Φέτος το “Γεντί Κουλέ” πρέπει να γίνει “φρούριο”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Παραδόξως η χρονιά σώθηκε πέρυσι εκτός Κρήτης εν αντιθέσει με άλλα χρόνια. Φέτος πρέπει να αλλάξει αυτό. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Αν επαναφέρουμε την μνήμη μας στην περσινή σεζόν και στο πως ο ΟΦΗ κατάφερε να σωθεί, τι θυμόμαστε πρώτα από όλα; Τα δύο διπλά σε ΟΑΚΑ, Περιστέρι που έσωσαν, εν τέλει, την χρονιά και τις νίκες στο Ηράκλειο επί των ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, Λεβαδειακού, ΠΑΣ, Παναιτωλικού.

Για όποιον δεν το θυμάται, που βέβαια δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί, ο ΟΦΗ σε 15 παιχνίδια μέσα στο Ηράκλειο κατάφερε να κερδίσει μόλις τα πέντε παραπάνω. Δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να περιφρουρήσει την έδρα του που τον πλήγωνε βδομάδα παρά βδομάδα. Οι πέντε μόλις νίκες εντός έδρας, παίζει να είναι και αρνητικό ρεκόρ μέσα στα τελευταία χρόνια (χωρίς να το λέω με απόλυτη σιγουριά).

Φέτος που η χρονιά, βαθμολογικά, ξεκίνησε ιδανικά με τέσσερις βαθμούς μέσα σε δύο έδρες που αμφιβάλω αν θα πάρουν βαθμό-βαθμούς άλλες ομάδες πλην των τριών (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ), ο πρωταρχικός στόχος του ΟΦΗ πρέπει να είναι η εξασφάλιση – πάση θυσία – του σπιτιού του.

Μέσα από την θωράκιση των εντός έδρας αγώνων, ο ΟΦΗ θα κατάφερει όχι μόνο να διώξει το όποιο βαθμολογικό άγχος μπορεί να προκύψει στην πορεία αλλά και παράλληλα να δείξει πως είναι μια ομάδα που εντός Κρήτης βάζει τις βάσεις για την δική του πορεία στο πρωτάθλημα.

Οι πέντε νίκες, πέρυσι, σε 15 παιχνίδια είναι ένας πολύ κακός απολογισμός. Ο φετινός ΟΦΗ ασφαλώς και θα βρει μεγαλύτερα ζόρια στο Ηράκλειο όπου, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, θα βρει ομάδες που θα έρθουν να παίξουν “ταμπούρι”, θα κλειστούν μέσα στην περιοχή τους με σκοπό να μην χάσουν και παράλληλα θα κοιτάξουν να καταστρέψουν το παιχνίδι των παικτών του Γιώργου Σίμου.

Ο τρόπος παιχνιδιού του ΟΦΗ μπορεί να αναδειχθεί σε μεγάλο όπλο για τους παίκτες. Η συνεχής κυκλοφορία της μπάλας, το build up παιχνίδι από την άμυνα προς την επίθεση, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να βάλει και τον κόσμο στην εξίσωση. Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι απαιτητικός, ξέρει από ποδόσφαιρο αλλά και να αναγνωρίζει αυτό που βλέπουν τα μάτια του.

Η πορεία του ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ” ξεκινάει από το ματς με τον Παναιτωλικό και εν συνεχεία ακολουθεί ένα πρόγραμμα που εφόσον καταφέρει να βάλει τις βάσεις μέσα από το Ηράκλειο τότε μπορεί να πιστεύει πως θα αναπνέει χωρίς άγχος από πολύ νωρίς, μέσα στην χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

12 σχόλια

  1. Πάντως οι τιμές που ανακοινώθηκαν είναι πολύ ψηλές. 25€ στην 8 με τον Παναιτωλικό? Δηλαδή στα πιο εμπορικά παιχνίδια πόσο θα είναι? 40-50?
    Για κάποιους σαν εμένα που ερχόμαστε από μακρυά οι τιμές είναι απαγορευτικές για συχνή παρουσία …

    1. Ναι, στην συγκεκριμένη θύρα όντως είναι λίγο αλμυρό το 25αρι, στις υπόλοιπες όμως είναι κανονικές οι τιμές.

  2. 25+10€ η κάρτα φίλου η οποία είναι υποχρεωτική για να πάρεις πρώτη φορά εισιτήριο μας κάνουν 35€.

    Έπρεπε το πρώτο εισιτήριο της χρονιάς να είναι πιο χαμηλά αφού το 10ρικο της κάρτας φίλου είναι στάνταρ

  3. Παιδια αν θελετε να βλεπετε την ομαδα και να γουσταρετε να πληρωσετε με φρανγγοδιφρανκα καλες μεταγραφες δεν γινονται αλλιως να πατε να δειτε εργοτελη με 10 ευρο . και φτηνα ειναι για αυτον τον ΟΦΗ

    1. Συμφωνώ ρε φιλε αλλά υπάρχουν και μεροκαματιαρηδες που γουσταρουν να δουν μπαλιτσα. Δεν το αξιζουν? Κρίμα να κόψουν το γηπεδο. Μην λες όμως ότι είναι και φθηνά.

    2. Φίλε Μιχάλη εγώ πήρα διαρκείας ήδη αν αναφέρεσαι σε εμένα.
      Εγώ μιλάω γενικά καθώς το ποδόσφαιρο είναι άθλημα του λαού όπως λένε και ξέρω άλλους που ζορίζονται να πληρώσουν την αύξηση αυτή. Αν δε γεμίζει το γήπεδο φέτος μάντεψε τι θα φταίει.
      Τελος πάντων, όπως το βλέπει ο καθένας…

  4. Παιδιά υπάρχει και η 1με 10 ευρώ για όσους δεν έχουν

  5. Παιδιά και εγώ μεροκαματιάρης είμαι αλλά είδα ότι τα εισιτήρια ξεκινάνε από 10 ευρώ .τώρα αν θέλεις να πας στην 7 τι να πω

  6. Η ΚΑΒΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ…ΝΟΜΟΣ!

  7. Να πληρωσουμε ρε παιδια για την ομαδα δε λεω. Αλλα 25 ευρω με πανατωλικο?? Σε αγωνες με Αρη Παοκ ποσο ..μαλον 30ευρω ? Με Παο ΑΕΚ ΟΣΦΠ ποσο ..ισως 35 ευρω. Εγω εχω και 2 παιδια 11 κ 12 χρονων. Δεν εχουν παιδικο για πανω απο 10 και θελουν σαν τρελα να ερθουν.Στην 4 δεν μπορουν να κατσουν τωρα(ασ πανε μονοι τους οταν γινουν 16-18) και στην 1 ασ ελπισουμε μην βρεξει. Νομιζω λαθοσ να ζητασ απο παιδια 11,12 εωσ 15 να πληρωσουν κανινικο εισητηριο. Ενα οικογενειακο θα βοηθαγε νομιζω. Αυτα θα ειναι οι επομενη οφητσιδες . Αρα θελω 75 ευρω ….η σε καφετερια. Καλη σεζον στην ομαδα μας…

    1. Αφου δεν εχεις λοιπον, να πας στην 1 που κανει 10 ευρω.

  8. Υπάρχει και η 1 και η 4 με 10 ευρώ. Εδώ βγήκε κάποιος και είπε ότι και για αυτές τις θύρες είναι ακριβό το εισιτήριο. Δλδ, πόσο να είναι; 5 ευρώ; Πήγανει να δεις Γ εθνική έτσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three + twenty =