Μόνο έτσι μπορούσε να χάσει

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Και όμως αυτό το παιχνίδι κατάφερε να το χάσει. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule για το πως η ήττα του Βόλου μας κάνει σοφότερους.

Έχω διαβάσει πολλά δεξιά και αριστερά, μιλάω για τα ΜΜΕ και μόνο για αυτά, αναφορικά με τα αίτια της ήττας στον Βόλο. Ψάχνω να βρω και εγώ τα δικά μου αίτια, ανάβω τσιγάρο για να σκεφτώ και σκέφτομαι πως μια είναι η αιτία της ήττας: Η ατυχία. Τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.

Για ποιο πράγμα μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες του ΟΦΗ; Γιατί δεν ήταν καλοί; Γιατί η ομάδα δεν είχε μια συνέπεια στην εικόνα που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα; Γιατί δεν έβγαλε φάσεις; Γιατί δεν ήταν μαχητική μέχρι το τέλος;

Ή υπάρχει κάτι που μπορώ να κατηγορήσω τον Σίμο για την διαχείριση του αγώνα; Ο τεχνικός του ΟΦΗ έκανε μια σπουδαία κίνηση δείχνοντας πόσο πολύ του κόβει από τον πάγκο. Όταν όλοι, εμείς οι απ’ έξω, περιμέναμε να κάνει μια συνηθισμένη κίνηση και να περάσει στο ματς τον Βαζ, αυτός από το 58′ έβαλε στο γήπεδο δεύτερο φορ, έβγαλε το ένα εξάρι που είχε στο γήπεδο και η εικόνα του ΟΦΗ άλλαξε μια και καλή.

Ο ΟΦΗ στον Βόλο μπορούσε να χάσει μόνο με αυτόν τον τρόπο. Να κάνει 19 φάσεις και να μην σκοράρει. Η ατυχία που είχε σε αυτά τα 93 λεπτά είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ήρθε η ήττα.

Για τις φάσεις που έκανε ο Βόλος, ήταν κάτι που σας είχα προετοιμάσει. Όποιος έβλεπε την εικόνα της ομάδας του Φεράντο διαπίστωνε μια ομάδα, άκρως ποιοτική στην επίθεση που ωστόσο δεν έχει παίκτες ίδιου level με εκείνους του ΟΦΗ.

Η ήττα είναι κάτι που δεν έπρεπε να έρθει για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΟΦΗ έχασε από μια κατώτερη ομάδα, που για 45 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ένα σουτ και αυτό πήγε γκολ.

Ο Σίμος το πάλεψε το παιχνίδι, ανακάτεψε αρκετά (πετυχημένα) την τράπουλα και όπως έγραψα παραπάνω με την είσοδο του Φιγκεϊρέντο απλά υποχρέωσε τον Φεράντο να μην έχει απάντηση στην κίνηση του τεχνικού του ΟΦΗ.

Το ματς του Βόλου είναι από εκείνα που λες ότι πρέπει να τα αφήσεις πίσω σου, να τα θάψεις και να μην τα βγάλεις ποτέ ξανά στην επιφάνεια γιατί απλά θα σου δημιουργήσουν τραύματα.

Ο ΟΦΗ έχασε ένα παιχνίδι που τα έκανε, σχεδόν όλα, τέλεια και ατύχησε να έχει τον φορ του σε κακή βραδιά. Συμβαίνουν αυτά για έναν παίκτη υψηλού επιπέδου όπως είναι ο Μάνος. Σημασία έχει να το αφήσει πίσω του το παιχνίδι και ο ίδιος και να μην το ξανασκεφτεί γιατί τα γκολ του είναι χρυσάφι και αυτός έχει σίγουρα να δώσει στον ΟΦΗ πολλά περισσότερα από όσα, όλοι μας, πιστεύουμε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Οι καλοι ΦΟΡ οφειλουν να ειναι και ομαδικοι. Στο πρωτο τετ-α-τετ ο Μανος αγνοησε προκλητικα τον ευρισκομενο αριστερα συμπαικτη του. Μια ευκολη για γκολ φαση, αλλα……!

  2. με νικη επι του αστερα την επομενη αγωνιστικη, θα ξεχαστει η χθεσινη ατυχη στιγμη…συνεχιζουμε

  3. Τα κενά στην άμυνα έχουν αρχίσει να φαίνονται, καλοί καλοί -αλλά φάγαμε κ εμείς καμποσες τελικές εξίσου επικίνδυνες.. πρέπει ο Σίμος να χρησιμοποιήσει σιγά σιγά τους 2 αμυντικούς που έχει. Αν τους βάλει μόνο όταν δε θα έχει άλλη επιλογή θα είναι πιο δύσκολο να ανταπεξέλθουν.

    1. Χάρη τα κενά στην άμυνα φάνηκαν και στα προηγούμενα παιχνίδια. Εγώ προσωπικά το είχα γράψει μεσοβδόμαδα ότι ο Βόλος έχει καλούς παίκτες μπροστά και θα έβγαζε φάσεις.

