Ήττες αποκλειστικά για τους προπονητές

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το ματς με την Καβάλα κράτησε 90 λεπτά, όσα χρειάστηκαν για να δει αυτό που θέλει ο ίδιος ο Σίμος. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ξεκινάμε από τα αυτονόητα: Στην Καβάλα είδαμε τον χειρότερο φετινό ΟΦΗ και κυρίως δεν είδαμε τίποτα από αυτά που έχουμε παρακολουθήσει καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Δικαιολογίες δεν πρόκειται να ψάξω, ούτε και άλλοθι. Ο ΟΦΗ ήταν κακός, τελεία και παύλα.

Τέτοια παιχνίδια δεν χρήζουν ανάλυση. Ο ΟΦΗ ήταν κακός, δεν του φταίει ούτε ότι δεν έπαιξαν ενδεκαδάτοι ποδοσφαιριστές (Ναμπί, Σεμέντο, Μεγιάδο), ούτε ότι εκείνος έκανε μερικό ροτέισον. Και δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία γιατί απέναντι του είχε μια ομάδα της Football League όπως η Καβάλα όπου μάλιστα δεν έπαιξε με βασικούς παίκτες. Όταν υπάρχει τέτοια διαφορά δυναμικότητας δεν μπορείς να επικαλείσαι την απουσία βασικών παικτών αλλά ούτε και στον αντίποδα να θυμάσαι όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην προετοιμασία και ξεχάστηκαν οκτώ αγωνιστικές τώρα.

Αυτές οι ήττες είναι αποκλειστικά για τους προπονητές. Όταν έρχεται μια ήττα (αλλά κυρίως μια εμφάνιση όπως η χθεσινή) με αυτόν τον τρόπο τότε αυτός που βοηθιέται περισσότερο από κάθε άλλο είναι ο προπονητής της ομάδας. Και ο Σίμος ο ίδιος είναι εκείνος που πιστεύω πως από το χθεσινό παιχνίδι θα έβγαλε πολύ περισσότερα ωφέλιμα συμπεράσματα.

Η ομάδα έβγαλε την κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, κάτι απολύτως φυσιολογικό όταν οι Τσιλιανίδης, Μαρινάκης, Μπράουν, Κοροβέσης τα έδωσαν όλα μόλις τέσσερα 24ωρα πριν κόντρα στην Ξάνθη. Δεν ήταν τίποτα άλλο και το να ψάχνουμε να βρούμε ερμηνείες για την εμφάνιση στην Καβάλα, δεν οδηγεί πουθενά. Ούτε αδιαφορία υπήρχε, ούτε έλλειψη συγκέντρωσης.

Ήταν μια ήττα που λειτουργεί σαν “λίπασμα” για τον ΟΦΗ και τίποτα περισσότερο. Το ότι ξαφνικά ορισμένοι θυμήθηκαν την… “έλλειψη στόπερ” και πάει λέγοντας, είναι απλά για κουβέντα που γίνεται στα καφενεία.

Ο φετινός ΟΦΗ δεν θα κριθεί από ένα παιχνίδι, ειδικά όταν σε 8 αγωνιστικές έχει κάνει… 7,5 εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο Σίμος γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε οπαδό ή δημοσιογράφο το τι πήγε στραβά κόντρα στην Καβάλα. Ήταν ένα ματς – κακή παρένθεση και τίποτα περισσότερο. Αυτά τα παιχνίδια είναι περισσότερα χρήσιμα για τους ίδιους τους προπονητές και για κανέναν άλλον. Και στο κάτω – κάτω μετά από την φετινή παρουσία του ΟΦΗ, η ομάδα έχει το δικαίωμα να κάνει και ένα κακό παιχνίδι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

24 σχόλια

  1. Τα πολλά λόγο είναι φτωχια.. χθες ανακατεύτηκε πολύ η τράπουλα… δε καταλαβαίνω γιατί παραγκωνίζεται ο Ντίνας συνέχεια .. ενώ άλλοι βρίσκουν θέση στην ομάδα, όντες ανύπαρκτοι..
    Το Μαϊο ταμείο…

    1. Το θέμα είναι ότι ο Ντίνας δεν έχει δείξει αυτό που ξέρουμε όλοι και σε φιλικά παιχνίδια.

