίσκονται σε ένα διαφορετικό πρότυπο από αυτά που γνωρίζαμε όλοι μας μέχρι τώρα. Δεν είναι τυχαίο πως έχουν γραφτεί τόσα και τόσα ονόματα και οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να πετύχουν ούτε… βαλσαμωμένο πουλί.

Η στρατηγική επένδυσης στον ΟΦΗ δεν πρόκειται να είναι προϊόν εργασιών fast track. Θα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων διαδικασιών μα δόξα τον Θεό, υπάρχουν ένα εκατομμύριο παίκτες για να πάρει. Το θέμα είναι να γίνουν οι σωστές επιλογές. Σαφώς και θα υπάρξουν αστοχίες, θα γίνουν λάθη – άλλωστε καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει επιτυχία 100% και αν συμβεί αυτό, τότε θα είναι θαύμα των θαυμάτων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

21 σχόλια

  1. Με τα δεύτερα του Πλατανιά Κοροβέσης,με τα τρίτα της ΑΕΚ Γιακουμάκης,με τα τέταρτα του ΠΑΟΚ μιχογιεβιτσ,με τα δεύτερα του αστέρα. ποτέ θα κάνει ξαστεριά? Θέλουμε παίκτες σαν τον μεγιαδο,νειρα,γιανουλι, Σωτηρίου (δεύτερος γύρος), ναμπι (φάουλ μόνο) φανταστείτε όλοι η ομάδα να έπαιζε σαν τον μεγιάδο για να σου τα κάνω πενηνταρακια! Και εγώ λέω ότι ο πρόεδρος δεν έχει χρήματα εσύ υποστηρίζεις το αντίθετο . στήνουν την ομάδα για β Εθνική καλά ξεμπερδεματα.

    1. Εντάξει ρε Γιάννη έχεις δίκιο. Να πάει να πάρει τα πρώτα της ΑΕΚ, τον Λιβάγια, τα δεύτερα του ΠΑΟΚ τον Λημνιό και τον Φορτούνη για κάβα για να είσαι ευχαριστημένος εσύ. Εγώ τώρα τι σχόλιο θες να σου κάνω όταν λες “στήνουν ομάδα για Β’ Εθνική”

      1. Καλησπέρα σας και από εμένα. Υπομονή και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους μας δεν κοιτάμε τη κάνουν οι άλλοι. Εμείς είμαστε οφη και μόνο οφη

        1. παμε να παιξουμε στα πλει οφ..και οτι γινει..του χρονου ακομα καλητερα..φετος νομιζω θα ειμαστε ποιο καλα απο περυσι…μπορει να μην περνουμε ονοματαρες…ομως μπορουμε να κανουμε πολλα…και ο ριζνιτς ειχε ερθει αγνωστος…παπαδες εκανε

    2. Ε όχι ρε αδερφέ ότι ο Μπούσης δεν έχει φράγκα! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Μην ξεχνάμε τα χρήματα που έχει ρίξει ήδη για να ξεχρεώσει την ΠΑΕ, τα χρήματα που έδωσε για τις μεταγραφές του Γενάρη και αυτά που θα επενδύσει για τις τωρινές μεταγραφές και, κυρίως, για την έκταση στο Σκαφιδαρά και τον εκσυγχρονισμό του ΒΑΚ!
      Για το τι είναι ικανός ο πρόεδρος και το επιτελείο του, ΤΩΡΑ θα φανεί! Υπομονή και να θυμόμαστε ότι στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό…

    3. Φίλε ειλικρινά.. έχεις τρικυμία στο κρανίο. Δεν εξηγείτε αλλιώς αυτά που γράφεις. Μπούρδες!!

      1. Μπούρδες ήταν οι επιθετικοί που έφεραν Γιακουμάκης,παρσον και ο σακόρ. Είναι δυνατόν να θέλουμε να μείνουμε κατηγορία και να φέρνουν ρεταλια. Η κατηγορία θέλει 10 παίκτες σαν τον Γιαννούλη , μεγιαδο να είναι έτοιμοι 100 %. Και παίκτες φερέλπιδες που θα σού φέρουν χρήμα αλλά όχι μόνο τέτοιους.

    4. Στο 70% έχεις δίκιο! Για 3 με 4 παίχτες που κρατήσαμε, είναι ΛΑΘΟΣ μεγάλο. “Παρακαλαμε” τον Νειρα.. Να πάρουμε κάποιον άλλο, τόσοι υπάρχουν στην Λατινική Αμερική, όπως είπες και εσύ! Λάθος, έστω κ λίγο που περιμέναμε. Ο Ναμπι, παρά πολύ καλώς, αλλά, μια παίζει και 8 δεν παίζει, είναι επιρρεπής στους τραυματισμός. Ο Κοροβεσης, ανέβηκε όντως στον Β” γύρο, αλλά δεν κάνει για βασικός. Ναστος και ειδικά Περσον, θα το δεις και εσύ ότι δεν μπορεί το παιδί. Απλά έχει μικρό συμβόλαιο.. με ότι συνεπάγεται αυτό.. Η κριτική από όλους μας πρέπει να είναι καλό πίστη και υπομονή αδέλφια να έχουμε. Κάτι καλό θα βγει. Ξέρω ότι αδημονούμε να ζήσουμε, μεγάλες στιγμές, γι αυτό δεν υπάρχει υπομονή, κατανοώ! Γιώργος Σαριδακης – ΟΦΗ Γαλάτσι

  2. Κάνε ότι κάνει ο Αστέρας Τρίπολης πάρε 7 Αργεντινούς που προσαρμόζονται εύκολα αλλά θέλει χρήματα Μάνο γιατί τα αξίζουν όπως ο νειρα.