  4. Μάνο, δεν μπορούμε να τα ρίξουμε όλα στην τύχη-ατυχία για το χτεσινό αποτέλεσμα. Ναι μεν δεν ήμασταν τυχεροί σε κάποιες περιπτώσεις (δοκάρια, σουτ που έφυγαν λίγο άουτ) αλλά, όπως λέει κι ο φίλος παραπάνω, ο αντίπαλος μας έβγαλε αρκετές φάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στα μετόπισθεν ήμασταν επιπόλαιοι και χωρίς σωστές τοποθετήσεις (βλ. Νάστο κυρίως) ενώ στο κέντρο, με εξαίρεση τον Μεγιάδο, ο Σακόρ ήταν ανύπαρκτος τόσο στον ανασταλτικό όσο και στον δημιουργικό τομέα. Ειλικρινά, το σωστότερο αποτέλεσμα θα ήταν το Χ βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα.
    Ό,τι έγινε, έγινε. Πάμε για δύο νίκες στα επόμενα εντός.

  5. Συμφωνώ για την ατυχία αλλά μην ξεχνάμε ότι και ο Βόλος ήταν άτυχος στα πρώτα λεπτά .Αν παίζαμε με ομάδα με πιο ποιοτικούς παίκτες μπροστα θα μέναμε νωρίς πίσω στο σκορ κάτι πρέπει να διορθώσει ο Σίμος πίσω γιατί δεχόμαστε παρά πολύ εύκολα τελικές για γκολ. Επίσης πιστεύω ο Μάνος να συνηδητοποιησε ότι στο 0-0 σε τετ α τετ με συμπαίκτη μόνο του δίπλα σου του δίνεις απλά τη μπάλα και τελειώνει η υπόθεση. Επίσης προσωπικά πιστεύω ότι δύο παίκτες σακορ και Μπράουν δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους υπόλοιπους σε Ρυθμό και ποιότητα. Ελπίζω να αντέξουμε μέχρι το Γενάρη σε τραυματισμούς και κάρτες. Συνεχίζουμε…

  6. Καλημέρα! Νομίζω ότι η χθεσινή ήττα του ΟΦΗ έχει δύο αιτία κυρίως.Τις απουσίες (κυρίως αυτή του Ναμπι) αλλά και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων ή την κακή διαχείριση του ρόστερ.Ο Ναμπι γιατί από ότι φαίνεται δίνει εναλλακτικές στην ομάδα που δεν έχει διαφορετικά,αλλά και γιατί νομίζω ότι είναι πολύ πιο έμπειρος απο τον Τσιλιανιδη στο να χτυπάει τα στημένα ακόμα και όταν είναι αγχωμενος. Επίσης οι εναλλακτικές ήταν πρόβλημα καθώς ο Μάνος ήταν σε κακή ημέρα στο σκοράρισμα και δεν υπήρχε κάποιος άλλος να βάλει την μπάλα μέσα ενώ του Βόλου σκόραρε η αλλαγή.Επισης στο τέλος που έπρεπε να πιέσει η ομάδα για να πάρουμε τη μπάλα δεν υπήρχε εναλλακτική αφού και ο Μεγιαδο αν και πολύ καλός σε όλο το ματς ήταν σημαντικά κουρασμένος και ο Νάστος είχε χρησιμοποιηθεί στην άμυνα.Κλεινωντας όμως θα ήθελα να πω και μια λέξη για τον Μπράουν γιατί χθές ήταν πολύ καλύτερος κυρίως αμυντικά από ότι με τον Παναιτωλικό και νομίζω ότι μπορεί να γίνει σημαντικός για τον ΌΦΗ φέτος.

  7. Δεν πειράζει ότι έγινε έγινε. Εγώ είμαι χαρούμενος γιατί η ομάδα έβγαλε πολλές φάσεις. Όταν βγάζεις φάσεις θα μπει και το γκολ. Τι να κάνουμε, θέλει και τύχη.
    Αυτό που παρατήρησα επίσης είναι ότι χθες δεχθήκαμε και πολλές φάσεις,ισως τις περισσότερες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
    Γνώμη μου είναι ότι αυτό έγινε γιατί κάτι δεν πήγε καλά με το σακορ αμυντικά. Αντε να πάρει μπροστά αυτό το παιδί γιατί θα ναι κρίμα για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο.
    Δεν περίμενα να φανεί τόσο το κενό του Ναμπι.
    Πολύ καλός ο Φιγκεϊρεντο. Φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ.
    Αν γίνει καλά και ο Φερειρα θα ανέβει κι άλλο πιστεύω η ταχύτητα στην ομάδα.
    Πάμε να πάρουμε έξι βαθμούς στα δύο επόμενα να αφήσουμε αυτό το παιχνίδι στην άκρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 − two =