Την φετινή χρονιά θα την κρίνουν πρώτα τα γκολ και μετά η άμυνα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τι πήγε λάθος την προηγούμενη σεζόν. Ο Μανώλης Σαρρής καταπιάνεται με τα στατιστικά του ΟΦΗ και γράφει στο blog του στο Gentikoule.

Σε μια εποχή που όλοι μας περιμένουμε τα στόπερ, εγώ θα πάω κόντρα στο ρεύμα και θα ασχοληθώ λίγο παραπάνω με την μεσοεπιθετική λειτουργία του ΟΦΗ.

Γιατί δύο γκολ παραπάνω να είχαμε βάλει την προηγούμενη χρονιά, δεν θα περνούσαμε το σοκ των αγώνων με τον Πλατανιά και κατά συνέπεια δεν θα κινδυνεύαμε να πεθάνουμε την βραδιά του αγώνα του “Γεντί Κουλέ”.

Ο ΟΦΗ σε πολλά παιχνίδια της προηγούμενης χρονιάς παρότι ήταν καλύτερος, είχε την υπεροχή αλλά και την κατοχή της μπάλας, δεν κατάφερε να κερδίσει ή στην χειρότερη περίπτωση έχανε δικά του ματς.

Εύκολα μπορώ να θυμηθώ τα ματς με την Λαμία ή την Λάρισα ή τον Απόλλωνα με τα τρία δοκάρια. Ακόμα και εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης που δεν ήταν καλύτερος αλλά τις ευκαιρίες που είχε, δεν κατάφερε να τις κάνει γκολ.

Το πρόβλημα του ΟΦΗ την προηγούμενη σεζόν, ειδικά με τον τρόπο που αγωνιζόταν, ήταν το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του. Τα 30 γκολ που έβαλε όλη την χρονιά είναι ένας πολύ φτωχός απολογισμός. Μπορεί να μην ήταν η χειρότερη επίθεση όμως για μια ομάδα που πάλευε για την επιβίωση της, το 1 γκολ μ.ο. που είχε ανά παιχνίδι, ήταν ένας πολύ φτωχός απολογισμός.

Η σεζόν που έρχεται ναι μεν επιβάλλει μια καλή – πολύ καλύτερη από την προηγούμενη σεζόν – αμυντική λειτουργία αλλά το στοιχείο που θα κάνει την διαφορά θα είναι η επίθεση. Ο ΟΦΗ έχει επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και οφείλει να βγει πετυχημένος.

Ναι μεν η άμυνα είναι αυτή που κρατάει το μηδέν και αποσοβεί τις ήττες όμως η επίθεση είναι αυτή που δίνει τις νίκες.

Τα 30 γκολ που πέτυχε την προηγούμενη σεζόν είναι ένας πολύ φτωχός απολογισμός και αν είχε σκοράρει στα παιχνίδια που ήταν ανώτερος, τότε δεν θα ζούσε αυτό το θρίλερ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

23 σχόλια

  1. Ηταν ο συνδυασμός , δε βαζαμε γκολ (γιατί μέχρι τη τελευταία στιγμή περιμέναμε τον Μάνο να ερθει δανεικος) και η χάλια άμυνα που όποτε έμπαινε η μπάλα στην μικρή περιοχή μας γινόταν είτε γκολ είτε παρολίγον γκολ. ετρεμε το φυλλοκάρδι μας

    1. Ναι, δεν έχεις άδικο. Συμφωνώ σε αυτό που λες απλά η διαφορά είναι ότι ματς που ήμασταν καλύτεροι, δεν τα πήραμε λόγω της έλλειψης γκολ.

      1. Συμφωνεις Μανο αλλα πριν 2 εβδομαδες αποθεωνες τον Μιχογεβιτς(για πιθανη επιστροφη του) που ηταν τραγικος καθολη την παρουσια του…Καλο παιδι ναι εξελισημος μπορει αλλα ΔΕΝ …στο μονο που κατακρινω εσενα και το σαιτ σου ειναι αυτο.Ρεαλιστες να ειμαστε..με καλη διαθεση η ‘κριτικη μου΄΄ Ευχαριστω

        1. Και ακόμα υποστηρίζω Νίκο ότι ο Μιχόγεβιτς ήταν ο πιο σταθερός, σε απόδοση, στόπερ του ΟΦΗ. Δεν αλλάζει.

