Ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά και οι υπόλοιποι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ διαθέτει μια μεγάλη ποιότητα στην επίθεση όμως με 7 παιχνίδια να ακολουθούν σε 29 ημέρες είναι δεδομένο πως δεν αρκούν 12 και 13 ποδοσφαιριστές. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το πιο κρίσιμο κομμάτι της χρονιάς έπεται μέσα στις επόμενες 40 ημέρες που απομένουν για την ολοκλήρωση του ’19. Ο ΟΦΗ του Σίμου δείχνει μέχρι τώρα πως έχει δημιουργηθεί ένα συμπαγές ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα όπου έχει κάποιες σταθερές και στις οποίες πάνω στηρίζεται για να δούμε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Θα συμφωνήσω με τον Σίμο και με όσα είπε μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ και δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως ο ΟΦΗ βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση. Άλλωστε αν πάρουμε ξεχωριστά τα τρία τελευταία παιχνίδια, θα δούμε πως κάθε ένα από αυτά αποτελεί και ένα μεμονωμένο κεφάλαιο για τον φετινό ΟΦΗ.

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ωστόσο αποτελεί την εκκίνηση για έναν αγωνιστικό Γολγοθά επτά αγώνων σε λιγότερο από έναν, ημερολογικά, μήνα. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως μέσα σε αυτά τα επτά παιχνίδια που θα ακολουθήσουν, θα πρέπει να βρουν πεδίο και χώρο και άλλοι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ του ΟΦΗ. Ο Σίμος έχει δείξει πως δεν έχει εμμονές, άλλωστε μέχρι τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί 18 ποδοσφαιριστές και αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο τεχνικός του ΟΦΗ καλείται να πάρει πράγματα και από εκείνους που έρχονται ή θα έρθουν από τον πάγκο.

Δείτε λίγο τι συνέβη τον τελευταίο μήνα: Ο Μάνος έχει να σκοράρει από το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Φερέιρα μετράει ένα 10λεπτο κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Βαζ είτε παίζει – είτε δεν παίζει είναι το ίδιο και το αυτό – άρα μεσοεπιθετικά αυτοί που τραβάνε το λούκι, μέχρι τώρα, είναι οι Τσιλιανίδης (που βέβαια έχει ένα γκολ μέσα στις τελευταίες 30 μέρες), Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο και Ναμπί. Την ίδια ώρα, μεσοαμυντικά ο Σίμος έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, να βγάλει αποτέλεσμα, μέσα από τις αλχημείες στις οποίες καταφεύγει για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα που υπάρχει στην άμυνα. Όμως και πάλι δεν αρκούν όσοι έχουν παίξει μέχρι τώρα και οι οποίοι για εμένα προσωπικά αποτελούν, εξίσου με τους μεσοεπιθετικούς, τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας του ΟΦΗ.

Ο Σακόρ έχει δείξει ελάχιστα πράγματα μέχρι τώρα, με εξαίρεση ένα 45λεπτο κόντρα στον Αστέρα, ο Στάικος είχε μια θετική εικόνα απέναντι στον ΠΑΟΚ και πλέον ο ΟΦΗ χρειάζεται και αυτούς.

Η χρονιά με επτά παιχνίδια μέσα σε 29 ημέρες δεν μπορεί να βγει με 12 και 13 ποδοσφαιριστές που τραβούν το λούκι. Αυτό όμως δεν είναι ευθύνη του προπονητή. Να το ξεκαθαρίσω. Ο Σίμος έχει την ευθύνη να τους προετοιμάζει για το παιχνίδι, να βλέπει την καθημερινότητα στην προπόνηση και μέχρι την Κυριακή είναι εκείνος που καλείται να πάρει τις αποφάσεις.

Από την στιγμή που το παιχνίδι θα ξεκινήσει, η ευθύνη περνάει στους ποδοσφαιριστές και είναι οι πρώτοι που πρέπει να αντιληφθούν πως μέσα από την παρουσία τους, είτε κερδίζουν, με το σπαθί τους, χρόνο συμμετοχής και θέση στην ενδεκάδα, είτε θα παραμένουν καθηλωμένοι στον πάγκο και την εξέδρα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Ελπιζω να κλειση η μεταγραφη Πετσου συντομα…

    1. Αυτό με το Σίμο και τις αλχημείες του που έχουνε καλύψει τα ελλείμματα στην άμυνα είναι το ανέκδοτο του μήνα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × three =