Με “θρύλους” δεν λες αντίο αλλά εις το επανιδείν

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής λέει το δικό του αντίο στους Χάιμε Βέρα και Αλεσάντρο Ίσις γράφοντας στο blog του στο Getikoule.

Ήταν μια στενάχωρη μέρα η χθεσινή. Παρότι ήμουν από τους απαισιόδοξους της ιστορίας και δεν πίστευα πως η υπόθεση παραμονής των δύο Χιλιανών θα έχει happy end, το τελικό αποτέλεσμα όπως και να έχει σε στενοχωρεί.

Όπως και με τον Παπαδόπουλο τον περασμένο Γενάρη, έτσι και τώρα με τους Βέρα, Ίσις το “αντίο” δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Δεν μιλάμε για δύο απλούς παίκτες, μιλάμε για δύο από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ΟΦΗ και σίγουρα για τους δύο καλύτερους ξένους που φόρεσαν την φανέλα του.

Τον περασμένο Γενάρη ήρθαν στο Ηράκλειο, πίστεψαν στο project που είναι σε εξέλιξη αφήνοντας πίσω τους μια σίγουρη δουλειά, σπίτια και οικογένειες κάνοντας το υπερατλαντικό ταξίδι με μοναδικό κίνητρο την όρεξη για δουλειά και την μεγάλη τους αγάπη για τον ΟΦΗ.

Ήρθαν στον ΟΦΗ σε μια πολύ δύσκολη, βαθμολογικά και αγωνιστικά, περίοδο όπου ουσιαστικά η ομάδα πάλευε να αλλάξει προφίλ στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και εν τέλει κατάφεραν και πέτυχαν τον στόχο – έστω και με γκολ buzzer beater.

Η ιστορία άξιζε να γραφτεί με τους Βέρα, Ίσις στον πάγκο του ΟΦΗ. Όχι λόγω του παρελθόντος και της ιστορίας τους στον ΟΦΗ αλλά γιατί έφεραν κάτι καινούργιο στην Ελλάδα, κέρδισαν την αναγνώριση των αντιπάλων τους – θυμηθείτε τα εγκωμιαστικά σχόλια του Μάρτινς – και στο κάτω – κάτω μιλάμε για δύο από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου της Χιλής και όχι της… Ουγκάντας.

Η ιστορία έγραψε πως το φινάλε της πρώτης χρονιάς της νέας εποχής του ΟΦΗ γράφτηκε με τους Βέρα, Ίσις. Η αγάπη τους ήταν ο κινητήριος μοχλός για να λειτουργήσει όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα σαν μια μεγάλη οικογένεια που την κράτησε ενωμένη στα δύσκολα – όπως μετά την ήττα από την Λαμία ή την ισοπαλία στην Ριζούπολη.

Η αποχώρηση τους, συναισθηματικά, για όλους μας είναι ένα μεγάλο πλήγμα. Είναι άνθρωποι που τα ονόματα τους συνδέθηκαν άρρηκτα με το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον (μέχρι χθες) του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

25 σχόλια

  1. Το πρόβλημα με την άδεια τους ήταν γνωστό από την αρχή και είναι απορίας άξιον γιατί τους έφεραν.
    Το ότι τους αγαπάμε είναι δεδομένο, αλλά τελικά ήταν λάθος να τους φέρουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

    1. Να αγιασει το στόμα σου ρε φίλε. Είναι δυνατόν να φέρουν τον άνθρωπο από την άλλη μεριά του κόσμου χωρίς να ξέρουν ότι δεν κάνει το δίπλωμα του.

  2. Αν δεν είχαν έρθει βέβαια, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν αυτό που δεν θέλαμε ποτέ… Τους ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες που μας προσέφεραν για μια ακόμα φορά και ευχόμαστε να τους ξαναδούμε σύντομα.

  3. Είναι κρίμα για δυο τέτοιους ανθρώπους που πρόσφεραν πολλά σαν παίκτες και τώρα σαν προπονητές στο νέο τους ξεκίνημα σε ευρωπαϊκή ομάδα.. στο επανιδείν λοιπόν, είμαι σίγουρος γι’αυτό.

  4. Δεν ήξερα ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό από την αρχή. Μετά το παιχνίδι όμως με τον Πλατανιά, όταν άρχισαν τα δημοσιεύματα έβλεπα ότι το πρόβλημα ήταν σοβαρό. Ήμουν σίγουρος ότι δεν είναι εύκολη η παραμονή τους. Φαινόταν απο αυτά που διάβαζα. Τώρα τρέχα γύρευε.
    Ποτέ όμμως δεν είναι αργά. Να πάνε να πάρουν το κατάλληλο πτυχίο από τη κ@ριόλ@ την ουέφα και στο μέλλον γιατί όχι να μας ξανα έρθουν!!!

