Δεν πείθει ο ΟΣΦΠ – ματς με 101% συγκέντρωση

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Ολυμπιακός δεν πείθει στην Ελλάδα αλλά θα σε σκοτώσει με την παραμικρή ολιγωρία. Ο Μανώλης Σαρρής στέκεται στα σημεία που θα κρίνουν τα ματς του Φαλήρου.

Χθες το απόγευμα έγραφα σε αυτό το blog πως το παιχνίδι του Καραϊσκάκη είναι γεμάτο προκλήσεις για τον φετινό ΟΦΗ. Τα κέρδη είναι περισσότερα από τις απώλειες για το group του Γιώργου Σίμου. Είναι ένα ματς που πέρα από τα προφανή (βαθμολογία, ψυχολογία), ο ΟΦΗ έχει την δυνατότητα το Σάββατο να δείξει και στους πλέον αδαείς πως φέτος είναι κάτι παραπάνω από μια καλή ομάδα.

Ήδη βλέπω με ικανοποίηση, πέραν του ότι δεν νομίζω πως το βλέπουν έτσι στον οργανισμό του ΟΣΦΠ, ότι οι ρεπόρτερ του το βάζουν σε δεύτερη μοίρα. Ήδη από το πρωί της Δευτέρας, οι περισσότεροι στην αρθρογραφία τους αναφέρονται στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και σχεδόν καθόλου σε αυτό που προηγείται απέναντι στον ΟΦΗ.

Για να πιάσουμε την συζήτηση γύρω από το παιχνίδι, είναι προφανές πως μέχρι τώρα ο ΟΣΦΠ δείχνει να είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αλλά δίχως να εντυπωσιάζει. Κερδίζει τα παιχνίδια σχεδόν σβηστά και δεν μπορείς να πεις ότι τρελαίνεσαι από το ποδόσφαιρο που παίζει, εν αντιθέσει με τα δείγματα γραφής που έχει δείξει στην Ευρώπη.

Στο πρωτάθλημα ο ΟΣΦΠ δεν έχει πείσει με την εικόνα του ενώ μέχρι τώρα, μετά από έξι αγωνιστικές, το πιο δύσκολο παιχνίδι που θα έχει δώσει θα είναι αυτό κόντρα στον ΟΦΗ. Με όλο το συμπάθιο και δίχως καμία αλαζονική διάθεση, ο ΟΦΗ θα είναι η καλύτερη ομάδα που θα βρει μπροστά του από όλες όσες έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του απαιτείται να παρουσιάσει ένα σύνολο με αυτοσυγκέντρωση που θα ξεπεράσει το 100%. Αν θυμηθείτε στο μυαλό σας όλα τα γκολ που έχει δεχτεί μέχρι στιγμής (με εξαίρεση εκείνα από τους ΠΑΟ, Άρη), είναι ακριβώς τα ίδια. Ο ΟΦΗ επειδή είχε να αντιμετωπίσει, μέχρι τώρα, κατώτερες ομάδες από εκείνον (με εξαίρεση την πρεμιέρα με τον Άρη), παρότι δέχτηκε γκολ κατάφερε να το ανατρέψει. Αν αυτό συμβεί με τον ΟΣΦΠ, δεν είμαι σίγουρος πως θα είναι το ίδιο αποτέλεσμα.

Ο ΟΣΦΠ μέχρι τώρα έχει δείξει μια πολύ μεγάλη δύναμη στον αέρα, μπορεί να σκοράρει με κεφαλιές είτε από σέντρες – κυρίως από τον Τσιμίκα – είτε από στημένα και εκεί χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί και ο ΟΦΗ δεν είναι μια ομάδα που φημίζεται για το ύψος της παρότι βέβαια δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ από στημένη φάση.

Όμως τα γκολ που έχει δεχτεί από Βόλο, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο είναι “καρμπόν”. Η επιθετική φύση αυτού του ΟΦΗ τον υποχρεώνει, σε κάποιες περιπτώσεις να χάνεται στο αμυντικό τρανζίσιον του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού.

Απέναντι στον ΟΣΦΠ, αυτά τα κομμάτια του παιχνιδιού θα πρέπει να εκμηδενιστούν, εάν ο ΟΦΗ θέλει να ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί, όπως γράφω παραπάνω, ο ΟΣΦΠ να μην πείθει στην Ελλάδα όμως οι προσωπικότητες που έχει στην ομάδα και η υψηλή ικανότητα, σε ατομικό επίπεδο, που διαθέτουν οι επιθετικογενείς παίκτες του είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στον ΟΦΗ.

Ουσιαστικά ο ΟΦΗ καλείται να κάνει, ανασταλτικά, ένα τέλειο παιχνίδι προκειμένου να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να βρει χώρους και να γεμίσει την περιοχή του Σωτηρίου με δικούς του παίκτες, να μην του επιτρέψει να δημιουργήσει υπεραρυθμίες τόσο από τα άκρα, όσο και γύρω – γύρω από αυτήν.

