Οι ιδέες του Σαμαρά δεν παρεκκλίνουν ποτέ από το πλάνο του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule την πιθανή έλευση του Γιώργου Σίμου και το πλάνο που χτίζεται στον ΟΦΗ των επόμενων χρόνων.

Το όνομα του Γιώργου Σίμου σήκωσε αρκετή συζήτηση, όπως τα περίμενα για να είμαι ειλικρινής, και εφόσον δεν σημειωθεί κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ο 41χρονος τεχνικός θα είναι εκείνος που θα αναλάβει το (βαρύ) τιμόνι του ΟΦΗ. Το ότι υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι, είναι δεδομένο όμως όπως γράψαμε και τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο Σίμος είναι το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ.

Είναι μια απόφαση με ρίσκο; Σαφώς και είναι. Αυτό δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το βγάλεις ως συμπέρασμα. Είναι μια επιλογή που περιέχει μεγάλο ρίσκο δίνοντας τα “κλειδιά” σε έναν προπονητή που ναι μεν είναι καταρτισμένος, με σύγχρονες ιδέες, γνωρίζει ακριβώς τα “θέλω” του Γιάννη Σαμαρά όμως δεν έχει δουλέψει ποτέ σε πρώτη ομάδα.

Βεβαίως και το όνομα δεν κάνει τον προπονητή αλλά ούτε και οι παραστάσεις. Είναι όμως μια απόφαση που αναμφίβολα θα κριθεί όπως και θα κριθεί το πλάνο γύρω από μια τέτοια επιλογή προπονητή.

Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Πως ο άνθρωπος που τρέχει το πρότζεκτ – σε ποδοσφαιρικό επίπεδο – δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε… χιλιοστό από τις ποδοσφαιρικές του ιδέες. Είναι μια απόφαση που θα παρθεί δίχως να ακούσει τον οποιονδήποτε δεξιά και αριστερά (μιλώντας εκτός ΟΦΗ) και θα την πάρει με βάση το δικό του ποδοσφαιρικό πλάνο.

Μιλώντας με κάποιον παλαίμαχο του ΟΦΗ πριν από λίγες ημέρες, σε μια τυχαία συνάντηση, μου είπε κάτι που ομολογουμένως το άκουσα πρώτη φορά όμως είχε δίκιο 100%: Ο ΟΦΗ φέρνει κάτι το καινούργιο που ο κόσμος του δύσκολα θα το μάθει από το ξεκίνημα του σχεδίου. Φέρνει κάτι που, ποδοσφαιρικά, είναι παντελώς έξω και μακρυά από τα ελληνικά δεδομένα. Να υπάρχει, δηλαδή, ένα ποδοσφαιρικό πλάνο με αρχή, μέση και τέλος. Που ο κάθενας εντός της ομάδας θα παίρνει της αποφάσεις του, ανάλογα και με την θέση που έχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα και πως παράλληλα υπάρχει ένα ενιαίο πλάνο που ξεκινάει από την κορυφή, δηλαδή τον Γιάννη Σαμαρά και φτάνει μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο της ΠΑΕ που βρίσκεται στο “Βαρδινογιάννειο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

24 σχόλια

  1. Βρε μας δουλεύεται ποιος σιμος;;;;θα τρελαθούμε θα χτίση μια ομάδα ένας που δεν έχει κάνει ποτέ προετοιμασία σε ομάδα ..,που δεν έχει προπόνηση ομάδα ποτέ.που δεν έχει κάνει ούτε βοηθός ποτέ .παρα μόνο κ19 στην αεκ…και τη βαζελα που μαζεύε 3αρες και4αρες ,,εχτος αν ο ΚΥΡ Γιάννης ψάχνει μπροστινό για να κάνει των προπονητή αυτός;;και στην πρώτη στραβή να την πλήρωση αυτός ….ας βρουν έναν προπονητή κανονικό.πειραματα άλλου κουραστήκαμε πια

    1. Τον φαμπαστεν θέλεις εσυ η τον μακελελε.Αφηστε βρε ξερολες να κάνουν οι άνθρωποι την δουλειά τους.

