Στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που έχει αρχές

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οκτώ αγωνιστικές μετράμε στο πρωτάθλημα και η πορεία του ΟΦΗ αναδεικνύει τον σχεδιασμό του καλοκαιριού και την δικαίωση στο πλάνο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το ποδόσφαιρο έχει κάποιες βασικές αρχές που εφόσον τις ακολουθήσεις τότε αυτό θα σε ανταμείψει πλουσιοπάροχα. Είναι ο νόμος του αυτός και δεν αλλάζει ποτέ για αυτό και είναι και το πιο δίκαιο άθλημα.

Εφόσον επενδύσεις, όχι απαραίτητα σε χρήματα, τον χρόνο σου για να δομήσεις σωστά το σπίτι σου τότε είναι δεδομένο πως θα τα πάρεις πίσω και κάπως έτσι ο ΟΦΗ μετά από οκτώ αγωνιστικές αρχίζει και εισπράττει τον καθολικό σεβασμό για την ομάδα που έχει δημιουργήσει.

Και επειδή όλα παίζουν τον ρόλο τους, στον ΟΦΗ δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη και όλα λειτουργούν βάσει της λεπτομέρειας. Ο ΟΦΗ δημιούργησε το προηγούμενο καλοκαίρι μια ομάδα που είχε ποδοσφαιρικές αρχές: Να υπάρχει χημεία σε όλο το σύλλογο, το περσινό ρόστερ να ανανεωθεί με “πινελιές” που θα ταίριαζαν στο club (εξ’ ου και το ότι ο ΟΦΗ δεν πήρε στόπερ γιατί ο Γιάννης Σαμαράς έψαχνε τον κατάλληλο παίκτη και όχι ότι να’ ναι) με το ποδόσφαιρο να τον δικαιώνει απόλυτα.

Για το θέμα του προπονητή τα έχουμε αναλύσει ξανά και ξανά ενώ στο ρόστερ βάδισε πάνω σε κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν. Ο ΟΦΗ προσπάθησε (και το πέτυχε) να διατηρήσει τον ελληνικό του κορμό – κάτι που του αποφέρει μεγάλα κέρδη αφού σε δύσκολες, συναισθηματικά, στιγμές οι Έλληνες είναι εκείνοι που βγαίνουν μπροστά και δεν άφησε τίποτα να πάει σαν την κλήρωση του Τζόκερ παρά μόνο έψαχνε να βάλει προσεκτικά το κάθε κομμάτι στην θέση του.

Δείτε απλά τι συμβαίνει σε άλλες ομάδες που έχουν το ίδιο βαρύ όνομα με εκείνον και πως μέσα από τα τραγικά λάθη του σχεδιασμού τους βρίσκονται χαμηλά στην βαθμολογία. Ο ΟΦΗ έκανε το απλό, άφησε τον σχεδιασμό του στους ανθρώπους που ξέρουν να τον κάνουν και επειδή το ένα φέρνει το άλλο, βλέπουμε ένα δημιούργημα με ισορροπία σε όλα τα κομμάτια. Ακόμα και στην άμυνα που όλοι φόβομασταν πως θα είναι το τρωτό σημείο του ΟΦΗ, μετά από οκτώ αγωνιστικές διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα της Superleague.

Αυτό δείχνει την δουλειά, την πίστη των παικτών πάνω σε μια διαδικασία που μόνο εύκολη δεν είναι για τον σύλλογο (αλλά και για τους ίδιους τους παίκτες) που ωστόσο όλοι μπήκαν μέσα απευθείας και φρόντισαν να αναδείξουν την μεγάλη τους εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνουν καθημερινά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

9 σχόλια

  1. Κουβέντα για το χέρι του Μαρινάκη. Κουβέντα για το πέναλτι του Κοροβέση. Οι υπουργοί πάντα από κοντά και παρ’ολα αυτά τόσα χρόνια στις χαμηλές κατηγορίες και ως καλό ασανσέρ επάνω. Είσαι σε φορμάρισμα που θα τελειώσει κάποια στιγμή. Σε περιμένουμε στον δεύτερο γύρο για τα γνωστά στην Ξάνθη. Τα επαναλαμβανόμενα.

