Μπορεί ο ΟΦΗ να σπάσει το αήττητο του ΠΑΟΚ; Μπορεί

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πάντα οι αθλητές, σε οποιαδήποτε ομάδα του πλανήτη, ψάχνουν έξτρα κίνητρα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Τώρα που πλησιάζει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, γίνεται κουβέντα για το αήττητο, επί 44 παιχνίδια, σερί του. Οι αθλητές θέλουν να βάζουν προσωπικά κίνητρα και είμαι σίγουρος, το γράφω χωρίς να το γνωρίζω, ότι και στα αποδυτήρια του ΟΦΗ γίνεται κουβέντα για αυτό το επίτευγμα. Θα είναι άλλωστε κάτι το σπουδαίο, πέραν όλων των άλλων κερδών, να καταφέρει μπει ένα stop στο αήττητο σερί του ΠΑΟΚ μέσα στο Ηράκλειο.

Βέβαια, εύκολο δεν είναι. Μια ομάδα που είναι αήττητη για 44 συνεχόμενα παιχνίδια, όπως και αν λέγεται εκείνη, είναι δύσκολος αντίπαλος. Όχι όμως και ακατόρθωτο. Τα δεδομένα του αγώνα του Σαββάτου είναι εντελώς διαφορετικά με τον περσινό αγώνα. Ο ΟΦΗ είναι πολύ ανώτερος σε σχέση με το ματς του 2018 και ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που δεν έτρωγε γκολ ούτε με αίτηση. Το γεγονός ότι ΟΦΗ και ΠΑΟΚ έχουν δεχτεί τον ίδιο αριθμό γκολ (11) μετά από εννέα αγωνιστικές λέει πολλά. Το ότι ο ΟΦΗ έχει αμυντικά προβλήματα είναι δεδομένο όμως εγώ επιμένω το πρόβλημα του δεν αφορά τόσο την συμπεριφορά της αμυντικής του τετράδας όσο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο τρανζίσιον παιχνίδι.

Ο κόσμος συνηθίζει, επειδή θέλει να τα βλέπει με ένα πιο απλοϊκό μάτι, να επικεντρώνεται στην απουσία στόπερ κτλ όμως δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το 90% των γκολ που έχει δεχτεί ο ΟΦΗ είναι καρμπόν. Γρήγορη μετάβαση της μπάλας από την άμυνα των αντιπάλων του ΟΦΗ προς την επίθεση. Έτσι έγινε και το 3-2 όταν ο Ουάρντα διέσχισε μόνος σχεδόν όλο το γήπεδο για να βγάλει τετ α τετ τον Ντάουντα.

Ο ίδιος τρόπος που δέχτηκε γκολ ο ΟΦΗ είναι και εκείνος με τον Πανιώνιο, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Βόλο και πάει λέγοντας.

Ο ΠΑΟΚ με την απουσία του Βαρέλα από το κέντρο της άμυνας χωλαίνει αμυντικά, ο ΟΦΗ επιθετικά αναδεικνύει φέτος τις επιθετικές του αρετές και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για το ματς του Σαββάτου.

Το σημαντικότερο στοιχείο εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι το πόσο ο ΟΦΗ θα καταφέρει να τον τρέξει. Να μπορέσει, μέσα στο “Γεντί Κουλέ”, να επιβάλλει τον ρυθμό του και να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του.

Για αυτόν τον λόγο το Σάββατο είναι σημαντικό να συμβάλουν ανασταλτικά, στον βαθμό που μπορούν βέβαια, τόσο ο Ναμπί, όσο και ο Σεμέντο που αποτελούν μια πληγή για τον ΟΦΗ στον συγκεκριμένο τομέα. Θεωρώ περιττό τον σχολιασμό για την απουσία του Μεγιάδο γιατί όλοι ξέρουμε την σημασία της απουσίας του και πως ο Σίμος θα διαχειριστεί τον πιθανό αντικαταστάτη του.

Ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα προσπαθεί να αλλάξει ακόμα το στυλ παιχνιδιού όμως μέχρι τώρα, με εξαίρεση ένα 45λεπτο κόντρα στην ΑΕΚ, δεν έχει πείσει. Όμως μην γελιόμαστε, η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να σου βγάλει γκολ από το πουθενά, μπορεί να σου δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα με ατομικές ενέργειες αλλά και με την προσωπικότητα του Βιεϊρίνια. Αυτό είναι και το χειρότερο νέο για τον ΟΦΗ, πέραν  των δικών του με τον Μεγιάδο, γιατί ο Πορτογάλος πέραν της ποιότητας που διαθέτει, προσθέτει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ προσωπικότητα, επαγρύπνηση σε όλα τα επίπεδα.

