Ο ΟΦΗ συμμετέχει σε έναν συνεταιρισμό “τζαμπατζήδων”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι τζαμπατζήδες ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, ο ΟΦΗ και τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Όπως αναμενόταν, το “ψαλίδι” της ΕΡΤ ήρθε και μάλιστα ήταν πολύ μεγαλύτερο από ότι έλεγαν οι ειδικοί. Το “ψαλίδι” θα φτάσει, σύμφωνα και με όσα γράφουν στην Αθήνα, κοντά στο 45% και μεταξύ μας και λίγο είναι. Ακόμα και για την πρόταση της ΕΡΤ για τα 2,5 εκ. ευρώ προς τον ΟΦΗ, έλεγα πως στην σημερινή κοινωνία είναι λεφτά – πρόκληση. Το έλεγα όλη την χρονιά ότι είναι χρήματα – πρόκληση για την ελληνική κοινωνία, τα ίδια έλεγα και αποκλειστικά για τον ΟΦΗ παραμονές των εκλογών.

Απλά κάνω μια υπενθύμιση για τους κακοπροαίρετους…

Το να δίνονται αυτά τα χρήματα στην σημερινή εποχή σε ΠΑΕ είναι τουλάχιστον γελοίο. Ειδικά όταν ζούμε σε μια εποχή όπου κόβονται μισθοί, μειώνονται συντάξεις και την ίδια ώρα Ανώνυμες Εταιρίες φτάνουν στο σημείο να παίρνουν 2 και 3 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Έχω γράψει πολλές φορές την άποψη μου για την αναδιάρθρωση – παρωδία και το πως ο Βασιλειάδης έφτασε στο σημείο να κάνει τις ομάδες να πουν “ναι” σε ένα τραγικό σχέδιο στηριζόμενος μόνο και μόνο στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες τους είναι “άπληστοι” και τζαμπατζήδες επειδή ήθελαν να βγάζουν τα μπάτζετ τους μέσα από τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια.

Τώρα που η ΕΡΤ κάνει το αναμενόμενο και “πετσοκόβει” τα σκανδαλώδη συμβόλαια σε ομάδες χωρίς κανένα παρελθόν και η οποία λόγω της πολύ χαμηλής, σχεδόν μηδαμινής, ανταποδοτικότητας που μπορεί να προσφέρει σε αυτήν, αρχίζουν τις απειλές περί αποχώρησης και διάφορων άλλων ειδών παπαρολογίας. Βγαίνει ο Παπαϊωάννου από την Λαμία και απειλεί πως “αν δεν πάρουμε τα λεφτά, καταθέτω τα συμβόλαια στην ΕΠΟ”. Και μετά θα βγουν στους δρόμους οι χιλιάδες οπαδοί της Λαμίας για να διαμαρτυρηθούν επειδή ο Πανουργιάς θέλει να φτιάξει ένα μπάτζετ 3 εκ. ευρώ και το 1,5 να το πληρώσουμε εμείς οι μαλάκες.

Το πρόβλημα είναι κεντρικό και ξεκίνησε πέρυσι, τέτοιο καιρό. Οι ομάδες απειλούσαν ότι αν δεν βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα και κάπως έτσι η κυβέρνηση πήγε και τους έδωσε σκανδαλώδη συμβόλαια. Και για να τους έχει ευχαριστημένους απόλυτα και μέσα στη νιρβάνα, δεν τους έκανε μονοετείς συμβάσεις αλλά για δύο χρόνια – έτσι για να έχουν (δημόσιο) χρήμα για σπατάλη.

Και κάπως έτσι ο Ατρόμητος των 1.000 εισιτηρίων, ο Απόλλωνας των 700, η Λαμία των 1.500 πήραν ζεστό χρήμα για δύο χρόνια επειδή – δεν ισχύει για όλους το ίδιο – ήθελαν να φτιάχνουν μπάτζετ μέσα από κρατικά χρήματα. Ο Άρης πήρε 2 χαρτιά, τώρα βγάζει διαρροή πως θα πάει στη Nova με 3 έτσι και έπαιρνε ο ΟΦΗ 2,5 από την ΕΡΤ. Έλα όμως που αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν και το πολύ να πάρει 1,5 από την συνδρομητική.