    1. Χαίρομαι που το Gentikoule το διαβάζουν οπαδοί του ΑΟΞ. Μάλλον έχεις πρόβλημα στην όραση και δεν έχεις δει ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση. Αλήθεια θα μας πεις ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ΑΟΞ; Έτσι πληροφοριακά.

    2. Ρε φίλε υπάρχεις καν στο ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας? Πες μου τι κόσμο έχεις, πόσες φορές έχεις βγει Ευρώπη αν έχεις τίτλους αν σε ξέρουν σαν ομάδα εκτός Ελλάδος και γενικά μην συγκρίνεις τις π.. με τις βούρτσες.. Εκτίθεσαι. Πρέπει να έχετε κάνει πολλά ιδιαίτερα σε διαστημικά ερευνητικά προγράμματα για το τι εστί δορυφόρος. Έλα ξυδάκι και τα 2 λίγα ήταν με το αντιποδόσφαιρο της δεκαετίας του 90 που παίξατε.

    3. Πριν το χερι Μαρινακης υπαρχει επιθετικο φαουλ. Πεναλντι κοροβεση δεν υπαρχει παρα μονο στα ονειρα σου. Ολη η ελλαδα ειπε οτι δεν υπαρχει πεναλντι εκτος του Βαρουχα που ξερουμε τι ρολο παιζει.

      Ο ΟΦΗ στην Ξανθη θα ερθει να παιξει την μπαλα του οπως εκανε και μεσα στο Καραισκακη. Δεν θα φοβηθεί ουτε την Ξανθη και ουτε τον τροπο που παιζει ο οποιος γυριζει το ποδοσφαιρο 30 χρονια. Πισω. ο ΟΦΗ θα κανει το παιχνιδι του και εχει ποαρα πολλες μεγαλες πιθανοτητες να κερδισει.

    4. Κοίτα να “δώσεις” κανένα ματς στο 2ο γύρο τώρα που έχεις σωθεί, όπως κάνεις κάθε χρόνο και άσε τον ΟΦΗ ήσυχο.
      Δεν σας βλεπουμε. Δεν υπάρχετε.

  2. 4 φορές έπαιξα ευρώπη εγώ, πέντε φορές εσύ. Κλαιν. Προχωράμε.

    1. Ωραία, πάμε παρακάτω.
      1ον: έχεις κάποιο εγχώριο τίτλο; Εγώ έχω.
      2ον: τι κόσμο έχεις στο γήπεδο; Πόσα μ.ο. εισιτήρια έχεις; Εγώ κάτω από 3.500 δεν πέφτω ποτέ.
      3ον: στο μεταξύ μας ματς δεν έπαιξα καλά, όμως σε κέρδισα. Ούτε διαιτησίες ούτε τίποτα (αυτά, προς τιμήν του, τα λέει και ο προπονητής σας). Στο ματς του δεύτερου γύρου αποκλείεται να παίξω χειρότερα. Άρα, τι λες να γίνει;

  3. Μπράβο Δημήτρη. Κάτω από 3,500 δεν πέφτεις με 350.000 πληθυσμό . Η Ξάνθη έχει 1600 μέσο όρο εισιτήρια φέτος με 55.000 πληθυσμό. Συγχαρητήρια. Άντε …Αίγυπτο τώρα. Καλό βράδυ

    1. Κανονικά δεν πρέπει να σου απαντήσω από τη στιγμή που μιλάς έτσι (Αίγυπτος κλπ), αλλά θα κάνω μια εξαίρεση μόνο και μόνο γιατί γουστάρω που κλαίγεσαι και θέλω να κλάψεις κι άλλο.
      Με τη λογική σου, η ΑΕΚ και ο βάζελος πόσα εισιτήρια θα έπρεπε να κόβουν όταν η Αθήνα έχει 4 εκατομμύρια κόσμο; 50, 60, 70 χιλιάδες; Πάνε δες πόσα κόβουν και μετά …βούλωσέ το! Εκδρομές κάνετε ρε απίθανε; Ζητήσατε ποτέ εισιτήρια να πάτε σε κάποιο εκτός; Έστω και 30 άτομα, ζητήσατε ποτέ; Εκτός Θράκης εννοώ, έτσι;
      Ποιοι είστε, που είστε, πόσοι είστε δεν έμαθε ποτέ κανείς, φιλαράκο! Άντε, γιατί πολύ μας τα ζάλισες με την ομαδίτσα σου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 2 =