Οι εποχές του Αρτέμη Μάτσα έλαβαν τέλος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Για αρχή ήταν ο Φερέιρα, μετά ο Σεμέντο και ο Μεγιάδο στο τέλος μπορεί να ψάχνουν εξάρι και να ζητήσουν τον Πουρσανίδη ή φορ και να κινηθούν για τον Sam. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Θα μιλήσω με ειλικρίνεια. Δεν είμαι ο πρώτος που θα υπερασπιστεί τους συναδέλφους μου. Ειδικά σε μια εποχή που πλέον η οργή του κόσμου ξεσπάει στους δημοσιογράφους. Βέβαια, για να ξεσπάει ο κόσμος στους δημοσιογράφους προφανώς και εκείνοι έχουν βάλει το χέρι τους. Τίποτα δεν είναι αθώο σε αυτόν τον κόσμο εκτός από την μάνα που μας γέννησε.

Ξύπνησα λοιπόν και εγώ το πρωί για να κάνω μια βόλτα στις αθλητικές ιστοσελίδες και το μάτι μου είδε κάτι που το περίμενα – γιατί πλέον σε αυτήν την χώρα είναι όλα προβλέψιμα: Το ΤΖΟΚΕΡ θα το κερδίσει κάποιος άγνωστος που δεν θα μάθουμε ποτέ αν είναι υπαρκτό πρόσωπο, μόλις ξεκινήσει το GNTM θα γεμίσει με φωτογραφίες το timeline μας σε facebook, twitter και instagram.

Ε, κάπως έτσι προβλέψιμο ήταν και φαινόταν από μακρυά πως έρχεται ότι σύντομα θα αρχίσουν και τα μεταγραφικά σενάρια που αφορούν παίκτες του ΟΦΗ. “Καπάκι” μέσα σε μια ημέρα μάθαμε λοιπόν ότι ο ΟΣΦΠ κοιτάζει τον Σεμέντο και ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς “θαυμαστές” του Μεγιάδο.

Βέβαια έχουμε και συνέχεια αφού αύριο – μεθαύριο μπορεί να μην πάει καλά ο Δώνης, ο Μαρτίνς και ο Φερέιρα και να δούμε κανένα πρωί ότι θέλουν τον Σίμο.

Άγνωσται αι βουλαί του Υψίστου.

Για ένα πράγμα είμαστε σίγουρο: Πως δεν θα δούμε ρεπορτάζ ότι ενδιαφέρονται για τον Ηλία Πουρσανίδη επειδή ψάχνουν ένα σύγχρονο αμυντικό χαφ ή ότι λόγω κωλύματος στην επίθεση θέλουν τον Γιώργο Σαμαρά για να βάλουν στο ρόστερ τους έναν φορ top class.

Και όλα αυτά μετά από έξι, μόλις, παιχνίδια. Δηλαδή έτσι και συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μέχρι τον Φλεβάρη, τι άλλο θα βάλουν στο στόχαστρο; Τον Κούλε ή την παραλιακή του Ηρακλείου;

Από την άλλη βέβαια έχουμε διαβάσει στο παρελθόν ότι ο Γιώργος Σαμαράς ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα επειδή είναι ΠΑΟΚΤΖΗΣ.

Στην Αθήνα δεν έχουν αντιληφθεί και στενοχωριέμαι βέβαια – δεν μπορώ να μην το κρύψω – ότι δεν έχουν αντιληφθεί, ακόμα, το πως εξελίσσεται. Η μια “σφαλιάρα” που έφαγαν το περασμένο καλοκαίρι με τον Φερέιρα δεν ήταν αρκετή αφού την μέρα τον πήγαιναν στην ΑΕΚ και τη νύχτα αυτός έπαιρνε το αεροπλάνο για το Ηράκλειο και τον ΟΦΗ.

Είμαστε ακόμα βέβαια στην αρχή, δεν έχουμε πείσει τις τηλεοπτικές εκπομπές για να δείχνουν στην αρχή το πρότζεκτ του ΟΦΗ αλλά τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι πρέπει να έρθουν δύο – τρεις “σφαλιάρες” ακόμα για να συνέλθουν.

