Το πρώτο μεγάλο παράσημο του Γιώργου Σίμου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι επτά βαθμοί που έχει πάρει ο ΟΦΗ σε τρία ματς δεν είναι τίποτα μπροστά στην εικόνα που βγάζει η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Σχολιάζει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Είναι η αύρα που σου βγάζει αυτός ο ΟΦΗ. Η αύρα που ισοδυναμεί με το dna, την φανέλα, το αλέγκρο που είχε επί Ευγένιου αυτός ο σύλλογος. Θα μπω μέσα, 11 εμείς – 11 εσείς αλλά στο τέλος θα χάσετε.

Η διαχωριστική γραμμή που χώριζε τον ΟΦΗ με τους υπόλοιπους αντιπάλους του, ήταν η αίσθηση ανωτερότητας που είχαν πάντα οι ποδοσφαιριστές του. Μητρόπουλο, Αναστόπουλο εσείς (στα 80s) – Σαμαρά, Νιόπλια και Χαραλαμπίδη εμείς. Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι, Γεωργάτο εσείς (στα 90s) – Γκόμεζ, Νιόπλια (ξανά), Μίτιτς εμείς. Θα παίξουμε αλλά στο τέλος εσείς θα χάσετε.

Τα ονόματα στις φανέλες δεν έπαιζαν ποτέ ρόλο σε αυτόν τον σύλλογο. Αρκούσε το αίσθημα της ανωτερότητας και της φανέλας, ακόμα και αν οι αντίπαλοι 11 είχαν μεγαλύτερη αγοραστική αξία.

Ο φετινός ΟΦΗ αρχίζει να αποκτά αυτό το αίσθημα ανωτερότητας απέναντι στον αντίπαλο του. Το γενικότερο κλίμα που πηγάζει από το ίδιο το club αρχίζει να μεταλαμπαδεύεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν ο μέσος παίκτης του ΟΦΗ βλέπει δίπλα του τον Γιάννη Σαμαρά, κάτω από την φυσούνα Πουρσανίδη – Γιώργο Σαμαρά, συνοδούς αποστολής Νιόπλια, Τσινό, Αδάμο.

Και κάπου εδώ στην κουβέντα μπαίνει το πρώτο μεγάλο παράσημο του Γιώργου Σίμου. Ο τεχνικός του ΟΦΗ ήρθε, δημιούργησε ένα γκρουπ παικτών που μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας πολύ καλά ποια είναι τα προτερήματα τους αλλά (κυρίως) το πως θα καμουφλάρουν τις αδυναμίες τους.

Ο Σίμος έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα συμπαγές γκρουπ παικτών που δεν ρίχνουν ποτέ το τέμπο παιχνιδιού, το διατηρούν πάντοτε υψηλό ακόμα και σε στιγμές που θαρρείς πως θα μπει φρένο όπως μετά το 2-0 επί του Παναιτωλικού.

Η άμεση προσαρμογή των παικτών στα “θέλω” του Σίμου είναι κάτι που το έχει κερδίσει 100% ο 41χρονος τεχνικός. Έπεισε με το καλημέρα για το πλάνο του και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με το καλημέρα.

Ο τρόπος παιχνιδιού που ακολουθεί ο ΟΦΗ δεν είναι αποτέλεσμα μόνο τριών αγώνων στην Σούπερ Λιγκ. Είχαν προηγηθεί τα 8 φιλικά, σε συνδυασμό με τα τρία σε επίπεδο Superleague 1, σύνολο 11 που ο ΟΦΗ έχει δείξει ακριβώς την ίδια εικόνα. Πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, σωρηδόν οι τελικές φάσεις και ένας τρόπος παιχνιδιού που κάνει τον κόσμο να σκέφτεται πως “δεν κερδίσαμε μόνο αλλά παίξαμε και μπάλα”.

