Πληγώθηκε από τα ίδια του τα όπλα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Από αλλού την περιμέναμε και από αλλού του ήρθε, του ΟΦΗ. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule.

Το έγραφα πριν την σέντρα του αγώνα, για να μην πει κανείς ότι είμαι το παίζω και ξερόλας πως όπου καθόταν η μπίλια, έκπληξη δεν θα ήταν. Είτε αν κέρδιζε ο ΟΦΗ, είτε αν κέρδιζε ο ΠΑΟΚ. Είναι τέτοια η μορφή των δύο ομάδων που θα βλέπαμε ένα ματς με πολύ υψηλό ρυθμό, κάτι που επιβεβαιώθηκε με εξαίρεση το διάστημα 46′ – 60′ όπου ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο γήπεδο – και μέσα σε αυτό το τέταρτο κατάφερε να σκοράρει το νικητήριο γκολ.

Και ενώ περιμέναμε πως η αστάθεια που παρουσιάζει ο ΟΦΗ κάποιες φορές στην αμυντική του λειτουργία, θα ήταν ο παράγοντας που θα έκρινε το παιχνίδι, τελικά το έκρινε η επίθεση του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο ΟΦΗ πληγώθηκε από την ίδια του την δύναμη, εκείνη που τον έχει βγάλει στον αφρό την φετινή σεζόν και είναι η μεσοεπιθετική του γραμμή. Ο ΟΦΗ δεν ήταν διεκδικητικός και επιθετικός, με εξαίρεση το τελευταίο 10λεπτο, γιατί υστέρησαν όλοι οι παίκτες που είναι βαρόμετρο στην φετινή σεζόν. Πραγματικά είναι το πρώτο παιχνίδι που υστέρησαν Νέιρα, Ναμπί, Σεμέντο, Τσιλιανίδης και Φιγκεϊρέντο που δεν έδωσαν τίποτα απολύτως.

Και όταν οι παίκτες που σηκώνουν το κάρο στο φετινό πρωτάθλημα δεν βγαίνουν μπροστά, τότε πάει στράφι όλο το πλάνο του Σίμου.

Ο Σίμος κατέβασε τον ΟΦΗ κάνοντας το σωστό δεδομένης της απουσίας του Μεγιάδο. Η επιλογή του Κουτρουμπή στην θέση του αμυντικού μέσου τον δικαίωσε με τον «Κούτρου» να είναι πιστός στο πλάνο του προπονητή του, λειτούργησε σωστά στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού και κατάφερε να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τον άξονα του ΠΑΟΚ που πέραν από ελάχιστες φάσεις δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Ο ΟΦΗ ουσιαστικά δεν την πάτησε από την αμυντική λειτουργία του. Μαρινάκης και Γιαννούλης είχαν εξαιρετική συνεργασία, δεν επέτρεψαν στον Σφιντέρσκι να απειλήσει, Κοροβέσης και Μπράουν έβγαλαν εκτός αγώνα τους Λημνιό, Ελ Καντουρί. Θα πει κάποιος ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, ναι αλλά μια ομάδα με παίκτες του δικού του βεληνεκούς είναι δεδομένο πως θα δημιουργήσει ευκαιρίες. Βάσει του αντιπάλου που είχε να αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ, είναι η πρώτη φορά που η αμυντική του λειτουργία ήταν σχεδόν άψογη με αλληλοκαλύψεις, σωστά μαρκαρίσματα και σωστή αντιμετώπιση των επιθέσεων του ΠΑΟΚ.

To αμυντικό πλάνο του ΟΦΗ πήγε όπως το περίμεναν στο τεχνικό τιμ και ουσιαστικά προδόθηκε από την λειτουργία στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Από την στιγμή που και οι τέσσερις παίκτες που το αποτελούσαν, δεν βοήθησαν ο ΟΦΗ των πολλών λανθασμένων μεταβιβάσεων και της έλλειψης ταχύτητας στην επίθεση, δεν αποτέλεσε έκπληξη το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ προδόθηκε από τα όπλα και τους παίκτες του που είναι στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι τρεις αλλαγές που έγιναν από τον Γιώργο Σίμο έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν ο ΟΦΗ και για αυτό είδαμε την μετάλλαξη στο τελευταίο 10λεπτο που βεβαίως συνδέθηκε με την μαζική οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ προκειμένου να μην δεχτεί την ισοφάριση. Στάικος, Μάνος, Φερέιρα έδωσαν φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή και την επίθεση ωστόσο ήταν πλέον αργά και ενδεχομένως ο τεχνικός του ΟΦΗ έπρεπε να ρισκάρει νωρίτερα όμως μιλώντας εκ των υστέρων, είναι εύκολο να το πούμε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