  2. Προσωπικά, το βλέπω κάπως διαφορετικά Μάνο. Ναι μεν η επίθεση είναι αυτή που δίνει τις νίκες, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία είναι ο παράγοντας που δίνει σταθερότητα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η λογική είναι ότι όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Όταν όμως είσαι σοβαρός αμυντικά, στα παιχνίδια που δεν σου πάνε ή που δεν είσαι καλός, τουλάχιστον δε χάνεις τόσο εύκολα. Εκεί πρέπει να ποντάρεις από τη στιγμή που λες ότι δεν πας για μεγάλα πράγματα, τουλάχιστον όχι από φέτος. Τι να το κάνω άμα δημιουργώ εύκολα αλλά δεν σκοράρω ενώ από την άλλη δέχομαι γκολ στην παραμικρή ευκαιρία του αντιπάλου. Για να το πω διαφορετικά, αν πέρυσι δεν είχαμε χάσει από Λαμία εντός και Λεβαδειακό εκτός (ματσάκια που ο αντίπαλος δεν ήταν καλύτερος, απλά εκμεταλλεύτηκε την αμυντική μας ανεπάρκεια) ίσως να μην κινδυνεύαμε όσο κινδυνέψαμε…

    1. Δημήτρη σωστό αυτό που λες. Όμως θυμίσου πως ο ΟΦΗ κράτησε το μηδέν σε δύο παιχνίδια κομβικής σημασίας – ήταν πολύ ανώτερος – κόντρα σε Λάρισα, Απόλλωνα και δεν τα κέρδισε επειδή δεν μπορούσε να σκοράρει.

      1. Κι αυτό σωστό. Συμπερασματικά, μάλλον είναι αυτό που λέει παραπάνω ο φίλος STRATOS, ότι δηλαδή το θέμα είναι ο συνδυασμός, η ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Το “equilibrio” που λέει ο Ancelotti (και όχι μόνο).

  3. Στο δευτερο γύρο που ειχαμε κανει και μεταγραφές και ειχαμε όλα τα ντερμπυ σωτηριας στο Γεντι Κουλε πηραμε λιγοτερους βαθμούς από οτι στον πρωτο γυρο και μας έσωσαν 2 εκτος έδρας αποτελέσματα. βάλε και τον αποκλεισμό από εργοτέλη και τα μπαραζ.μηπως πρεπει να σκεφτούμε ότι σε ομαδες που μας παιζουν κλειστη άμυνα να χρησιμοποιούμε το Παγκρητιο?

    1. Ελεος δεν θα αλλαξουμε γηπεδο τωρα για μια τακτικη..στο κατω κατω σιγα την διαφορα…τα θετικα της εδρας στο γεντι κουλε ειναι πολλα περισοτερα απο 10 μετρα χορτο παραπανω

      1. Δηλαδή να γίνουμε ομάδα όσα φάμε και όσα βάλουμε?
        Μα τι συζητάμε ρε παιδιά? Ξεχνάμε την εθνική που πήρε το euro από την άμυνα? Ομάδες όπως η Ιταλία ή η Γερμανία που προχωράνε πάντα με παράδοση στην άμυνα?
        Μου φαίνετα Μάνο ώρες ώρες γράφεις, μόνο και μόνο κάτι να γράψεις

  4. Μανό η άμυνα κερδίζει τα παιχνίδια και η επίθεση κόβει τα εισιτήρια …..

    1. Έτσι ακριβώς

  5. Οκ αυτη ειναι η μεγαλυτερη μπαρουφα που εχω ακουσει αυτον τον μηνα! Ολες οι ομαδες, απο Γιουναιτεντ μεχρι Σιτι, Λιβερπουλ και Παρι ψαχνουν τερματοφυλακες και αμυντικους και εμας δεν μας ενδιαφερει η αμυνα… Γιουργια μπροστα λοιπον και οτι κατσει! Περσι δεχτηκαμε 42 γκολ(!) και βαλαμε 30. Τι ειναι πιο ευκολο και πιο λογικο να βαζαμε…. 50 γκολ η να τρωγαμε 25? Βρε Μανο, κουλαρε, οκ στηριζεις τις επιλογες της Δ/σης με τους… 15 μεσοεπιθετικους που εχουμε, αλλα βλεπουνε και αλλοι μπαλα, δεν βλεπεις μονο εσυ.