  5. Είναι τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν περάσει από τονΟΦΗ. Και σαν χαρακτήρες

  6. Ευχαριστούμε να ναι πάντα καλά.δεν κάνουν για εμάς όμως.λαθος που τους έφεραν εξαρχής.προχωραμε με Δέλλα.οι απαιτήσεις αυξάνονται τα καλύτερα έρχονται και πρέπει να έρθουν.

    1. Μάλιστα!

    2. Ο Αναστασιάδης θα έρθει και όχι ο Δέλλας.

  7. Κάποτε έφαγα 8 μήνες φυλακή. Για μια κόκκινη κάρτα στον βέρα. Από τοτε έχουν περάσει πολλά χρόνια. Άνθρωποι σαν αυτούς δεν βρίσκω εύκολα. Τους ευχαριστώ πολύ που φοραισαν τη φανέλα του ΟΦΗ

  8. Τα καλυτερα ποια ειναι?να βρουμε ελευθερους να ψωνισουμε και να παρουμε δανεικους παικτες.τζαμπατζοδουλειες. ωραια πραγματα

  9. Όχι γκρίνια.σιγα σιγά και υπομονή.κανεις δε θα βάλει μύρια στον όμιλο σε μια χρονιά.αργα και σταθερά.

    1. Ευχομαι στο μέλλον να ξανά συνεργαστουμε

  10. Δε θελω να γκρινιαζω,απλα καποια πραγματα δε μου αρεσουν. Ενα απο αυτα ειναι κ ο τροπος που κινουμαστε στις μετεγγραφες

  11. Θα’θελα α γράψω ένα σχόλιο αλλά είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω γι’αυτούς τους δυο λεβέντες. Θα θέλαμε όλοι οι λεβέντες νά’ναι Κρητηκοί αλλά υπάρχουν και Χιλιανοί. Να μαθένουμε απ’αυτούς, έχει περάσει τόσα πολά αυτός ο λαός… γι’αυτό βγάζει ΑΝΤΡΕΣ.

  12. Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, ωραίους τρόπους έχουν βρει να ξεφορτώνονται όσους (τελικά) δε θέλουν (Παπαδόπουλο, Χιλιανούς). Τουλάχιστον έχουν “τακτ” και επιχειρήματα.

    1. Σοβαρά το λες τώρα αυτό;

  13. Ευχαριστούμε για όλα! Και μονο που αφησαν σιγουρη δουλεια στη Χιλη, δειχνει ποσο αγαπουν την ομαδα! Τωρα αν σε καποιους δεν αρεσαν ως προπονητες, ολα καλα. Ας τους πουν ενα ευχαριστω κι ας αφησουν τα ‘δεν εκαναν για τον ΟΦΗ’ κι ολα αυτα που πλεον δεν εχουν καμια σημασια!

  14. Ευχομαι οτι καλυτερο σε Ισις – Βέρα θα τους έχουμε πάντα στην καρδιά μας. Είμαι σίγουρος οτι η διοίκηση θα φέρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη. Προσωπικά θα προτιμούσα εναν καθαρά επιθετικογενή προπονητή για να βλέπουμε και καλό ποδόσφαιρο.

  15. Μην τυχόν μας κουβαλήσετε τον κουμπάρο σας τον Μαστροκώστα θα γίνει της τανασπού! Κι όπως έγραψαν και στο προηγούμενο blog: μετά τους δανεικούς από παοκ,αεκ, έχουμε τώρα και δανεικούς από γάβρο. Μεγαλεία! Άντε τώρα να φέρετε κι από άρη και βάζελο να μαστε κομπλέ.

    1. Δελλας…. Λες?

      1. Πάνε να την βγάλουν τσάμπα! Χαμπο έχεις δίκιο.

        1. Ναι. Πάνε να την βγάλουν τζάμπα με τον Μαστροποκώστα.

  16. Εις το επανηδειν λοιπον στους δυο θρυλους του οφη μας που τον αγαπησαν σαν παικτες και σαν προπονητες, κριμα που φευγουν με αυτο τον αδοξο τροπο τους ηθελα στην ομαδα καλοι χαρακτηρες και με καλη φιλοσοφια προπονητων αντιο μεγα χιλιανοι καλη τυχη, σας ευχαριστουμε για ολα….

  17. θα μου λειψουν και σαν αθλητες και σαν ανθρωποι….κριμα…παρτε γερμανο η ολλανδο και προπαντος, οχι τον ΔΕΛΛΑ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + 1 =