Ας μιλήσουμε λίγο για τον Γιώργο Σίμο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει blog του στο Gentikoule για την ψαγμένη αλλά με ρίσκο επιλογή του Γιώργου Σίμου για τον πάγκο του ΟΦΗ.

Από την ημέρα που αποκαλύφθηκε από το Gentikoule η είδηση της επικείμενης συνεργασίας του ΟΦΗ με τον Γιώργο Σίμο, είχα την ευκαιρία να ψάξω, να ψαχτώ και να ενημερωθώ για το νέο προπονητή του club.

Mίλησα με αρκετούς συναδέλφους του που εργάστηκαν ή εργάζονται σε τμήματα υποδομές, ρεπόρτερ των συλλόγων στους οποίους εργάστηκε αλλά και αρκετούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου που γνωρίζουν και έχουν ακούσει για τον Γιώργο Σίμο.

Ξεκινάμε από τα βασικά: Πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον εντός ή εκτός του ΟΦΗ, ο ίδιος ο Γιάννης Σαμαράς. Έχουν δουλέψει μαζί, τον βρήκε σε μια ηλικία 32-33 χρονών και κατά συνέπεια ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ είναι ο άνθρωπος που τον “έπλασε” προπονητικά μεταδίδοντας του τα δικά του πιστεύω.

Κατά συνέπεια ο Σίμος είναι ο άνθρωπος που ο Γιάννης Σαμαράς γνωρίζει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, έστω και από τα τμήματα υποδομής των συλλόγων. Άρα, από την στιγμή που συνεργάστηκαν μαζί για σχεδόν επτά χρόνια, ο ένας ξέρει τον άλλον καλύτερα από οποιονδήποτε τρίτο.

Εύστοχα λοιπόν μου είπε ένας ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού πως “ο Σίμος είναι περισσότερο “ποδοσφαιρικό παιδί” του Γιάννη Σαμαρά από ότι ο Γιώργος”.

Ψάχνοντας και ρωτώντας στον χώρο του ποδοσφαίρου, μεταξύ αυτών και παλαίμαχοι του ΟΦΗ που τον γνωρίζουν καλά, μου μετέφεραν την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν είναι μόνο νέος σε ηλικία αλλά και σε ιδέες, με σύγχρονη αντίληψη του ποδοσφαίρου και ο οποίος είναι σε θέση να βάλει στην ομάδα νέα πράγματα έχοντας και την πλήρη στήριξη όλων μέσα στην ομάδα.

Ασφαλώς για την επιλογή του Γιώργου Σίμου υπάρχει και το τεράστιο “αλλά” που λέγεται απειρία. Δεν έχει εργαστεί ποτέ σε πρώτη ομάδα, παρότι τα τελευταία χρόνια ήταν σε club με μεγάλη δυναμική όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Όμως και πάλι τίποτα δεν είχε να κάνει με απαιτήσεις πρώτης ομάδας όπως ο ΟΦΗ.

Σίγουρα, κανένας δεν ξεκινάει από ψηλά. Όλοι κάνουν την εκκίνηση τους από κάπου όμως τον προπονητή δεν τον κάνει το όνομα αλλά το αντίθετο. Ο τρόπος δουλειάς του, οι ιδέες του αλλά και το πως μεταφέρει τα “θέλω” του στους ποδοσφαιριστές.

Είναι δεδομένο πως ο Γιώργος Σίμος χρειάζεται την στήριξη του κόσμου. Της ομάδας την έχει και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη όμως από εκεί και πέρα κανένας που θέλει να δει πράγματα σε βάθος χρόνου, δεν πρέπει να κρίνει αυστηρά το νέο τεχνικό του ΟΦΗ από την πρώτη μέρα στην δουλειά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Φυσικά και δεν θα τον κρίνουμε, αυτό θα το δείξει στο αγωνιστικό τιμόνι, θέλω όμως να κάνω μια ερώτηση η οποία μου έκανε εντύπωση: γιατί δεν του έκαναν πρόσληψη μόνο έφεραν τον Βέρα απ την Χιλή και τράβηξε όλη αυτή την ταλαιπωρία ο Βέρα και ο Ίσης? περιμένω μια σοβαρή απάντηση, πειστική.

