ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: Μια μάχη σε όλα τα επίπεδα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Φτάνουμε στο τέλος της εβδομάδας για το ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Μανώλης Σαρρής καταγράφει τα τελευταία δεδομένα στο blog του στο Gentikoule.

Η ώρα του αγώνα πλησιάζει και πλέον προετοιμαζόμαστε για την πιο δύσκολη μάχη του φετινού πρωταθλήματος. Είναι πιο δύσκολη και από το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη γιατί αφενός ο ΟΦΗ καλείται να διαχειριστεί την πίεση εντός ντέρμπι εντός έδρας και αφετέρου γιατί ο ΠΑΟΚ πλέον έχει αυξημένο κίνητρο μετά την γκέλα με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη Κυριακή.

Προφανώς και τέτοια παιχνίδια θα τα κρίνουν οι προσωπικότητες που διαθέτει η κάθε ομάδα. Από την μια υπάρχει η τρομακτική προσωπικότητα του Βιεϊρίνια που η επιστροφή του είναι μάλλον είναι η χειρότερη είδηση για τον ΟΦΗ. Πέρα από όλα όσα προσφέρει αγωνιστικά ο Πορτογάλος, είναι τέτοια η ψυχολογική του επίδραση στους συμπαίκτες του που είναι ικανός να αλλάξει από μόνος του τους συσχετισμούς του παιχνιδιού. Χωρίς αυτόν ο ΠΑΟΚ είναι μια soft ομάδα ενώ με εκείνον στην ενδεκάδα μεταμορφώνεται λόγω της ηγετικής του παρουσίας.

Βεβαίως και ο ΟΦΗ έχει τις δικές του προσωπικότητες που είναι και εκείνες που πρωταγωνιστούν στην φετινή πορεία του: Ο Νέιρα βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, ο Ναμπί είναι ο παίκτης που λόγω του απρόβλεπτου χαρακτήρα του κάνει τον αντίπαλο να προβληματιστεί αφού δεν ξέρει τι θα του κάνει μέσα στο γήπεδο και βέβαια οι Σεμέντο, Τσιλιανίδης που θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν την ποιότητα που διαθέτουν απέναντι σε μπακ που είναι εξαιρετικοί στο επιθετικό κομμάτι αλλά αμυντικά χωλαίνουν – και ειδικά ο Μάτος που έχει βάλει στην πλάτη του ακόμα μια χρονιά.

Όπως παίζουν ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, είναι ματς που, θεωρητικά πάντα, είναι εύκολο προς ανάγνωση. Παίζουν ελεύθερα, περισσότερο ο ΟΦΗ, οι δυο τους είναι αφελείς αμυντικά και για αυτό το έχουν πληρώσει (ελάχιστα είναι η αλήθεια) μέχρι τώρα. Ο μεν ΟΦΗ έχει χάσει δύο ματς (Βόλος, Λάρισα) που θα μπορούσε να τα κερδίσει και ο δε ΠΑΟΚ έχει αφήσει ήδη βαθμούς που τον έχουν φέρει στο -2 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό.

Το ματς βέβαια είναι μια μάχη που ο πιο συγκεντρωμένος θα την κερδίσει. Ματς όπως το αυριανό κερδίζονται όχι μόνο από το ταλέντο των ποδοσφαιριστών αλλά εκείνος που θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Ο ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη ενδεχομένως να έκανε και την πιο μεστή εμφάνιση του όμως πλήρωσε τα δύο λάθη στην άμυνα. Αύριο δεν επιτρέπονται λάθη, ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση να τα εκμεταλλευτεί στο απόλυτο ωστόσο και ο ΟΦΗ είναι σε θέση να πιάσει από τον λαιμό τους παίκτες του Φερέιρα και να τους τρέξει όσο περισσότερο γίνεται.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Μεγαλη απωλεια του Μεγιαδο..Θελει παικτη με παθος εκει και μαλλον θα ηταν καλυτερα ο Ναστος απο τον Σακορ γιατι παιζει δυνατα κ με παθος και ας ειναι πολυ επηρεπεις στο λαθος και δεν δημιουργη καθολου…Το πιο σημαντικο απο ολα ειναι που ο ΟΦΗ ειναι ομαδα που διεκδικη ευρωπη και ολοι τον υπολογιζουν..Με προφανεις βελτιωση και ενυσχηση χρονο με τον χρονο θα φτασουμε πολυ πολυ ψηλα

  2. το ματς ειναι πολυ δυσκολο, προτιμω κι εγω τον ναστο αντι για σακορ, ο ναστος τουλαχιστον παιζει δυνατα και με παθος, ο σακορ δεν κανει τιποτα…η δυναμη μας φετος ειναι σεμεντο και τσιλιανιδης και με αξιους δημιουργους ναμπι και νειρα…απο σεντερ φορ δεν ξερω τι να πω, ο μανος δειχνει σοκαρισμενος και θυμωμενος που δεν ξεκιναει βασικος και δεν παιζει με παθος, ο δε φιγκερεντο, ειναι πιο γρηγορος απ το μανο και τον θεωρω καλο αλλα αν συνεχισει να τον χρησιμοποιει βασικο, θα χασουμε το μανο εντελως, αυτη ειναι η αποψη μου

  3. Όσο αφορά το δίλημμα Νάστος ή Σακόρ, για μένα έχει ως εξής: αν ο Σίμος επιλέξει να δώσει την κατοχή στον ΠΑΟΚ, να προσπαθήσει δηλαδή να κλείσει καλά τους χώρους και να επιδιώξει την αντεπίθεση, τότε Νάστος· αν, αντιθέτως, επιλέξει να προσπαθήσει να κρατήσει τη μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο και να χτυπήσει μέσω της καλής κυκλοφορίας, τότε Σακόρ. Ορθολογικά, σκεπτόμενος, πάντα…

    1. καθε ματς χρειαζεται διαφορετικη αντιμετωπιση…δε νομιζω οτι μπορουμε να κοντραρουμε τον παοκ στο κεντρο…θα αντεξουμε για λιγο και μετα θα καταρευσουμε…ας ειμαστε ρεαλιστες…..καλυτερη επιλογη οι αντεπιθεσεις με τους πολυ γρηγορους σεμεντο και τσιλιανιδη…συνεπως, Ναστος

      1. Δε σε βρίσκω λάθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 1 =