Το “κλειδί” στον Βόλο λέγεται Χουάν Νέιρα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο τρόπος του ΟΦΗ να αναδεικνύει τις αρετές του και να καμουφλάρει τα θέματα του μπορεί να τον βγάλει αήττητο και στον Βόλο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο ΟΦΗ των 7 βαθμών δεν έχει σκοπό να δει το αήττητο σερί του να σταματάει στον Βόλο. Θα παίξει επιθετικά, θα παίξει όπως πρέπει να παίξει για να επιβάλει τον δικό του ρυθμό. Μέχρι τώρα το πέτυχε στα πέντε από τα έξι ημίχρονα των τριών πρώτων αγωνιστικών. Πήρε 10 με τόνο και θέλει να δώσει συνέχεια σε αυτό το σερί.

Ο Γιώργος Σίμος, το έγραφα και την προηγούμενη Δευτέρα, έχει βάλει το πρώτο μεγάλο παράσημο στο πέτο του ως προπονητής του ΟΦΗ: Κατάφερε να αναδείξει στο έπακρον τις επιθετικές αρετές των παικτών του και παράλληλα να καμουφλάρει τις δυσλειτουργίες στην άμυνα.

Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό δέχτηκε μόλις μια φάση σε όλο το παιχνίδι, σε αυτό με τον Παναιτωλικό περισσότερες αλλά και πάλι έφυγε νικητής και από τα δύο παιχνίδια.

Η προσαρμογή του ΟΦΗ στο πως οι αντίπαλοι του προσπαθούν να τον εκθέσουν, είναι αποτέλεσμα του καθαρού μυαλού που έχουν όλοι όσοι είναι μέσα στο γήπεδο. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να τον πρεσάρει ψηλά, απέτυχε και έφαγε δύο γκολ σε κλειστούς χώρους χάρις στην εξυπνάδα των Νέιρα, Μάνου, Τσιλιανίδη.

Κόντρα στον Βόλο καλείται να διαχειριστεί τα πλεονεκτήματα που ανοίγονται μπροστά του: Τον εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο, το γήπεδο που είναι σαν το Παγκρήτιο και το ΟΑΚΑ άρα και οι Σεμέντο, Τσιλιανίδης θα βρουν πολλούς ανοικτούς χώρους αλλά και το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που θα παίξει ανοικτά αλλά και ότι έχει παίκτες με μικρότερη εμπειρία από ότι ο ΟΦΗ.

Η μετατόπιση, πιθανότατα, του Νέιρα στην θέση “10” θα αλλάξει τους συσχετισμούς στην μεσαία γραμμή. Ο Αργεντινός με το κοφτερό μυαλό και την ποδοσφαιρική οξυδέρκεια που τον χαρακτηρίζει, είναι σε θέση να αποτελέσει έναν “κρυφό φορ” για τον ΟΦΗ. Δεδομένου ότι μπορεί και πατάει συχνά την αντίπαλη περιοχή, του αρέσει να δημιουργεί φάσεις για τον εαυτό του και συν τοις άλλοις είναι εξαιρετικός πασέρ.

Το κλειδί λέγεται “Νέιρα” και από την στιγμή που ο ίδιος θα βρει χώρους να γίνει απειλητικός τότε θα έρθουν και ακόμα περισσότερες φάσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Μανο το θεμα ειναι οτι θα ανακατευθη η τραπουλα και δεν ξερουμε ποσο θα επειρασει αυτο…Αλλιως παιζει με ναμπι 10 ρι κα νειρα 8ρι τωρα θα παιξουμε με νειρα 10 και σακορ 8…Πιθανον για να μην ανακατευτη τοσο η ‘τραπουλα’ να αφηση τον νειρα εκει που εναι και να βαλει Βαζ στο 10….Φυσικα υπαρχει και θεμα πισω με Κοροβεση υπαρχει περιπτωση να μην αγωνιστη οποτε θα εχουμε και εκει αλλαγες χωρις την πολυτελεια να παει ο γιαννουλης αριστερα στην φυσικη του θεση μιας και δεν εχουμε στοπερ..Γενικα ελειψη 100% αξιοπιστου στοπερ ο γιαννουλης θεωρω δεν κουνιεται απο εκει ο κουτρουμπης μαλλον ειναι ανετοιμος ακομα αλλα δινω και σε αυτον πιθανοτητες… Δεληγιαννιδης αριστερα;;;η στοπερ μαρινακης και παει αριστερα ο ναστος δεξια μπραουν..;Δεν νομιζω να ρισκαρη να παει Ναστο αριστερα ιδι ειναι αρκετα μεγαλο ρισκο να παιζει στοπερ…Γενικα η αμυνα με προβληματιζει για αυριο ελπιζω οτι σκεφτη ο κοουτς να τον βγει
    Μια ερωτηση αφου ειπε οτ θα περνει 3 στα εκτος γιατι δεν πηρε και τον Σηφακη;;

  2. Σκληροτράχηλη ομάδα ο Βόλος. Παίζουν με τσαμπουκα, βλέπω σκληρό παιχνίδι από μέρους τους,καλό θα είναι να μην επηρεαστούν οι παίκτες από αυτό..
    Αήττητοι θα είμαστε μέχρι και το ματς με τον ΟΣΦΠ τουλάχιστον. Για αύριο προβλέπω Χ.

  3. αν παρουμε και το βολο, που ειναι σκληρη και φρεσκια ομαδα, παμε για τετραδα αν και ειναι πολυ νωρις να το πουμε

  4. Γιατι εκοψες το μηνυμα;;

    1. Χρήστο συγνώμη αλλά καμία φορά το σύστημα στέλνει τα σχόλια στα ανεπιθύματα και δεν τα βλέπω όλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 + one =