      1. Ενώ όλοι οι άλλοι είχαν δείξει πολλά!!!!!! Ο Ντίνας ήταν είναι και θα είναι και χρησιμότερος και καλύτερος από τον ΒΑΖ ότι και να λέμε. Και για πες μου και κάτι άλλο βρε Μάνο, που είδαμε τις ευκαιρίες που πήρε φέτος ο Ντίνας;

    2. για μενα, αυτο που συμβαινει στο ντινα, ειναι αδικια..ειναι γρηγορος, διεμβολιστης, ειναι καλος σουτερ και εχει καλη σεντρα….ο βαζ φετος που προτιμαται αντι του ντινα, περναει εντελως απαρατηρητος

    3. Άλλος ένας είμαι και εγώ που υποστηρίζω ότι αξίζει να δοθούν και 1 και 2 ευκαιρίες στον Ντίνα. Αυτός ο Βαζ πραγματικά όσο έχει παίξει δεν βλέπω τι ουσιαστικό προσφέρει. Πολύ “soft” παίχτης. Ο Ντίνας το λιγότερο μπορεί να σπάσει μια κλειστή άμυνα με την γνωστή αγαπημένη του κίνηση από τα πλάγια στον άξονα.

  2. θεωρω μετριο παικτη τον Ντινα και σε εχει με αλλους απορω και γιατι τον κρατησαν…μου θυμιζον την περιπτωση Μαρτσακη που εκανε σε ολο τ παιχνιδι δυο ‘Φαντεζι’ προσπαθεις και οι απανταχου ασχετοι τον εκαναν παιχταρα παρασυοντας και τους υπολοιπους…Ο Ντνας ΔΕΝ μπορει να βοηθηση στο τροπο παιχνιδιου που παιζει η ομαδα…Παρακατω η ομαδα το λεμε κα το ξαναλεμε εχει σοβαρο θεμα πισω..δεν ειναι δικαιολογια ας φαμε 1-2 θα βαλουμε 3….Σε μια σωστα οργανωμενη αμυνα δεν θα βρουμε χωρους …και με τον τροπο που παιζουμε καθε λαθος πισω ειναι μαχαιρια…(βλ. ολυμπιακο,Ξανθη)και ιδι οι αντιπαλοι προπονητες αρχιζουν και ειναι διαβασμενοι…Θεωρω δεδομενη την αποκτηση 1-2 Στοπερ και ισως εναν Αντι-μεγιαδο που ειναι επηρεπεστατος σε τραυματισμους(βοηθαει και ο τροπο που παιζει) ο Ναστος μονο ως λυση παγκου και αποδυτηριων μπορει να βοηθηση…Απο την αλλη δεν θεωρω τον Σακορ κακο παιχτη απλα ειναι πολυ νεφορμε ακομα…ο Μπραουν ικανος για το καλυτερο και για το χειροτερο Καλος για δευτερος μπακ…Ο σταικος δεν μου γεμισε προς το παρων το ματι αλλα το ειδαμε λιγο

    1. δηλαδη ελεος, μεχρι ποτε θα ειναι ντεφορμε ο σακορ, ας παραδεχτουμε καλυτερα οτι ειναι παικτης μικρων ικανοτητων να τελειωνει η ιστορια με δαυτον! ουτε μια φορα, επαναλαμβανω μια, απο τον γεναρη μεχρι σημερα, δεν εχει προσφερει τιποτα! ο ναμπι που τον πηραμε την ιδια περιοδο κανει παπαδες, ο βαζ εχει βαλει και καποια γκολ, ο γιαννουλης κραταει ολη την αμυνα, ο φερειρα ειναι ταλενταρα, ο μπραουν τρεχει τουλαχιστον πανω κατω,ο φιγκερεντο εχει βαλει ηδη δυο γκολ, ο μανος τρια, ο τσιλιανιδης παει για εθνικη με τις εμφανισεις του, ο σακορ απλα περπαταει και δινει πασες δεξια και αριστερα του, αριστερα του κυριως και αυτο ητανε.

  3. Σαρρή δε μας είπες , πληρώνεις για να κάνεις το δημοσιογράφο βη πληρώνεσαι ; Για να καταλάβουμε και εμείς … Χθες πετάς την πρώτη μαλακιά ότι ο Σίμος ” δεν κάνει rotation ενώ ήταν 6 αλλαγές στους 11 και σήμερα γράφεις ότι έκανε μερικό rotation ? Πες μου τι πίνεις να το πίνω να είμαι και γω στην φάση σου … Γίνε αντικειμενικός δημοσιογράφος …

    1. Μπορώ να σου στείλω την συνταγή αν θέλεις. Είναι καλό πράγμα πάντως. Αλλά και το ένα και το άλλο το ίδιο είναι, αν δεν το καταλαβαίνεις εσύ δεν σου φταίω εγώ.