22 σχόλια

  1. Αν Ντίνας , Μπολακης δεν υπολογίζονται για λόγους που ξέρει η τεχνική πλευρά της ομάδας, ας φύγουν τον Γενάρη μαζί με τον Βαζ κ ας αποκτηθεί ένας γρήγορος κεντρικός αμυντικός ένας κεντρικός στη θέση του Νεϊρα, γιατί πολλές φορές είναι πηγή κυνδυνων.. κ ένα 6αρι αντιΜεγιαδο.. αν έχουν στόχο την 5αδα..

  2. Ναι πραγματικά πολύ κακη επίθεση, εγώ πιστεύω και εξαιτίας του κέντρου, αφού δεν υπήρχε ο αμυντικός χαφ κόψει και θα τους δώσει τη μπάλα. Μιλώ για το Μέγιαδο. Βέβαια και να ήταν ίσως να μην κερδίζαμε γιατί μισιτς και Ντάγκλας ήταν καλούτσικο. Πάντως παρά τις ηττες εγώ βλέπω βελτίωση. Σάρτη είσαι ο καλύτερος δημοσιογράφος στην Ελλάδα. Προχωρά και μην ακούς κανένα.

    1. Συμφωνώ μόνο για το κοπλιμέντο στο Σαρρή, φίλε…

      1. Ακούω τον αντίλογο…

        1. Η επίθεση ήταν κακή όχι γιατί δεν υπήρχε ο Μεγιάδο, αλλά γιατί ο Νέιρα, ο Ναμπί, ο Τσιλιανίδης, ο Σεμέντο και ο Φιγκεϊρέντο δεν μπορούσαν να αλλάξουν παραπάνω από δυο-τρεις πάσες μεταξύ τους. Και δεν είναι ότι δεν είχαμε καθόλου κατοχή (50-50 ήταν αν δεν κάνω λάθος), αλλά ότι μόλις ανακτούσαμε την μπάλα, τα κάναμε μαντάρα. Σε μερικές περιπτώσεις αυτό ήταν αποτέλεσμα της διαφοράς ποιότητας με τους παίκτες του αντιπάλου, αλλά σε αρκετές άλλες περιπτώσεις κάναμε λάθη μόνοι μας, χωρίς να μας πιέζουν!
          Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω που τη βλέπεις τη βελτίωση. Χάσαμε τρεις συνεχόμενες φορές χωρίς να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο σε καμία από τις ήττες αυτές! Καμία σχέση η απόδοση της ομάδας με όπως ήταν μέχρι και το ματς με την Ξάνθη. Άρα, για τη βελτίωση που λες…πως; πότε; γιατί;

        2. Ο Μεγιάδο είναι ο καλύτερος κλεφτης στην ομάδα. Με τα κλεψίματα του πιάνεις τις άλλες ομάδες ανοργάνωτες δίνει στο Ναμπί και φέυγουν σεμέδο, τσιαλινίδης βολίδα. Το ότι χάσαμε τρεις αγώνες δεν σημαίνει ότι δεν βελτιώθηκε η απόδοση, θυμίσου την κατοχή μπάλας με Λάρισα που μας κάναν γιο-γιό στο δεύτερο ημίχρονο και την κατοχή με Παοκ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σιγά σιγά μαθαίνουμε χωρίς το Μέγια..

        3. Και προχτές πήραν τη μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου ο Σεμέδο, ο Ναμπί κι ο Τσιλιανίδης αλλά κάνανε τακουνάκια και παπαρίζανε γενικότερα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ντάξει, δε λέω, καλός και χρυσός ο Μεγιάδο αλλά ποτέ ένας παίκτης δεν κάνει μια ομάδα.
          Κατά τα άλλα, σεβαστή η ανάλυσή σου ,αλλά διαφωνώ για τους λόγους που έγραψα παραπάνω.

