Ο ΟΦΗ έχασε το μυαλό του μέσα στο Νοέμβρη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Καρμπόν το ένα παιχνίδι με το άλλο. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule τον “Μαύρο Νοέμβρη του ΟΦΗ.

Γενικά δεν είμαι υπέρ των άκρων, αντιθέτως τα απεχθάνομαι. Απεχθάνομαι την μια φορά να διθυραμβολογώ και την άλλη να αφορίζω το τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Γενικά στον αθλητισμό και ειδικά στην Ελλάδα συνηθίζουμε να πηγαίνουμε στα άκρα, είτε έτσι – είτε αλλιώς. Από την μια βέβαια είναι και το τι προσδοκίες καλλιεργείς αλλά στον φετινό ΟΦΗ, δεν μπορώ να έχω χαμηλά τις προσδοκίες. Δεν γίνεται όταν στον ΟΦΗ της κανονικότητας μετά από τόσα χρόνια να έχεις χαμηλά την μπάλα. Ταπεινός ναι, αλλά όχι χαμηλά την μπάλα και να ρίχνεις το ταβάνι σου πιο χαμηλά από ότι είναι.

Όσα έχω γράψει για τον ΟΦΗ από το ξεκίνημα της χρονιάς, δεν παίρνω πίσω ούτε λέξη. Επιμένω πως ο φετινός ΟΦΗ δεν έχει ταβάνι και δεν ξέρουμε που μπορεί να φτάσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Και θα συνεχίσω να το γράφω και να το λέω στο ραδιόφωνο μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Οι ήττες που γνώρισε ήταν εντελώς διαφορετικές, η κάθε μια ξεχωριστά και πόνεσαν πραγματικά. Ήταν αποτυχία όταν στην Λάρισα προηγείται με 2-0 και χάνει το παιχνίδι, δεν είναι αποτυχία όταν χάνει από τον ΠΑΟΚ, είναι αποτυχία τα ματς με την Καβάλα και τον Ατρόμητο – με τον τρόπο που γνώρισε τις δύο ήττες.

Και αν ο Σίμος μίλησε χθες, ορθώς, για “μαθήματα”, το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Περιστέρι είναι εκείνο που πρέπει να προβληματίσει περισσότερο από κάθε άλλο γιατί ο ΟΦΗ τα έκανε όλα λάθος.

Αν το δεύτερο ημίχρονο έστειλε αισιόδοξα μηνύματα, το πρώτο είναι εκείνο που πρέπει να προβληματίσει πάρα πολύ τον τεχνικό του ΟΦΗ. Δεν θυμάμαι, αν σε άλλο παιχνίδι έχουμε δει να είναι σε τόσο κακή μέρα οι 10 από τους 11 που έπαιζαν.

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα το τεχνικό τιμ αλλά και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Τα πλάγια μπακ άφηναν τους winger του Ατρομήτου να αλωνίζουν, ο Μανούσος φαινόταν Μέσι ανάμεσα στα δύο στόπερ του ΟΦΗ και γενικά μια ομάδα που μόνο από τύχη δεν έχανε – και όμως κατάφερε να μείνει ζωντανή χάρις στην εκτελεστική δεινότητα που διαθέτει ο Ναμπί.

Με τους Μάνο, Τσιλιανίδη να βρίσκονται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, τον Σεμέντο εξαφανισμένο για 45 λεπτά, ο ΟΦΗ κατάφερε να πάει το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού και εν τέλει να το χάσει.

Ένα τελευταίο σχόλιο θέλω να κάνω για την τελευταία φάση του αγώνα που ο ΟΦΗ δέχεται το 2-1. Είναι φάση που για μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ που στοχεύει ψηλά, θεωρείται απαράδεκτη η αντιμετώπιση της. Σε φάση που ο ΟΦΗ κάνει την τελευταία ευκαιρία, τρώει γκολ από βολέ του Μέγερι και αυτό γίνεται κατανοητό ότι δεν είναι θέμα ικανοτήτων, όσες ευθύνες και αν έχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, αλλά αποτέλεσμα ελλιπούς συγκέντρωσης.

