Κύριοι συνάδελφοι ποιο ποδόσφαιρο θέλετε; Του ΟΦΗ ή των ντου;

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Παρακολουθώ τον αθλητικό τύπο και υπάρχουν ώρες και φορές που απογοητεύομαι από τον δρόμο που έχει πάρει η αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Τα προηγούμενα 30 χρόνια υπήρχε ένα σύστημα στην Ελλάδα που το μόνο που το ενδιέφερε ήταν ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια προστέθηκε στο “μενού” και ο ΠΑΟΚ μιας και τα λεφτά του Ιβάν ρέουν άφθονα.

Ανέκαθεν, το ξέρουν οι μεγαλύτεροι – καλό είναι το μάθουν και οι νεότεροι – πως ο ΟΦΗ αποτελούσε πάντα τον τρίτο και μοναδικό πόλο του ελληνικού πρωταθλήματος: Ο ένας ήταν οι τρεις του ΠΟΚ, ο άλλος οι τρεις της Θεσσαλονίκης και ο τρίτος ήταν ο ΟΦΗ με την Λάρισα. Έτσι διαμορφώθηκε ο χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου, έτσι παραμένει όσο και αν κάποιοι “παραχαράκτες” της ιστορίας επιχείρησαν να τον αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Όμως το θέμα του άρθρου είναι άλλο. Είναι ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν τα πάντα γύρω από τους τέσσερις. Θα πει κάποιος: Μα κάθεσαι και το γράφεις, δεν βλέπεις ότι μιλούν με καλά λόγια για τον ΟΦΗ;

Ναι, υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις στον κλάδο μας μόνο που αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Από τις τηλεοπτικές εκπομπές που αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ σαν μια ομάδα που “αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος” (ζήσαμε για να το δούμε και αυτό, να χαρακτηρίζεται η ομάδα “ευχάριστη έκπληξη” στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όχι, συνάδελφοι. Ο ΟΦΗ δεν είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ επέστρεψε στην κανονικότητα του. Σε όλα τα επίπεδα αλλά κυρίως ποδοσφαιρικά γιατί εκεί συγκεντρώνονται τα περισσότερα βλέμματα. Ο ΟΦΗ επέστρεψε στην κανονικότητα του, όταν οι αντίπαλοι έρχόνταν στην Κρήτη και έχαναν από το αεροδρόμιο. Όταν ο ΟΦΗ ξεκινούσε με μίνιμουμ στόχο την κατάκτηση μιας θέσης για την Ευρώπη και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτή είναι η κανονικότητα του ΟΦΗ, δεν είναι προϊόν έκπληξης.

Το ότι ασχολούνται μόνιμα με τους “4”, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ακόμα και αν ο ΟΦΗ γίνει “Λέστερ”, αυτοί θα ασχολούνται με αυτούς. Είναι ο αιμοδότης τους, βλέπετε, τα κλικ που παίρνουν επειδή έκλασε ο Βαλμπουενά ή ο Μπίσεσβαρ.

Για να το ξεκαθαρίζω λοιπόν: Μην νιώθουν ορισμένοι από την Αθήνα ότι κάνουν χάρη επειδή λένε καλά λόγια για τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ εισπράττει αυτό που δικαιούται σιγά – σιγά και πρέπει να το αντιληφθούν άπαντες. Όλη αυτή η κοσμογονία που παρατηρείται στον ΟΦΗ, είναι μόνο η αρχή, είναι μόνο τα πρώτα σημάδια για το μέλλον.

Εκτός και αν προτιμάτε να καταπιάνεστε με τα ντου στα αποδυτήρια διαιτητών, με τους επικοινωνιακούς στρατούς των ΠΑΕ που κάθε ποστ στα social media γίνεται αυτομάτως πρώτο θέμα στις ιστοσελίδες σας.

Ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να ιντριγκάρει ποτέ με τα κατορθώματα του, δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργήσει επεισόδια για να παίζονται δεξιά και αριστερά.