  3. Μανώλη μια χαρά τα πήγαμε σε γενικές γραμμές. Έχει σημασία που δεν μας έκαναν γιογιό και δεν καταρρεύσαμε όπως άλλες χρονιές.

  4. ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΧΤΕΣ… ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΜΠΡΑΟΥΝ…ΜΠΟΛΑΚΗΣ…ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ…ΣΑΚΟΡ…ΒΑΖ…ΝΤΙΝΑΣ…
    6 παίχτες με μηδέν παρουσία φέτος, για ξεχωριστό λόγο ο καθένας με συνέπεια να μην υπάρχει βάθος στο πάγκο.

    1. οντως χρειαζομαστε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ενισχυση. Αμυνα κυριως, αλλα και κεντρο. Μη γινουνε τα καλοκαιρινα μονο(τωρα π ανακαλυφθηκε κ ο στοπερ μαρινακης) και μεινουμε παλι να σταυροκοπιομαστε οποτε γυρναμε αμυνα… Απο αυτους π λες δεν ειναι ολοι για εξοδο. Επισης υπαρχει κ αυτος ο μιγγος(6αρι;) τον οποιο ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι τον πηραμε. Αφου για τον Α ή Β λογο το παιδι δε μπορει να δουλεψει ως ποδοσφαιριστης.. Δεν το προσεξανε αυτο οταν ητανε να υπογραψει;; Ιατρικα οταν εισαι ηδη τραυματιας κ προκειται να απουσιασεις για μηνες(πολυ μεγαλη ζημια δλδ), ε, οσο να πεις φαινεται..

  5. Μάνο, επιτέλους συμφωνούμε σε όλα! 😉
    Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο δεν είναι η μία κακή εμφάνιση (με ΠΑΟΚ), αλλά οι τελευταίες τρεις (Καβάλα, Λάρισα, ΠΑΟΚ). Άσχετα με τις ήττες, οι εμφανίσεις δεν ήταν αυτές που έπρεπε.
    Η διακοπή είναι βάλσαμο. Ελπίζω το τεχνικό τημ να έχει καταλάβει τι πήγε λάθος τον τελευταίο καιρό και να δουλέψει πάνω σε αυτό.
    Πάμε γερά, ακόμα έχει δρόμο μπροστά…

  6. Πολύ σωστή ανάλυση!

  7. Ο λογος που η επιθεση δεν μπορουσε, ειναι κυριως οτι επαιζες με μεγαλη ομαδα που επαιζε σωστη αμυνα!!! απο κει και περα, δεν εχουμε βαθος σαν ομαδα βεβαια, ομως η ηττα ηταν αξιοπρεπης, παρα το οτι μπορουσαμε να φαμε και 4 και τωρα να μιλουσαμε εντελως διαφορετικα….μερικοι παικτες ειναι στη δυσμενεια του σιμου, δεν ξερω γιατι (πχ ντινας που τον θεωρω χρησιμο παικτη), ειμαστε και τυχεροι που και η ξανθη και η αεκ εχασαν και δεν απομακρυνθηκαν, ομως δεν θα παμε μακρια χωρις 16 τουλαχιστον ισαξιες μοναδες..το πρωταθλημα ειναι μαραθωνιος και οχι 8 αγωνες…δεν ανησυχησα γι αυτη την ηττα, θα αρχισω να ανησυχω σοβαρα ομως, αν κανουμε ιδια εμφανιση με ατρομητο και αεκ…η εξαδα απο την 10η θεση ή την 12η δεν ειναι καθολου μακρια και ολοι οι επαινοι που παιρνουμε μεχρι τωρα, καλο ειναι να μην πανε χαμενοι

  8. Δεν μπορεις να βγαλεις την χρονια -ουτε καν την μιση- χωρις επαρκες ροστερ…ποσο θα σου βγαινει να παζεις χωρις καθαρα σεντερ μπακ;;;με στοπερ αμυντικο χαφ και διαφορες τετοιες αλχημιες;;;