Στην συνέχεια ήρθε ο (θεούλης) Βασιλειάδης που κατάφερε να κοροϊδέψει 10 ομάδες, δύο Λίγκες, τα καγκουρό της Αυστραλίας, τα Μαμούθ και τους εξωγήινους από το διάστημα καταφέρνοντας τους να πάνε σε μια αναδιάρθρωση που δεν την πίστεψαν ποτέ αλλά την ψήφισαν μόνο και μόνο για να είναι γεμάτες οι τσέπες τους.

Τα έγραφα όλη την χρονιά ότι ήταν μια αναδιάρθρωση – απάτη και πως αυτά τα λεφτά δεν θα πάνε ποτέ στις ομάδες και να που δικαιώθηκα. Καλά να πάθουν λοιπόν και να βρουν τώρα τον τρόπο να καλύψουν τις τρύπες που, σίγουρα, θα δημιουργηθούν.

Σε αυτό το πανηγύρι των τζαμπατζήδων δεν φταίει βέβαια καμία (θεσμικά) Σούπερ Λιγκ ούτε και ο Γραμμένος, παρότι τον θεωρώ άκρως επικίνδυνο ως πρόεδρο της ΕΠΟ, αφού οι ίδιες οι ομάδες τους υποχρέωσαν να καταφύγουν σε αυτό το μονοπάτι. Η κόρη μου που είναι 2 χρονών, να της εξηγούσα τι θα συνέβαινε στο μέλλον, καλύτερα θα καταλάβαινε από τους τζαμπατζήδες ιδιοκτήτες των περισσότερων ομάδων της Λίγκας.

Πάμε στο δια ταύτα: Ο ΟΦΗ θα βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο γιατί γίνεται καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι από ολόκληρο τον οργανισμό. Το πόσα χρήματα θα πάρει, με ένα απίστευτο “τζογάρισμα” να είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, αυτήν την ώρα δεν μπορεί να το προβλέψει κανένας μας. Νούμερα και αριθμούς γνωρίζουν μόνο εκείνοι που διαπραγματεύονται. Όσα διαβάζετε δεξιά και αριστερά, να το ξέρετε, είναι κατά προσέγγιση και ποτέ πληροφορία.

Ο ΟΦΗ συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα “τζαμπατζήδων” κάνοντας τον προγραμματισμό του δίχως να περιμένει το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τα χρήματα που ΘΑ έρθουν. Ούτε διαρρέει, γιατί δεν συμβαίνει, πως ανάλογα με τις εξελίξεις θα πάρει και παίκτη (το διαβάσαμε σε ρεπορτάζ άλλης ομάδας), δεν απειλεί πως θα φύγει – απλά κάνει την δουλειά του σε όλα τα επίπεδα. Οργανωτικά, κτιριακά, εργασιακά, ποδοσφαιρικά. Ο ΟΦΗ επενδύει στα δικά του θέλω και δεν συμμετέχει σε αυτό το πανηγυράκι των τζαμπατζήδων που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα επειδή γίνεται το αυτονόητο και κόβονται συμβόλαια που η ίδια η κοινωνία δεν μπορεί να τα αντέξει.

Σε έναν συνεταιρισμό όπου αυτό που κυριαρχεί είναι το πως θα γίνει μπάτζετ με τα λεφτά της τηλεόρασης, ο ΟΦΗ απλά δεν συμμετέχει και είναι μια από τις ελάχιστες ελληνικές ομάδες που δεν την “αγγίζει” το συγκεκριμένο θέμα.

Όσο για τους άλλους, 45% ψαλίδι και ας βγάλουν την άκρη μόνοι τους με τα κανονάκια του Ναβαρόνε να είναι προ των πυλών τους…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Πες τα χρυσοστομε.Το τραγικό όμως είναι ότι οπαδικα υπάρχει κόσμος αυτής της αρρωστημένης και γαλουχημενης χρονιάς ρεμουλας.αυτο θέλανε Βασιλειάδης και ΣΙΑ.Βεβαια και για αυτό το λόγο θα ήταν καταστροφή η β Εθνική ανδρών πέφταμε.ευχομαι ολόψυχα όλα να πηγαίνουν καλύτερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την ομάδα μας.

    1. Από τα καλύτερα άρθρα σου, Μανώλη , μπράβο!!