Ο ΟΦΗ “ιντριγκάρει” με την μπαλάρα που παίζει, με τα εντός γηπέδου κατορθώματα του και τον θαυμασμό που πλέον εκφράζουν όλοι οι υγιείς φίλαθλοι της χώρας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

16 σχόλια

  1. 4 του ΠΟΚ βαλε και τον Πανιωνιο μεσα…οπως δεν μας αρεσει να μας πετανε εκτος ετσι μην κανουμε το ιδιο και εμεις Ο Πανιωνιος ειναι μεγαλη ομαδα 4η σε παρουσιες στην Α’ μαζι με την ΑΕΚ τιτλους και ευρωπαικες παρουσιες….4 ΠΟΚ 3 Θεσσαλονικης & ΟΦΗ ΑΕΛ….ΛΟΙΠΟΝ

  2. Μάνο, σου έχω γράψει και στο παρελθόν ότι ώρες ώρες είσαι υπερβολικός. Κάτι άρθρα σαν το παραπάνω επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό μου αυτό. Ντάξει, συμφωνούμε όλοι ότι το σωματείο έχει βρει πια το δρόμο του, ότι η ομάδα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, ότι τα πέτρινα χρόνια είναι πια παρελθόν, αλλά δεν καταλαβαίνω τη …μανία να ασχολούνται όλοι, συνεχώς, με τον ΟΦΗ! Το ότι ο Τύπος ασχολείται ως επί το πλείστον με τις ομάδες που διεκδικούν πρωταθλήματα επί σειρά ετών συμβαίνει παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Δε γίνεται ξαφνικά να αλλάξει αυτό μόνο και μόνο επειδή μια ομάδα έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα ή ότι το πρότυπο οργάνωσής της είναι “ευρωπαϊκό”. Θέλει μόχθο και χρόνο, θέλει αγωνιστικές επιτυχίες, θέλει γενικότερα πολλά ψωμιά για να καταφέρει μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ να ασχολούνται όλοι μαζί του. Και να σου πω και την “αμαρτία” μου; Διόλου με ενδιαφέρει να καταπιάνονται όλοι με τον ΟΦΗ. Οι παλιότεροι άλλωστε δε γίναμε ΟΦΗ γι΄ αυτό το λόγο, αλλά επειδή είμαστε Κρητικοί και γουστάρουμε να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα!

    1. Δημήτρη δεν έχω καμία μανία όμως σε κάποια πράγματα είμαι ρομαντικός. Και κυρίως είμαι ρομαντικός σε ότι έχει να κάνει με την δουλειά μου και σε δεύτερο λόγο για τον ΟΦΗ. Αν εσύ ως αναγνώστης είσαι ευχαριστημένος με ότι διαβάζεις δεξιά και αριστερά, εγώ (ως αναγνώστης και όχι ως δημοσιογράφος) δεν είμαι καθόλου.

      1. Μάνο, κι εγώ πιάνω τον εαυτό μου (όπως και άλλοι φαντάζομαι) να σκέφτεται ρομαντικά ώρες και φορές. Άλλο όμως αυτό και άλλο η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει ότι είμαστε μια ομάδα που στο παρελθόν είχε σημειώσει αρκετές επιτυχίες (κύπελλο Ελλάδος, έξοδοι στην Ευρώπη, νίκες επί δυνατών εγχώριων αντιπάλων), αλλά που τώρα και καμιά εικοσαετία έχει ξεπέσει στην ανυποληψία, δίκαια ή άδικα. Λογικό είναι λοιπόν να μη μας υπολογίζουν ιδιαίτερα. Δε μας ενδιαφέρει αυτό. Εμείς κοιτάμε την πάρτη μας και κανέναν άλλο. Και αργά ή γρήγορα θα φτάσει το πλήρωμα του χρόνου. Και αν δε φτάσει, πάλι ΟΦΗ θα ΄μαστε!