  4. Όταν η πλήρες 11αδα , με τις σωστές θέσεις των παιχτών σε φέρνει στην 3θέση , δε μπορείς να γκρινιάζεις για μία γκέλα , ακόμα και με ομάδα μικρότερης κατηγορίας….. στο πρόγραμμα είναι και η ήττα.
    Άλλωστε και στο φιλικό με τον Εργοτέλη χάσαμε , κάτι που σημαίνει ότι ΙΣΩΣ οι παίχτες δε δίνουν την πρέπουσα σημασία στα ματς εκτός πρωταθλήματος για αυτό και η εικόνα μας ήταν κάτω του μετρίου στα συγκεκριμένα παιχνίδια.
    Προσωπική μου άποψη είναι , ότι η ομάδα δεν έχει το ανάλογο βάθος σε παίχτες από το πάγκο που να μπορούν να ανταποκριθούν στο συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού , που παίζουμε.
    Κάποια στιγμή θα βγει η κούραση , ένας τραυματισμός , μια τιμωρία λόγο καρτών ή ακόμα και ένα ντεφορμάρισμα…… και τότε τι γίνεται???
    Δε μπορεί η βασική 11άδα να σηκώσει το βάρος σε όλα τα ματς , αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό στο πρωτάθλημα……

  5. Συμφωνώ Γιώργο μαζί σου. Κι εγώ τη φοβάμαι την Ομάδα μην τυχόν και αρχίσει σιγά σιγά να ξεφουσκώνει, λόγω του ότι δεν έχει βάθος σε ανάλογης δυναμικότητας παίκτες στον πάγκο. Ειδικός δεν είμαι, βλέπω όμως, και πιστεύω το βλέπουν και άλλοι, ότι όποτε χρειάστηκε, είτε σε φιλικά είτε τώρα στο Κύπελλο, να χρησιμοποιήσει ο προπονητής παγκίτες παίκτες και να κάνει rotation, τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Όπως λέει και ο Γιώργος λίγο η κούραση, λίγο οι τραυματισμοί, οι κάρτες, η κακή μέρα, οι τιμωρίες, που θα υπάρξουν στη συνέχεια, μπορεί να κοστίσουν σημαντικά στην Ομάδα. Θεωρώ πως η Διοίκηση έχει αντιληφθεί την κατάσταση και στην πορεία, εν ευθέτω χρόνω, θα φροντίσει ανάλογα έτσι ώστε να μην πάει στράφι όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται.

  6. Ημουνα πολυ αισιοδοξος για το ματς στη λαρισα, αλλα μολις διαβασα πριν λιγο οτι δεν θα παιξουν ο μεγιαδο και ο νειρα και μου κοπηκαν τα φτερα…ο μεγιαδο ειναι ολο το κεντρο κι ο νειρα πασερ και σκορερ….οι αντικαταστατες τους ειναι πληρως ντεφορμε, και ο σακορ (που απορω γιατι τον κραταμε ακομα) και ο βαζ (που μοιαζει σαν να κοιμαται φετος)…μοναδικες ελπιδες ο ναμπι και ο σεμεντο κυριως και ο γιαννουλης στην αμυνα…δεν γκρινιαζω, ουτε ακυρωνω οτι πετυχαμε μεχρι σημερα αλλα αυτη η εμφανιση στη καβαλα με σοκαρε , κυριως επειδη ειδα οτι χωρις 3-4 βασικους μας παικτες, ειμαστε ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΙ… οπως και ο φιλος παραπανω, απορω για την μη χρησιμοποιηση του ντινα, που ειναι ενας πολυ χρησιμος παικτης, σιγουρα πολυ καλυτερος απ τον φετεινο βαζ αλλα θα δεχτω οτι ακομα και ο πιο νηφαλιος , λογικος και καλος προπονητης, εχει τα κολληματα του….εχουμε μια πολυ δυσκολη πενταδα ματς, το εχω τονισει και σε προηγουμενο σχολιο μου, στα οποια κινδυνευουμε ειλικρινα, να μην παρουμε ουτε ενα βαθμο (το κακο σεναριο) η στην καλυτερη 5-7 βαθμους ..οποιος αμφιβαλλει, ας κοιταξει το προγραμμα…αρα , τι να πω, να προσευχομαστε να ειναι παντα καλα ο μεγιαδο κι ο σεμεντο κι ο ναμπι και να συνεχιζει να μας προστατευει ο Θεος στην αμυνα (στο πρωταθλημα, γιατι στο κυπελλο δεν ηθελε να μας προστατεψει)…σιγουρα δεν εχουμε βαθος στην ομαδα, αλλα θα ειναι κριμα να ξεφουσκωσουμε μετα απο τοση προσπαθεια και καλες εμφανισεις.