  2. Πες τα μεγάλε. Έτσι ακριβώς είναι. Τα συγχαρητήρια μου. !!!

  3. Το σωστο θα ηταν να τα περνανε ολες οι ομαδες οπως σε αλλα πρωταθληματα στην ευρωπη για να εχουμε ανταγωνιστiκο πρωταθλημα .Ετσι οι ομαδες θα μπορουσαν να επενδυσουν σε γηπεδα σε παιχτες κ.α..πολλα….Δυστιχος με τα ψιχουλα που δινουν στην ελλαδα θα βλεπουμε ομαδες να μη ξερουν που χρωστανε . Και μετα λεμε γιατι οταν βγουμε ευρωπη τρωμε τα μουτρα μας. Γνωμη μου το κρατος θα μπορουσε να βοηθησει της ομαδες αφου τους τα περνει απο το στοιχημα τα περνει με την εφορεια και τα περνει με χιλιους τροπους

  4. Αλλο η αναδιαρθρωση που επρεπε να γινε, ι για να φυγουν οι ομαδες των 100 φιλαθλων Απολλων – Λεβαδειακος, και φετος Ξανθη και αλλο το τηλεοπτικο προιον που οντως ειναι υπερτιμημενο αλλα γινεται μονο γιατι ο υπιυργος κ. Μαρινακης δεν ηθελε τον Παοκ στην ερτ.

    1. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο ΠΑΟΚ. Και δεν είναι διαφορετικά κομμάτια. Η αναδιάρθρωση έγινε γιατί ο Βασιλειάδης υποσχέθηκε στις ομάδες πως εάν την ψηφίσουν θα έπαιρναν και τα χρήματα της ΕΡΤ.

  5. Σωστά αυτά που γράφεις αλλά μη λέτε για τον Ατρόμητο και τον Αρη γιατι σήμερα παίζουν EUROPA και εμείς προσπαθούμε να στήσουμε την ομάδα. Επίσης εισιτήρια στην Αθήνα θα παίρνουμε?

    1. Μα δεν έθιξα ρε Γιάννη ούτε τον Άρη, ούτε τον Ατρόμητο. Αναλύω το γεγονός ότι τα ποσά δεν συμβαδίζουν με τα ονόματα των συλλόγων. Και εγώ που νιώθω ένα μίσος για τον Παναθηναϊκό, το παραδέχομαι (γιατί είναι η αλήθεια) ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό.

  6. Μανο σου λεω επίσημα στοιχεία και αν δεν με πιστεύεις ψαξε να τα βρεις. Η ΕΡΤ για τις 7 ομάδες που πήρε πέρσι εδωσε περιπου 16,5 ε.€.- ξερεις τι έβγαλε απο το διαφημιστικό πακέτο? Ούτε 2 εκ.€! Ο Βασιλειάδης λογικά έπρεπε να βάλει “βραχιολακια” και στον Κορυδαλλό! Να μου εξηγήσεις κατι? Πως ο Καρυπιδης ,που εχει χασει την μπάλα με τα λεφτά που χρωστά στο Δημόσιο, παίρνει 3 ε.€ απο…. το Δημόσιο? Αυτά έπρεπε να κατασχεθούν αυτοματως! Εκτός αν εχει βάλει κάποια “μαϊμού” σαν βασικό μέτοχο της ΠΑΕ και αυτός δεν φαίνεται πουθενά! Μανο αυτά δεν γίνονται, ούτε στην ….Μποτσουάνα! Να μου το θυμάσαι, ο Αυγενακης θα χάσει την μπάλα και θα σηκωθεί να φύγει.

