Η συναισθηματική απόφαση κέρδισε τον επαγγελματισμό

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ δεν λειτούργησε επαγγελματικά στην περίπτωση του Χιλιανού βάζοντας μπροστά το συναίσθημα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule το “γιατί” επέμεινε μέχρι την τελευταία μέρα.

Τον περασμένο Γενάρη έγινε πολύς λόγος για το “διαζύγιο” του ΟΦΗ με το Νίκο Παπαδόπουλο και τον τρόπο που χώρισαν οι δύο πλευρές μετά από δύο χρόνια. Εκείνη η απόφαση σήκωσε αρκετή συζήτηση για το ότι ο ΟΦΗ αποφάσισε σε ένα 24ωρο να χωρίσει με τον προπονητή που τον επανέφερε στην Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο κανένας δεν μπορούσε να κατηγορήσει τον ΟΦΗ για υποκρισία. Οι κόκκινες γραμμές είχαν χαραχθεί από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα ο νέος ιδιοκτήτης και κανένας δεν μπορούσε να κατηγορήσει κανέναν για το γεγονός ότι ξαφνικά αποφάσισε να πάρει διαζύγιο με τον Παπαδόπουλο. Ήταν μια σκληρή απόφαση αλλά απόφαση για την οποία ο ΟΦΗ σήκωσε ψηλά το δικό του ηθικό πλεονέκτημα.

Λίγους μήνες αργότερα, ήρθε και το διαζύγιο με τους Χάιμε Βέρα, Αλεσάντρο Ίσις. Πολλοί είπαν “μα γιατί περίμεναν να πάει 30 Ιουνίου και να μην έχει προπονητή η ομάδα;” Είναι ξεκάθαρο πως οι δυσκολίες που υπήρχαν ήταν αρκετές για να ξεπεραστούν. Όπως είχαμε γράψει μέσα από τα ρεπορτάζ μας εδώ και αρκετό καιρό πως το εμπόδιο ήταν αρκετά υψηλό προκειμένου να ξεπεραστεί.

Όμως ήταν η τελευταία πράξη συναισθηματισμού για έναν ΟΦΗ που δουλεύει επαγγελματικά από την κορυφή έως τα νύχια. Με ρόστερ και τεχνικό τιμ – όχι μόνο της πρώτης ομάδας – που ελάχιστες ομάδες πλέον διαθέτουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΟΦΗ, εάν ήθελε, έπαιρνε την απόφαση για το διαζύγιο από την επόμενη μέρα του αγώνα με τον Πλατανιά. Όμως κανένας δεν θέλησε να το κάνει. Αντιθέτως αποφάσισαν να παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή των δύο Χιλιανών στον πάγκο του ΟΦΗ και το προσπάθησαν μέχρι το… 90′. Θα μπορούσαν να είχαν πράξει αλλιώς, να είχε έρθει ένας νέος προπονητής από τον Μάη και ούτε… γάτα, ούτε ζημιά. Όμως ο ΟΦΗ το πάλεψε, προσπάθησε να περάσει το, δίκαιο, αίτημα για την παραμονή του Βέρα στον πάγκο του όταν μάλιστα το ίδιο πρόσωπο ήταν στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Χιλής. Και όχι σε κάποια τυχαία εθνική ομάδα.

Ο ΟΦΗ έβαλε μπροστά τον συναισθηματισμό του, τον τρόπο με τον οποίο χρειάζεται να πράττει γιατί όλοι εντός του club είναι παιδιά του, δεν είναι επαγγελματίες παράγοντες (με την στενή έννοια του όρου) και επέλεξαν να στηρίξουν τους ανθρώπους που τον περασμένο Γενάρη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας που αγαπούν όσο λίγοι παρατώντας ένα σίγουρο συμβόλαιο αλλά και τις οικογένειες τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

