Το κάρμα δεν κάνει πλάκα ποτέ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Είμαι φουλ αντιΒαρδινογιαννικός και το έχω γράψει πολλές φορές όμως είναι στιγμές που πλέον λες πως η μοίρα σου παίζει παιχνίδια. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Για την σχέση του Μιχάλη Μπούση με τον “Καπετάνιο” την είχαμε μάθει από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΠΑΕ, από τα πρώτα 24ωρα της παρουσίας του στον ΟΦΗ. Τότε το πρώτο 15νθημερο του Οκτώβρη που είχε έρθει στο Ηράκλειο και ξεκινούσε επίσημα η “νέα εποχή” του ΟΦΗ, ο Μιχάλης Μπούσης σε μια δημόσια (και αναπάντεχα αυθόρμητη) δήλωση του προς τους δημοσιογράφους, είχε πλέξει το εγκώμιο του Γιώργου Βαρδινογιάννη αποκαλύπτοντας πως ο τελευταίος τον είχε ωθήσει στο να ασχοληθεί με τον ΟΦΗ μιλώντας του με τα καλύτερα λόγια για τον σύλλογο, την δυναμική και τον κόσμο του.

Παρότι ο ίδιος δεν είχε και την καλύτερη ανάμνηση, από την τελευταία συνάντηση με τον κόσμο του ΟΦΗ, σε εκείνο το φιλικό με την Εσπανιόλ τον Αύγουστο του 2002, ο “Καπετάνιος” (ως άριστος γνώστης του τι σημαίνει ΟΦΗ για το ελληνικό ποδόσφαιρο) “έσπρωξε” τον Μιχάλη Μπούση ακόμα περισσότερο για να ασχοληθεί με την ομάδα.

Δεν έχω κρύψει ποτέ την αντιπάθεια μου για την συγκεκριμένη οικογένεια ή για να γίνω πιο ακριβής για συγκεκριμένα μέλη της που θεωρώ πως έσπρωξαν με τις ενέργειες τους τον ΟΦΗ προς την καταστροφή. Μετά τον θάνατο του Θόδωρου Βαρδινογιάννη, ο ΟΦΗ έγινε για εκείνους ένα “βαρίδιο” που έψαχναν πάντοτε έναν τρόπο για να το ξεφορτωθούν και εν τέλει όταν το έκαναν, το έκαναν σε λάθος χέρια, με λάθος τρόπο και κυρίως με ενέργειες που ντρόπιαζαν τον σύλλογο αλλά κυρίως την περηφάνια του κόσμου του. Είναι κάτι που το έχω γράψει ξανά πως ο κόσμος του ΟΦΗ δεν ήταν ποτέ βολεμένος, δεν τον ενδιέφερε να πρωταγωνιστεί αλλά να είναι αυτόφωτος, ανεξάρτητος και καθαρός από τα δεσμά που τον ένωναν. Να βλέπει παίκτες του να κατεβαίνουν από το λεωφορείο (Εντόι), παραμονές των μεταξύ τους αγώνων, άλλους πάλι να ετοιμάζονται να φύγουν για προετοιμασία και αντί για την Γερμανία, να καταλήγουν στην Αθήνα (Καρνέζης) και πολλά άλλα ντροπιαστικά γεγονότα που πλέον δεν έχει καμία απολύτως σημασία να τα αναφέρουμε.

Για κάποιον λόγο, εμένα ο “Καπετάνιος” μου ήταν πάντοτε μια συμπαθής φιγούρα. Ίσως επειδή θεωρεί ακόμα Κρητικό τον εαυτό του εν αντιθέσει με τους απόγονους της οικογένειας που έχουν κόψει κάθε δεσμό με το νησί.

Οι σχέσεις των δυο τους είναι άριστες, δεν κρύβουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους και αυτό αποδείχθηκε και χθες όταν και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης προσκάλεσε τον Μιχάλη Μπούση και τον γιο του ώστε να δουν παρέα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Όμως το “κάρμα” είναι πλέον τέτοιο που (επειδή ποτέ δεν κάνει πλάκα), γύρισε “τούμπα” τα πράγματα ακόμα και αν χρειάστηκε να περάσουν 19 ολόκληρα χρόνια. Ο ΟΦΗ είναι πλέον ένας σύλλογος ανεξάρτητος, αυτόφωτος, με οικονομική επάρκεια που λόγω των ιδιοκτήτων του βαδίζει διοικητικά και ιδιοκτησιακά σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Βγάζει υγεία σε όλα τα επίπεδα, δεν έχει ανάγκη κανέναν και προχωράει μόνος του ξεκάθαρα.

