Εδώ που έφτασε ο ΟΦΗ δεν έχει το περιθώριο λάθους

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μπήκαμε στον Αύγουστο, περιμένουμε τα στόπερ και ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule.

Βρισκόμαστε αισίως στην 5η Αυγούστου, πάμε για την 6η – σε μια ημέρα όπου σίγουρα το μεσημέρι της Τρίτης θα πάρουμε απαντήσεις σε πολλά θέματα που αφορούν τον ΟΦΗ. Τις φιλοδοξίες του Σίμου, τους λόγους που επελέγη από τον Γιάννη Σαμαρά, τις μεταγραφικές εξελίξεις και από την άλλη, εκτός ποδοσφαιρικής ανάλυσης, το τι γίνεται με τα τηλεοπτικά, την στάση που κρατάει ο ΟΦΗ σε αυτήν την υπόθεση και αρκετά άλλα.

Γενικά θεωρώ πως το μεσημέρι της Τρίτης θα ειπωθούν πράγματα που θα τα συζητήσουμε αρκετά τα επόμενα 24ωρα.

Πάμε τώρα στο αγαπημένο θέμα όλων μας που είναι τα (περίφημα) στόπερ. Έχει δίκιο ο κόσμος να διαμαρτύρεται; Σαφώς και έχει δίκιο. Κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο και όποιος το πει απλά θα κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα.

Από την άλλη, πάλι, αυτό που υποστηρίζουν στον ΟΦΗ δεν είναι λάθος. Ο ΟΦΗ πάει στην πραγματοποίηση των μεταγραφών με μια συγκεκριμένη διαδικασία: Αναζητούνται οι στόχοι, προέρχονται από την παραγωγή σκάουτινγκ και επιλέγονται. Σεβαστό για εμένα, όσο και αν διαφωνώ εγώ.

Που λόγος δεν μου πέφτει αλλά είμαι εδώ για να κρίνω.

Φτάσαμε λοιπόν στις 5-6 Αυγούστου και δεν αποτελεί τεράστιο πρόβλημα ούτε η καθυστέρηση στην υπόθεση Γιακουμάκη – ο ΟΦΗ είναι πλήρης κατά 70-80% – αλλά ούτε και στην θέση του τερματοφύλακα. Ασφαλώς και ο ΟΦΗ θα πάρει παίκτες, έχει ανάγκη να ενισχυθεί σε αυτές τις θέσεις όμως με τα υπάρχοντα παιδιά η δουλειά βγαίνει στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Εάν ο ΟΦΗ καθυστερεί για να πάρει παίκτες τύπου Σαλίμι, δεν χάλασε ο κόσμος και να αργήσει 1-2 μέρες παραπάνω. Παίρνει παίκτη που είναι πανέτοιμος, που θεωρείται στο Ιράν ως ένας από τους επόμενους μεγάλους στόπερ μιας παραδοσιακής δύναμης στην Ασία και τέλος πάντων έναν κεντρικό αμυντικό που μπαίνει αμέσως στην ενδεκάδα. Ένας παίκτης που μέσα από την έρευνα που έκανα μιλώντας με μάνατζερ αλλά και ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το ιρανικό ποδόσφαιρο, θεωρείται παίκτης που σε λίγα χρόνια θα είναι top class αμυντικός και που θα είναι για ανώτερο, από την Ελλάδα, πρωτάθλημα.

Από την στιγμή που στον ΟΦΗ υποστηρίζουν, και δεν έχω κανέναν λόγο να μην τους πιστεύω, πως όλοι οι παίκτες συγκεντρώνουν τα παραπάνω στοιχεία τότε είμαι και εγώ από εκείνους που έχουν την ίδια γνώμη με εκείνη του Γιάννη Σαμαρά. Ας έρθει παίκτης, έτοιμος, υψηλού επιπέδου και δεν χάλασε ο κόσμος για μια μικρή καθυστέρηση.

Όμως επειδή σε όλα τα πράγματα υπάρχει ο αντίλογος, έτσι υπάρχει και σε αυτήν την περίπτωση. Με το ημερολόγιο να δείχνει 5 προς 6 Αυγούστου και από την στιγμή που ο ΟΦΗ τα δίνει όλα για να πάρει τους πρώτους στόχους που έχει βάλει στην άμυνα του, τότε δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος.