Ο τρόπος παιχνιδιού του ΟΦΗ είναι τέτοιος που θα του δώσει την δυνατότητα να βγάλει φάσεις και να βρει χώρους προς την άμυνα του ΟΣΦΠ παρότι έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ (όμως και πάλι έχει παίξει με ομάδες που, επιθετικά είναι κατώτερες από τον ΟΦΗ).

Η διαφορά του φετινού ΟΦΗ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πως φέτος διαθέτει το επιθετικό ταλέντο για να δημιουργήσει μπελάδες στην άμυνα του ΟΣΦΠ και ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της ομάδας του Μαρτίνς είναι ότι το άγχος το έχουν εκείνοι και όχι οι παίκτες του Σίμου.

Συν τοις άλλοις, αν υπάρχουν κάποιοι που έχουν αυξημένο κίνητρο αυτοί είναι οι παίκτες του ΟΦΗ που θα θέλουν να δείξουν (και σε καμία περίπτωση να αποδείξουν γιατί δεν έχουν να αποδείξουν και κάτι στο φινάλε) ότι φέτος είναι… αλλιώς. Πως ο φετινός ΟΦΗ με ταπεινότητα, σχέδιο και πλάνο στοχεύει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

15 σχόλια

  1. καλα τα λες, αλλα δεν υπαρχει πειπτωση να μην κανει ο γαυρος τουλαχιστον 10-15 φασεις στην αμυνα μας….αν καταφερουμε να βγουμε αλωβητοι απο αυτο με κανενα η ενα γκολ το πολυ, μπορουμε να φερουμε το γαυρο σε πολυ δυσκολη θεση…αν οχι, δε θελω ουτε να το σκεφτομαι….απο κει και περα , εχουμε ρεντα και επιθετικες αρετες…μπορουμε ακομα και να νικησουμε εκει μεσα αλλα θελει και λιγο τυχη.

  2. Μάνο σωστός, όλοι οι γαβροι που μιλάω είναι τόσο ανυποψίαστοι και τόσο σίγουροι που είναι μεγάλο αβανταζ για εμάς, πραγματικά είναι η πρώτη φορά που το πιστεύω ότι θα κερδισουμε

  3. με την αμυνα που εχουμε θα φαμε 4-5 γκολ σιγουρα…ο Ολυμπιακος δεν εινα ουτε παναιτωλικος ουε πανιωνιος…εξαλου σε κανενα παιχνιδι δεν κρατησαμε το μηδεν…και φασεις οπως με τον Πανιωνιο στα 2 γκολ (το ενα δεν μετρησε σωστα) θα φαμε πολλες

  4. Μανώλη η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να εκτεθεις. Έχεις ήδη το κείμενο έτοιμο για να τα μαζέψεις μετά. Φουσκώνεις τα μυαλά του κόσμου χωρίς λόγο. Λετε οι δημοσιογράφοι από την αρχή του πρωταθλήματος “σεμνά και ταπεινά” και τώρα άρθρο “δεν πείθει ο Ολυμπιακός”. Δεν πείθει όταν είναι πρώτος στο πρωτάθλημα? Και να θυμηθώ ότι στο Καραϊσκάκης έχουμε μόνο ΜΙΑ νίκη και 5 ισοπαλίες. Τις εποχές που σαν ΟΦΗ είχαμε κλάσης ανώτερες ομάδες και ο ΟΣΦΠ χειρότερες από τη σημερινή πάλι δεν πήραμε αποτέλεσμα. Η μπάλα χαμηλά και ο κόσμος να στηρίζει στα εύκολα και στα δύσκολα.

    1. Γιατί εγώ γράφω πουθενά ότι θα πάμε και θα βάλουμε τέσσερα γκολ ή ότι θα κερδίσουμε και θα εκτεθώ; Καταγράφω τα μέχρι τώρα δεδομένα.

  5. αν ημουνα σιμος, ενα πραγμα μονο θα με βασανιζε…να παιξουμε στο καραισκακη ανοιχτα οπως σε ολα τα ματς με κινδυνο ομως να φαμε 5 η να παιξουμε κλειστα με σκοπο να μη φαμε γκολ? ιδου η απορια..προσωπικη μου αποψη, ειναι να παιξουμε οπως παντα, σα να μη συμβαινει τιποτα, δεν εχουμε κανενα αγχος, κι ας φαμε οσα φαμε…παντως περισυ με τα χαλια που ειχαμε φαγαμε 5, .φετος αποκλειεται να φαμε τοσα και μπορει να βαλουμε και 1-2

