Ο ΟΦΗ κάνει την ζωή του δύσκολη, χωρίς σοβαρό λόγο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σχολιάσαμε χθες το μεσοεπιθετικό κομμάτι του ΟΦΗ, πάμε λίγο να μιλήσουμε και για το αμυντικό έχοντας, πλέον, μια ξεκάθαρη εικόνα του μέχρι τώρα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Βρισκόμαστε επτά ημέρες πριν την επιστροφή του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και αφού θα έχει συμπληρωθεί ένα 20ημερο παρουσίας του στην Ολλανδία. Ο ΟΦΗ χτίζεται από την αρχή, με σκοπό να αφομοιώσει πλήρως τον τρόπο παιχνιδιού που ξεκίνησε από την ημέρα που ήρθε στην ομάδα ο Χάιμε Βέρα. Έναν τρόπο παιχνιδιού, τον λεγόμενο “build up” που χρειάζεται να ξεκινάει την επίθεση του από τον τερματοφύλακα, να αποφεύγει τις “50αρες μπαλιές” και βέβαια να αποκτήσει μια εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας.

Μεσοεπιθετικά τα σημάδια είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Όμως αυτός είναι ο “μισός” τρόπος παιχνιδιού γιατί χρειάζεται να έχει την ίδια συνοχή και στο αμυντικό κομμάτι.

Γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο ΟΦΗ μεταγραφικά, χωρίς βιασύνη, χωρίς πίεση από μάνατζερ για λύσεις εδώ… και τώρα, όμως απομένουν 30 ημέρες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και ο ΟΦΗ έχει καθυστερήσει να πάρει τα στόπερ που χρειάζεται.

Αυτό είναι γεγονός, δεν είναι γκρίνια, ούτε μεμψιμοιρία. Άλλωστε, είμαι από εκείνους που απεχθάνομαι τον μηδενισμό αλλά είμαι πάντα υπέρ της καλοπροαίρετης κριτικής.

Το πόρισμα που προκύπτει από την ιστορία με τις, τρανταχτές, ελλείψεις στόπερ είναι ότι ο ΟΦΗ πάει να κάνει την ζωή του δύσκολη χωρίς κανέναν λόγο. Και δεν πάει να την κάνει δύσκολη επειδή στον ΟΦΗ είναι μαζόχες ή άσχετοι αλλά επειδή επιλέγει έναν δρόμο που δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα του φέρει και την ευτυχία.

Οι δυσκολίες που προκύπτουν με την απόκτηση των κεντρικών αμυντικών είναι τέτοιες επειδή στον ΟΦΗ θέλουν να πάρουν στόπερ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Να είναι καλοί με την μπάλα, να μην την βλέπουν σαν χειροβομβίδα και πάει λέγοντας. Οκ, το δέχομαι και συμφωνώ. Αφού επιλέγει ο ΟΦΗ αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, θα πρέπει να υποστούμε και όλοι μας τις συνέπειες.

Ειδικά σε έναν χώρο που ο ΟΦΗ πόνεσε πέρυσι πάρα πολύ δεχόμενος αστεία γκολ που θα μπορούσαν να τον είχαν καταδικάσει, έπρεπε να έχει πάρει, τουλάχιστον, – μέχρι τώρα – έναν στόπερ με τα στοιχεία που ψάχνουν προκειμένου να επενδυθεί η μεταγραφή στην προετοιμασία και να μην τρέχει να βρει χημεία μέσα στο τελευταίο 20ημερο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Μεσοεπιθετικά ο ΟΦΗ είναι καλύτερος από πέρυσι, έχει περισσότερες επιλογές σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, διαθέτει παίκτες που μπορούν να προσφέρουν ευελιξία στον Σίμο και περιμένουμε το τελευταίο κομμάτι του παζλ για να συμπληρωθεί στο 100%.

Όμως αυτό που συμβαίνει στα στόπερ, είναι κάτι που χρειάζεται πλήρη μετάγγιση. Και αυτό το γνωρίζουν στον από τις αρχές του Ιουνίου. Έφυγαν Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς και δεν ήρθε κανένας. Ο ΟΦΗ ξέρει εδώ και δύο μήνες τις ανάγκες του στο κέντρο της άμυνας, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα στόπερ του και όμως μια εβδομάδα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, δεν έχουν έρθει ακόμα.

