Η άλλη ανάγνωση της πρεμιέρας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το Σάββατο σταθήκαμε στα θετικά, πάμε να δούμε και τα αρνητικά. Σχολιάζει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η πρεμιέρα του ΟΦΗ κρίνεται θετική (συνολικά) για δύο λόγους: Αφενός γιατί είδαμε τον ΟΦΗ όχι απλά να παίζει καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και αφετέρου γιατί κατάφερε να ξεκινήσει αήττητος το πρωτάθλημα. Στο κάτω – κάτω ο ΟΦΗ έπαιζε κόντρα σε μια ομάδα που συνεχίζει να διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ, προερχόταν από τέσσερα επίσημα παιχνίδια και όπως είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα το φαβορί ήταν ο Άρης και όχι εμείς.

Το ντεμπούτο του 41χρονου τεχνικού κρίνεται θετικό. Παρέταξε μια 11αδα που είχε συνοχή και ομοιογένεια, μια εβδομάδα μετά το φιλικό με τον Εργοτέλη, ενώ και τα πρόσωπα τον δικαίωσαν. Αν υπήρχε ένα ερωτηματικό, πριν την σέντρα, αυτό ήταν ανάμεσα στον Μαρινάκη και τον Μπράουν και τελικά η επιλογή του πρώτου τον δικαίωσε έναντι του Γερμανού.

Όμως πέρα από το αποτέλεσμα και το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο 45λεπτο έγιναν πράγματα που σαφώς και πρέπει να προβληματίσουν τον ΟΦΗ και τον Γιώργο Σίμο.

Για εμένα το πρόβλημα του δεύτερου ημιχρόνου δεν είναι ότι η ομάδα φάνηκε (και ενδεχομένως συνέβη) να μένει από δυνάμεις. Απέναντι σε μια ομάδα που μετρούσε τέσσερα 90λεπτά ήταν φανερό πως εκείνη θα φαινόταν πιο έτοιμη. Το θέμα το δικό μου είναι η άτακτη οπισθοχώρηση. Περίμενα μεν ότι ο Άρης θα πίεζε περισσότερο στο δεύτερο 45λεπτο, θα έβγαινε πιο επιθετικός και κυρίως θα ισορροπούσε την κακή εικόνα που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Όμως δεν περίμενα την οπισθοχώρηση που υποχρέωσε τον ΟΦΗ να μπει μέσα στην περιοχή του Σωτηρίου. Και δεν υπήρχε λόγος να το κάνει από την στιγμή που η εικόνα που έβγαζε στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του έπαιζαν με τρομερή αυτοπεποίθηση, ο ΟΦΗ είχε την απαραίτητη ηρεμία στο παιχνίδι του.

Το γκολ που δέχτηκε ο ΟΦΗ φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου, το είχα επισημάνει από το 50′ και στο live του αγώνα, και τελικά δεν μπόρεσε να το αποσοβήσει ο καταπληκτικός Σωτηρίου.

Επιμένω, το έγραψα και το βράδυ του Σαββάτου, πως παρότι ο ΟΦΗ πήγε στην Θεσσαλονίκη χωρίς στόπερ το αμυντικό πρόβλημα ξεκινούσε από τα χαφ, περνούσε στα ακραία μπακ και κατέληγε στον άξονα όπου Γιαννούλης, Νάστος έπρεπε να είναι παντού για να αναχαιτίζουν τις επιθέσεις του Άρη.

Αυτό που πρέπει να επισημάνει ο Σίμος στους παίκτες του, αυτός γνωρίζει καλύτερα από όλους μας, είναι η αλλαγή νοοτροπίας στο δεύτερο 45λεπτο. Από την στιγμή που ο ΟΦΗ είχε διώξει από τα πόδια του το μεγαλύτερο βάρος, δεν έπρεπε να παρουσιάσει αυτήν την εικόνα στο δεύτερο 45λεπτο. Ήταν τυχερός; Ναι ήταν όμως χρειάζεται και η τύχη για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα (κάτι που πέρυσι δεν το είχε σε αρκετά παιχνίδια) όμως η τύχη δεν θα είναι πάντα υπέρ μας.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου πρέπει να αποτελέσει αποτρεπτικό παράδειγμα για το μέλλον. Κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ομάδα που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, θα πρέπει να αυξήσει τα ποσοστά κυριαρχίας της μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να μπορέσει να δείξει πως ναι μεν θέλει να είναι το αφεντικό μέσα στο γήπεδο αλλά πρέπει να το δείξει και στην πράξη. Πάθος υπήρχε, οι παίκτες του ΟΦΗ δεν έβγαζαν την εικόνα του “παρατημένου” που μόλις δεχτούν γκολ, καταρρέουν ψυχολογικά. Και σκληρά μαρκαρίσματα έκαναν και τσαμπουκά έβγαζαν στις φάσεις, η διάθεση ήταν φανερό ότι υπήρχε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