      1. Επιτέλους άκουσα και ένα σοβαρό άνθρωπο, εγώ προσωπικά τους εμπιστεύομαι.. θέλει υπομονή και ρίσκο, δεν νομίζω ο Γιάννης Σαμαράς που έχει αναλάβει αυτή την θέση να κάνει τόσο τραγικά λάθη, επίσης να πούμε και το άλλο για τον πρόεδρο τον κ. Μπούση, δεν νομίζω να σκορπά έτσι εύκολα τα χρήματα του.. οι Σαμαράδες (πατέρας και ιός) τον έβαλαν στην οικογένεια ΟΦΗ, αυτό σημαίνει πως τους εμπιστεύεται. Απλά δείτε τους υπόλοιπους συλλόγους σε τι χνάρια οδεύουν και πού παρεκκλίνουν. Αφήστε τους ανθρώπους να δουλέψουν, λάθη θα γίνουν και θα είναι εκεί να τα διορθώσουν. Υπομονή και Εμπιστοσύνη.

    2. Σίγουρα εσύ θα ξέρεις καλύτερα απ’ το Σαμαρά, δεν υπάρχει αμφιβολία..

      1. Σόρρυ, πηγαινε στον mike το σχόλιο

        1. Τη είχες Γιάννη.. Τη είχα πάντα..

  2. Έχουμε την τιμή και την τύχη να έχουμε ανθρώπους στην ομάδα που και ξέρουν αλλά και αγαπάνε την ομάδα. Εμπιστοσύνη και στήριξη στους ανθρώπους μας. όλοι μια γροθια για να δούμε την ομάδα μας μπροστά. Ένας απλός φιλάθλος που απλά αγαπάει την ομάδα του

    1. Ας περιμένουμε να δούμε ρε παιδιά. Όλοι θα κριθούν στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμένα μου κάθεται καλά ο Σίμος αλλά ας έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους πού κάνουν κουμάντο κάτι παραπάνω θά ξέρουν. Ο Σαμαράς έχει την ευθύνη αν αποτύχει όλο αυτό.

  3. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΌΓΝΩΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ!!
    ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ,ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΆΡΚΕΙΑ!
    ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΉ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΑΥΤΗ Ο ΟΦΗ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΘΈΤΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ! ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!

  4. Λέτε όλα αυτά να μην τα έχει σκεφτεί ο Γιάννης Σαμαράς και οι συνεργάτες του?
    Λέτε να θέλουν να πάρουν κάποιον που δεν είναι κατάλληλος?
    Αν δε γνωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι ποιος είναι ο κατάλληλος τότε ποιος γνωρίζει, όλοι εμείς?

  5. Αγνωστος ο Σίμος ασ βγαλουν το βιογραφικό του να το μαθουμε τι επιτυχίες έχει στην καριέρα του. Πως θα μπεί στον πάγκο του ΟΦΗ. υπάρχουν ακόμη στο εσωτερικό αξιου προπονητες π.χ. Ουζουνιδης και αλλα ονόματα. Οτι σπείρεις τελικά θα θερίσεις.

    1. Ρε φιλε, ειναι ολοφανερο πως δεν εχεις καταλαβεινακομα πως λειτουργει η ομαδα. Ψαξου, ενημερωσου και μετα κρινε.

  6. Αυτό που μου δείχνει εμένα το τεχνικό τιμ εννοώντας Γιάννη Σαμαρά (αφού όπως έχει γραφτεί εκείνος έχει αναλάβει το θέμα προπονητή) θέλει να πάρει ένα προπονητή ραμμένο στα μέτρα του δεν λέω η θέση του είναι ζωτικής σημασίας αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θες ένα προπονητή να είναι στη σκιά σου, επίσης αυτή την στιγμή έχουν ανακοινωθεί τόσοι παίχτες και είναι σε συζητήσεις με άλλους τόσους αυτό δείχνει ότι δύσκολα θα έρθει ένας καταξιωμένος γνωστός προπονητής στην ομάδα αφού η μεταγραφές έχουν γίνει ήδη ειδικά για ξένος που διαβάζουμε.