Σήμερα που μιλάμε ο ΟΦΗ θα πάρει δύο στόπερ (και ορθώς όχι τρία για να δώσει χώρο στον Περδίκη που προέρχεται από την Κ19) αλλά το θέμα είναι να προλάβουν να παίξουν μαζί (είτε με τον Γιαννούλη – είτε οι δυο τους) ώστε να δέσει το αμυντικό δίδυμο. Και το χειρότερο είναι ότι ο ΟΦΗ επιστρέφει στο Ηράκλειο στις 31 Ιουλίου και ζήτημα να κάνει, δύο φιλικά το πολύ, μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κατά συνέπεια, ο βαθμός δυσκολίας, για τον ίδιο τον ΟΦΗ, μεγαλώνει.

Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο, που βλέπουμε και μπορούμε να κατανοήσουμε τι έχει γίνει λάθος. Ο ΟΦΗ έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 10 γκολ στα φιλικά που έχει δώσει. Σαφώς και ένας λόγος που τα δέχτηκε είναι το τρανζίσιον παιχνίδι – εδώ θα υπάρξει δεδομένα βελτίωση όμως το θέμα είναι και η αμυντική του συμπεριφορά. Γιατί όταν ο ΟΦΗ τρώει κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας τότε δεν φταίει μόνο το τρανζίσιον αλλά και η απουσία παικτών που ξέρουν να παίξουν την θέση. Ο Γιαννούλης την μαθαίνει το τελευταίο εξάμηνο, ο Περδίκης είναι στο ξεκίνημα της καριέρας του ενώ Νάστος, Μεγιάδο απλά δεν είναι στόπερ.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του φτάνει στο τέλος και είναι είναι απορίας άξιο το γιατί ο ΟΦΗ κάνει τη ζωή του δύσκολη. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι απλό, είναι σχεδόν μαθηματικά πλέον με την καταμέτρηση όλων των δεδομένων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

24 σχόλια

  1. Εντάξει μωρέ θα τους πάρουν τον Οκτώβριο που θα είναι πιο φτηνοί.

    1. Γιάννη εγώ δεν πιστεύω ότι θα είναι φτηνοί οι παίκτες που θα έρθουν αλλά ότι υπάρχει μια καθυστέρηση, είναι γεγονός.

  2. Εγω πιστευω πως ειναι τα λεφτα στη μεση… Αλλιως δε θα εκαναν γελειες δοκιμες στην προετοιμασια.

    1. Δεν είναι θέμα χρημάτων Χρήστο. Είναι ξεκάθαρο.

    2. Περισυ θριαμβολογουσαν το καλοκαιρι ολοι και αποδειχτηκε στο τελος το χαλι της ομαδας.το χειμωνα ο σαμαρας εκανε μεταγραφες αναλογα με τις ικανοτητες του αποτελεσμα χειροτερη ομαδα απο εργοτελη και πλατανια.απο τυχη σωθηκε η ομαδα αλλα μυαλο δεν εβαλε.τωρα κανανε προετοιμασια χωρις αμυνα.ηλιθια προετοιμασια.διαλεξε προπονητη χωρις εμπειρια για να ελεγχει και το αγωνιστικο κοματι.χωρις προπονητη χωρις αμυνα που παμε;λυπαμαι τους φιλαθλους και τον προεδρο.απο τον χειμωνα εγραφα σαμαρας ανικανος για μεταγραφες.ας περιοριζοταν στο κοματι δημοσιες σχεσεις επισκεψη σε σχολεια….αρχιζει το προταθλημα ποτε θα δεσει η ομαδα.απο τον χειμωνα ψαχνουν αμυντικους.μας εχετε αγχωσει.αδικαιολογητοι ασχετοι.μακαρι εστω την τελευταια στιγμη να δουν να σκευτουν να πραξουν διοτι η ιστορια του οφη γραφει