Συμπερασματικά το ματς του Σαββάτου είναι ανοικτό σε προβλέψεις και αποτελέσματα. Είναι ένα ματς που η μπίλια μπορεί να κάτσει παντού. Δεν θα είναι έκπληξη εάν κερδίσει ο ΟΦΗ, όμως για να είμαστε ειλικρινείς ο ΠΑΟΚ έχει ένα προβάδισμα για το Σάββατο.

Ο ΟΦΗ μπορεί να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα αμυντικά προβλήματα που διαθέτει και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να δεχτεί 11 γκολ σε εννέα παιχνίδια. Μπορεί ο ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά να διαθέτει, ατομικά, καλύτερους παίκτες όμως ο ΟΦΗ υπερτερεί σε ομαδικότητα, ομοιογένεια της μεσοεπιθετικής του γραμμής και βέβαια την έδρα. Μπορεί να λένε ορισμένοι πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν έδρες όμως πάντα το “Γεντί Κουλέ” είναι ένα γήπεδο που διαμορφώνει τους δικούς του όρους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Χωρίς Μεγιάδο και με Γουάλι στο τέρμα είναι σίγουρο ότι θα σπάσουμε το αήττητο του ΠΑΟΚ 😂

    1. Δεν το πιστεύω ότι μπορεί να έχει βασικό τον Whalley. Αποκλείεται.

  2. Μακάρι να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι από τον αγώνα γιατί θα είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας και για τη συνέχεια να πάρουμε αποτέλεσμα χωρίς τον εκπληκτικό Μεγιάδο. Τα γκολ που περιγράφεις ότι έχουμε δεχτεί είναι το απολύτος φυσιολογικό όταν παίζεις με τα στόπερ στο ύψος του κέντρου. Όταν παίζεις τόσο ψιλά το κάθε λάθος είναι επικύνδυνο και όταν τα στόπερ σου δεν είναι πιο γρήγοροι από τους αντιπάλους είναι σίγουρο γκολ. Δεν έχουν λείψει και τα ατομικά λάθη πάντως στην άμυνα πχ Καραισκάκη αλλά τι να πεις γι αυτό στο Νάστο ας πούμε που δίνει αυτό που μπορεί σε κάθε αγώνα. Μόνο να κερδίσει έχει η ομάδα το Σάββατο και με ένα καλό αποτέλεσμα θα κρατήσει και τον κόσμο ζεστό που έτσι κι αλλιώς φέτος δεν δικαιούται να έχει παράπονο φέτος. Κριτική ναι γκρίνια όμως όχι..

  3. αν μιλησουμε ρεαλιστικα , μαλλον θα φτυσουμε αιμα για εστω ενα βαθμο…μακαρι βεβαια να δω την ομαδα να διαλυει τον παοκ αλλα χωρις μεγιαδο θα ειμαι τρελλος αν το πιστεψω…για να κερδισουμε, θα πρεπει να παιξουμε κοντα στο 100% των δυνατοτητων μας και παραλληλα να ειμαστε τυχεροι..δεν ειναι ακατορθωτο, δεν ειναι ομως και πολυ πιθανο…σε ποσοστα, δινω 20% για νικη μας, 50% για ισοπαλια και 30% για νικη του παοκ..μακαρι να δουμε ενα σπουδαιο ματς, με νικη της ομιλαρας! (ελπιζω)
    υστερογραφο…αν βαλει τον Γουαλυ, η ηττα ειναι σιγουρη….δευτερον, θελω να μαθω αν ο σιμος ειναι τσακωμενος με το ντινα και τριτον, αν ημουνα ο μανος, θα ειχα αρχισει να δυσανασχετω.

    1. Από αυτόν τον ΟΦΗ όλα πρέπει να τα περιμένουμε. Και τα καλά και τα άσχημα. Αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι η απόδοση που θα πιάσει η ομάδα, όχι τόσο το αποτέλεσμα. Δε θέλω να ξαναδώ την εικόνα που βγάλαμε με Καβάλα και Λάρισα και στην τελική, ας χάσουμε. Κανείς δε ζητάει την παρούσα στιγμή το “ντε και καλά αποτέλεσμα” κόντρα σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο γαύρος ή η ΑΕΚ. Επίσης περιμένω από το Σίμο λίγη περισσότερη ευελιξία τώρα που λείπει ο Μεγιάδο. Να προσπαθήσει να καλύψει την απώλεια αυτή με κάποιο τρικ, κάποια αλχημεία.
      Όσο για Ντίνα και Μάνο, που λες αδερφέ, δεν ξέρει κανείς τι παίζει. Μόνο αυτοί που τους προπονούν καθημερινά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three + seventeen =