Κόντρα στον Παναιτωλικό των 10 παικτών για σχεδόν 60 λεπτά αγώνα και ο ΟΦΗ τελείωσε το ματς με 15 τελικές προσπάθειες. Ακόμα και σε μια ομάδα που, αυθόρμητα, κλείστηκε στην περιοχή της για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο ΟΦΗ των τριών πρώτων αγωνιστικών είναι 100% δουλειά του προπονητή. Όχι μόνο επειδή ο ΟΦΗ παίζει ένα θελκτικό ποδόσφαιρο αλλά κυρίως γιατί φροντίζει να καμουφλάρει τις αδυναμίες του και να τις μετατρέπει σε πλεονεκτήματα του. Αυτό πιστώνεται απόλυτα στον προπονητή του ΟΦΗ που με τις ιδέες του αλλά και την πλήρη ενσωμάτωση στα θέλω του ποδοσφαιρικού τμήματος, παρουσιάζει μια ομάδα που φαίνεται πως βρίσκεται μόλις στην αρχή της…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

22 σχόλια

  1. ρωτησα στο προηγουμενο αρθρο αλλα θα χαθηκε στα σχολια,υπαρχει θεληση/σχεδιο να φτιαχτει ο χλοοταπητας στο μισο προς τη μερια της 4 που ειναι σκαμμενος και σιγουρα δε βοηθαει το στρωτο ποδοσφαιρο που θελουμε να παιξουμε?στη διακοπη ηταν ευκαιρια να γινει μια βελτιωση.

    1. Καλησπέρα Μπάμπη. Ο αγωνιστικός χώρος θα είναι έτοιμος στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι.

  2. Μανο οταν παιζεις επιθετικο ποδοσφαιρο πρεπει να χεις καλη αμυνα…το γκολ που τρωμε ειναι ερασιτεχνικο…και γενικα η εικονα στην αμυνα δεν ειναι καλη λογικο με τον ναστο στοπερ…Ελπιζω να μπει και -μακαρι-να κανει την διαφορα ο κουτρουμπης..
    τον Ναστο τον ηθελα στην ομαδα σαν μπακ απ και φυσικα για εξωαγωνιστικους λογους εναι στην ομαδα απο το ρεσταρτ δεν εδωσε ποτε δκαιωμα εμεινε στα δυσκολα κτλ κτλ
    και ακου τρωει το περισοτερο χειροκροτημα και τα πιο πολλα ΜΠΡΑΒΟ απο εμενα γιατι παλευει και δινει οτι εχει και δεν εχει αυτο δεν παει να πει οτι ειναι καλος παιχτης ομως …Ενταξει καντε και μια κριτικη δεν σημαινει οτι οποιος ειναι στον ΟΦΗ ειναι και παιχτουρα…και κατι ”εκλεισε στοματα ο Ναστος” δυστηχως δεν σας τιμαει..
    υγ τα γραφω αυτα στο τελος λογο εκτιμησης και καλοπροαιρετα παντα
    υγ2 περιμενω πως και πως να παιζουν τα παιδια των υποδομων στην ομαδα (λατρης αυτης της νοοτροπιας)

  3. Ρε παιδιά βγάζει τη σέντρα ο παίκτης του Παναιτωλικού, και ο Νάστος δίπλα του γυρίζει Κόλο.
    Βγαίνει η σέντρα καί γκολ.
    Εκεί ρε Ναστο αγόρι μου θα τον φας δε θα τον αφήσεις να βγάλω τη σέντρα.
    Έχει δίκιο ο φίλος που σχολίασε ποιο πάνω ότι το γκολ ήταν ερασιτεχνικό..
    Κατά τα άλλα άριστα στην ομάδα.
    Πάμε γερά μορη ΟΜΙΛΑΡΑ

  4. μα γιατι βλεπουμε τα τρια που εχουμε φαει και οχι τα 7 που εχουμε βαλει…?γιατι φετος ενω η ομαδα παει τρενο κοιταμε μονο τα αρνητικα.;Αυτο που εχω προσωπικα μεχρι τωρα δει πριν απο ενα χρονο θα μου φαινοταν σαν σεναριο επιστημονικης φαντασιας..Ασ σταματησει πια αυτη η ασκοπη μιζερια και ασ στηριξουμε την ομαδα..