Ο ΟΦΗ απέδειξε το φετινό καλοκαίρι πως κράτησε όποιον παίκτη ήθελε. Δεν έχασε ούτε έναν παίκτη που βρισκόταν στο περσινό ρόστερ. Όπως επίσης το ίδιο συνέβη και με τον Τσιλιανίδη. Τον ήθελε, τον πήρε παρότι τον κυνήγησαν ο ΠΑΟ και ο Ατρόμητος με τον Άρη.

Οι εποχές “Αρτέμη Μάτσα” τελείωσαν για όλους εκείνους που πίστευαν ότι μπορούσαν να παίρνουν παίκτη του ΟΦΗ επειδή δεν μπορούσε να τον συντηρήσει ή δεν είχε την (οικονομική) δύναμη για να τον κρατήσει.

Η πλάκα είναι πως πλέον δεν μπαίνει στην μέση το οικονομικό αλλά το γενικότερο πρότζεκτ που συμβαίνει στον ΟΦΗ. Ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ είναι πλήρως καλυμμένος από ένα άψογο επαγγελματικό περιβάλλον όπου δεν του λείπει τίποτα, έχει τα πάντα τόσο στο προσκήνιο όσο και στο background.

Ο ποδοσφαιριστής, μην ξεχνάμε ότι είναι και εργαζόμενος και αυτήν την στιγμή στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ υπάρχει το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον από κάθε άλλη ομάδα. Γιατί δεν παίζουν ρόλο μόνο τα λεφτά αλλά και όλα τα υπόλοιπα που στοιχεία που κάνουν όμορφη την καθημερινότητα ενός ποδοσφαιριστή.

Οι έξω από εδώ δεν το καταλαβαίνουν, εμείς που έχουμε στην καθημερινότητα μας τα παιδιά μας ξέρουμε ότι βρίσκονται εδώ γιατί όχι μόνο τους αρέσει αλλά γιατί ζουν ως μέλη μιας ξεχωριστής κοινότητας που όμοια της δεν υπάρχει, αυτήν την στιγμή, στην Ελλάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

18 σχόλια

  1. Τροφή για συζήτηση δίνουν Μανο, δημοσιογράφος είσαι κι εσυ οπότε τα ξέρεις καλύτερα.
    Εγώ άλλη απορία έχω , γιατί δεν κλείσαμε ένα φιλικό αυτό το ΣΚ να πάρουν χρόνο συμμετοχής όσοι μέχρι τώρα δεν έχουν παρει;

    1. 1ον, δίνουν τροφή για συζήτηση αλλά υπάρχουν αρκετοί που πείθονται από αυτά τα δημοσιεύματα.

      2ον, 17 παίκτες έχουν παίξει μέχρι τώρα. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν έχουν παίξει.

      1. 17 από τους 30 Μάνο.
        Επίσης στα φιλικά δεν δοκιμάζονται παίκτες μόνο αλλά και τακτικές, συστήματα, συνεργασίες κλπ.

        1. Πηγαινε στο Βακ και μολις δεις κανα Σαμαρα ή κανα Σιμο, πες τους οτι εχουν παιξει οι 17/30.
          Πες τους επισης οτι στα φιλικα δεν δοκιμαζονται μονο παιχτες αλλα και τακτικες.

  2. Μανο μη λες μεγαλα λογια…αν βαλουν σκοπο σωνει και καλα οι δυο μεγαλες ομαδες ενα παικτη ή προπονητη επαρχιακης ομαδας, θα τον παρουν…ελπιζω να εχει την ψυχικη αντοχη ο ιδιος να πει οχι.

    1. Όλα σε αυτό το κόσμο αγοράζονται και πωλούνται. Το θέμα είναι η τιμή. Σαφώς και αν θέλουν να αγοράσουν μπορούν να το κάνουν, αρκεί να πληρώσουν το αντίτιμο. Να δώσει 2-3 μύρια η ΆΕΚ για τον Μεγιάδο και άλλα τόσα ο γαύρος για τον Σεμέντο. Πάντως στο τζάμπα αποκλείεται να τους πάρουν όπως γινόταν μέχρι τώρα.

