Ο Ευρωπαίος ΟΦΗ του Γιάννη Σαμαρά: Πίστη, ταπεινότητα, προσήλωση και σχεδιασμός

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο φετινός ΟΦΗ είναι το αποτέλεσμα του εκπληκτικού ποδοσφαιρικού μυαλού του Γιάννη Σαμαρά. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Όλα όσα, με θαυμασμό, παρακολουθεί η ποδοσφαιρική Ελλάδα δεν προήλθαν από παρθενογέννεση. Είναι η απόλυτη δικαίωση του πλάνου που εκπόνησε ο Γιάννης Σαμαράς, πριν καν ολοκληρωθεί η προηγούμενη σεζόν. Όσο και αν φαίνεται σε ορισμένους υπερβολή, ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ είχε ξεκινήσει το “χτίσιμο” του φετινού ΟΦΗ πολύ πριν γίνουν οι αγώνες μπαράζ με τον Πλατανιά. Απλά, τα δύο ματς με τους Χανιώτες το μόνο που πέτυχαν ήταν η καθυστέρηση της υλοποίησης του πλάνου που είχε ο Γιάννης Σαμαράς.

Ο φετινός ΟΦΗ έχει χτιστεί κομμάτι – κομμάτι, μεθοδικά και με οργάνωση που παραπέμπει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό club. Στον ΟΦΗ, δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη, όλα λειτουργούν βάσει προγράμματος με διαφορετικές αρμοδιότητες για τον καθένα ξεχωριστά. Ο Ηλίας Πουρσανίδης έχει υπό την εποπτεία του το οργανωτικό κομμάτι, οι Σαμαράδες το ποδοσφαιρικό προεξάρχοντος βεβαίως του Γιάννη και εν συνεχεία του Γιώργου.

Ο ΟΦΗ είναι τυχερός όχι μόνο γιατί ιδιοκτησιακά και διοικητικά έχει βρει την Ιθάκη του αλλά και ποδοσφαιρικά γιατί έχει στις τάξεις του τον κορυφαίο “ποδοσφαιράνθρωπο” της χώρας. Ο Γιάννης Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που αποτελεί ένα σπάνιο ποδοσφαιρικό μυαλό και δεν υπάρχει άλλος από την χώρα μας που να διαθέτει όχι μόνο το κύρος αλλά κυρίως τις γνώσεις και την τεχνογνωσία που απαιτείται για να δημιουργηθεί ένα ποδοσφαιρικό οικοδόμημα με ισχυρές βάσεις και όχι πάνω σε άμμο.

Την ώρα που ο ΟΦΗ έφτανε στο τέλος της προηγούμενης περιόδου, ο Γιάννης Σαμαράς είχε ξεκινήσει στο μυαλό του τον σχεδιασμό της σεζόν 2019 – 2020. Με τον Χάιμε Βέρα στον πάγκο αλλά στην πορεία και αφού το εμπόδιο του διπλώματος αποδείχθηκε αξεπέραστο, εκείνος προχώρησε στην πρόσληψη του Γιώργου Σίμου. Ενός προπονητή που τώρα είναι στα 41 του αλλά επί της ουσίας πλάστηκε στα “χέρια” του Γιάννη Σαμαρά που ήταν ο πνευματικός του πατέρας από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης του με την προπονητική όταν είχε στα χέρια του μικρά παιδιά.

Εν συνεχεία, ακολούθησε το χτίσιμο του ρόστερ του ΟΦΗ που προχωρώντας βήμα – βήμα, με ηρεμία και ψυχραιμία δεν παρέκκλινε του πλάνου του. Ακόμα και στην υπόθεση απόκτησης των στόπερ, δεν υπήρξε κανένα άγχος, καμία ανασφάλεια παρά μόνο σιγουριά για αυτό που έχτιζε. Το έλεγε ξεκάθαρα και καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού πως αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να πάρει ο ΟΦΗ τον παίκτη που εκείνος ήθελε και όχι εκείνο που θα έπαιρνε εξ’ ανάγκης.

Το καλοκαίρι ολοκληρωνόταν αλλά ο ΟΦΗ χτιζόταν βάσει των χαρακτηριστικών που διακρίνουν και τον Διευθυντή Ποδοσφαίρου του: Ταπεινότητα, οργάνωση, προσήλωση στο πλάνο και προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια.

Σχεδόν 1,5 μήνα μετά την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου, ο Γιάννης Σαμαράς είναι απόλυτα δικαιωμένος. Δικαιώθηκε στο πρόσωπο του Γιώργου Σίμου, δικαιώθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, δικαιώθηκε και μπορεί να αισθάνεται χαρούμενος από την εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ μέχρι τώρα.

Και που ξέρεις, μπορεί από τώρα να έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τον ΟΦΗ του 2020 και του 2021…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Ειναι ευχαριστω,να βλεπεις οτι αυτο που χτιζεται,με πολλη δουλεια και αφοσιωση αποφερει καρπους και το σημαντικοτερο ειναι να εχει και συνεχεια,επισης να πω,οτι με την πορεια της ομαδας θα φερουν και αλλος φιλους στην ομαδα μας και θα μεγαλωσει και αλλο ο ΟΦΗ.Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους αυτους που ειναι στον ΟΦΗ,Απο αυτους που φαινονται εως και αυτους,που δεν φαινονται,ειναι σημαντικο στους καιρους μας να προσφερεις,χαρα και δικαιωση στους ανθρωπους και φιλους,και ο ΟΦΗ αυτο το καταφερνει,με πολλη δουλεια,μπραβο σε ολη την ΟΜΑΔΑ!

  2. Από το καλοκαίρι το έγραφα ότι αυτό που γίνεται στην ομάδα είναι κάτι μοναδικό και να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που δουλεύουν καθημερινά για αυτό το αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε υπερήφανους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen − 13 =