    1. πια μιζερια ρε φιλε το βρηκατε τωρα το κανατε μοδα δηλαδη..οποιος δεν λεει οτι ειμαστε μπαρτσελονα και εχουμε παιχταραδες και ο Ναστος ειναι καλυτερος απο τον Πικε και τον χουμελς τον λετε μιζερο…Αλλο στηριζω αλλα λεω τα λαθη ..Αφου φαινεται οτι εχουμε θεμα πισω δεν θα το πουμε ;;;τι σημαινει αυτο οτι δεν στηριζουμε;;για σοβαρευτητε λιγο…

    2. που την ειδες την μιζερια ρε μπαλαδορε;; επειδη λεμε οτι η ομαδα δεν εχει στοπερ;;;Περσυ που λεγαμε οτι δεν εχουμε παιχτες Α εθνικης ( φανηκε φετος που εφυγαν ολοι πηγαν σε Β-Γ και τους υπολοιπους ουτε στη Β δεν του περνουν) και χρειαστηκαμε 2-3 νικες με αδιαφορες ομαδες και γκολ απιθανο φαουλ στο παρα 1 για να σωθουμε;; Δεν ειμαστε μιζεροι ρεαλιστες και σχετικοι με το ποδοσφαιρο ειμαστε …Κανεις δεν ειπε οτ δεν στηριζουμε χιλια μπραβο αλλα δεν μπορουμε να σφυριζομε αδιαφοροι στα προβληματα..
      ΥΓ Σε καθε αγωνα ειμαστε εκει να χειροκροταμε καθε προσπαθια των παιχτων και ιδιαιτερος του Ναστου που οσο κακος και αν ειναι τα δινει ολα οσα μπορει
      ΥΓ οταν λες τρενο εννοεις τις 2 νικες και μια ισοπαλια;;;

      1. Δεν το ξερουμε ρε φιλε οτι δεν εχουμε στοπερ?
        Εσενα περιμενουμε να μας το θυμισεις μετα απο καθε αγωνα?
        ΜΙΖΕΡΙΑ ειναι. ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ.
        Υπαρχει οφητζης που να μην γνωριζει οτι χρειαζομαστε στοπερ????

        Το ξερουμε ολοι, το εχουμε χωνεψει. Μας λειπουν στοπερ.

        Πρεπει καθε Κυριακη τωρα, να διαβαζω τον Γιωργο να μας λέει πως δεν εχουμε στοπερ…
        …σοβαρα ρε φιλε???
        Την σπουδασες την μπαλα εεεε?

        1. οχι απλα να εχουμε εσενα να μας λες ποσο καλυτερος ειναι ο Ναστος απο τον πικε…την μιζερια την κανατε μοδα εσεις απλα και μονο για να διχαζεται τον κοσμο…αφηστε την ομαδα ησυχη επιτελους και σταματηστε να διχαζεται τον κοσμο