  2. Σίγουρα δεν ξέρουμε πως θα τα πάει.ευχομαι νά τά πάει καλά για το καλό του ΟΦΗ μας. Κρίνοντας όμως αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα που έχουμε τώρα η πρόσληψη Σίμου είναι ωρολογιακη βόμβα

  3. Μαλλον που ο Σαμαράς θέλει κάποιον που να ναι του χεριού του.. ο Σιμος είναι «παιδί» του κ δεν θα χει πρόβλημα.!!

    1. Εντελώς ακυρος;.. lol αν ο Σαμαρας ηθελε να κανει κουμαντο και στο κατεβασμα της ομαδας πολυ απλα δεν θα προσλαμβανε αλλο προπονητη. Θα τον εκανε ο ιδιος.

  4. Υπάρχει κάποιος λόγος να εχει καποιον του χεριου του ο Σαμαράς; Αν ήταν ετσι θα εκανε εκείνος τον προπονητή, τι λες οτι φοβάται μήπως τον διώξουν και θέλει να εχει καποιο μπροστινό; Ότι να ναι!

  5. Αν “κερδίσει” τους παίκτες και τα “αποδυτήρια” θα πάει καλά! Και βέβαια να υποστηριχθεί μεταγραφικά.

  6. Εύχομαι τα καλύτερα στον ΟΦΗ μας. Επιτρέψτε μου μόνο κάποιες τοποθετήσεις. Η ομαδα δεν ειναι μονο ο Γιαννης Σαμαρας. Είναι ολοφάνερο ότι έφερε έναν ανύπαρκτο προπονητή για να κινει τα νηματα. Ένας Δελλας δεν θα ανεχόταν ποτέ κάτι τέτοιο. Οι υπόλοιποι ελπίζω να μην καταντήσουν μόνο γλάστρες.. αν πάντως αποτύχει ο προπονητής πρέπει να φύγει πρώτος ο Γιάννης Σαμαράς …ξέρετε τι σημαίνει αυτο; κατεδάφιση όλης της δουλειάς…Γιατί ρισκάρει τόσο πολύ ο Σαμαρας; Ωραίες οι υποδομές σε μια ομάδα.. Αλλά το νούμερο 1 θα πρέπει να είναι ο προπονητής κι όχι ο Γενικός Διευθυντής ..Εκτός κι αν οι ομάδες παγκόσμιας κλάσης δεν ξέρουν τι κάνουν…Εύχομαι πάντως τα καλύτερα στην ομάδα μας..

  7. Ο Σαμαρας ξερει καλα το ποδοσφαιρο γι να κανει τετοιο λαθος. Δεν σκοπευει να μπλεκεται στα ποδια του προπονητη. Αν θελει τον ελεγχο της ομαδας δεν ειναι στο αγωνιστικο κοματι αλλα στην μανατζεροδουλεια. Και νομιζω οτι αυτο προτατευει τον Ο.Φ.Η απο επιζημιους ανθρωπους. Πολυ καλα κανει που ειναι προσεκτηκος.

  8. Ναι, ενώ άλλους προπονητές με πείρα χρόνων τους είδαμε τι έκαναν στον ΟΦΗ της super league!!! Μοναδική εξαίρεση ήταν ίσως ο Μάουρερ και ο Σα Πίντο.. ανάμεσα σε δεκάδες άλλους. Άρα εμένα δε μου λέει κάτι που ο Σίμος δεν έχει… προϋπηρεσία.