  7. Συμφωνώ Μάνο με το κείμενο που έγραψες, όμως θα σου πω το εξής για να είμαστε δίκαιοι περισυ επειδή δεν υπήρχε αυτό το διοικητικό καθεστώς η διοίκηση του ΟΦΗ έτρεξε να κλείσει συμβόλαιο πολύ νωρίς γιατί δεν υπήρχε ούτε μαντήλι για κλαψιμο, αυτό το έκανε για να δέσει το όποιο ποσό έκλεισε τηλεοπτικά και από εκεί και πέρα να αρχίσει να κάνει συμβόλαια με παίχτες γιατί αν δεν το έκανε αυτό θα καθυστερούσε πολύ στον σχεδιασμό.θέλω να πω ότι καθαρά συγκυριακα και λόγω timing δεν πήγαμε στην ερτ περισυ και αυτό έχει να κάνει ότι ήθελαν μια γρήγορη συμφωνία τηλεοπτική,μετα που βλέπαμε Λαμιες Ξάνθη ατρόμητο Άρη να κλείνουν αυτά τα ποσά λέγαμε μας ρίξανε (αν και η γνώμη μου για περισυ στο τηλεοπτικό τοπίο λόγω παναθηναϊκου ευνοήθηκαν και οι άλλες παε) . Το θετικό είναι τώρα ότι υπάρχει μια διοικητική ασφάλεια που είναι το Α και το Ω. Με όλη την καλή διάθεση το σχόλιο μου.

    1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Γνωστά είναι αυτά που λες Δημήτρη και δεν διαφωνώ μαζί σου.

  8. Μανο, με ολο τον σεβασμο εχω να σου κανω καποιες παρατηρησεις.
    1. Αν η περσινη προταση της ΕΡΤ γινοταν ενα μηνα νωριτερα τι πιστευεις πως θα διαλεγαμε? Τα 900 της νοβα ή το 1,5 της ΕΡΤ?
    2. Θεωρεις δεδομενο πως θα γινει ψαλιδι 45% και 60%.
    Σοβαρα τωρα? Πραγματικα το πιστευεις?
    Η κυβερνηση μεσω διαρροων και αρθρων διαδιδει πως ερχεται μεγαλη μειωση. Γιατι το κανει αυτο? Διοτι σε λιγες μερες που θα παρει η Λαμια και οι υπολοιποι τα περσινα συμφωνηθεντα θα βγαινει ο Αυγενακης καβαλα στο αλογο να λεει :”Η κυβερνηση ηθελε μειωσεις, αλλα τα συμβολαια που υπεγραψε η προηγουμενη κυβερνηση, μας δενουν τα χερια”.
    3. Οταν δεχτηκαμε την προταση των 2,5εκ απο ΕΡΤ, εγραψες ή οχι αρθρο που ελεγε οτι το brandname ΟΦΗ μεγαλωνει?
    Πρεπει να αποφασισουμε λοιπον. Η ερτ εδωσε τα λεφτα στον ΟΦΗ εν οψει εκλογων, ή φταιει το brandname μας που μεγαλωσε?
    Γιατι και ο Λαμιωτης Σαρρης οταν πηρε τα λεφτα περσι η Λαμια, θα εγραφε πως το brandname Λαμια μεγαλωνει. Σωστα?

    Τις παραπανω παρατηρησεις στις κανω για να δεις τα πραγματα και μια αλλη οπτικη γωνια που πιθανον αγνοεις.

    Υ.Γ. 6αδα φετος η ΟΦΑΡΑ.

    1. Καλησπέρα Γιώργο, ωραίες οι παρατηρήσεις σου και μου αρέσει η κουβέντα θα σου απαντήσω σε όλα:

      1. Εννοείται και θα διάλεγαμε τα λεφτά της ΕΡΤ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εγώ συμφωνώ, ως άνθρωπος αλλά και ως δημοσιογράφος, με το ποσό γιατί επαναλαμβάνω είναι προκλητικό για όσα ζει η κοινωνία μας.

      2. Ναι με τα τωρινά δεδομένα. Αλλά και πάλι πιστεύω πως δεν θα αλλάξει κάτι. Όμως θα σου πω κάτι δεν είναι διαρροές αλλά επίσημες συζητήσεις των φορέων.

      3. Ναι βεβαίως το έγραψα αλλά είναι άσχετο με το ποσό. Όλο τον χρόνο έγραφα άρθρα στο athleticradio.gr για την αναδιάρθρωση και τα ποσά που δόθηκαν. Όπως και παραμονές των εκλογών, όταν και βγήκε η είδηση για τα 2,5 εκ. ευρώ είπα στον Athletic Radio 104,2 πως είναι ένα τεράστιο ποσό για τον ΟΦΗ αλλά προκλητικό για την κρίση που περνούν όλοι οι Έλληνες. Τον όρο brandname τον χρησιμοποίησα γιατί είναι φανερό πως είναι διαφορετική η αντιμετώπιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 3 =