    1. Νομίζω ότι η ομάδα παρουσίασε δύο κενά με ευθύνη του Σίμου που κατά τα άλλα κάνει καλή δουλειά, αλλά είναι άπειρος.Το πρώτο είναι η τοποθέτηση του Κουτρουμπή, που αν και θωρακίζει στα στημένα, δεν κάνει φίλτρο πάνω από ένα τέταρτο.Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σωτηρίου έκανε αρκετές αποκρούσεις σε σουτ και τετ α τετ με κάθετες μπαλιές.
      Το άλλο κενό ήταν η αργοπορημενη αντίδραση του Σίμου στις αλλαγές.Το ίδιο συνέβη και στο Βόλο και στη Λάρισα.Πρεπει να παραδεχτώ όμως ότι αυτή τη φορά ήταν αργές μεν αλλά επιτυχημένες.
      Τέλος για να μην αδικήσω κανένα πρέπει να παραδεχτώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλύτερες μονάδες και ο ΟΦΗ πιο άπειρους παίκτες που δεν βλέπουν τα κενά.Παραδειγμα είναι ο Σεμεντο ο οποίος παρότι έχει εκπληκτικά τεχνικά προσόντα σε όλο το ματς δεν εκμεταλλεύεται το χώρο ούτε για δικό του πλεονέκτημα,ούτε για αυτό της ομάδας.
      Νομίζω ότι αυτά τα επαναλαμβανόμενα κενά πρέπει να διορθωθούν το ταχύτερο γιατί όσο προχωρούν οι αγωνιστικές οι αντίπαλοι τα εντοπίζουν περισσότερο

  9. Απορώ γιατί ξεκινάει με το νούμερο το Βραζιλιάνο και αφήνει έξω το Μάνο, όπως και ότι έχει δώσει ευκαιρία στο άλλο νούμερο, στο Βαζ και όχι στο Ντίνα.

  10. πρεπει ο μανος να καθιερωθει στην εντεκαδα!! μ αυτα που κανει ο σιμος, θα τον χασουμε!!! εγω αν ημουνα ο μανος, θα ειχα παρεξηγηθει…αρκετα τραβηξε ο παροπλισμος του μανου! μην πω και για τον ντινα αλλα δεν θα βγει τιποτα…

  11. τι να πω..η λαμια ριχνει μεσα στη λαρισα 3-0 κι εμεις πηγαμε και χασαμε …και παιζουμε με τη λαμια εκτος εδρας σε 3 αγωνιστικες…

  12. παιδες, αρχιζουν τα δυσκολα, , καμμια ομαδα δεν αστειευεται, μετα τη τεραστια νικη της λαμιας μεσα στην αελ, βλεπω σε 3-4 αγωνιστικες, τουλαχιστον 8 ομαδες να ειναι σε διαφορες μεταξυ 1-4 βαθμων…

  13. Πιστεύω ότι θα μάθουμε να ζούμε και χώρις το μεγια.
    Απλώς πρέπει να πειραματιστει λίγο το πλάνο, γιατί είχε στηριχτεί πολύ το κέντρο πάνω στον Αργεντινο.
    Προσωπικά δε με πειράζει που χάσαμε από τον παοκ. Άλλωστε χάσαμε από τον πρωταθλητή που έχει ένα budget πολύ πάνω από το δικό μας.
    Αυτό που με πείραξε στο συγκεκριμένο ματς ήταν η έλλειψη ιδεών όταν μπλοκαριστικαν τα ατού μας. Καμία φορά όταν δεν μπορείς να έχεις την κατοχή, ας μην την έχεις βρε αδερφέ αλλά ας έχεις μια δύο μπουκες” τουλάχιστον κατά μέτωπο στο τέρμα. Εμείς ούτε το ένα είχαμε ούτε το άλλο.
    Και έχουμε την ταχύτητα να το πράξουμε. Τον αιφνιδιασμό εννοώ. Τώρα γιατί δεν το κάναμε ήταν πιστεύω θέμα τακτικής που δε μας βγήκε
    Επίσης καλός χρυσός ο φιγκερεντο αλλά δεν έχει πιστεύω τον τσαμπουκά στο ένας με έναν.

    .

    1. Πολύ σωστός, φίλε.

    2. πολυ φοβαμαι το εξης…οτι εχουμε ενα σωστο πλανο αναπτυξης της ομαδας που το εχουν μαθει οι παικτες καλα, αλλα σε περιπτωση που κατι παει στραβα, δεν μπορουμε να το αλλαξουμε και να προσαρμοστουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 2 =