    1. Ρε Γιώργο για να καταλάβω. Όποιος διαφωνεί με κάποιον, εσύ αυτομάτως του κολλάς και μια “ταμπέλα;” Για να τα έχω καλά με όλους πρέπει να συμφωνώ κιόλας; Εδώ μιλάμε ποδοσφαιρικά, δεν προσβάλει κανένας κανέναν, συμφωνούμε ή και διαφωνούμε και έρχεσαι εσύ να μου κολλήσεις “ταμπέλα;” Την προηγούμενη εβδομάδα έγραψα ένα πληρέστατο άρθρο, προσωπική γνώμη, για την καθυστέρηση στα στόπερ.

      1. Βρε Μάνο μην τρελαίνεσαι! Δεν σου κόλλησα καμμία ταμπέλα, καλά κάνεις και στηρίζεις τις επιλογές τής Δ/σης! Σωστές ή λάθος πρέπει να τις στηρίζουμε ολοι! Αλλά αυτό που έγραψες με την αμυνα και την επίθεση, αν σε άκουγε ο Κλοπ, που έδωσε για Βαν Νταικ και Αλισον 150εκ.€’. ,θα σου έβαζε ….πιπέρι!

  6. Κάτι άσχετο με το αγωνιστικό Μάνο, ξέρεις τι είδους εργασίες γίνονται στο γεντικουλε; γιατί το ρεπορτάζ λέει θα είναι κλειστώ το γήπεδο μέχρι το πρώτο εντός που είναι με τον Παναιτωλικό μέσα Σεπτεμβρίου. Εννοώ οι εργασίες που θα γίνουν θα έχουν αντίκρισμα για τους φιλάθλους σε πρακτικό επίπεδο θα δούμε κάτι διαφορετικό; γιατί κακά τα ψέματα το γήπεδο παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες.

    1. Ναι Δημήτρη θα φτιαχτούν τα στέγαστρα,θα αντικατασταθούν πολλά καθίσματα,θα φτιαχτούν οι τουαλέτες τα κυλικεία και άλλα. Ας πάμε να πάρουμε τα διαρκείας μας και ας αφήσουμε την γκρίνια για την ομάδα.

      1. Νίκος 44 δεν είναι γκρίνια είναι τα αυτονόητα και είναι για να προοδεύσει η ομάδα και εμείς μαζί.

  7. Με καλύτερη άμυνα δηλαδή να μην δέχεσαι 42 γκολ όπως πέρυσι μπορεί να ελπίζεις οτι κάτι θα κάνεις στην επίθεση.

  8. Παιδιά αρχίζω να τρομάζω στην ιδέα ότι οι λάθος επιλογές του Σαμαρά σε παίκτες και προπονητή θα ξενερώσουν τον μπουση.

  9. πολυ λαθος, δεν συμφωνω..η αμυνα δινει τις νικες, 90 γκολ ειναι πολυ καλα για μια νεοφωτιστη ομαδα, η αμυνα μας κατεστρεψε περισυ..ελπιζω οχι και φετος

    1. 30 γκολ ηθελα να πω

  10. Μεταγραφικός σχεδιασμός απίστευτα κακός: εχούμε τους κατά ανάγκη αμυντικούς τον Γιαννουλη και τον Ναστο (δυο), αμυντικά χάφ Σακορ,Μεγιάδο που είναι πολύ επιρρεπής στις κίτρινες κάρτες , άντε και τον Νειρα που από επιτελικό μέσο πάει να τον κάνει οκτάρι ( τρεις) και επιθετικούς Τσιλιανιδη,Φερειρα,Βάζ,Σασί,Μανο,Σεμεντο,Ντίνα,Φιγκερειντο,Πάρσον και λένε και για Γιακουμάκη (σύνολο 10!!!).Μηπως γίνεται προσπάθεια με αυτό το άρθρο να δικαιολογηθεί ο ακατανόητος μεταγραφικός σχεδιασμός; όπως είπαν και οι προλαλήσαντες με σύστημα όσα φάμε και όσα βάλουμε δεν πας μακριά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × three =