Ο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ αντιμετωπίζει τον “καθρέπτη” του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πάει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει μια ομάδα με τα ίδια αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για το ματς του Σαββάτου.

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΟΦΗ για την αναμέτρηση του Σαββάτου και οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Σίμου καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που, μέχρι τώρα, αντιμετωπίζει τα ίδια κενά στο ρόστερ της, τις ίδιες αδυναμίες αλλά και παρόμοια χαρακτηριστικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ξεκινάμε από το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι τόσο ο ΟΦΗ, όσο και ο Παναθηναϊκός παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που δεν κλειστεί στην άμυνα της και κατά συνέπεια θα βρει ανοικτούς χώρους για να επιτεθούν.

Αν μπορούμε να βγάλουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα, στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του ΟΦΗ αυτό είναι ότι η ομάδα βγάζει φάσεις. Απέναντι σε ομάδα που παίζει ανοικτά και δεν κλείνεται στην περιοχή της, είναι δεδομένο πως οι παίκτες του Γιώργου Σίμου θα βρουν τις ευκαιρίες τους.

Συν τοις άλλοις, ακριβώς όπως και ο ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ενισχυθεί ακόμα στο κέντρο της άμυνας. Το επίπεδο των κεντρικών αμυντικών του δεν είναι τόσο υψηλό, όσο θα περίμεναν στον Παναθηναϊκό και τα κενά ήταν εμφανή και στην πρεμιέρα κόντρα στην Λαμία.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια δουλεμένη ομάδα μεσοεπιθετικά με τον Μακέντα να έχει όλο το βάρος της επίθεσης του. Σαφώς και είναι πιο δύσκολος από τον Ιντέγε που αντιμετώπισε η άμυνα του ΟΦΗ κόντρα στον Άρη και χρειάζεται εξίσου σημαντική βοήθεια σε όλο το ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που “τρέχει” αρκετά στο γήπεδο, “ανοίγει” πολύ το παιχνίδι του όμως όπως φάνηκε και τον περασμένο Απρίλη, το γεγονός ότι το ΟΑΚΑ είναι ένα γήπεδο που ευνοεί ταχύτατους εξτρέμ, με ποιότητα στο παιχνίδι τους, αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί ο ΟΦΗ να το εκμεταλλευτεί έχοντας στα άκρα Σεμέντο, Τσιλιανίδη, Βαζ, Φερέιρα. Όπως βέβαια, αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο – υπέρ του ΟΦΗ – πως ο Μάνος είναι φορ που κινείται αρκετά έξω από την περιοχή, θυμηθείτε το τι έγινε με τον Άρη με την δική του ευκαιρία και την ασίστ στον Σάσι. Απέναντι σε ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο που δεν θεωρείται, μέχρι τώρα, και το πιο αξιόπιστο του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ θα είναι σε θέση να βγάλει φάσεις.

Το ζήτημα είναι αν θα μπορέσει να τις αξιοποιήσει…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. , ναι και περσι στο γηπεδο αυτο μας ξελασπωσε ο σασι κυριως, που απ οτι διαβασα, δεν κανει στον σιμο…ηθελα ναξερα, ουτε για αναπληρωματικος δεν μας κανει ο σασι?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 4 =