Δηλαδή οι εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει κάποια από εκείνες πρώτης γραμμής, να μην είναι στο επίπεδο που ήταν οι στόπερ τύπου Σαλίμι. Με το ημερολόγιο να μετράει αντίστροφα, ο ΟΦΗ πλέον δεν μπορεί να κάνει λάθος στην επιλογή των κεντρικών αμυντικών.

Είμαι σίγουρος πως αυτό που κοιτάζουν στον ΟΦΗ, περισσότερο από κάθε τι άλλο, είναι η ελαχιστοποίηση του ρίσκου. Κάτι απολύτως θεμιτό. Ο ΟΦΗ αφού φτάνουμε στο πρώτο 10ημερο του Αυγούστου δεν έχει το περιθώριο να λαθέψει. Σαφώς και όταν υπάρχει καθυστέρηση, κάτι που για να το κάνουν στον ΟΦΗ προφανώς και έχουν τους λόγους τους, προξενείται μια δυσαρέσκεια που πάλι δεν θα την χαρακτήριζα δυσαρέσκεια αλλά περισσότερο αγωνία για να μην τραβήξει η ομάδα ξανά τα περσινά.

Υ.Γ. Αν είναι κάτι που σιχαίνομαι στην ζωή μου και μου το έμαθε πρώτα από όλα η συγχωρεμένη μητέρα μου αυτό είναι η αγένεια. Εφεξής, λοιπόν όποιο είναι αγενής (και όχι όποιος ασκεί κριτική) αυτομάτως θα διαγράφεται το σχόλιο του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

20 σχόλια

  1. Μάνο στο top class παίκτης έχεις αίσθηση τι πάει να πει? Γιατί βλέπω και το γράφεις με ελαφρά την καρδιά.

  2. ΤΑ ΣΤΟΠΕΡ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ….. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

  3. Από την στιγμή που η ομάδα του ανακοίνωσε δημόσια την τιμη του λέγοντας πως όποιος τον θέλει δίνει 450 χιλιάρικα πρέπει οι δικοί μας να βάλουν το χέρι στην τσέπη.. Φαντάζομαι ήξεραν την αξία του όταν ξεκίνησαν τις συζητήσεις και αν είναι τόσο καλός θα βγουν κερδισμένοι και οι ίδιοι μετά από 1-2 Χρόνια.. Αλλιώς είναι όλα πυροτεχνήματα και λόγια του αέρα!! Νομίζω ότι η άμυνα μας πρέπει να είναι η αφορμή να δείξει η διοίκηση μας πόσο σοβαρά βλέπουν τη δουλειά…

  4. Συγγνώμη ρε μάνο, πιστεύεις αυτά που γράφεις; Ο Σαλίμι κοστίζει 450χ. δε λέω να τα δώσουμε αφού τα οικονομικά είναι δύσκολα με τηλεοπτικά έσοδα ελάχιστα. Όμως αφού δε μπορούμε να κάνουμε χρηματική υπέρβαση τότε τι τοπ κλας παίκτες περιμένουμε; Δες τι παικτες πήρε σήμερα ο ατρόμητος και η ξάνθη σήμερα. Ο Σαμαράς είναι απαράδεκτος αν δεν κλείσει ούτε αυτή τη βδομάδα στόπερ.

  5. 2 Σαββατοκύριακα μείνανε, μετά παίζουμε εκτός με Άρη. Ούτε 20 μέρες δλδ.. Δεν ξέρω ποιους θα παρουμε(χρειαζόμαστε τουλάχιστον 2-3 στόπερ). Κατα τη γνώμη μου εκτός από έναν με προοπτική όπως αυτός ο Σαλιμι(δε θεωρώ απολύτως απαραίτητο το να παρουμε ταλέντα σε όλες τις θέσεις, υπάρχουν ζωτικής σημασίας κενά να καλυφθούν πριν από όλα) θελουμε κ έναν μπαρουτοκαπνισμενο 30αρη. Δε λέω 34-35 αλλά 30(πολύ καλή ηλικία για κεντρικό αμυντικό έν έτει 2019), να ξέρει καλά τη δουλειά του. Προς το παρόν δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ στο κέντρο της άμυνας εκτός απο τον πιτσιρικά από τις «Κ». Έπρεπε να τους είχαμε πάρει ΠΡΟΧΘΕΣ αυτούς. Τεσπα, ας τους παρουμε κ τελευταία στιγμη(τώρα είναι αυτή). Κ αυριο Τρίτη ας έχει έστω κ ένα άτομο την αξιοπρέπεια να ζητήσει συγνώμη για την καθυστέρηση αυτή και τα προβλήματα που ενδεχομένως να δημιουργήσει. Μακάρι να πάνε όλα καλά..