  5. Ομάδα που σου αρέσει να την βλέπεις είναι η φετινή. Ακόμα και ΟΦΗ αν δεν ήμουν θα καθόμουν στην τηλεόραση να δω αγώνα σαν ουδέτερος. Όπως βάζουμε Αγγλία και Ισπανία πχ επειδή ξέρουμε πως θα δούμε μπαλιτσα, έτσι κάθομαι και παρακολουθώ τον φετινό ΟΦΗ. Καμία σκοπιμότητα, όμορφος τρόπος παιχνιδιού, επιθετικό ποδόσφαιρο, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, passing game. Παίρνουμε την μπάλα και τρέχουμε για γκολ αμέσως.
    Ειλικρινά πολύ με γεμίζει αυτό που βλέπω, πολύ περισσότερο από την νίκη αν έρθει ή όχι.
    Ειλικρινά για εσας που γκρινιάζετε απορώ με την πάρτη σας, τι θέλετε να βλέπετε άραγε; Ταμπούρι και νίκη με μισό μηδέν; Η μήπως την τέλεια ομάδα που βγάζει φωτιές μεσοεπιθετικά και είναι βράχος πίσω; Δεν γίνονται αυτά, κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις.
    Έχετε κάνει την γκρίνια ρουτίνα και γκρινιάζετε καθημερινά ότι κι αν γίνει. Το Τσιλιανιδη άχρηστο τον βγάλατε και την λέγατε στον Σαρρή επειδή τον εξυμνούσε σε άρθρο του όταν ήρθε. Με τον Σίμο το ίδιο…
    Και την άμυνα να φτιάξουμε σε 1-2 αγωνιστικές, κάτι άλλο θα βρείτε να πείτε μετά. Χαρείτε με αυτό που βλεπετε, τίποτα άλλο…
    Βάζουμε 3 γκολ και φοβάστε μην τυχόν φάμε 1-2!
    Ρε, να βάζουμε 10 γκολ θέλω και δεν με νοιάζει να παίζουμε χωρίς τερματοφύλακα!!!

    1. καλα το τερματισες…περασες και τον σαρρη…Μηπως θα παρουμε και το τσαμπιονς λιγκ;;; Η γκρινια ειναι εφευρεση της φαντασιας σας και την πιπιλατε σαν καραμελα για να δικαιολογησεται την τακοτσουκαλοσινη σας…..

  6. Δεν τερμάτισα τίποτα ούτε είπα πως γίναμε Άγιαξ.
    Είπα ότι παίζουμε όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο που χαίρεσαι να βλέπεις και σαν φίλαθλος της ομάδας και σαν ουδέτερος. Κάτι το οποίο σπάνια συναντάς από ελληνική ομαδα, γι’αυτό τα περισσότερα ματς της ΣΛ απλά δεν βλέπονται.
    Μπες λίγο στο μυαλό των ανθρώπων που ασχολούνται με τον ΟΦΗ , προσπάθησε να καταλάβεις την φιλοσοφία τους και θα γίνεις σοφότερος. Μέχρι τότε μπορείς να ασχολείσαι απλά με ένα στόπερ που δεν έχουμε.
    Χαίρομαι που θέλεις να βλέπεις παιδιά από τις ακαδημίες όπως είπες παραπάνω, αυτό θέλουμε όλοι κι αυτό προσπαθούν να κάνουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ. Αν είχαν έρθει 2 στόπερ (όπως φαντάζομαι θα ήθελες) δεν θα έβλεπες Περδικη στην ομάδα.

    1. μαρεσει η ομαδα και ολα οσα λες….αλλα δεν μου αρεσει να μου κανουν με το ζορι να πιστεψω οτι ο Ναστος ειναι στοπερ και παιχταρας…Δηλαδη επειδη πιστευω οτι ο Ναστος ειναι ΚΑΚΟΣπαιχτης ειμαι Μιζερος;;;;θα τρελαθουμε εντελως τωρα;;; Καλο παιδι χρυσο αρχηγαρα τα δινει ολα 200% χρειαζεται στα αποδυτηρια ηθελα να μεινει τα ειπα και παραπανω αλλα δεν ειναι καλος παιχτης τι να κανουμε αυτη ειαι η αποψη μου…δεν θα βγει ο καθενας να με πει μιζερο δεν τον δεχομαι ρε φιλε….Η δουλεια που γινεται εναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ακαδημιες οργανωση η ομαδα δεν χρωσταει ευρω επενδυσεις στις εγκαταστασεις τι να λεμε τωρα πλακα κανεις;;; 11 παιδια απτης ακαδημιες να παιζουν το ονειρο μου αυτο ειναι!!!! εγω ελεγα καλυτερο στο τοπικο και να μην χρωσταμε ευρω παρα καθε χρονο να τρωμε την ψυχη μας με αφαιρεσεις βαθμων αδειοδοτησεις κτλ κτλ. που περασαμε…Μανωλη Σαρρη απευθηνομαι και σε εσενα να επιληφθεις του θεματος ..