Ο ΟΦΗ, στα τελευταία παιχνίδια, παρουσιάζει το έλλειμμα συγκέντρωσης που δεν το έδειχνε στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλημάτος. Συνεχίζει να παραμένει μια από τις καλύτερες ομάδες της Λίγκας, μεσοεπιθετικά αναδεικνύει συνεχώς το μοντέλο εξέλιξης που παρουσιάζει όμως χωρίς συγκέντρωση μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο θα πάθει και άλλα στραπάτσα όπως το χθεσινό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

19 σχόλια

  1. Σόφτ προπονητής ο Σίμος. Το ποδόσφαιρο πέρα από “γεωμετρία” και “καλλιτεχνίες”, θέλει δύναμη και πάθος. Όσο και αν λένε μερικοί άμπαλο τον Νάστο , μακάρι οι μισοί παίκτες μας να είχαν το πάθος του. Ο ΟΦΗ θυμίζει ομάδα με νοοτροπία δημόσιου υπαλλήλου. Ο μισθός δηλαδή “πέφτει” ανεξαρτήτως επιδόσεων και αποτελεσμάτων.

    1. Ε, να τους αφήσουν απλήρωτους για κανένα εξάμηνο όπως έκαναν την πολυμετοχικότητα.Τι διαβάζουμε εδώ με τους γραφικούς.

      1. Μάθε ανάγνωση παιδί μου για να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Αυτό κατάλαβες ότι εννοώ; Να αφήσουν απλήρωτους τους παίκτες; Αγράμματε.

    2. συμφωνω σε ολα …οσο κι αν το δημοσιοι υπαλληλοι ενοχλει καποιους, σωστα το λες, , γιατι δεν ακουσα ποτε το σιμο η καποιον απ τη διοικηση να κατσαδιασει καποιους παικτες, που αποδεδειγμενα δεν αποδιδουν ποτε η κανουν χοντρα λαθη που κοστιζουν στην ομαδα…αυτο σημαινει, δημοσιουπαλληλικι.

    3. Ο Ναστος ειναι αμπαλος Πλιν ομως δινει το 100% σε καθε παιχνιδι..Ειναι 2 διαφορετικα πραγματα και δεν πρεπει να τα μπερδευουμε

  2. Η νικη το Σάββατο είναι επιτακτική.

  3. o Σιμος ειναι καλος προπονητης αλλα απειρος..δεν ειναι ακομα σε θεση να διαχειριστει ενα αγωνα ειδικα αν κατι στραβωσει.(βλεπε λαρισα, ατρομητο ) ..βεβαια, αν ηταν καλος και σε αυτο, δεν θα ηταν ο σιμος αλλα ο μουρινιο η ο κλοπ και δεν θα ηταν στον οφη αλλα στη λιβερπουλ. η στη γιουβεντους ..ομως αυτον εχουμε, μ αυτον θα πορευτουμε..ειναι αξιολογος και τον αγαπαμε …αλλωστε οπως λεει και ο ιδιος, μαθαινουμε απ τα λαθη μας και μαθαινει κι ο ιδιος(στου κασιδη το κεφαλι) αλλα χαλαλι του…και οπως πολυ σωστα λεει ο φιλος παραπανω, ας αφησουμε τις καλλιτεχνιες και τις αβροτητες μεσα στο γηπεδο, στη σουπερ λιγκ πεφτουν κορμια , αυτο δεν εχουν καταλαβει οι δικοι μας, ολες οι ομαδες παιζουν σα λυσσασμενες, ενω εμεις σαν οικογενειακο διτερμα …δεν ειμαστε στο μεγαρο μουσικης ουτε στο Ηρωδειο, …πρεπει να βγαζουμε τσαμπουκα και παθος κι οχι να τριβουμε τις γαμπες των αντιπαλων να τους φυγει η κραμπα και να χαμογελαμε θλιμμενα αλλα με ανωτεροτητα σαν εγγλεζοι λορδοι μετα απο καθε ηττα…δεν μας παιρνει να ειμαστε σνομπ…δεν ξερω αν αυτη η νοοτροπια ειναι προιον του σιμου η των διοικουντων αλλα αν πρεπει να μαθουμε κατι απ τα παθηματα μας, αυτο πρεπει να μαθουμε πρωτο..για μενα χτες ο τροπος που χασαμε, ηταν ενα απεραντο σοκ, θυμηθηκα τα περσινα.

  4. Ο Ναστος μπορεί να είναι αμπαλος αλλά μάλλον πιο πολύ θα τον εμπιστευομουν σε φάσεις όπως αυτή στο γκολ του Μανούσου.
    Δυστυχώς πήρανε τα μυαλά των παιχτών αέρα. Αυτό βλέπω εγώ. Μπορεί να άκουσαν και τίποτα σενάρια για μεταγραφές και πετάνε σε τίποτα συννεφάκια. Αν δεν προσγειωθουν γρήγορα τα χειρότερα έρχονται.