    Ο ΟΦΗ για τα επόμενα χρόνια, αρκεί να σώζεται μονάχα. Άλλωστε το μοντέλο του Σαμαρά δε μπορεί να λειτουργήσει εντελώς επιτυχημενα από τη μια στιγμή στην άλλη.
    Τώρα ξεκινάνε οι άνθρωποι τη δουλειά τους και χτίζουνε τον ουρανοξύστη από το μηδέν.

    Όσοι λοιπόν είσαστε ανυπόμονοι και δεν κρατιεστε για τα “μεγαλεία που έρχονται” χαλαρώστε λίγο και κάντε υπομονή. Αλλιώς υπάρχει και το βόλλευ και το μπασκετακι.

  9. Ο Δώνης και ο Αναστασίου είχαν μεγαλύτερη προϋπηρεσία ??? όχι δεν νομίζω.

  10. Επιλογή ρίσκου οπως το λές Μάνο. Προσωπικά δε μου γεμίζει το ματι..Με προυπηρεσία ολη κιολη 2 ετων στα εφηβικά της ΑΕΚ ξαφνικα στη Super League και στον ΟΦΗ.Υπάρχει διαφορά…
    Η δική μου γνώμη ειναι οτι ενας παράγοντας όπως ο Μπούσης θα μπορούσε να κανει επιλογή χαμηλότερου ρισκου . Να αποκτούσε δηλαδη ένα προπονητή Γερμανό -Ολλανδό ακόμα και απο τη Β’ κατηγορία των χωρών αυτων , που όμως θα είχε παραστάσεις απο χώρα ανώτερης ποδοσφαιρικής παιδείας και κουλτούρας.Σεβαστό οτι θέλει να κάνει κουμάντο ο Σαμαράς , μακριά απο μανατζαραίους αλλα μην το τερματίσουμε κιολας…
    Τώρα για τις δηλώσεις του Σίμου οτι θα παίξει επιθετικό ποδοσφαιρο, θα φανεί στο χορτάρι….εκει θα κριθούν ΟΛΑ…

  11. Αν ο Γιάννης ο Σαμαράς δεν ξέρει τι κάνει, τότε κανένας δεν κάνει για τόν ΟΦΗ!!
    Όποιο ρίσκο και να έχει η επιλογή Σίμου και μόνο που είναι επιλογή Σαμαρά, πρέπει να στηριχθεί!!
    Άραγε θα έφερνε ο Σαμαράς ένα προπονητή που δεν κάνει για τον ΟΦΗ;
    Σίγουρα όχι!!
    Αφήστε την ομάδα να μεγαλουργήσει ξανά!!
    Οι άνθρωποι που έχουν εμπλακεί είναι η αφρόκρεμα του αλλωτε μεγάλου ΟΦΗ!!
    Με μεμψιμηρουμε για κάθε τί!!
    Αφήστε τους να δουλέψουν!!
    Φαίνονται τα καλά!!
    Έρχονται!!

  12. η προβλεψη μου ειναι η εξης..στην αρχη η ομαδα θα παρει 3-4 αποτελεσματα..μετα θα κανει κοιλια.. μετα θα κοιταμε παλι μη πεσει…οι προπονητες δεν χρειαζονται μονο γνωσεις αλλα και ψυχολογια και πειρα… τιποτα απ αυτα, δεν διαθετει ο σιμος…ευχομαι να μην ψαχνουμε για προπονητη το γεναρη , οπως περισυ ..καμμια ομαδα σουπερ λιγκ δεν θα επαιρνε τον σιμο κι αυτο τα λεει ολα… ο σιμος δεν μου κανει για προπονητης αλλα κατι σαν πρωτος γυμναστης …εμεις δηλαδη ειμαστε οι εξυπνοι κι ολοι οι αλλοι χαζοι? αν αποτυχει ο σιμος, θα ειναι αποτυχια του σαμαρα…να δω τι θα πει τοτε…μακαρι να βφω ψευτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 1 =