21 σχόλια

  1. Το θέμα είναι ότι αν δεν καταφέρουν να πάρουν αμυντικούς που τελειώνει η προθεσμία μεταγραφών δεν θ’ αντέξουν ο Νάστος και ο Γιαννούλης… η ομάδα έδειξε πολλά υποσχόμενη στον αγώνα με τον Άρη .. δυσκολεύει πολύ το πράγμα όσο περνάνε η μέρες.

    1. Δεν αμφιβάλω για αυτό Γιώργο. Η ομάδα θα πάρει στόπερ και πιστεύω πως θα είναι και καλοί παίκτες.

      1. ότι θα είναι καλοί παίκτες δεν αμφιβάλω καθόλου και το εννοώ. Απλά βλέπεις ένα καλώ ξεκίνημα οι παίκτες να το έχουν πάρει ζεστά και να έχεις κολλήσει στο θέμα των στόπερ. Και είμαι σίγουρος με τον καιρό οι παίκτες που θα έρχονται θα είναι ένα επίπεδο παραπάνω κάθε φορά. Απλά όλο αυτό είναι πολύ αγχωτικό μέχρι να κλείσει το ρόστερ οι ομάδα. Τέλος πάντων, πάντως σ’ευχαριστώ για την απάντηση σου, κάτι είναι και αυτό..

  2. ΑΜΥΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  3. Η ομάδα δε θέλει μόνο στόπερ…..
    Αν για παράδειγμα δε παίξει ο ΜΕΓΙΑΔΟ , λόγο καρτών ή τραυματισμού που όλοι μας το φοβόμαστε ποιος θα παίξει στη θέση του?
    Ο ΝΑΣΤΟΣ ή ο ΜΙΓΓΟΣ ή θα κάνει το ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ εξάρι…. φιλότιμοι παίχτες αλλά δε φτάνουν , έχει ανέβει κατά πολύ το επίπεδο φέτος στο πρωτάθλημα.
    Αν πάμε τώρα στα μπακ ….. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ , ΜΠΟΛΑΚΗΣ , ΜΠΡΑΟΥΝ , ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ….όλοι πολύ κάτω του μετρίου…
    Ας σοβαρευτούμε λίγο….

    1. Είναι ρίσκο να πάμε μέχρι τον Γενάρη χωρίς ένα έξτρα εξάρι.

  4. ολα τελεια, ειμαστε υπερπληρεις, συνεχιζουμε με αισιοδοξια και εμπιστοσυνη

    1. Εσύ από ένα κείμενο 700 λέξεων, αυτό κατάλαβες;

      1. τι να σου πω..οποτε κανω κριτικη με λενε γκρινιαρη και μιζερο , οποτε απο δω και περα θα γραφω οτι ολα ειναι τελειαααα

  5. Μανο συμφωνώ με όλα όσα γραφεις. Είναι πολύ νωρις για ασφαλή συμπεράσματα. Το βεβαιο είναι ότι ο χρόνος θα δείξει που μπορουμε να φτάσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο τρίβαμε τα μάτια μας από το ωραίο ποδοσφαιρο. Όμως η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου μας ξύπνησε περσινές μνήμες της «φοβικής» ομάδας που δεν μπορούσε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης ηγετών και της έλλειψης ποιότητας στο ρόστερ. Φέτος έχουν έρθει ποιοτικοί παίχτες και κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως να έχουν και ηγετικά χαρακτηριστικά. Το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρια για να δούμε αν η καθίζηση του δεύτερου ημιχρόνου με τον Άρη ήταν θέμα φυσικής κατάστασης ή θέμα ψυχολογίας.Κοντός ψαλμός…αλληλούια