9 σχόλια

  1. Βγαίνω off topic, αλλά “διαολίζομαι” με αυτά που διαβάζω περί ΕΠΙΣΗΜΗΣ διάψευσης της ΠΑΕ για Δέλλα! Που είναι αυτή η ΕΠΙΣΗΜΗ διάψευση και δεν τη βρίσκω πουθενά;;; Μπορεί όντως να μην υπάρχει -και να μην υπήρξε ποτέ- θέμα “Δέλλα”, αλλά από το “μου ‘πες-σου ‘πα” μέχρι την επίσημη θέση κάποιου προσώπου υπάρχει πάντα μια απόσταση.
    Ας προσέχουμε λίγο τι γράφουμε γιατί έτσι δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις…

    1. Δημήτρη δεν είναι όλα επίσημες ανακοινώσεις. Όταν γράφω λοιπόν “επίσημη” σημαίνει ότι είναι επίσημο. Και όχι στο καφενείο. Προσέχω πάντα τι γράφω και ποτέ δεν τα κατεβάζω από το κεφάλι μου.

      1. Μάνο, δε με κατάλαβες. Δε λέω ότι γράφεις ό,τι σου κατέβει, λέω απλά ότι άλλο το “επίσημο” και άλλο το “πληροφορήθηκα από πρόσωπο της ΠΑΕ” για κάποιο θέμα. Σίγουρα την πληροφορία την είχες εκ των έσω. Όμως αυτό δεν το κάνει και επίσημο, εκτός και αν ειπωθεί ή γραφτεί ΕΠΩΝΥΜΑ από πρόσωπο της ΠΑΕ (ή την ΠΑΕ την ίδια). Αυτό που γράφεις προέρχεται από πληροφορία που έχεις ΕΣΥ (και κανείς άλλος) από κύκλους της εταιρείας και γι αυτό ακριβώς το λόγο δεν είναι επίσημο όπως και να το κάνουμε! Άλλο γνωρίζω κάτι από έμπιστες πηγές και άλλο αυτό που εσύ εννοείς “επίσημο”.
        Να με συμπαθάς που επιμένω, αλλά μου αρέσει να χρησιμοποιούνται σωστά οι λέξεις. Ειδικά σε ένα site σαν το Γεντί Κουλέ που διαβάζεται από πολύ κόσμο.

  2. Στο ποδοσφαιρο δεν χωρανε συναισθηματισμοι δυστυχως.μην χασουμε την προετοιμασια τον σχεδιασμο και το δεσιμο της ομαδες.η επιλογη προπονητη να γινει οχι με υποχρεωσεις αλλα αντικοιμενικα ποιος μπορει καλυτερα να δεση την ομαδα.και γρηγορα τις μεταγραφες που θα υποδειξει ο εμπιστος προπονητης.νομιζω παλι αργησαμε.μακσρι να διαψευστω οχι οπως περισυ

  3. Αυτά είναι τέλος.προπονητη και γρήγορα.αυτα τα σάλια να ταιριάζει στο στυλ που παίζουμε κτλ να τα ξεχάσουνε και να μην τα λένε δημόσια.δελλας ξεδελλας προπονητής να βγάλει το μέγιστο των παιχτών και να πάει την ομάδα ψηλά.λεφτα υπάρχουν τι ψάχνουμε την σούπερ ευκαιρία ή είναι επαγγελματικό να τεθεί προπονητής Ιούλιο;η διοίκηση να ξυπνήσει και λίγο.αντε να γυαλίζει λίγο το μάτι άντε.

  4. ο σχεδιασμος προχωρα σε ρυθμους χελωνας. ο προπονητης επρεπε να ειχε ερθει. ξαφνικα παλι απο την αρχη με τον βερα.προχωρειστε επιτελους

  5. Το ΟΦΗ θα το γράφεις με κεφαλαία. Θα σέβεσαι.

  6. ΟΦΗ να ναι κι οτι να ναι χαχαχαχαχα αλοχα παιδεεες ΟΦΗ ΡΕΕΕ!!!!

  7. ποιον σιμο ρε παιδια…θα μας τρελανεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six + ten =