    1. Τα 300.000 για τον Φερέιρα θεωρούνται χρήματα ή τα περνάμε για αμπελόφυλλα;

  3. Εγώ έχω υπομονή και εμπιστεύομαι το Γιώργο και τον Γιάννη Σαμαρά και μην ξεχνάμε τον πράο Πουρσανίδη και φυσικά τον πρόεδρο μας Μπούσι. Βήμα, βήμα λοιπόν!!! ο ΟΦΗ μας θα πάει εκεί που του αξίζει.

    1. Επειδή τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει πολλές ευχές και επειδή έχουμε ταλαιπωρηθεί Αφάνταστα ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοι και μακάρι να διαψευστουμε. Ως την ώρα με τη νέα διοίκηση έχουμε μια σωτηρία στα μπαράζ στο 95 και με 16 δευτεροκλασατους παίχτες προετοιμασία.

      1. Μπα;
        Αυτά έχεις δει εσύ;
        Δεν έχεις δει τη στελέχωση των ακαδημιών, τη στελέχωση της εταιρίας, την αποπληρωμή των χρεών, την οικονομική ασφάλεια και συνέπεια, τους σκάουτ σε Ελλάδα και Ευρώπη…
        Και αναφέρομαι μόνο σε όσα ΕΧΟΥΝ γίνει και όχι σε όσα ΘΑ γίνουν.

        Αλλά εσύ έχεις δει … μια σωτηρία στα μπαράζ στο ’95 και προετοιμασία με 16 δευτεροκλασάτους (προετοιμασία, μάλιστα, που ακόμα δεν έχει ΚΑΝ ξεκινήσει, αλλά εσύ την έχεις δει)

        Μάλλον άλλη ομάδα υποστηρίζουμε, φίλε.

        Ευτυχώς.

        1. Σωστός..πες τα γιατι θα μας τρελανουν..οτι να ειναι γραφουν. Ουτε στημενοι να ηταν…

  4. Ρε σεις ακόμα δεν το έχετε πάρει χαμπάρι? Η ομάδα μόνο ψηλά θα κοιτάει από εδώ και πέρα, δεν ξανακοιταει χαμηλά!
    Ο στόχος είναι ο σύλλογος να είναι κερδοφόρος είτε έτσι είτε αλλιώς, οπότε αυτό μόνο με ένα τρόπο μπορεί να γίνει…
    Με κατάληψη θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη και ομάδα που αποτελείται από ταλαντούχους καλούς ποδοσφαιριστές.
    Προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους που είναι στην ομάδα και αισιοδοξω για τα καλύτερα

  5. Μάνο εντάξει όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στην διοίκηση ας μην ξεχνάμε που θά είμαστε τώρα χωρίς αυτούς. Μάλλον γ εθνική.. αλλά βλέπω μία αργοπορία στην στελέχωση του ρόστερ μεθαύριο αρχίζουν τα εργομετρικα. Τέλος πάντων άσε να δούμε αλλά νομίζω αργούμε.

  6. Ο Περσον έφυγε, sorry για το λάθος, που είπε για αυτόν

  7. Δεν ακούγεται “κιχ” για χρέη και η ομάδα όσο περνάει ο καιρός θωρακίζεται διοικητικά και οργανωτικά.
    Αυτό σημαίνει ότι ο Μπούσης είναι ΕΓΓΥΗΤΗΣ της ομαλής λειτουργίας της ΠΑΕ.
    Όποιος λοιπόν ξαναπεί ότι “δεν έχει λεφτά” ας σκεφτεί τι σημαίνει να λειτουργεί σωστά μια ΠΑΕ και ας αναρωτηθεί γιατί όοολοι οι προηγούμενοι δεν τα κατάφεραν ΠΟΤΕ σε αυτόν τον τομέα. Κανένας στη μετά Θόδωρα εποχή. Ούτε ένας!

    Σε ότι αφορά το αγωνιστικό πρόσωπο, δεν περιμένω τον Μπούση να μοιράζει 100χίλιαρα από δω κι από κει από την πρώτη του (ουσιαστικά) χρονιά. Θα ήταν τρελός αν το έκανε αυτό ή θα καταχρέωνε την ΠΑΕ όπως διάφοροι προηγούμενοι-λαμόγια.

    Εμείς γουστάρουμε και μόνο που η ομάδα μας μας κάνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ονειρευόμαστε. ΟΦΗ ΓΕΡΑ!

  8. ελπιζω το θεμα του προπονητη να το εχουν δουλεψει… μη φαμε ενα μηνα και στον προπονητη.

    1. Προσέχουμε τι λέμε τα παιδιά της διοίκησης θα σε μαλώσουν. Τρολ είναι φίλε καλά τα λες απλά κάνω το σχόλιο για αυτούς που το έχουν ακατοίκητο .

  9. Ρε θα πάρουμε κανένα παίκτη χωρις να είναι δανεικός ;;;;αιντε κουράσατε με τους δανεικους από ΑΕΚ ΠΑΟΚ και γαύρο .μονο ο βαζελος και ο Αρης μας έμειναν να μας δωσουν και αυτοι κανέναν δανεικό να παίξουμε .ΚΡΙΜΑ .αλλα όνειρα έκανα με τον μπουση .ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ .ξενερωσα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five + 10 =