Ο ΟΦΗ θα ζήσει και θα πεθάνει με τις δικές του ιδέες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ποδοσφαιρική ανάλυση του Γιάννη Σαμαρά για τα “πιστεύω” του ΟΦΗ είναι εκείνη που έπρεπε να γίνει. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η συνέντευξη τύπου της Τρίτης είναι κάτι που μπορεί να αποτελέσει ένα ποδοσφαιρικό μάθημα για οποιονδήποτε από εμάς. Να μάθουμε, να κατανοήσουμε το πως αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό και όχι μέσα στα σύνορα της ψαροκώσταινας. Εμείς δεν είχαμε αυτήν την τύχη, εγώ προσωπικά πέρα από δύο ταξίδια στο εξωτερικό για την προετοιμασία του ΟΦΗ, δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά ποδοσφαιρικά project.

Όμως δόθηκαν στην δημοσιότητα κάποιες λεπτομέρειες που με υποχρέωσαν να ψαχτώ ακόμα περισσότερο για το τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με δύο σκάουτερ: Δημήτρη Μάρκο και Στιβ Κιν. Και ο Γιάννης Σαμαράς, τρεις. Παρότι η θέση του στον ΟΦΗ δεν είναι για να κάνει σκάουτινγκ, με την εμπειρία και τις γνωριμίες που διαθέτει όλα αυτά τα χρόνια, τον προσθέτουμε σε αυτήν την θέση.

Την ίδια ώρα, εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστό στην ποδοσφαιρική πιάτσα, ο Αστέρας Τρίπολης είχε μόνιμους σκάουτερ σε Ισπανία και Αργεντινή – που πληρώνονταν αδρά – για να φέρνουν παίκτες στην Ελλάδα. Ορισμένοι περίμεναν αποτελέσματα του σκάουτινγκ μέσα σε λίγους μήνες. Ή να το πω διαφορετικά, περίμεναν να έρθουν παίκτες μέσω σκάουτινγκ μέσα σε τρεις και τέσσερις μήνες.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει νωρίς έναν παίκτη όπως ο Σεμέντο που πέρυσι είχε προτάσεις ύψους 2  και 2,5 εκ. ευρώ. Τον πήρε νωρίς, πριν καν βγει στην αγορά και ο Πορτογάλος δείχνει από την προετοιμασία, κιόλας, πως είναι παίκτης με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Το αν θα βγει ή όχι, είναι κάτι που δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να το πω. Όπως και κανένας από εμάς.

Είναι δεδομένο πως, ακόμα και με αυτήν την καθυστέρηση στην έλευση των στόπερ, που κανένας που το λέει – δεν έχει άδικο, ο ΟΦΗ θα ζήσει και θα πεθάνει με τις δικές του ιδέες. Θα ακολουθήσει την δική του ξεχωριστή, ποδοσφαιρική νοοτροπία. Είναι λάθος; Για εκείνους είναι ένας δρόμος που χρειάζεται να ακολουθήσει ο ΟΦΗ προκειμένου να μην ξεφύγει ούτε… χιλιοστό από τις ιδέες του.

Και σύλλογος που ακολουθεί τις ιδέες του, ζει και πεθαίνει με εκείνες, είναι βέβαιο πως θα μεγαλώσει. Μπορεί να μην το πετύχει απευθείας όμως σε βάθος χρόνου θα είναι αυτός ο κερδισμένος εν αντιθέσει με άλλες ομάδες που φτιάχνουν ομάδες μιας χρήσης…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Καλησπέρα. Αφου λοιπόν όλοι εμείς που αγαπάμε την ομάδα μας βλέπουμε ότι κάτι καλό γίνεται ας σταματήσει η γκρίνια και να στειρηξουμε το όραμα της διοίκησης με υπομονή γιατί είμαστε πολύ τυχερή που τους έχουμε στην ομάδα μας. Όλοι το νησί κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Όχι λόγια έργα και από εμάς τους φιλάθλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 3 =