  3. Δυστηχως ειναι μεγαλο προβλημα αυτο..τελειος ερασιτεχνικα το χειριζοντε και απορω γιατι …..Μην ξεχνας Μανο και ο προπονητης αργησε πολυ να ερθει.η ομαδα εκανε προετοιμασια και επαιξε σχεδον 2 φιλικα χωρις προπονητη…τις συνεπεις σαφως τις ειπες…
    ΥΓ οντως περυσι πονουσαμε πολυ στην αμυνα με παιδαριοδη γκολ και ομως καπιοι θελατε πισω τον μιχογεβιτς..φιλοτιμος δεν λεω αλλα ΔΕΝ κανει..(προς το παρων τουλαχιστον μακαρι να βελτιωθει το παιδι) ..το χει το θεμα με τα στοπερ η ομαδα παντως γιατι τον γεναρη δεν πηραν παλι

    1. Χρήστο ο ΟΦΗ έπαιξε ένα φιλικό χωρίς προπονητή και όχι δύο. Αλλά ειλικρινά εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Στο θέμα του προπονητή δεν υπήρξε καθυστέρηση γιατί έφτασε λίγες ημέρες μετά. Δεν είναι θέμα ερασιτεχνισμού, ο ΟΦΗ δεν δουλεύει πλέον ερασιτεχνικά. Απλά η μεθοδολογία που ακολουθεί ο ΟΦΗ, έχει τις δυσκολίες της και αυτές εμφανίζονται τώρα.

  4. Γνώμη μου,ο Ποτουρίδης δεν έπρεπε να φύγει.

    1. Γιώργο ο Ποτουρίδης ήταν καλός αλλά είχε και ένα ταβάνι. Φάνηκε ξεκάθαρα στο προηγούμενο πρωτάθλημα.

  5. Μάνο κανε εσύ μια δική σου εκτίμηση στο γιατί γίνονται αυτά τα παιδαριώδη στην ομάδα??? Δώσε μια δικιά σου ερμηνεία… Για μένα είναι ξεκάθαρα ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοι στο αλεύρι.. Έχουν φτιάξει ένα τεράστιο επιτελείο που αμείβεται και αδρά από ότι ακούγετε και πάνε να πλασάρουν για στόπερ τον φιλότιμο Ναστο!! Ημαρτον … Οικονομιες στο ροστερ της πρωτης ομαδας και κουβαρνταλικια στα διοικητικά στελέχη??? Για μένα είναι λάθος ο δρόμος αυτός.. Μέχρι πότε θα βλέπουμε τον Άρη με ζήλεια?? Τον Άρη του καρυπιδη.. Όχι του Αμπραμοβιτς … πρώτα διπλασιάζουν τα διάρκειας και μετά θααααααα φτιάξουν ομάδα κάποια στιγμή… Πιστεύω πως αν δεν γκρίνιαζε ο κόσμος θα τολμούσαν να κατέβουν με το φιλότιμο Ναστο για στόπερ!!!

  6. Το στόπερ έπρεπε να το είχαμε πάρει από πέρυσι το Γενάρη που τρώγαμε τις τριάρες και τις 5άρες. Πέρυσι που σε κάθε στημένη μπάλα κάναμε το σταυρό μας.
    Δεν το πήραμε τότε ανάμεσα σε 7 μεταγραφές που κάναμε. Δηλαδή από πέρυσι το Γενάρη στόπερ ψάχνουμε?

  7. Αν πάρει οντως δυο στοπερ ποιοτητας δεν χρειάζονται χρόνο για να δεσουν… οι καλοι παιχτες μπορουν αμεσα να προσαρμοστούν… πιστευω το να δγμιουργεις ειναι το πολυ δυσκολο στο ποδόσφαιρο και για αυτο θελει πολυ ψαξιμο… εμενα μου άρεσε ο τροπος που η ομαδα προσπαθουσε να παιξει ποδόσφαιρο αντι να κανει οτιδηποτε να το χαλασει..

    1. Μόλις κλειστούν τα λεφτά από τα τηλεοπτικά… Θα δούμε τις μεταγραφές… θυμήθητε το

      1. Ετσι ακριβως…. και αν,,,,,,,,, Το τηλεοπτικο συμβολαιο και να υπογραφει τωρα,,,, θα μπει στον νεο προηπολογισμο,,, οποτε λεφτα θα παρουν το 2020,,,,, ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ…. ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΟΥΝ…….