  3. Ρε παιδιά μισό λεπτό μην τρελαθουμε τώρα. Τα διάβασα και εγώ τα ρεπορτάζ για τον Σεμέντο όπως και αυτά πριν από μέρες για τον Μεγιάδο. Πουθενά δεν έλεγε ότι τους θέλουν τσάμπα. Απλά ότι τους παρακολουθούν. Όπως και ο ΟΦΗ παρακολουθεί παίκτες από άλλες ομάδες. Γουές από Πλατανιά κλπ. Απαγορεύεται δλδ άλλη ομάδα να βλέπει ή να θέλει έναν παίκτη μας? Αν δλδ έρθει ο Ολυμπιακός και σου δώσει 2 εκατομμύρια για τον Σεμέντο δεν θα τον δώσεις?

    1. Χαλαρά, μιλάμε για υπερ-κέρδος εδώ. Βέβαια θα κρατούσα μια πισινή στην περίπτωση που ο παίχτης αποδειχτεί ότι αξίζει πολλά περισσότερα από 2 εκατομμύρια.

  4. Πιστεύω πως δεν είναι κακό αυτά που γράφουν. Αυτό διχνει ότι γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα. Το πρότζεκτ εξάλλου αυτό είναι. Φτιάχνουμε και πουλάμε

  5. Γιατί ποιος είπε ποτέ από τη διοίκηση ότι δεν πουλάμε? Βάλτε κανένα λινκ να δούμε πότε το έχουν πει.
    Και από πότε απαγορεύεται να βλέπουν άλλες ομάδες παίχτες του ΟΦΗ?
    Ίσα ίσα που τιμά και τον παίχτη και την ομάδα να τον βλέπουν άλλοι σύλλογοι και να ανεβαίνει το κασε τους.
    Αν και προτιμώ να φεύγουν εξωτερικό παρά Ελλάδα να τους τρώει ο πάγκος ή να δίνονται δανεικοί δεξιά και αριστερά.

    1. Όλα στην ζωή έχουν μια τιμή. Συμφωνώ μαζί σου.

  6. Mανώλη λίγο χαμηλά την μπάλα δεν μπορείς να την κρατήσεις ; Μήπως φτάνει λίγο με τους διθυράμβους και να ηρεμήσεις ; Είσαι ο μοναδικος που το κάνει, σοβαρέψου.

    1. Δεν ξέρω αν είναι ο μοναδικός αλλά επειδή φίλε Δήμο ο χρόνος γυρίζει, μπορούμε να τον γυρίσουμε πίσω και να δούμε αν δικαιώθηκαν οι εκτιμήσεις μου ή όχι. Ευχαριστώ

  7. Αγαπητέ Μανώλη, γράφεις ότι “οποίους παίχτες ήθελε η ομάδα το καλοκαίρι τους κράτησε”.
    Τον Γιακουμάκη ΔΕΝ τον κράτησε και μου κάνει εντύπωση που δεν το αναφέρεις.
    Το gentikoule μόνο πρέπει να χε βγαλει 15 άρθρα για το “έρχεται – δεν έρχεται” ο Γιακουμάκης.
    Υπήρχε οψιον αγοράς και ρήτρα από πέρυσι. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να χαμηλώσει τη ρήτρα (που εξ αρχής συμφώνησε με τη ΑΕΚ), δεν τα καταφερε και ο παιχτης δεν ήρθε ποτε.

