Οδηγός του ΟΦΗ το δεύτερο ημίχρονο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το ματς χάθηκε το Σάββατο από την επίθεση και όχι από την άμυνα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Στην πρώτη ήττα της χρονιάς, γίνεται κουβέντα για τα αρνητικά ζητήματα του παιχνιδιού του ΟΦΗ. “Φταίει η άμυνα που έχασε ο ΟΦΗ” είναι το γενικό σχόλιο για τα αίτια του αποτελέσματος του αγώνα του Βόλου.

Ο ΟΦΗ έχασε το Σάββατο γιατί πληγώθηκε από το δυνατό του σημείο την φετινή σεζόν και αυτή είναι η επίθεση. Μια ομάδα που είχε πετύχει αέρα δύο τριάρες χάνοντας ευκαιρίες για να σκοράρει περισσότερα γκολ, δεν σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ήρθε η ήττα.

Το έγραφα και μεσοβδόμαδα ότι ο ΟΦΗ θα πάει να παίξει κόντρα σε μια ομάδα που έχει ιδιαίτερες επιθετικές αρετές, με παίκτες που διαθέτουν ταλέντο μεσοεπιθετικά και ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Βόλος θα έβγαζε ευκαιρίες. Προσοχή όμως επειδή ο ρεαλισμός από τον λαϊκισμό απέχουν ελάχιστα: Το πρόβλημα δεν είναι αμυντικό αλλά ανασταλτικό. Όταν ο ΟΦΗ αφήνει χώρους για να επιτεθεί, αυτομάτως δημιουργούνται κενά στην μεσαία γραμμή και οι αντιπάλοι του βρίσκουν την ευκαιρία να πατήσουν την δική του περιοχή.

Πάρτε για παράδειγμα τον Γέντρισεκ. Ο Σλοβάκος επιθετικός ήταν από τους κορυφαίους του Βόλου στις τρεις πρώτες αγωνιστικές όμως το Σάββατο δεν ακούμπησε την μπάλα. Άρα, αμυντικά εξουδετερώθηκε.

Το πρόβλημα είναι όταν ο ΟΦΗ επιτίθεται και οι κενοί χώροι που δημιουργούνται στην μεσαία γραμμή δύσκολα καλύπτονται άμεσα.

Ο Σίμος εντόπισε αμέσως το πρόβλημα και το έλυσε με την είσοδο του Φιγκεϊρέντο αλλάζοντας τον σχηματισμό του ΟΦΗ από 4-2-3-1 σε 4-4-2 κλείνοντας τους χώρους στην μεσαία γραμμή του ΟΦΗ με αποτέλεσμα ο Βόλος από τις πολλές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου να κάνει μόλις μια στο δεύτερο – αυτή του γκολ του Τόρες.

Η ανασταλτική εικόνα του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό του για την συνέχεια και για το πως θα βελτιώσει την ανασταλτική του λειτουργία. Η ομαδική συμπεριφορά στο ανασταλτικό κομμάτι τον βελτίωσε και αν ο Νέιρα δεν έκανε το λάθος να “πουλήσει” την μπάλα στην μεσαία γραμμή, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 + 20 =