  7. η ταπεινη μου γνωμη ειναι να ξεκινησουμε με τσιλια στη θεση του νειρα , ντινα στη θεση του τσιλια και ναστο στη θεση του μεγιαδο…στοπερ γιαννουλης-κουτρουμπης, οι υπολοιποι σταθεροι.

    1. Δεν είναι κακή η ιδέα σου αδερφέ. Ο Τσιλιανίδης έχει τα χαρακτηριστικά για να παίξει στον άξονα δίπλα στο 6άρι. Το θέμα είναι ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου μέχρι τώρα σε αυτή τη θέση με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
      Όσο αφορά τον Σακόρ, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου ως προς την απόδοσή του στο ματσάκι με την Καβάλα. Θεωρώ ότι ήταν από τους καλύτερους παίκτες μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπορεί να μην έκανε κάτι το φοβερό, αλλά κράτησε τη μπάλα, την έσπασε δεξιά κι αριστερά, την κουβάλησε σωστά σε αρκετές περιπτώσεις και γενικά ήταν δραστήριος. Μην ξεχνάς ότι είχε δίπλα του τον Στάικο που ήταν αρνητικότατος και δεν τον βοήθησε καθόλου. Πάντως κι εγώ περιμένω από τον Σακόρ να ανεβάσει την απόδοσή του, να γίνει πιο σταθερός και ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Έχει πολύ καλά στοιχεία (ψηλός, δυνατός, με καλή τεχνική κατάρτιση). Το πρόβλημα είναι ότι δεν τα βγάζει στους αγώνες με συνέπεια, δεν έχει μια διάρκεια στην απόδοσή του. Μακάρι να το αλλάξει αυτό διότι μετά θα μιλάμε για μια σούπερ εσωτερική μεταγραφή. Ίδωμεν.

  8. Μανώλη-Μανωλάκη , όλα καλά ; Ρε τον Μανώλη που διερωτάται αυτό που διερωτάται και ο Ολυμπιακός για το ποια είναι η διοίκηση της Ξάνθης. Βέβαια η Ξάνθη πέταξε το γάντι στον γάβρο να το πράξει μέσω ανακοίνωσης για να φύγουν οι μηνύσεις σύννεφο και να μην μείνει μόνο σε μια ανακοίνωση – δήλωση του Θεοδωρίδη. Φυσικά ΜΟΚΟ. Γιατί δεν το ρωτάς δημόσια Μανωλάκη ως…Σαρρής ; Ποια είναι η διοίκηση σου Ξάνθη ; Καλά δεν θα ασχοληθεί μαζί σου, μην κοιτάς που εμείς το συντηρούμε και ασχολούμαστε με την πάρτη σου. Ζέσταμα κάνουμε.
    Κατά τα λοιπά τα έπνιξες τα πέναλτι και την αποβολή του Κοροβέση στο ματς το δικό μας ,έκανες ΜΟΚΟ, ο Αυγενάκης σε κάλυψε ως Κρητικός αλλά θα στο πω γλυκά, στα Πηγάδια ο πάτος είναι βαθύς για τον ΟΦΗ και το ξέρεις Μανώλη-Μανωλάκη καλώς να μας ξαναέρθεις…

    1. Χάρη δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς αλλά πρέπει να είσαι ερωτευμένος μαζί μου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ όμως. Ένα άσχετο σχόλιο που δεν βγάζει άκρη σε ένα άσχετο άρθρο. Επειδή εγώ είμαι παντρεμένος, θες να κάνω κάτι για εσένα;