Την ίδια ώρα, σαν ένα “χοντρό” παιχνίδι της μοίρας, ο Παναθηναϊκός – η ομάδα που κυνήγησε τον ΟΦΗ λυσσαλέα όσο καμία άλλη οδηγώντας τον σε δικαστήρια, αποχωρήσεις στήνοντας “τηλεοπτικές δίκες”, δείχνει πως έτσι όπως είναι τώρα πρόκειται για έναν σύλλογο χωρίς μέλλον. Τα του Παναθηναϊκού δεν με ενδιαφέρουν καθόλου και το τι κάνουν είναι δική τους δουλειά όμως η μοίρα στην ζωή παίζει πολλά παιχνίδια που τα βλέπεις μπροστά σου και μόνο έκπληξη μπορείς να αισθανθείς.

Είκοσι χρόνια μετά οι ρόλοι έχουν αλλάξει: Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που αποτελεί, σε όλα τα επίπεδα, μια ανερχόμενη δύναμη – σε συνδυασμό με την δυναμική που πρεσβεύει, τον κόσμο που την ακολουθεί ενώ ο Παναθηναϊκός, ο σύλλογος που μας προκάλεσε τόσα δείνα είναι ένα ακυβέρνητο καράβι που προς το παρόν βολεύεται με το ένδοξο παρελθόν του.

Και για να μην παρεξηγηθώ, ως όνομα είναι ένας μεγάλος σύλλογος, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό όμως ήρθε η ώρα να αλλάξει το μομέντουμ και εις βάρος του μάλιστα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

12 σχόλια

  1. Όλα εδώ πληρώνονται λέει ο Σοφός λαός. Ότι μας έχουν κάνει τους γυρίζει στα μούτρα . Ευχαριστώ το Θεό που με αξιώνει να τα βλέπω!

  2. Η κουβέντα για την οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι πολύ μεγάλη για να την κάνει κανείς στα σοβαρά με ένα σχόλιο.
    Η οικογένεια αυτή (και ‘οχι μόνο ο Θόδωρας) πήρε τον ΟΦΗ την εποχή που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό και πλέον δεν μπορούσαν οι τοπικοί παράγοντες να τον στηρίξουν. Οι τοπικοί παράγοντες ζήτησαν από την οικογένεια να πάρει την ομάδα και όχι το αντίθετο.
    Με τα χρήματά τους έφτιαξαν για μια εικοσαετία μια ομάδα μοντέλο, με διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, τίτλους, νέους φιλάθλους κτλ κτλ. Έφτιαξαν ακόμα τη φουρνιά αυτών που σήμερα διοικούν την ομάδα και έφεραν το Μπούση για να ξεκινήσει μια νέα χρυσή σελίδα για την ομάδα.
    Έκαναν λάθη; πολλά, στο τέλος της ημέρας όμως όταν κάνεις τον απολογισμό ήρεμα και ψύχραιμα καταλαβαίνεις ότι πρέπει να είσαι ευγνώμων σ αυτή την οικογένεια.
    Ποιος από μας θα είχε τη μεγαλοψυχία να προτρέψει το Μπούση να πάρει την ομάδα αν είχε ακούσει ότι έχει ακούσει ο καπετάνιος και η οικογένειά του από μερίδα οπαδών του ΟΦΗ;

    1. Συμφωνώ Νίκο, έχεις απόλυτο δίκιο. Διαφωνώ μόνο στην τελευταία παράγραφο γιατί οι αντιδράσεις είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.

      1. Ασφαλώς και είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, γι αυτό γράφω για πολλά λάθη και από την πλευρά τους.

