Γιώργος Σίμος: Ο πιο τυχερός προπονητής στην Ελλάδα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής βγάζει το πρώτο συμπέρασμα από την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του 41χρονου τεχνικού και το καταγράφει στο blog του στο Gentikoule.

Ο 41χρονος τεχνικός απέφυγε τα μεγάλα λόγια κατά την διάρκεια της πρώτης του επαφής με τα ΜΜΕ και τον κόσμο του ΟΦΗ. Δεν θέλησε να πει μεγάλες ατάκες, δεν φάνηκε λαοπλάνος και κυρίως έμεινε εντός του κλίματος του club. Λιγομίλητος, είπε μόνο αυτά που αφορούν την προσωπική του δουλειά αλλά κυρίως έβγαλε προς τα έξω την φιλοσοφία του ΟΦΗ.

Ας δούμε περιληπτικά που στάθηκε ο Γιώργος Σίμος:

  • Στον τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ αλλά και στην προσήλωση του προς το ποδοσφαιρικό πλάνο που “χτίζεται” εδώ και μερικούς μήνες.
  • Στον τρόπο παιχνιδιού που θα ακολουθήσει ο ΟΦΗ καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.
  • Ένα επιθετικό πρέσινγκ που θα οδηγεί τον αντίπαλο στο εύκολο λάθος, στο γεγονός ότι ο ΟΦΗ, θέλει να, είναι μια ομάδα που θα έχει την μπάλα πολύ ώρα στην κατοχή του.
  • Πίστη και προσήλωση στο γκρουπ των παικτών που έχει στην διάθεση του. Το παιχνίδι του ΟΦΗ θα προσαρμόζεται στο ρόστερ του και δεν θα συμβαίνει το αντίθετο που είναι το πιο σύνηθες. Τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ δεν θα τον προσαρμόσει το υλικό της ομάδας αλλά το υλικό της ομάδας θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Αυτήν την στιγμή ο Γιώργος Σίμος ξεκινάει έχοντας ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τους περισσότερους συναδέλφους του στους πάγκους της Σούπερ Λιγκ 1. Γνωρίζει πολύ καλά πως από πάνω του δεν βρίσκεται ο εκάστοτε ιδιοκτήτης των ελληνικών club που με την πρώτη “στραβή” απολύουν τον προπονητή της ομάδας τους.

Το άγχος είναι ο χειρότερος σύμβουλος για τον προπονητή. Οι αμφιβολίες γύρω από το περιβάλλον του, η έλλειψη αυτοπεποίθησης αλλά και η υποψία ότι με το πρώτο λάθος θα οδηγηθεί στο ταμείο ανεργίας, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί για έναν προπονητή. Το έχω ζήσει στον ΟΦΗ αρκετές φορές στο παρελθόν: Αρκετοί προπονητές υπό την πίεση της απόλυσης, θόλωναν μέσα στο γήπεδο, έχαναν το μυαλό τους μπροστά στον βωμό του αποτελέσματος και αυτό οδηγούσε την ομάδα σε μια διαλυμένη, ψυχολογικά, κατάσταση.

Υπό το βλέμμα όλων των παραπάνω, ο Σίμος είναι τυχερός. Ο Μπούσης, ως πρόεδρος, δεν πρόκειται να σκεφτεί την απόλυση στα αρνητικά αποτελέσματα αλλά κυρίως ο “προϊστάμενος” του Σίμου, ο Γιάννης Σαμαράς είναι ακριβώς το αντίθετο με ότι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Παράλληλα, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που διαθέτει ο Γιώργος Σίμος είναι το γεγονός ότι έχει δίπλα του έναν άνθρωπο όπως ο Γιάννης Σαμαράς που γνωρίζει τον τρόπο δουλειάς του, την μεθοδολογία που ακολουθεί στην προπόνηση αλλά και τη νοοτροπία που θέλει να περάσει στους ποδοσφαιριστές του.

