Aς ξεχάσουμε τα μεγάλα +/- στο ρόστερ του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μιας και μπαίνουμε στον Δεκέμβρη σε ένα 10ημερο ας κάνουμε μια πρώτη ανάγνωστη για τα “ψώνια” του ΟΦΗ τον ερχόμενο Γενάρη. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Αργά ή γρήγορα, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του 2019 η κουβέντα θα ανοίγει ολοένα και παραπάνω, οπότε είπα να κάνω την αρχή. Το περασμένο Σάββατο βρήκα την ευκαιρία να ρωτήσω και τον Σίμο, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΟΑ, ωστόσο εκείνος κάνοντας μια ντρίμπλα, που δεν την έκανε λόγω θέσης όταν ήταν παίκτης, απέφυγε να απαντήσει προτάσσοντας το σύνολο και τους παίκτες που τώρα είναι στο ρόστερ του ΟΦΗ.

Το ρόστερ του ΟΦΗ για τα επόμενα χρόνια έχει ξεκινήσει να δημιουργείται από τον περασμένο Γενάρη όταν και προχώρησε σε αρκετές προσθήκες που ο αριθμός τους ήταν παράταιρος μιας ενδιάμεσης μεταγραφικής περιόδου. Τότε ο Γιάννης Σαμαράς, στο περιθώριο της παρουσίασης των Βέρα, Ίσις, είχε πει πως αυτή δεν είναι η λογική εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Και είχε και απόλυτο δίκιο. Οποιαδήποτε ομάδα που θέλει να λέγεται σοβαρή και σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί να κάνει τόσες μεταγραφές μέσα στον Γενάρη. Όμως εκείνη την εποχή, δικαιολογούνταν γιατί το ρόστερ του ΟΦΗ έχρηζε ενέσεις ποιότητας και βελτίωσης του ρόστερ.

Στην συνέχεια, το περασμένο καλοκαίρι ο ΟΦΗ προχώρησε σε 10 μεταγραφές – που και πάλι είναι ένας μεγάλος αριθμός – όμως και πάλι δικαιολογείται καθώς το ρόστερ του βρισκόταν στην εποχή της μετάβασης για τη νέα εποχή. Και πάλι αυτός ο αριθμός θα μεγάλωνε, εάν είχε στεφθεί με επιτυχία η υπόθεση απόκτησης του στόπερ αλλά και του Γιακουμάκη.

Πλέον με το ρόστερ του ΟΦΗ να βρίσκεται όχι απλά σε ικανοποιητικό επίπεδο, από πλευράς ποιότητας, αλλά κάτι παραπάνω ήρθε η ώρα να γίνονται λίγες και σοβαρές προσθήκες. Αυτό θα συμβεί και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Το πλάνο του Γιάννη Σαμαρά είναι ξεκάθαρο. Ο ΟΦΗ κοιτάζει κάθε καλό ποδοσφαιριστή σε κάθε θέση που μπορεί να προκύψει όμως προτεραιότητα αποτελεί η κάλυψη των θέσεων που η ομάδα έχει ανάγκη. Το να γράψω τώρα ότι ο ΟΦΗ θα πάει για στόπερ ή αμυντικό χαφ, δεν έκανα δα και την αποκάλυψη του αιώνα!

Όμως είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως πλέον ο ΟΦΗ θα κοιτάξει την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Θα κοιτάξει να ενισχυθεί με παίκτες που βέβαια δεν θα αγωνίζονται στην Ελλάδα, προς το παρόν και για τον ερχόμενο Γενάρη δεν υπάρχει και κάτι που να φαίνεται στον ορίζοντα ότι βρίσκεται στα στάνταρ του ΟΦΗ και που με την έλευση τους το ρόστερ του θα αλλάξει level και θα βελτιώσει εκείνους που ήδη βρίσκονται στο Ηράκλειο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. O γιωργος σαμαρας στην συντευξη στο sdna και στον βασιλη βεργη, το ξεκαθαρισε σαφεστατα..ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ,και ετσι πρεπει μια σοβαρη εταιρεια να δρα.οποτε μεταγραφες τον ιανουαριο με φειδω εαν και εφοσον. ο προυπολογισμος ειναι συγκεκρημενος και σφικτος..το οτι η ομαδα θελει ενισχυση το φωναζει απο το καλοκαιρι το τι θα γινη ας εχουμε υπομονη, ο γεναρης ειναι κοντα πιστη και στηριξη στο πλανο..