  7. η ομαδα παει περαν καθε προσδοκιας και ειμαστε ολοι χαρουμενοι , αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να επισημαινουμε τα τρωτα της σημεια~ μονο ετσι θα γινει ακομα καλυτερη! και μην ξεχναμε, οτι στο ποδοσφαιρο παιζει μεγαλο ρολο η ρεντα, που την εχουμε φετος και μακαρι να συνεχιστει μεχρι το τελος!!!γιατι πολλοι παιζουν ωραιο ποδοσφαιρο αλλα στο τελος χανουν!!! κανεις δεν γκρινιαζει και μη κατηγορειτε οσους κανουν κριτικη, απλα ανησυχουμε για την ομαδα, γιατι την αγαπαμε!! κομπρεντε?

  8. Φαντάσου τι θα ακούγαμε αν κάναμε κανένα κακό ξεκίνημα. Ρε χαρείτε τώρα και γκρινιάζουμε από αύριο, γιατί βιάζεστε?
    Και γιατί επίθεση σε ένα παίχτη? Ομάδα δεν είναι ένας ένας παίχτης, είναι σύνολο και το σύνολο στα τρία παιχνίδια που έχουμε δει μια χαρά τα πάει. Βαρέθηκα την κλάψα.
    Κλαψομουνες, ε κλαψομουνες..

    1. ααα δεν πας καλα δεν διαβαζεις τι γραφω.. ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΙΧΤΗ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ;;;; ΠΟΙΟΣ ΓΚΡΙΝΙΑΞΕ;;;;; ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΕ;;; ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ;;;;;;;;;;;;; δεν μπορουμε να πουμε την γνωμη μας αν ενας παιχτης ειναι καλος η οχι;;;;αντε με τα φασσταρια που μπλεξαμε …μονο να βγαζεις κακια στα σχολια σαν κλασικος ελληναρας…

    2. ρε fidi σε ποιον πλανητη κατοικεις;;;;

    3. ειπε ενα παλικαρι οτι ο Ναστος δεν του αρεσει σαν παιχτης (σε πολλους αλλωστε) και οτι εκανε λαθη σε ολα τα ματς(εκανε οντως ) και βγαλατε απο το μυαλο σας και ειπατε ενα σωρο πραγματα μονο και μονο για να προκαλεσεται θεμα …και μαλιστα εξηγησε ποσο αγαπαι αυτο που γινεται και ποσο εκτιμηση εχει τον παιχτη….και ειπατε οτι του κανει επιθεση!!!!!!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ….Εγω θα τον βγαλω mvp (για εσας που φορατε παροπιδες) για να μην με πειτε μιζερο και κλαψομουνη….

  9. Εγώ γιατί έβλεπα ότι μόλις μπήκε ο Μπράουν, αμυντικά ήμασταν χειρότεροι και τότε φάγαμε και το γκολ το οποίο ήταν από τη μεριά του?
    Και δεν ήταν μόνο αυτή η φάση αλλά και άλλες που τον πέρασαν σαν σταματημένο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