    1. Κύριε Μπότση μήπως να το ξανασκέφτηκε καλύτερα .ο OΦΗ είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από ότι νομίζετε.φιλικα παντα

    2. Εγω λεω εκτος απο τη συγγνωμη που πρεπει να σου ζητησουν, να σου στειλουν κι ενα καλαθι με δώρα (κρασια, σοκολατες κλπ) και να σου δωσουν κι ενα διαρκείας σε χαμηλότερη τιμή, για όλη αυτή την ταλαιπωρία που υπέστεις λόγω της καθυστέρησης των μεταγραφών των κεντρικών αμυντικών!

      1. Αγαπητέ κ Σαρρή
        Ειναι η τριτη φορά που διαγραφεις το σχολιο μου επειδή απλα ασκώ κριτική χωρις καμμια αγενεια….οπως γραφεις στο υστετόγραφο σου.
        Οκ νασαι καλά…απλά δεν σε ξαναδιαβαζω…

        1. Όπως είδες το σχόλιο σου δεν έχει διαγραφεί, απλά δεν είμαι όλη την ώρα πάνω από τον υπολογιστή για να εγκρίνω τα σχόλια.

    3. Συγνώμη Χάρη. Ξέρω ότι όλα αυτά τα χρόνια έβαζες εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα και έπαιρνε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο. Φέτος κάνουμε μια νέα αρχή με πολύ χαμηλότερες φιλοδοξίες και με ανθρώπους χαμηλότερου επιπέδου. Τα μαύρα χρόνια έρχονται. Συγνώμη και πάλι.

      1. Γιάννη κ Γιώργη ακριβώς επειδή κάνουμε μια νέα αρχή με υψηλότερες φιλοδοξίες κ ανθρώπους κάποιου επιπέδου κτλ, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο φέτος, θα έπρεπε κατα τη γνώμη τη δίκη μου και αρκετών άλλων να έχουν γίνει αυτές οι κινήσεις νωρίτερα. Εσείς μπορεί να έχετε αντίθετη άποψη -δικαίωμα σας. Αν εγώ συμμετείχα σε μια αντίστοιχα φιλόδοξη προσπάθεια(στον δικό μου τομέα) και καθυστερούσα κάτι σημαντικό τόσο πολύ, πως να το κάνουμε, στο τέλος θα ζητούσα συγνώμη για την καθυστέρηση. Όσο για την ειρωνία, δε με πειράζει, πείτε ότι θέλετε, όπως θέλετε, το νόημα μετράει, απλώς δηλαδή ότι εσείς δε θα κάνατε το ίδιο. ΟΚ, προφανώς κ δε σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Αυτά : )

  6. Γιατί κάτι μου λέει ότι πάλι σε δανεικό θα καταλήξουμε?

  7. Θα ήθελα αύριο μια ερώτηση στον κο Μπούση για το μπάτζετ της ομάδας.
    Φαντάζομαι όταν ο Big Mike με το επιτελείο του ανέλαβαν την ομάδα, έκαναν κι έναν οικονομικό σχεδιασμό. Το ξέρω ότι τα τηλεοπτικά έσοδα παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό, όμως οι στόχοι παραμένουν στόχοι και πρέπει να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικονα για το μπάτζετ της ομάδας. Έστω και με κάποιες αποκλίσεις. Να ξέρουμε και μεις ποιο είναι το ταβάνι μας.
    Αν φυσικά δε μπορεί να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση, να μάθουμε έστω ποιος είναι ο στόχος φέτος. Η έκφραση “να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο” δε λέει τίποτα απολύτως.
    Ευχαριστώ

