Σαν “τζούρα” τσιγάρου που την έκανες μια ρουφιά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πρώτα πιάνουμε τον αντίπαλο, μετά τους παίκτες που έχεις απέναντι σου και μετά εσένα. Τα βάζουμε όλα στο μίξερ και βγάζουμε αποτέλεσμα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Θα ξεκινήσω αμέσως το blog με το θέμα που αποτελεί μοναδικό σημείο συζήτησης στα social media: Την απόκτηση στόπερ. Ναι, μην αμφιβάλλει ο κόσμος, ο ΟΦΗ θα πάρει στόπερ. Και αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, γιατί δεν αποφασίζω εγώ αλλά μόνο κρίνω από την θέση μου, ο ΟΦΗ πρέπει να πάρει δύο και όχι τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Αφού ο ΟΦΗ έχει σκοπό να επενδύσει στα δικά του παιδιά και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, ας πάρει δύο στόπερ προκειμένου να βρεθεί χώρος και χρόνος για τον Περδίκη. Γιατί αν ο ΟΦΗ πάει για τρεις στόπερ, ο Περδίκης δεν θα βρει χώρο και χρόνο και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να παίξει ποτέ του.

Σαφώς και ο ΟΦΗ θέλει μεταγραφές στην άμυνα. Αυτό το βλέπουμε όλοι μας και είναι και κάτι που το γνωρίζουν και μέσα στην ομάδα. Εσείς λέτε να μην ξέρουν στον ΟΦΗ ότι η ομάδα “φωνάζει” για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας; Το ξέρουν και οι ίδιοι όμως το θέμα δεν είναι να πάρει έναν στόπερ, ότι βρεις στην αγορά, αλλά τι στόπερ θα πάρεις για να σου κάνει την δουλειά.

Πήραμε την πρώτη “τζούρα” από τον ΟΦΗ της επόμενης περιόδου και αφού τον παρακολουθήσαμε τηλεοπτικά, μπορούμε να βγάλουμε και ένα συμπέρασμα. Παίζοντας κόντρα στον Άγιαξ, ναι μια 11αδα που είχε μέσα τον Χούντελααρ, τον Σενέ που πέτυχε γκολ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και γενικά μια ομάδα που εάν έπαιζε στην Ελλάδα με την σύνθεση που κατέβηκε κόντρα στον ΟΦΗ θα έκανε πορεία πρωταθλητισμού.

Κριτική επί της ουσίας μπορούμε να κάνουμε μόνο για 60 λεπτά, ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω. Από την στιγμή που έγινε το 3-2, ήρθαν άλλα τρία γκολ και το τελευταίο μισάωρο δεν θα το θυμάται κανένας.

Επιγραμματικά κρατάω τα παρακάτω και εσείς σχολιάζετε στο blog – κόσμια όμως γιατί πλέον θα κόβω κόσμο που είναι ανάγωγος και μπαίνει για τρολάρισμα:

  • Το επιθετικό πρέσινγκ του ΟΦΗ. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε το 2-2 από τον Τσιλιανίδη. Ο ΟΦΗ μάρκαρε μέχρι τον τερματοφύλακα, αυτός έστειλε την μπάλα στα περιβόλια, μετά έκλεψε μπάλες και ο Τσιλιανίδης σκόραρε σαν σε προπόνηση, σε κενή εστία.
  • Την άψογη κυκλοφορία της μπάλας για 60 λεπτά. Γίνεται αντιληπτό, αν και πρέπει να το αναλύσω πως η διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Άγιαξ είναι τεράστια. Ειδικά σε αυτήν την χρονική περίοδο όπου ο ΟΦΗ μετράει 15 μέρες προετοιμασίας και οι Ολλανδοί παίζουν σε δύο εβδομάδες το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον ΠΑΟΚ.
  • Δεν έχει σημασία αν κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν παίξει ούτε ένας από εκείνους που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Και ο λόγος είναι απλός: Είτε παίζεις, είτε δεν παίζεις δουλεύεις στον ίδιο ρυθμό και με τις ίδιες ταχύτητες. Επομένως, το group παικτών που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ, δουλεύει εδώ και έναν μήνα με τις τουρμπίνες στο φουλ.
  • Και όμως ο ΟΦΗ κατάφερε για 60 λεπτά όχι μόνο να αντέξει τα τρεξίματα του Άγιαξ αλλά και να ακολουθήσει τον ρυθμό. Με πρέσινγκ μέχρι την αντίπαλη περιοχή, κατάφερε να βγάλει περισσότερες τελικές στο πρώτο ημίχρονο από ότι οι Ολλανδοί.
  • Ο τρόπος παιχνιδιού του ΟΦΗ δείχνει ότι μεσοεπιθετικά η ομάδα “ψώνισε” τα κατάλληλα εργαλεία. Παίκτες που παίρνουν άριστα σε τακτικό κομμάτι, όπως ο Σεμέντο και οι οποίοι δεν είναι μόνο one man show όπως και άλλους που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις και να δώσουν επιπλέον επιλογές όπως ο Τσιλιανίδης.
  • Είναι φανερό ότι ο ΟΦΗ καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας του στην Ολλανδία δουλεύει πολύ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Οι αυτοματισμοί που δουλεύει στην προπόνηση αρχίζουν και βγαίνουν στο γήπεδο. Θυμηθείτε το γκολ με την Άντερλεχτ, δείτε τα δύο που πέτυχε κόντρα στον Άγιαξ.
  • Ο ΟΦΗ μέχρι στιγμής παρουσιάζει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ήδη έχει πετύχει 4 γκολ στα τελευταία τρία φιλικά και έχει δημιουργήσει πολλές τελικές. Αυτό είναι προϊόν δουλειάς και αυτή βγαίνει σιγά – σιγά στο γήπεδο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