  10. Το γκολ που έσωσε ο Ναστος πάνω στη γραμμή να το κάνω γαργάρα? Το μαρκάρισμα με τον Άρη στην τελευταία φάση στο Χαρίλαου στον ιντεγιε που ήταν ένα βήμα πριν τη γραμμή του τέρματος να σκοράρει να το κάνω γαργάρα? Άσχετα που εκεί μπορούσε να δωθει πέναλτι, σωθήκαμε όμως από βέβαιη ήτα εκεί. Στο ίδιο ματς στο πρώτο ημίχρονο βρήκε τελευταία στιγμή την μπάλα πριν παει σε κεφάλι επιθετικού του Άρη μπροστά στο τέρμα.
    Στο γκολ που φάγαμε με τον Άρη ποιος έφταιγε?
    Στο γκολ που φάγαμε με τον Παο ποιος έφταιγε? Αυτά γιατί δεν τα λέμε..
    Εγώ δε λέω πως είναι κανένας παιχταράς ο Ναστος άλλωστε και ο ίδιος δήλωσε πως δεν είναι καλός ποδοσφαιριστης στο τέλος του ματς με τον Πλατανια.
    Ούτε ο Γιανουλης όμως ήταν ποτέ στόπερ.
    Τι να κάνουμε όμως τώρα… θα πορευτουμε έτσι και το μόνο που πρέπει να κάνω εγώ σαν φίλος του ΟΦΗ είναι να δίνω ψυχολογία στα παιδιά γιατί αυτοί παίζουν.
    Δεν είναι όμως τόσα τραγικά τα πράγματα όπως τα παρουσιάζουν μερικοί.

    1. τωρα τα λες καπως σωστα…κανει λαθη που ειναι παιδικα αλλα φυσικα κοβει κιολας λογο παθους πιο πολυ…ο μπραουν μεχρι στιγμης ειναι πολυ κακος…ΤΟΝΙΣΑ επανελλημενος οτι τον ναστο σε καθε αγωνα τον δινω 1000 μπραβο (και τον εχω και εξωφυλλο στο φεις) γιατι δινει το 1000% οταν περυσι μερικοι ηταν στα @@τους…Αρχηγαρα με τα ολα του αλλα δεν ειναι καλος παιχτης..(ποσο μαλλον οταν παιζει και σε λαθος θεση).αντικειμενικα και ρεαλιστικα..και πεσατε να με φατε….
      Τραγικα δεν ειναι καθολου ..ονειρικα ειναι…. μακαρι να παιξει ο περδικης και ο καθε περδικης ..αυτο το προτζεκτ ειναι οτι ονειρευομουν χρονια για τον ΟΦΗ μας

    2. Φίλε συν-ομιλητή συγνώμη για την παρεξήγηση. Δεν αναφέρθηκα σε εσένα προσωπικά. Περισσότερο κοιτάζω τι γράφεται γενικότερα παρά το ποιος γράφει.
      @γιωργος το να πέφτουμε όλοι σε έναν παίχτη να τον φάμε πως σου φαίνεται? Εμένα μου φαίνεται κάτι σαν μπουλινγκ. Επίσης το να πέφτουμε όλοι στα λάθη του ενός φορώντας παροπιδες για τα λάθη που κάνουν άλλοι πάλι είναι δίκαιο?
      Και τρίτον όταν ένας παίχτης ο οποίος δεν παίζει καλά, κάνει συνεχως λάθη και παρ όλα αυτά συνεχίζει και παίζει βασικός τότε δε φταίει αυτός, αλλά φταίει αυτός που τον βάζει. Δηλαδή ο προπονητής. Άρα άχρηστος ο Σίμος.
      Θα μου πεις και ποιο να βάλει δεν έχει άλλον. Άρα άχρηστοι και οι υπόλοιποι που κάνουν τον προγραμματισμό στην ομάδα.
      Ναι αλλά και αυτοί, θα πει κάποιος άλλος έκαναν τσιγκουνιες και προτίμησαν να τη βγάλουμε τώρα με ότι έχουμε και βλέπουμε μέχρι τα Χριστούγεννα. Άρα άχρηστοι και αυτοί, στο δι@ολο να πάνε όλοι…

      .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × one =