    2. Συμφωνώ απόλυτα. Κάποια στιγμή θα ασχοληθούν με τον ΟΦΗ θέλουν δε θέλουν. Η ομάδα οδεύει προς στην σωστή κατεύθυνση αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Δεν χρειάζονται υπερβολές και φανφάρες, αυτό τον δρόμο άλλωστε δείχνει και η νέα διοίκηση. Ο Μανόλης βέβαια σας ομιλητης δημοσιογράφος το βγάζει περισσότερο σαν παραπονο… Υπομονή όλα θα γίνουν! Το 1ο και το βασικότερο έχουν ήδη γίνει!!! Πάμε ΟΦΗ!

    3. κατσε ρε Μανο, ακομα 5η αγωνιστικη ειμαστε, μη λεμε μεγαλα λογια!! μπορει , χτυπα ξυλο, στις 5 επομενες αγωνιστικες να τα κανουμε μανταρα!! οι μεγαλες ομαδες φαινονται στην αντοχη!!!δηλαδη γιατι να μην ασχοληθουν και με την Ξανθη τοτε που εχει 4 νικες και ειναι δευτερη!!! δε με νοιαζει αν ασχολουνται η οχι με τον οφη..ο οφη ετσι κι αλλιως, δεν ειναι το ψωμι τους..απο αλλου βγαζουν το ψωμι τους αυτοι..εμενα μου αρκει να λενε δυο καλα αντικειμενικα λογια και τιποτα αλλο.

    4. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε Δημήτρη, όντως ο Μανόλης είναι υπερβολικός.
      Είναι απολυτος φυσιολογικο τα αθηναϊκά ΜΜΕ να ασχολούνται με της αθηναϊκές ομαδες, της Θεσσαλονίκης τα ΜΜΕ με της σαλονικιοτηκες ομαδες και ούτω καθεξής.

  3. Και θα κάτσουμε να σκάσουμε αν μας πουν ή όχι μεγάλη ομάδα τα σάιτ…. Επειδή τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος και τους σιχάθηκε, γι αυτό ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα…. Αυτή είναι η δομή τους, στο καρουζέλ τα κλασίματα που ανέφερες και οι κόντρες των παραγόντων (που αυτά και αν πωρώνουν τους καμένους), από το εξωτερικό τίτλοι του τύπου “παιδάκι συγκινήθηκε στη θέα της τρίχας του Ρονάλντο στο πάτωμα” και φυσικά τα 3/4 της αρχικής σελίδας καμια τριανταρια “η τάδε/τάδε/τάδε/τάδε ρίχνει το Istagram….”
    Χώρια οι μεταγραφικές περιοδοι “φουλάρει για τον ένα ο έτσι, πιάνει λιμάνι ο άλλος, ψήνεται ο τρίτος κλπ”

  4. Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λέτε, θα ήθελα να θίξω όμως ένα θέμα που με πονάει. Ο ΟΦΗ ίσως μετά από καιρό παίζει καλά, έχει καλή βαθμολογική συγκομιδή, παρολ’ αυτά τα εισητήρια που κόψαμε πάλι δεν ξεπέρασαν τις 3.000 ή κάνω λάθος. Και το επιχείρημα, το εισιτήριο είναι ακριβό, δεν μου είναι αρκετό. Ο ΟΦΗ βρίσκεται στα καλά, κι άλλες εποχές το εισιτήριο ήταν ακριβό, αλλά δεν κατεβαίναμε κάτω από τις 5.000 (επί Γκέραλντ εποχή μιλάω). Οι παίκτες δίνουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Χρόνια έχω να δω τόση αφοσίωση. Κι εμείς τι κάνουμε εμείς, λέμε ότι αν ήταν 15€ αντί για 20€ θα πηγαίναμε θέλοντας έτσι τι; να τιμωρήσουμε τη διοίκηση; Και δεν μιλάω για τα παιδιά που πραγματικά στερούνται για να βρίσκονται στο γήπεδα, αλλά για άλλους που κάνουν την εμφάνισή τους σε κανέναν τέλικό ή σε κανένα αγώνα με τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ το πολύ πολύ. Συγγνώμη αλλά για να ολοκληρωθεί αυτό που φτιάχνουμε θα πρέπει η παρουσία μας στο γήπεδο να είναι απλά συνήθεια μας.