  6. Η ομάδα χρειάζεται χθες δύο στόπερ κι άλλο ένα το Δεκέμβρη.
    Η ομάδα χρειάζεται τώρα μπακ απ του Μεγιάδο και μέχρι το καλοκαίρι καλύτερο παίκτη από το Μεγιάδο, που έτσι κι αλλιώς τελειώνει ο δανεισμός του.
    Αριστέρο μπακ έχουμε το Γιαννούλη.
    Η ομάδα χρειάζεται δεξί μπακ το Δεκέμβρη. Να φύγει ο Μπράουν, να αφεθεί κι ο Μπολάκης ελεύθερος, να μείνει ως δεύτερος ο Μαρινάκης.
    Επίσης ο Βαζ είναι πλέον πλεονασμός… ποιος να πρωτοπαίξει….
    Σιγά σιγά πρέπει να ξανακοιτάξουμε και αυτόν τον Σακόρ, αν δεν κάνει τίποτα μέχρι τον Δεκέμβρη,,,,
    Σιγά σιγά με μικρές επεμβάσεις κάθε μεταγραφική περίοδο.
    Αυτό που έχει σημασία είναι να εντοπιστούν πρώτα οι αδυναμίες, να καταγραφούν τα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλουμε και να εντοπιστούν οι στόχοι….. από νωρίς

  7. ο σακορ μεχρι στιγμης, δεν εχει προσφερει απολυτως τιποτα

    1. Σε αυτό συμφωνώ. Αν δεν κάνει κάτι ο Σακορ τη φετινή χρονιά και βγάζει τραυματισμους να πάει στα 7 καλά της Παναγίας

  8. ΠΕΡΊΜΕΝΕ….. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΣΑΛΙΜΙ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙ……..
    ΤΡΕΧΑΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΟΠΕΡ……
    ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ…. ΟΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΠΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ…..

  9. Απλά τραγικοί εκεί στην ομάδα…τι να πεις, εδώ και 3 μήνες ψάχνουν Σέντερ μπακ και από ότι βλέπουμε μάλλον δεν…..όποτε ξεμένουμε με Ναστο και Γιαννουλη και back up κανέναν…όσο για το γεγονός ότι σαν αμυντικά χάφ έχουμε μόνο τον επιρρεπή σε κίτρινες κάρτες μεγιαδο και το επιρρεπή σε τραυματισμούς Σακορ (back up τον Ναστο που είναι τώρα Σέντερ μπακ και τον Μιγγο που προέρχεται από ρήξη χιαστών) τα αναφέρει και άλλος φίλος παραπάνω….τι να πεις,αλλά εκεί έχουμε βρει τη λύση ,χαραμιζουμε τον νειρα σαν 8αρι….

    Ο σχεδιασμός της ομάδας είναι το λιγότερο προβληματικός.Υπεραρυθμια σε επιθετικογενές παίκτες,σαφέστατες ελλείψεις στο μεσοαμυντικο κομμάτι…Από το παιχνίδι με τον Άρη το μόνο θετικό είναι το αποτέλεσμα,σε πολλούς άλλους αγωνιστικούς τομείς δυστυχώς ελάχιστη ως καμία βελτίωση σε σχέση με πέρυσι (αμυντικό κομμάτι, τα μπακ πολυ εππιρεπη σε λάθη,αγωνιστική διάρκεια, αντοχές)…

  10. ΠΡΟΒΛΕΨΗ……
    ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ….. ΣΤΟΝ ΟΦΗ

  11. σιγουρα θα τον παρουν… μονο ελευθερους και δανεικους πειραμε. τωρα που ξεκιναει η περιοδος τον ελευθερων. θα παρουμε 3 ισως και 4.

    1. Σε ποναει πολυ ο ΟΦΗ τελικα, γενιτσαρε της κακιας ωρας.

  12. διαβασα σε αλλο ρεπορταζ, οτι ο σασι, δεν ειναι λεει στα πλανα του προπονητη φετος, λογω πολλων επιθετικων κλπ…θα τρελλαθουμε τελειως τωρα? ο γιακουμακης δεν ηρθε…ο μονος δοκιμασμενος ειναι ο Μανος….τον φιγκουιρεντο ουτε τον εχουμε δει ακομα…δεν ξερουμε ακομα τις δυνατοτητες του και αν θα εγκλιματιστει συντομα…και θελουμε να διωξουμε τον σασι, που ειναι και γρηγορος και αποτελεσματικος και μας εδωσε τη νικη με παο και ατρομητο περισυ? περιεργα πραματα….ειλικρινα δηλαδη…

    1. pesta re file, tha mas trelanoun teleiws….

      1. Το Φιγκειρεδο τον εχουμε δει εμεις.
        Σας ζηταμε συγγνωμη που αφηνουμε ελευθερο τον Σασι χωρις να εχετε δει τον Φιγκειρεδο για να εχετε αποψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + six =