  7. Σίγουρα η διοίκηση γνωρίζει καλύτερα από όλους εμάς, αυτό όμως δεν απαγορεύει την κάθε κριτική από τον οποιοδήποτε οφιτζή..
    Η συγκεκριμένη επιλογή προπονητή μπορεί να έχει προοπτικές , μπορεί να έγινε για το λόγο ότι ο ΣΙΜΟΣ υπήρξε παίχτης του ΟΦΗ , αλλά στη παρούσα φάση και μετά από όλες τις περιπέτειες της ομάδας μας …. ΚΡΊΝΕΤΑΙ ….. ανεπαρκής για να σηκώσει το βάρος και τις προσδοκίες στους περισσότερους από εμάς.
    ‘Αλλωστε και ως παίχτης στον ΟΦΗ πέρασε απαρατήρητος και στα ψηλά γράμματα… που λένε…..

    1. Είναι τα συμβόλαια μερικών παικτών φθηνα και του προπονητή, που θέλουν να πάρουν! Για πειράματα δεν είναι τώρα. Τα χάλια μας τα είδατε πέρυσι? Θα δούμε ποιος θα έχει τελικά..Μακαρι να βγει κερδισμένος ο ΟΦΗ μας! Εδώ είμαστε, θα δείξει πάντως,σύντομα!

  8. το προτζεκτ αυτο θελει προπονητη για πολλα χρονια τον ιδιο π.χ γκεραρντ εγω θα προτεινα πετρακη

  9. Παιδιά, ο Μπούσης δε δίνει φράγκο!
    Ακόμα να το καταλάβετε;

    Για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται ότι ο Μπούσης είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην ομαδα. Και τυχεροί είμαστε που τον έχουμε και μαζί με τους συνεργάτες του διασφαλίζουν την επιβίωση και τη γιγάντωση του ΟΦΗ μας.

    Από κει και περα, έχουμε διαβάσει τοοοοσα πολλά για το τι θα γίνει που “δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει”, που “δε θα το πιστεύουμε”, που, που, που… Και σε αυτό εδώ το site και στο ραδιόφωνο.
    Κι εσύ ο ίδιος Μανώλη (Σαρρή) λες τόσο καιρό για “απίστευτα πραγματα” που πρόκειται να γίνουν με τον Μπουση στο τιμόνι, για “μεγάλες μεταγραφές” κτλ κτλ και ο κόσμος έχει τρελαθει και δεν κρατιέται.

    Έλα όμως που τίποτα από αυτά δε θα γίνουν τα επόμενα χρονια!
    Ο Μπουσης δε θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να μας φέρει προπονηταρά, ούτε μεταγραφάρες.

    Ο Μπουσης ειναι εδώ για να διασφαλίσει ότι ο ΟΦΗ δε θα έχει προβλήματα (χρεη, προσφυγές, κίνδυνος να μην πάρουμε άδεια συμμετοχής, να πτωχευσουμε κτλ).

    Πάμε λοιπόν με το κεφάλι ψηλά να υποστηρίξουμε όποιον κι αν μας φερουν, να χαρούμε έναν ΟΦΗ ΥΓΕΙΗ και υπομενετικα να καρτερούμε σε 5-10 χρόνια έναν ΟΦΗ πραγματικά μεγάλο.

    Ή αυτή την επιλογή έχουμε ή τη διάλυση της ομάδας (γιατί χωρίς Μπούση δε θα υπάρχει ομάδα το ξέρουμε ολοι). Διαλέξτε. Μόνο σταματήστε τη γκρίνια αλλά σταματήστε και τις “παπάτζες” (ξέρετε εσείς) για το πόσο Μπαρτσελόνα θα γινουμε. ΟΦΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    1. Εγώ δεν έχω γράψει ποτέ για “μεγάλες μεταγραφές” όπως λες, ούτε το έχω φωτογραφίσει με ρεπορτάζ μου. Όμως έχω γράψει, γράφω και ΘΑ γράφω πως αυτά που θα γίνουν στον ΟΦΗ δεν τα έχουμε δει ποτέ και ούτε θα τα βλέπαμε ποτέ. Και τα “απίστευτα πράγματα” ήδη γίνονται, μόνο που οι περισσότεροι δεν τα αντιλαμβάνεται γιατί Carpenter είναι “στενόμυαλοι” και αναλώνονται στο αν θα πάρει ο ΟΦΗ τον Ρονάλντο ή τον Σεμέντο και όχι στην γενική εικόνα. Ή πάλι, πολλοί περιμένουν ότι μέσα σε έξι μήνες θα χτιστεί μια νέα πολιτεία. Εγώ τώρα τι να κάνω όταν ο άλλος δεν βλέπει τι συμβαίνει στον ΟΦΗ;