Αυτήν την στιγμή, στον Γιώργο Σίμο δίνεται μια “χρυσή” ευκαιρία για να δημιουργήσει μια προπονητική καριέρα με αφετηρία τον, απαιτητικό, πάγκο του ΟΦΗ. Ένα σημαντικό και για εμένα, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι ο Σίμος δεν “φοβήθηκε” την ευκαιρία που του έδωσε ο ΟΦΗ και ο Γιάννης Σαμαράς. Μπορεί κάποιος άλλος στην θέση του να έλεγε “όχι” φοβούμενος την αποτυχία αλλά και τις απαιτήσεις που έχει το club και ότι πρεσβεύει αυτό.

Αντιθέτως ο Σίμος είδε μπροστά του μια ευκαιρία που, σπάνια βρίσκεται σε συναδέλφους του. Να δουλέψει σε ένα άριστο, εργασιακά, περιβάλλον, με ανθρώπους που ο ίδιος γνωρίζει καλά αλλά κυρίως σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που όλοι ξέρουμε πως με την πρώτη στραβή δεν πρόκειται να του πάρουν το κεφάλι.

Πόσοι, άραγε, είναι οι προπονητές στην Ελλάδα που μπορούν να νιώθουν αυτήν την ασφάλεια;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

19 σχόλια

  1. Με την υπομονή και συνέπεια θα δούμε στο μέλλον ένα Μεγάλο ΟΦΗ που όλοι φανταζόμαστε. Βέβαια ο καθένας θα πει το μακρύ και το κοντό του, εκεί πρέπει να κλείσεις τα αυτιά ΣΟΥ. Ανυπομονώ να το ζήσω αυτό.

  2. Ο τύπος είναι μπροστινός σε κάθε ερώτηση κοιτούσε των Σαμάρα …απλός θα είναι προπονητής μέχρι των επόμενο ;;;;;

    1. Ρε Μιχαλάκη αγόρι μου δεν είμαι αργόσχολος να περνάω την ώρα μου πάνω στον υπολογιστή. Έχεις καταντήσει γραφικός πια.

    2. Α κατάλαβα ποιος είσαι. Είσαι ο γραφικός που σχολιάζει συνέχεια στον λογαριασμό του ΟΦΗ στο Instagram. Για πες μας ρε αγράμματε εσυ ποιον θα ήθελες προπονητή για να πάρουμε και την αποψη αου.

    3. Βρε μπας και εσυ είσαι μπροστινός καμίας βαζελας κι τα γράφεις επίτηδες; Νούμερο. Εσείς κάνατε μικρό τον ΟΦΗ

  3. ΣΑΡΡΗ διέγραφε ότι δε σου αρεση ενώ δε βρίζω ωραίος μάγκας είσαι ..αλλά ότι σου λένε δε θα μας περνάς

  4. Μανόλακι αγόρι εγώ ζω για των ΟΦΗ δεν ζω από των ΟΦΗ ..καταντισες αιδια πια

    1. Έλα σπίτι και ύπνο.

  5. ΠΟυ είσαι να ερθω

    1. Έλα βρε σαχλαμάρα που απειλείς τον άλλον επειδή κάνει την δουλειά του και γράφει αντίθετη από εσενα άποψη.

  6. Σαχλαμαρας είσαι και δεν απειλο ρε βλάκα κανένα απλώς ειπα τι γνώμη μου οκ ..και μου τα διαγραφεί άμα δε ξέρεις ρε δικογορε τουμπεκί

    1. Πρώτον τα ρήματα γράφονται πάντα με ωμέγα. Δεύτερον που είσαι να έρθω; Τρίτον και εγώ τα χώνω του Σαρρη αλλά όχι σε προσωπικό επίπεδο. Εκτός από σαχλαμαρας είσαι και αμόρφωτος πανάθεμά σε. Ελα έξω από το Φαβέλα στην Αθερίδου αφού το παίζεις μάγκας του πληκτρολογίου. Εδώ είμαι και πινω την Μπυρα μου.