  8. Μάνο καλημέρα, με δεδομένο ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός γίνεται ουσιαστικά από τον κ.Σαμαρά (αν έχω καταλάβει καλά) και το επιτελείο του, τότε η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη. Δεν υποστηρίζω να πληρώσουμε όσο όσο για να πάρουμε top class παίκτες κλπ (αυτά με 2000-3000 εισιτήρια δε γίνονται ) , αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ένα στόπερ και αυτός μέχρι το Φλεβάρη έπαιζε αριστερό μπακ. Νομίζω παίρνουμε τεράστιο ρίσκο και ελπίζω να μας βγει τελικά.

  9. Παιδιά μας κοροιδεύουν ,δεν λένε την αλήθεια…
    Δεν θα παρουν τιποτα ακριβό και αξιόλογο…Η φράση
    …του κειμένου οτι /με τα υπάρχοντα παιδιά θα βγει η δουλειά τις πρωτες αγωνιστικές/ τα λεει όλα.
    Τον Γενσρη θα πάρουν μετα απο τα αποτελέσματα που θα εχουν ερθει και αφου δουν πως πανε κσι οι αλλες ομάδες.Δεν εχουμε αμυνα παιδια θα το δειτε το εδειξαν και τα φιλικά…Ετοιμάζουν λεει τον μαρινάκη κεντρικο αμυντικό…θα δειτε μακαρι να διαψευτώ
    Γεμισαμε διευθυντες ,παρα διευθυντές , σκάουτερ

    Μια ντουζινα στελέχη…απο …ομάδα ο θεος να βάλει το χερι του…

  10. Καρασαλίδη πήρε η Ξάνθη και Μαλεζά. Σόρρυ αλλά είναι δυο κλάσεις καλύτεροι από τον Γιαννούλη ( στόπερ ο Γιαννούλης, ήμαρτον ) και γέμισε άξονα επίθεση ενώ στόπερ έχει Λισγάρα Ντίρεσταμ και πιτσιρικάδες από ακαδημίες
    εμείς ψάχνουμε ΕΝΑΝ και για να δικαιολογήσει την αποχή στο οικονομικό, ο Σαρρής λέει πώς το Ιρανικό πρωτάθλημα είναι σε “ανθηση” και μάλιστα μιλάει με μάνατζερ.
    Ρε Μανώλη,πάμε καλά τώρα ;Τι δικαιολογούμε τώρα;
    Γιατί δεν πάμε να πάρουμε τον Κασάδο που είναι παικτάρα και έκανε καλή χρονιά πέρσι; στόπερ αριστερό και μπακ ;

    1. Ρε φίλε σοβαρά τώρα; Εγώ θα προτείνω ή εσύ, ποιον παίκτη θα πάει να πάρει ο ΟΦΗ; Είμαστε σοβαροί; Αμάν πια με το τι κάνουν οι άλλες ομάδες.

      1. Ρε μανώλη εγώ λέω το κλείσιμο παικτών στο χρονικό διάστημα που γίνεται, δεν κρίνω εσένα.Εσένα σε κρίνω όμως στο ότι μας λες για Ιρανικό πρωτάθλημα για να δικαιολογήσεις την καθυστέρηση στο στόπερ. Ποιο Ιρανικό πρωτάθλημα ; Πλάκα κάνουμε ;
        Μπροστά είμαστε καλά, κανείς δεν λέει όχι. Πίσω δεν προχωράμε πουθενά έτσι. Ούτε στα μπακ, ούτε μπροστά στα εξάρια , ούτε στα στόπερ .

        1. Από το τίποτα που έχουμε αυτή τη στιγμή σε αυτή τη θέση ο οποιοσδήποτε είναι καλύτερος. Ακόμα κ αμυντικός από το πρωτάθλημα των νησιών Μπόρα-Μπόρα..

  11. Αφήστε το Σαμαρά κ τους υπόλοιπους να κάνουν την δουλειά τους. Μη μας πιάνει πανικός επειδή δεν έχουμε κλείσει της μεταγραφές.λες κ τα προηγούμενα χρόνια είμασταν καλύτερα.Ο ΟΦΗ ξεφεύγει από το ελληνικό τρόπο σκέψης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three − 2 =