20 σχόλια

  1. Ο φετινός ΟΦΗ που βλέπουμε στα φιλικά, δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τον ΟΦΗ τον προηγούμενων χρόνων… και 7ος να φτάσει φέτος Εγώ είμαι κολλημένος για αρχή.

  2. Πολύ καλό το φιλικό με τον Αγιαξ όπως και να έχει…
    Είναι μεγάλη εμπειρία για όλους πιστεύω παίχτες, προπονητές, ιατρικό τιμ να βλέπεις πως είναι οργανομενες και πως δουλεύουν επιπέδου ομάδες όπως ο Αγιαξ και η Αντερλεχτ

  3. Τρως 6 γκολ με περίπου τα δεύτερα του Άγιαξ και είσαι και ευχαριστημένος!
    Στην ουσία δεν έχεις τερματοφύλακα και δεν έχεις σέντερ μπακ, πότε θα γίνουν οι προσθήκες μετά την προετοιμασία;
    Μην ξεχνάμε ότι με 14 ομάδες το επίπεδο ανεβαίνει και κατά συνέπεια θέλουμε πολύ καλύτερη ομάδα από πέρισυ για να σωθούμε. Οι προσθήκες που έγιναν με εξαίρεση 2 παίχτες δεν ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα αλλά την κατατάσουν ξανά στις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος.
    Αν δεν ξυπνήσουν και να πάρουν γρήγορα αποφάσεις, μας βλέπω πάλι το Γενάρη με μια καραβιά μεταγραφές.
    Να πω και για τα εισιτήρια διαρκείας ότι το χειρότερο που έκανε ο εμπνευστής των τιμών δεν είναι ότι θα πουληθούν ελάχιστα, ίσως λιγότερα από 1.000 αλλά ότι έχει ξενερώσει τον κόσμο και του έχει κόψει τη διάθεση.

    1. Πάρτε παίχτες και ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ… ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΊΤΕ ΚΌΣΜΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ με αυτές τις τιμές! 14 ομάδες φέτος.. Λέει κάτι? Ένα λεωφορείο για τους προπονητές και ένα για τους παίχτες. Ο Περσον, που δεν τον υπολόγιζαν.. και καλώς δεν τον υπολόγιζαν, γιατί δεν μπορεί το παιδί. Αλλά.. βλέπω να τον κρατάνε τελικά.. Μήπως έχει χαμηλό συμβόλαιο? Τέλος πάντων.!Μακάρι να πέσω εξω σε όλα! Δεν αντέχεται αυτό το μαρτύριο τόσα χρόνια!

    2. Τα δεύτερα του Άγιαξ έκαναν πλάκα σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

  4. Γιατί δύο σχολια που έγραψα, μπλοκαριστηκαν?? Απλά ρωτάω

  5. Κύριε Σαρρή, μα “δέκα με τόνο για τα 60 λεπτα”?
    Δηλαδή ο βαζελακος πόσο πρέπει να πάρει που κέρδισε τους βασικούς του Άγιαξ στα 90+ λεπτά; 10.000.000 με τόνο;; Ημαρτον δηλαδή.

    Το συγκεκριμένο ματς, ωστοσο, ήταν φοβερά χρήσιμο και αυτό γιατι όλοι ξέρουμε, πλέον, σε τι στάδιο βρίσκεται η ομάδα.

    Λοιπόν, με αυτά τα χάλια που είδαμε (και συντηρούν τον εφιάλτη της σεζόν 2018-19) μην περιμένουμε κάτι παραπάνω από μια πολύ πολύ δυσκολη παραμονη του χρόνου. Με αυτά τα χάλια δε, και αυτές τις τιμές στα διαρκείας, δυστυχώς μην περιμένουμε και κόσμο στο γηπεδο. Ξεκινήσαμε με 9/11 παίχτες της περυσινης ομάδας που χρειάστηκαν θαύμα για να κερδίσουν τον… 3ο της Β Εθνικης. Ποιος πιστεύει ότι αυτοί οι παίχτες μπορούν να βελτιωθούν;; Ας είμαστε σοβαροι ρε παιδιά.
    Μεταγραφική ενίσχυση ΑΜΕΣΑ.