    1. δεν εχουμε φιλαθλους δυστηχως τα τελευταια χρονια τα νεα παιδια-φιλαθλοι αντιμετοπιζαν τον ΟΦΗ σαν επαρχιακη ομαδουλα β-γ εθνικης…Ευτηχως θα αλλαξει αυτο τωρα…ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ….ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΤΥΛΑΚΗ

    2. αν με ομαδες μικρομεσαιες πανε 3000, με τις μεγαλες το γηπεδο θα ειναι φουλ…εγω κοσμο βλεπω μονο στα γηπεδα του οσφπ, παοκ, αρη και αεκ, αντε και του παο ..σ ολα τα υπολοιπα γηπεδα, ειναι μονο φιλοι και συγγενεις..ας μην κλαιγομαστε λοιπον

  5. Ασ τους να ασχολούνται με τα αποδυτήρια και τους διαιτητές και εμείς να ρίχνουμε τριμπαλα. Είπαμε σεμνά και ταπεινά θα τους γ@μησ@ουμε, και αυτοί θα ασχολούνται ακόμα με το ποιος εκλασε στα αποδυτήρια.
    Μη σκατε και μην επιδιώκεται τυμπανοκρουσιες. Η φωνή μας είναι τα αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο. Θέλουν δε θέλουν θα προσκυνούν.

    1. Μάνο από κάποιον που ζει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα μια συμβουλή Μην μπαίνετε στη διαδικασια τι γράφουν στην Αθήνα, για αυτούς υπάρχει μόνο ο ποκ και όλοι οι άλλοι είναι τσατσακια κάποιου από το ποκ. Μόνο την ομάδα μας κοιτάτε και όχι πόσα λέπτα δείχνουν στην αθλητική Κυριακή και τι γράφουν,,,,, Οφη μόνο

  6. Πάλι υπερβάλεις Σαρρή, πάλι λειτουργείς σαν οπαδός και όχι δημοσιογράφος. Ο ΟΦΗ από το 2000 μέχρι την εποχή Μπούση, δηλαδη 20 χρόνια!!! είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με ανταγωνιστές Λεβαδειακούς, Απόλλωνες, Λαμίες, Εργοτέληδες και λοιπές υπερδυνάμεις του Ελλ. ποδοσφαίρου.
    Είτε μας αρέσει είτε όχι η ομάδα ήταν ανύπαρκτη, χωρίς επιτυχίες, χωρίς αυτοσεβασμό, χωρίς μέλλον αν δεν βρισκόταν οι Σαμαροπουρσανίδηδες να φέρουν τον Αι Βασίλη Μπούση.
    Θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ξαναγίνουμε η ομάδα που ήμασταν επί Βαρδινογιάννη.
    Ο σεβασμός κερδίζετε,δεν επιβάλλεται.

  7. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε “μικρύνει” τα τελευταία χρόνια. Συζήτηση έκανα με φίλο Παοκτζή και είπε “θα τα καταφέρετε να νικήσετε τον γαύρο στην Κρήτη?”. Βέβαια ξέχασε ότι πρώτα πρέπει να περάσει o ΠΑΟΚ, θεωρεί 100% ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει.

  8. Καλά οι Μπαοκτζιδες έχουν καβαλήσει εντελώς το καλάμι.
    Πιστεύω να μη φτάσουμε στην κατάντια τους. Ο δε πρόεδρος τους “πιο γραφικός” δε γίνεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − 8 =