  3. Κυριοι χωρις τον Θοδωρα δεν θα είμασταν ο μεγαλος …ΟΦΗ..μετα το θανατο του ηρθε η μιζερια από την οικογενεια….όμως ο Θοδωρας φροντισε όλα να μεινουν στην ομαδα,,,όχι αλα παιανια.ΟΦΗ ΜΙΑ ΖΩΗ

    1. Έτσι ακριβώς Γιώργο. Για αυτό γράφω και εγώ για τους απόγονους της οικογένειας.

  4. ρε.τι βλακειες γραφεις εισαι και δημοσιογραφος.θα υπηρχε οφη αν δεν ηταν η οικογενεια Βαρδινογιαννη?εχεις την εντυπωση πως την πορεις του 80 την εκανε ο οφη επειδη ειχε μονο ικανο προπονητη?αν δεν εβαζε το χερι στην τσεπη η οικογενεια να σου εφερνε μεταγραφες πολλων εκατομυριων θα σου ελεγα εγω τι θα εκανε η ομαδα.και τι εισεπραξαν?εν χορω ολο το ηρακλειο και το γηπεδο να τους βριζει.κοιταξτε ποσοι παραγοντες του οφη παλιοι εκαναν περιουσια με τα χρηματα της οικογενειας βαρδινογιαννη που δνε ειχαν δευτερο παντελονι να φορεσουν.αστα λοιπον αυτα σε εμενα.και να μην γραφεις ανοησιες αν δεν ξερεις πολλααααα

    1. Μάλλον δεν διάβασες καθόλου το κείμενο και είπες να σχολιάσεις για να κάνεις το κομμάτι σου.

    2. Aσε μας ρε γλυφτη, ο ΟΦΗ ξεφτιλιζοταν για 10 χρόνια στο πανελλήνιο, ομάδα δορυφόρος του ΠΑΟ ημασταν και οοολη η Ελλάδα γελούσε ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ βρε καημένε.
      ΟΦΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
      Απολαμβάνουμε τη δικαίωση των κοπων μας πλέον

  5. Τι χρήματα και μπούρδες λες ρε μάστορα? Η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια δεν αγοράζονται. Ή μήπως κάνω λάθος. Δε μιλάω για το Θοδωρα (να είναι καλά εκεί που είναι). Μιλάω για τους κακούς χειρισμούς από τους επόμενους που μόνο αγάπη δεν έδειξαν για την ομάδα. Ο Θοδώρας έδειξε την αγάπη του και το μεγαλείο του προς τον ΟΦΗ σαν γνήσιος Κρητικός.
    Δηλαδή ένοιωθε κανείς υπερηφάνεια όταν κατέβαζαν από το λεωφορείο τον εντόι? Όταν ήταν να έρθει ο Κυριάκος και μας τον πήραν μέσα απ τα χέρια επειδή τραυμαυιστηκε το στόπερ τους το θυμάστε?
    Άρα μετά το Θοδωρα έπεσε η ομάδα σε λάθος χέρια ή έστω σε χέρια που δεν μπορούσαν ή δεν είχαν τη διάθεση να ασχοληθούν με την ομάδα μας.
    Αυτοί είχαν ονοματεπώνυμο τότε και διοικούσαν τον Παναθηναϊκό. Όπως και ο κύριος καραφλουζος που έχει δείξει μεγάλο μένος κατά του οφη και σαν γνήσια αδερφή που είναι μας χτυπούσε ενώ ήξερε τότε ότι ήμασταν ανήμποροι να αντιδράσουμε.

  6. Η ομαδα μας ειναι ιδεα.Ο ΟΦΗ ειναι ο κοσμος του που ετρεχε στα ζωνιανα και στην επισκοπη.τερμα οι πλακες με βαζελακια τζαμπατζηδες και βαρδινογιαννηδες. α και κατι αλλο τα λεφτα του βαρδινογιαννη εσυ και γω πληρωνεις καθε μερα βενζινη πετρελαιο κτλ,αυτα εχωσε στον οφη τοτε παπαματθαιακη και σια.μην ξεχνατε ή μαθετε την ιστορια μας.

  7. ποτε δεν μ αρεσε που ημασταν τσιρακια του βαζελου επι χρονια..ολη η ελλαδα γελουσε μαζι μας..ομως μην ειμαστε κι αχαριστοι…χωρις τους βαρδινογιαννηδες, θα ημασταν παντα μια ομαδα μεταξυ α και β εθνικης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen + seventeen =