    1. Σωστός φίλε, όπως ακριβώς τα λες είναι.

      1. σωστος φιλε carpenter brut 4

    2. Πρώτον δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο Παναθηναϊκός και δεύτερον αν εσύ είδες χάλια τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα…

    3. Συμφωνώ και εγώ απόλυτα μαζί σου φίλε

  6. Εξερετικη η εμφανιση των παιδιων.. Ξεχνανενε μερικοι οτι ο αγιαξ περσυ επαιξε τελικο τσαμπιονς λινγκ!!!! Με αυτη την ομαδα παιζαμε ρε ασχετοι, οχι με την κωλοπετινιτσα.
    Και τους πεταξαμε 2 μπαλακια. Και αντι να χηροκροταμε ολοι γκρινιαζετε.
    Εκανα προβλεψη καιρο τωρα και βαζω και στηχηματα!!!!! Φετο παμε για μεγαλα πραματα. Ενας αμυντικος να ερθει και μποτουμε τρενο 6αδα!!!
    Αμα συκωσουμε και κανα κυπελο σας βλεπω να βγαζετε σπιρια απο το κομπλεξ…
    Αυτο τον ΟΦΗ ονειρευομαστε και αμς τον κανει δωρο ο ΜΠΟΥΣΗΣ… ΕΡΧΕΤΕ!

    1. Μανουσο σε ποιο συννεφακι ζεις ειπαμε;με τα δευτεροτριτα του αγιαξ παιζαμε εκτος 2 η 3ων εξαιρεσεων .στον οφη μας επαιξαν οι ιδιοι 9 απο τους 11 της τραγικης περισυνης χρονιας τι σε κανει να πιστευεις οτι αυτοι οι ιδιοι που τη σεζον που περασε εστειλαν την ομαδα στο πατο τι σε κανει να πιστευεις αληθεια οτι εγιναν παιχταραδες ελα πες μου σου υποσχομαι οτι δε θα σκασω απο τα γελια

      1. Πεστα ρε Νικολα γιατι μαλλον εμεις ειμαστε σε αλλο συννεφο η βλεπαμε περυσι αλλο πρωταθλημα

        1. Πέστα Νικολα

  7. Φιλε μου Μανο εγω δεν ειδα χαλια αλλα η ομαδα θελει 2 στοπερ και 1 τερμα εχουμε γινει γραφικοι το ξερω και ναι το βλεπει η διοικηση αλλα τι κανει;αυτο δεν μπορω να καταλαβω;

    1. Συμφωνώ μαζί σου. Προσπαθώ να δώσω μια εξήγηση μέσα από το κείμενο που έγραψα αμέσως μετά για τους στόπερ.

  8. Είμαι φίλοι μου ΟΦΗ πολλές δεκαετίες και αυτό που συμβαίνει με κάποιους απίθανους το τελευταίο διάστημα δεν έχει προηγούμενο. Κάποιους που καταστροφολογούν, σχολιάζουν συνεχώς αρνητικά , μηδενιστικά, σε διάφορα άρθρα και πάει λέγοντας. Δεν θυμάμαι επί Γκέραρντ να σχολίαζαν τόσο αρνητικά την κάθε του κίνηση. Δεν θυμάμαι δηλαδή να τον έλεγαν «ανίκανο», «άμπαλο» και δεν συμαζεύεται. Θα μου πει κάποιος «μα δεν υπήρχε τότε internet». Ευτυχώς γιατί και τον Γκέραρντ «ανίκανο» θα τον έλεγαν, «άμπαλο» , «μυρωδιά», αυτοί οι κάποιοι, Αυτοί ( ευτυχώς λίγοι), που κριβόμενοι πίσω από ένα nickname και με ένα πληκτρολόγιο γράφουν ότι μπαρούφα τους έρθει στο κεφάλι. Αυτοί που προφανώς μη μπορώντας να κάνουν κουμάντο στους γύρω τους αλλά και στην δουλειά τους, μπαίνουν σε διάφορα άρθρα και σχολιάζουν καταστροφολογώντας και μηδενίζοντας. Ο Θεός να τους βοηθήσει.

  9. χωρις ικανοτατο στοπερ και τρερματοφυλακα, δεν νιωθω καμμια ασφαλεια στο πρωταθλημα….η νικη ξεκιναει παντα απο την αμυνα και δεν ειμαστε μπαρτσελονα να τρωμε 3 και να βαζουμε 4 καθε φορα….φετος κανονικα πρεπει να χτυπησουμε 6αδα…αντε στη χειροτερη, 8αδα, επειδη ειμαι και λογικος ανθρωπος …σε καθε αλλη περιπτωση, θα εχουμε αποτυχει….ομαδες σαν τη λαρισα, λαμια, πανιωνιο, παναιτωλικο, βολο, ξανθη, ειναι αδιανοητο να μας ξεπερασουν στη βαθμολογια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + one =