  8. Τι ειναι το τρανζισιον παιχνιδι ρε πσιδια;

  9. ,απο την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο αλλά όλη η ομάδα νομίζω

  10. Μάνο εγώ πιστεύω, είναι να γίνει η αρχή. Απλά θέλει υπομονή λίγα χρόνια να δείξει η ομάδα υγεία (όχι ότι δεν έχει, είναι στα πρώτα βήματα) και μετά πιστεύω θα είναι πιο εύκολα, μέχρι τότε θα έχουν γίνει πολλά. Με τον Φερέϊρα τον μικρό που πήραμε τι γίνετε??? δυσκολεύετε??

  11. Κριμα ρε παιδια που παει αυτη η διοικηση με ναστο,παιρνει λεει και δελιγιανιδη, ο περσον εγινε παιχταρας ξαφνικα, ο γιακουμακης αν και το παιδι εδειξε ζηλο και προσπαθησε δεν ειναι το αναμενο βαρυ πυροβολικο ελπιζω να εχουν καλη συνεργασια με τον μανο αλλο η μεγαλυτερη απογοητευση ειναι ο ναστος, ποια ψυχαρα ρε ποιος αρχηγος ποιος ηγετης δεν θελω ουτε στο ροστερ του ΟΦΗ να ειναι κριμα ,καταντια, γρηγορα στοπερ χανομαστε

  12. Πάρτε δύο στόπερ και ένα τέρμα να κάνετε τη δουλειά σας ή διοίκηση, δεν περίμενα τέτοια καθυστέρηση στο να κλείσει το ροστερ και αν περιμένετε στις εκπτώσεις για στόπερ Αύγουστο μήνα μη νομίζετε αν πας να πάρεις ένα αξιόπιστο αμυντικό που θα σου κάνει την δουλειά σου ξέρει και αυτός ότι χρειάζεται αμυντικό η ομάδα δεν πρόκειται να πέσει σεντς, επίσης οκ μέχρι περισυ δεν ήταν καλά τα πράγματα από την στιγμή όμως που υπάρχει μια σταθερότητα και δουλεύουν κάποια άτομα για να τρέχει η ομάδα τα ζητήματα της θα κριθούν και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις.

  13. αλλες 2 κινησεις μετριες για εμενα…πραγματικα εχω απογοητευτει.

    1. Τραγικος μεταγραφικος σχεδιασμος μεχρι στιγμης.Και παλι ο αντιλογος θα ειναι υπομονη υπομονη! Παιχτες να στελεχωσουν την ομαδα ζητησαμε οχι να γινουμε μικτη κοσμου.Και υποτιθεται οτι απο φετος η ομαδα εχει κ οργανωμενο τμημα σκαουτινγκ..

  14. με τα ψεματα δεν φτιαχνεις ομαδα…. δανεικους κ παλι δανεικους,με παιχτες που με το ζορε κρατησαν την ομαδα στην πρωτη κατηγορια εμεις παλι τους πηραμε. προσωπικα εχω να παω 3 χρονια στο γηπεδο… θα τα κανω 4. απλα τραγικοι.

  15. ακομα και στη β εθνικη, μπορεις να βρεις τουλαχιστον 5 αξιολογα στοπερ με ικανοτητες , τι περιμενουμε ηθελα να ξερα? αυτες τις παρλαπιπες του σιμου, ολη η ομαδα επιτιθεται κι ολη αμυνεται, να τις πει εκει που τον παιρνει, δεν ειμαστε μπαρτσελονα , ουτε μπαγερν να το κανουμε αυτο! δηλαδη με ενα μονο σεντερ μπακ της προκοπης ειμαστε, τον γιαννουλη και ουτε καν αναπληρωματικο του? δεν μπορουμε να βρουμε δηλαδη τοσο καιρο, ενα στοπερ τυπου ουντετζο της λαμιας , που περισυ κρατησε τη λαμια μονος του?ενα ταξιδακι στη νιγηρια να πας, 10 τετοιους θα βρεις και τζαμπα! εκτος αν το κανουμε φετος σαν το γαιδαρο του χοτζα, που πανω που τον εμαθε να μη τρωει, ψοφησε!! ετσι θα λεμε κι εμεις, πανω που μαθαμε χωρις αμυνα, πεσαμε!

    1. Καλά τα λες, σε ένα σημείο όμως κάνεις λάθος.. ο Γιαννούλης κανονικά δεν είναι σέντερ μπακ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × one =