    2. Ρε ταραμά ο ίδιος ο προπονητής σου βγήκε και παραδέχτηκε ότι κέρδισε ο καλύτερος σε αυτό το παιχνίδι.
      Στο παιχνίδι με τον παο που έπαιξες, και πραγματικά είδε όλη η Ελλάδα την καταφανεστατη αδικία τι έχεις να πεις.
      Βγαίνεις και μιλάς κιόλας και δε ντρέπεσαι. Μάλλον εσύ έχεις μάθει να σκέφτεσαι πονηρά και νομίζεις ότι όλοι κάνουν το ίδιο.
      Και εγώ δεν πήρα πέναλτι με το γαυρο αλλά την επόμενη μέρα το ξέχασα εσύ ακόμα να το χωνέψεις μια βδομάδα μετά τόσο πολύ σε έτσουξε?
      Πιες καμία σόδα ταραμά έ ταραμά

    3. τι καθεστε και αχοληστε με τον καθε πικραμενο και μη πω και τποτα αλλο..που μπαινει εδω να γραψει οτι βλακεια εχει στο κεφαλι του μπας και τον δωσει κανεις σημασια γιατι στην πρωσοπικη του ζωη προφανος πατωσε

    4. Καλώς τον πιο πιστό επισκέπτη του gentikoule.gr! Πάντως σε κεράσαμε καλά στο μεταξύ μας αγώνα. 2 και λίγα ήταν αδελφέ. Όταν θα ανέβουμε Ξάνθη θα πάρεις και τα υπόλοιπα.

  9. Ρε μ@@κοτρομπαρίδη κρούσε, δεν πας σε κανένα οφθαλμίατρο να σε κοιτάξει; Ακόμη επιμένεις για φάσεις που είδε ο περισσότερος κόσμος (μιλάμε πάντα για τους σοϊκούς και τους νορμάλ) και έβγαλε τα συμπεράσματά του; Πού τα είδες ρε @ργιο τα πέναλτι και τις αποβολές; Κόψε λίγο το σανό πους σας ταΐζουν και δες τα πράγματα πιο αντικειμενικά και σωστά. Έλεος πια! Άντε να δούμε.

  10. Μανώλη, έχει περάσει ο δημοσιογραφικός σας όμιλος στα χέρια του Μαρινάκη;
    Το athletic και το politica αναδημοσιεύουν συνέχεια άρθρα των μέσων του Μαρινάκη.
    Οφείλετε μια απάντηση ή έστω μια ενημέρωση, δε νομίζεις;
    Και μόνο ο συσχετισμός του ΟΦΗ και του Γεντί Κουλέ με την ντροπή της Κρήτης, προκαλεί ΕΜΕΤΟ.

    1. Πολλά σάιτ του ΠΑΟΚ διαβάζεις και σε επηρεάζουν. Νομίζω ότι τα άρθρα μου, τα σχόλια μου πριν και μετά το ματς με τον ΟΣΦΠ δίνουν, από μόνα τους, την απάντηση τους.

    2. Κρίμα που δεν κερδίσαμε στο Καραϊσκάκη για να μην έχουμε σχόλια όπως αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μακριά η ώρα που θα αναρωτιέσαι αν πέρασε ο Ολυμπιακός στα χέρια του Μπούση.

  11. κριμα που χασαμε μ αυτο τον τροπο, ποναει διπλα, γιατι χασαμε ενα παιγνιδι δικο μας…αλλα ας μη ζηταμε τοσα πολλα απ την ομαδα..φετος, περιμεναμε στον πρωτο γυρο 12-15 βαθμους μαξιμουμ και στην 9η αγωνιστικη εχουμε ηδη 16…. ισως φτασουμε τους 20-22 μεχρι το τελος του πρωτου γυρου, που θα ειναι θριαμβος! στα υπολοιπα τωρα, μολις ειδα το τελος του ματς παοκ-παο, επαιξαν καθυστερηση 11 λεπτα!!! οποτε ο παοκ ισοφαρισε με πεναλτυ!!! εχω την εντυπωση οτι αν δεν ισοφαριζε ο παοκ, θα συνεχιζοταν μεχρι να ισοφαρισει..τραγικες καταστασεις η τουμπα….για γελια….μ αυτον τον παοκ καλουμαστε να παιξουμε μεθαυριο στην εδρα μας…ας προετοιμαστουμε για αγωνα γυρω στα 120 λεπτα, γιατι αν κερδιζουμε, δεν σφυριζεται ληξη…ο γαυρος διαμαρτυρεται συνεχεια αν χασει βαθμο, ο δε παοκ, παιζει, μεχρι να κερδισει η να ισοφαρισει…ειναι πρωταθλημα αυτο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + 13 =