  7. Κωστανινα άντε γ……..και ποιος είμαι και τι έχω κάνει στις βαζελες ρε Ιωάννη όλοι ξέρουν

  8. Ιωάννη ποιος είμαι και τι έχω κάνει στις βαζελες απλός ρωτά ..νούμερο είσαι εσυ ρε..,οκ

  9. Ελα ρε μάγκα μορφομενε ηρθα..δεν ήταν άνθρωπος και είναι ελευθερεου η φαβέλα …

  10. Ωπ, σκληρός ο Mike, αλλά μεταξύ μας ρε αδερφια; Πάλι τα ίδια;
    Και μπροστινός του Σαμαρά να είναι, σημασία έχει να μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό.
    Τα δεδομένα στο μοντέρνο ποδοσφαιρο έχουν αλλάξει. Με τα τσιπακια που φοράνε οι παίχτες η στατιστική επιστήμη έχει μπει για τα καλά στο κόλπο, μέχρι και στο ποιος θα παίξει ή θα βγει αλλαγή κουμάντο κάνουν οι αριθμοι. Πάνε οι εποχές που ένας Γκέραρντ έλυνε και έδενε στα παντα.
    Εύχομαι τα νέα ήθη και έθιμα του project του νέου ΟΦΗ να μας βγουν σε καλό και γρηγορα.
    Γερό στομάχι χρειάζεται μάγκες. Στην αρχή είμαστε ακόμα. ΟΦΗ και ΘΥΡΑ 4.

  11. μαλιστα…δεν θα εχει το αγχος της απολυσης….δηλαδη αν πηγαινουμε απο ηττα σε ηττα , θα περιμενουμε την προτελευταια αγωνιστικη για να τον αλλαξουμε και να τραβηξουμε τα ιδια τα περσινα…τι παει να πει δεν θα εχει αγχος και ειναι τυχερος? δημοσιος υπαλληλος ειναι? στη πρωτη στραβη οκ, δεν θα του πει κανεις τιποτα..ουτε στη δευτερη, ουτε στη τριτη…αλλα αν συνεχιζουν οι στραβες, θα τον κρταταμε εκει? το επιθετικο πρεσιγκ που θελει, απαιτει γερα πνευμονια που οι παικτες δεν εχουν και μετα το 60 θα σκανε και θα εχουμε διασυρμους χωρις αμυνα μαλιστα …η ομαδα χρειαζεται 2 στοπερ, που ειναι? σε 15 μερες αρχιζει το πρωταθλημα!! ελεος δηλαδη!

  12. και κατι ακομα…δεν νομιζω οτι ειναι καλη τακτικη να για μια ομαδα να μη φοβαται ο προπονητης οτι θα απολυθει….ισα ισα, που πρεπει να φοβαται, για να κανει τα παντα για την ομαδα!! και ποσο μαλλον για ενα απειρο προπονητη οπως ο σιμος , που δε νομιζω οτι εχει δειξει καποιο εξαιρετικο δειγμα δουλειας , ουτε εχει τις αναλογες περγαμηνες για να τον εχουμε τοσο στα οπα οπα..ποιος ειναι ο σιμος δηλαδη?οκ, καλο παιδι φαινεται, σεμνο, δε λεω, αλλα στη σκληρη πραγματικοτητα της σουπερ λιγκ που οι παικτες καποιων ομαδων σπανε ποδια για να παρουν το βαθμο, δε μπορεις να λες οτι ο σιμος, ο παγκοσμιως αγνωστος, εχει πιστωση χρονου και δεν θα τον κριτικαρει κανεις!! δηλαδη αν ερχοταν ο γκουαρντιολα η ο μουρινιο ,τι θα καναμε? αιωνιο συμβολαιο?

  13. Πιστωσεις χρονου για ενα προπονητη τυπου Σιμου, δηλαδη απειρου και αγνωστου , δεν υπαρχουν…σε μια σουπερ λιγκ που πεφτουν κορμια και που δεν θελουμε να παθουμε τα ιδια τα περσινα, , αν συμφωνα με το προγραμμα, ο οφη δεν εχει συγκεντρωσει μεχρι την 8η αγωνιστικη, τουλαχιστον 9 βαθμους,(κανονικα επρεπε να πω 12-13 αλλα ειπα να φανω επιεικης ) ο σιμος φευγει οσο υπαρχει ακομα καιρος και παιρνουμε αλλο, εμπειρο και ικανο..αυτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 + 4 =