  2. Ωραίο άρθρο, Μάνο.
    Για μένα, η απάντηση στο ερώτημα για τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη είναι πολύ απλή: αν ο στόχος είναι η 6άδα, τότε πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε 2-3 προσθήκες στις θέσεις που “πονάει” αυτή τη στιγμή το ρόστερ. Αν, πάλι, ο στόχος είναι η εύκολη παραμονή, τότε και καμία μεταγραφή να μη γίνει, όλα καλά. Σε αυτήν την περίπτωση, ας περιμένουμε το καλοκαίρι. Αφενός οι επιλογές θα είναι περισσότερες και αφετέρου ο χρόνος στη διάθεση των διοικούντων αρκετός για να παρθούν οι καλύτερες αποφάσεις.
    Απλά και όμορφα.

    1. Δημήτρη δεν πιστεύω πως στον ΟΦΗ έχουν το ίδιο σκεπτικό με αυτό που αναφέρεις. Μοναδικός στόχος, σε κάθε μεταγραφική περίοδο, είναι η άνοδος του level του ρόστερ.

      1. Δε διαφέρει και πολύ αυτό που λέω εγώ με αυτό που λένε στον ΟΦΗ, Μάνο. Όταν λέω ότι “αν ο στόχος είναι η εύκολη παραμονή, τότε και καμία μεταγραφή να μη γίνει, όλα καλά”, δεν εννοώ να μην πάρουμε, ντε και καλά, κανέναν παίκτη το Γενάρη. Βάσει του τωρινού ρόστερ, αν ο στόχος είναι η παραμονή, δε χρειαζόμαστε μεταγραφές απλά για να πούμε μετά ότι τις κάναμε. Βέβαια, αν βρεθεί κάτι πολύ καλό, τότε ναι, πρέπει να το τσιμπήσουμε. Αυτό εννοώ.

        1. Επαναλαμβάνω Δημήτρη, ο ΟΦΗ δεν θα κάνει μεταγραφές βάσει στόχων αλλά τι έχει πραγματικά ανάγκη.

  3. Για να αναιβει ο συλογος θα πρεπει να εχει πληρη ροστερ…μη εχοντας καθαρο στοπερ και βαφτιζοντας στοπερ τα ακραια μπακ και τα αμυντικα χαφ κτλ τκλ δεν ειναι κατασταση σοβαρης ομαδας….Δεν εχει να κανει με την φετινη χρονια αλλα με το μελλον…η ομαδα χρειαζεται σιγουρα 1(ενδεχομενος και 2) στοπερ και ενα 6ρι…δηλαδη 2 παιχτες..τωρα λογο αδιαφορον παιχνιδιων στο τελος (εκτος και αν μπουμε 6δα και κυνηγαμε την 5 θεση) θα παρουν παραπανο ευκαιριες οι Μιγγος Σταικος Γουαλι Σουρνακης νοικοκυρακης κτλ Θεωρω οτι αμεσα δεν μπορουν να βοηθησουν χρεαζοντε χρονο

    1. Μα δεν λέει Χρήστο κάποιος το αντίθετο. Εκεί θα κινηθεί μεταγραφικά ο ΟΦΗ.

  4. δεν ξερω τι πολυ καλο μπορουμε να βρουμε το γεναρη, αλλα τουλαχιστον ενα σεντερ μπακ κι ενα κοφτη, ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 + 13 =