    Ο φίλος ο fidi γράφει από πάνω ότι η ομάδα αν θέλει μπορεί να πουλήσει. Ποιον να πουλήσει ρε φίλε μου; Τον Μεγιάδο ή τον Σεμεντο;;;
    Δεν ξέρεις ότι είναι δανεικοί και οι δυο; Μπορεί να πουλήσει ο ΟΦΗ έναν δανικό από άλλη ομάδα παίχτη; Όχι βέβαια.
    Η ομάδα μας έχει οψιόν αγοράς και για τους δύο. 350.000 για τον Αργεντινό και 1.500.000 ευρο για τον Ιβοριανο (από ότι λέγεται).
    Θα βάλει ο big mike, το χέρι στην τσέπη; Αν δεν το βάλει, οι παιχτες χάθηκαν. Πηγανε αλλού. Εκεί που πληρώνουν περισσότερα.

    Και ρωτάω τώρα εγώ, αν αυτά τα λεφτά δεν τα σκάσει ο Big Mike και τα σκάσει ο (φτου σκόρδα) Μαρινακης πχ, δε μπορεί να πάρει τους παιχτες; Αν το Γενάρη πάει στη Φ. Σιτάρ και τους δώσε 1.500.000 δε μπορεί να πάρει τον Σεμεντο; Φυσικά, μάλλον, θα δώσει και κάτι ψιλά σε μας…

    Όντως δεν ξέρω και ρωτάω να μάθω. Πάω στοίχημα όμως ότι κανείς δεν ξέρει να μου πει!

    1. Εγώ δε μίλησα για ονόματα γενικά μίλησα. Και δεύτερον και ο Φερεϊρα δανεικός ήταν αλλά δεν τον πήρε κανείς, στον ΟΦΗ έμεινε σαν δικός του παίκτης πλέον.
      Τριτον, προσωπικά δε γνωρίζω τους όρους δανεισμού για τον κάθε παίχτη.
      Όποιος τους γνωρίζει ας μας τους παρουσιάσει

    2. Κάπου κάνεις λάθος για τους όρους δανεισμού για Σεμέντο και Μεγιάδο. Αν κάποιος θέλει να τους αγοράσει δεν θα πάει στις ομάδες που ανήκουν, αλλά στον ΟΦΗ για να διαπραγματευτεί. Είναι μέσα στους όρους δανεισμού. Διαφορετικά θα μπορούσαμε να πάρουμε μεγαλύτερης αξίας δανεικούς από Ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν θα κοιτούσαμε καν παίχτες στην Β’ Ολλανδίας και Αργεντινής.

    3. Θα το πω διαφορετικά, δική μου ευθύνη ότι δεν το εξήγησα επαρκώς. Επειδή, όπως έχεις αντιληφθεί εσύ αλλά και όλοι μας – δεν αφορά μόνο τον ΟΦΗ – το ότι υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, νομίζω ότι το έχουμε αντιληφθεί όλοι μας. Στην Ελλάδα δεν φτάνουν μόνο οι συμφωνίες αλλά και το… κάτι παραπάνω. Συνθήκες που ο ΟΦΗ δεν τις ακολουθεί αλλά τις αποδοκιμάζει. Το θέμα του Γιακουμάκη που αναφέρεις, μου ρίχνεις εμένα ευθύνες λες και εγώ φταίω, δεν αναφέρεις μια σημαντική λεπτομέρεια. Πως ο παίκτης ήταν στο Παγκρήτιο βλέποντας το φιλικό με τον Εργοτέλη ενώ και ο ίδιος ο ΟΦΗ είχε επιβεβαιώσει την προφορική συμφωνία. Το ότι δεν προχώρησε, ας είναι καλά η εφορία της Ν. Φιλαδέλφειας που χάλασε την μεταγραφή. Αυτά.

      1. Δε ρίχνω κάπου ευθύνες. Σημειώνω πως ο ΟΦΗ δεν κράτησε όποιον παίχτη ήθελε. Αλίμονο να μπορούσαμε να κοντραρουμε τις οικονομικές δυναμεις του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του ΟΣΦΠ.
        Θα μπορούσε ο Μπούσης. Σύμφωνοι. Αλλά δε θα το κάνει. Δε θα μπει σε παιχνίδι εξουσίας.
        Το πλάνο είναι να “γεννησουμε” παίχτες και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + nine =