      1. Εν Όμιλο αδερφέ μου, έγραψες για τον Τσιλιανιδη ότι είναι μεγάλη μεταγραφή.
        Το θέμα είναι ότι τα ΜΜΕ δεν να φουσκώνουν τα μυαλά του κόσμου! Φιλική παρατήρηση: μην αφήνεις τον ενθουσιασμό σου να σε παρασέρνει. Ο λόγος σου “μετράει” περισσότερο και είναι λογικό ο κόσμος να κάνει την τριχα-τριχιά με τόση δίψα που χει. Θέλει προσοχή γιατί συχνά παρεξηγούνται πολλά πράγματα και στο τελος με τις μεγάλες προσδοκίες έρχεται συχνά και μεγάλη απογοήτευση. Ο ΟΦΗ μας είναι ένα νεογέννητο μωρό γίγαντα. Πρέπει να μεγαλώσει πρωτα, σιγά σιγά… ώσπου να γίνει ΓΙΓΑΝΤΑΣ. Και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

    2. Για τον Σακορ πληρωσα εγω 300χιλιαρικα και για τον Φερρειρα τα εδωσε ο Μανωλης ο Σαρρης.
      Ρε ηηηημαρτον…..

  10. Tις επιλογες του σαμαρα τις ειδαμε τον ιανουαριο εφερε την ομαδα ν χαροπαλευει μεχρι τελευταιο δευτερολεπτο απο τυχη σωθηκε αυτο ηταν το πλανο του.τωρα θελει προπονητη απειρο να ειναι του χεριου του για να κανει κουμαντο και στο αγωνιστικο κοματι.δεν ξερω αν αυτο ειναι αγαπη αλλα παντως ειναι μεγαλο ρισκο.εμπειρο προπονητη χρειαζομαστε να εχει λογο στις μεταγραφες διοτι αυτος θα κτισει την ομαδα.λεφτα υπαρχουν το βαριδι στην ομαδα ειναι ο σαμαρας.θα με θυμηθυτε .και περισυ τα εγραφα και επαληθευτικα.χειροτεροι απο εργοτελη και πλατανια

    1. Αφου τα εγραφες και επαληθευτηκες, ξερεις πολυ μπαλα.
      Κανταρια μπαλα.
      Στειλε βιογραφικο στην united.
      Kριμα να χαραμιζεται τοση γνωση συμπυκνωμενη.

  11. δεν ειμαι καθολου σιγουρος αν με ενα απειρο και αγνωστο προπονητη, η ομαδα θα ανταπεξελθει στη σουπερ λιγκ που πεφτουν κορμια…βλεπω να φευγει το γεναρη..αν ειναι να παρετε προπονητη σαν το σιμο, παρτε καλυτερα καποιον απο τους χιλιαδες των τοπικων ΕΠΣΑ που εχουν και πειρα απο σκληρα πρωταθληματα στα βουνα και στα λαγκαδια

  12. Αυτό ειναι το βιογραφικό του νέου προπονητή Ο καθένας ασ βγάλει τα συμπεράσματα του
    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ \\
    Ο Γιώργος Σίμος γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 29 Μαρτίου 1978. Αγωνίστηκε σε Παναθηναϊκό, Αγιο Νικόλαο, ΟΦΗ, Χαλκηδόνα, Λάρισα, ΑΕΚ Λάρνακας, Ιωνικό, Παναιτωλικό, Εθνικό, Καλλιθέα και Ρουφ και από το 2012 άρχισε την προπονητική του καριέρα στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού. Το 2016 προσελήφθη στην Ομόνοια Λευκωσίας ως συνεργάτης του Αγγλου Τζον Κάρβερ και αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2017. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους ανέλαβε την Κ20 (νυν Κ19) της ΑΕΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + 8 =