  6. Καλησπέρα ..καλά τα λέει ο Μάνος..
    Δεν είναι τρομερή η μπάλα που παίζει εντός συνόρων ο ΟΣΦΠ…Εξάλλου πρώτη ομάδα σε δημιουργία φάσεων με διάφορα ανά αγώνα είναι η Ομιλαρα μας..
    Έτσι κ πέρσι τελειωμενω ήταν το διπλό εδώ ίδια εποχή ήταν κ πριν από ευρωπαϊκό ματς πάλι ο ΟΣΦΠ κ φύγαμε με μηδέν βαθμούς…όλα είναι ανοιχτά…
    Καλή επιτυχία..στην ομάδα μας κ αν πάνε όλα καλά..θα χαρώ πολύ να δω τα μούτρα ορισμένων απαισιόδοξων που έχουν γνώμη κ καλά καλά στο γήπεδο δεν πατάνε…

  7. Η ομάδα δε θα αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Ο Σίμος το είπε ξεκαθαρα: “ίσως να μην ξέρω να προπονώ διαφορετικό τρόπο”.
    Άρα πάμε για φουλ επίθεση.
    Το ματς θα θυμίζει αυτό στο Βόλο.
    Και οι δύο ομάδες θα βγάλουν αρκετές φάσεις.
    Σημασία λοιπόν θα παίξει η τύχη. Να είναι και λίγο άστοχοι οι αντιπαλοι, να βγάλει επιτέλους και κανένα “σίγουρο” γκολ ο Σωτηρίου.
    Και φυσικά να μη χάνουμε τα τετ α τετ όπως στο Βόλο. Αν δε δεχτούμε γκολ στην αρχή ή στη λήξη του ημιχρόνου και ευτυχησουμε να προηγηθουμε (ή να ισοφαρίσουμε άμεσα), υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες για κάτι καλο.

  8. ΘΑ ΠΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΤΣΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ; ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙΣ

  9. Εγώ λέω να πάμε ήρεμα και χαλαρά την Κυριακή με τον Ολυμπιακό να παίξουμε την μπαλίτσα μας δίχως στόχους και όνειρα γιατί ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και την επόμενη εβδομάδα να έρθει η Ξάνθη για ένα μεγάλο ματς που επιβάλλεται να το πάρεις.

  10. Το έχω ξανά πει, στο Καραϊσκάκης ή θα φάμε 5 ή θα κερδίσουμε, δεν βλέπω κάτι ενδιάμεσο, τύπου 1-0, 2-1.
    Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού• όπως είπε και ο φίλος παραπάνω θα πάμε με το ίδιο στυλ. Χωρίς να θεωρείται απίθανο να μας εκπλήξει ο Σίμος και να το πάει πιο συγκρατημένα.
    Μπορούμε να κάτσουμε πίσω και να βγαίνουμε με αντεπιθέσεις ταχύτατα με Σεμεδο Μάνο και Τσιλιανιδη που μπροστά πετάνε φωτιές, πόσο μάλλον σε ανοργάνωτη άμυνα. Το θέμα είναι αν αντέξουν την συνεχόμενη πίεση οι αμυντικοί μας στην περίπτωση που επιλέξει ο Σίμος να παίξει πιο αμυντικό παιχνίδι.

    1. Λευτέρη, το θέμα είναι η κατοχή της μπάλας και μετά ο ρυθμός του ματς. Αν πάρουμε κατοχή θα κερδίσουμε.

  11. Αν πάμε και στήσουμε λεωφορείο … και αφήσουμε κατοχή τότε κλάφτα Χαράλαμπε..

  12. Παιδιά, καλά όλα αυτά περί επιθετικού ποδοσφαίρου, κατοχής, κτλ κτλ, αλλά ξεχνάμε έναν παράγοντα, ίσως τον σημαντικότερο, που παίζει ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων: τη διαφορά δυναμικής μεταξύ δύο ομάδων. Με άλλα λόγια, το ποια ομάδα μπορεί, έχει τις δυνατότητες, να παίξει καλύτερα και συνεπώς να νικήσει. Για μένα, αν και δε με συμφέρει να το λέω, αυτή η ομάδα είναι ο γαύρος. Κακά τα ψέματα είναι καλύτερη ομάδα, πιο έμπειρη και χτισμένη για πρωταθλητισμό. Εμείς, από την άλλη, είμαστε μια νέα ομάδα, αρκετά φιλόδοξη, που παίζει καλή μπαλίτσα αλλά ΤΩΡΑ χτίζεται. Οπότε ας αφήσουμε τα λόγια (τα όνειρα δεν κάνουν κακό) και ας περιμένουμε λίγο. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Σίγουρα δεν είμαστε ξεγραμμένοι από χέρι το Σάββατο. Απλά, ας κρατήσουμε χαμηλά τη μπάλα γιατί μπορεί να προσγειωθούμε απότομα…

  13. φερε τον Κυριακο Παπαδοπουλο το Γεναρη και γινεσαι ομαδα για Γιουροπα ευκολα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 19 =