    Αυτός ο Σακορ καλός είναι για μοντέλο να διαφημίζει ρούχα αλλά για αμυντικό χαφ δεν κάνει. Νομίζω ότι πήρε τις ευκαιρίες του αλλά ο ίδιος καθορίζει τη μοίρα του και μάλλον αδικεί τον εαυτό του.
    Διαβάζω και γράφει ο Μανώλης εδώ ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς εύκολα κιόλας. Το ότι θα μπορούσαμε να το χάσουμε πιο εύκολα από το 2-1 δε φάνηκε?

    1. Ο Σακορ κατε εμε τις πηε τις ευκαιριες του και εχω βαρεθη να ακουω οτι τωρα πρεπει να δειξει και ευκαιρια να δειξει και και και….Ο Ναστος δεν ειναι καλος παιχτης αλλα τα δινει ολα το 100% του…οΟ Μανωλης δυστηχως παντα βλεπει μονοπατα τα θεματα βλεπει μονο τα θετικα και κουκουλονη τα αρνητικα…

      1. ο σακορ δεν κανει για τον οφη…εμετρηθη, εζυγισθη και βρεθηκε ανεπαρκης…καλο παιδι , δε λεω αλλα δεν….

  5. Τι να λέμε τώρα Μάνο. Χωρίς αμυντική βελτίωση δεν πάμε πουθενά. Δεν γίνεται να τρώμε γκολ απο βολέ… Έλεος! Και αυτός ο Σίμος πρέπει να καταλάβει οτι δεν είναι προπονητής στην Κ-15. Τα μαθήματα πρέπει να τα πάρει πρώτα ο ίδιος και μετά να λέει για τους ποδοσφαιριστές! Οι βαθμοί είναι πολύτιμοι και τα παιχνίδια που χάνονται δεν ξαναγυρίζουν. όσο για τους Σακορ και Μπράουν, νομίζω ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο του Πέρσον….

  6. Επειδή πήγα και είδα το ματς , άκουσα τον Γιαννούλη να λέει στο α ημίχρονο , ο σεμεντο που ειναι; όταν αμυνοταν ο οφη ήταν εντελώς εκτός θέσης σε ολο το α ημίχρονο και το κενό επηρέαζε την αμυντική λειτουργία που ουτως η άλλως ηταν κακή.δεν τον ένοιαζε να χασει ο οφη μόνο να σκοράρει.απο κει και περα η ομάδα μπήκε νωθρα στο α . Ο Μαρινάκης και Γιαννούλης άψογοι αλλά στα χαφ οι τρύπες τεράστιες. Ο σακορ βαριέται να τρεξει και ο κουυρουμπης πιο αργος και απο ριπλευ. Μακάρι να έπαιζε ο ναστος.
    Μετά ο τσιλιανιδης δεν τράβαγε.ας εβαζε τον φερειρα νωρίτερα η τον ντινα που είναι και οι δυο πιο γρήγοροι. Ο τσιλια καλός αλλα κουρασμένος και αργος.

  7. Ούτε προπονητής είμαι για να κρίνω τον Σίμο, ούτε παίκτης για να κρίνω τον Σακόρ. Χθες όμως είδα στον Ατρόμητο δύο σέντερ μπακ, τον Γούτα και τον Ρισβάνη και λέω τώρα με το ταπεινό μυαλό μου. Εμείς γιατί να μην έχουμε βρει δύο πραγματικά σέντερ μπάκ αλλά θα πρέπει να τοποθετούμε στο κέντρο της άμυνας, πότε ακραία μπάκ πότε αμυντικά χάφ . Υποτίθεται ότι έχουμε καλή ομάδα από σκάουτερς. Ή όχι;
    Παράπονο το έχω.

  8. Συμφωνώ με την ανάλυσή σου Μάνο, εκτός από ένα σημείο. Δε θεωρώ ότι είναι ΜΟΝΟ θέμα συγκέντρωσης το γκολ που φάγαμε στο τέλος, αλλά ΚΑΙ θέμα ικανοτήτων. Πρόσεξε τι γίνεται στη φάση: κάνει το βολέ ο Μέγιερι, ο Μπράουν παραπατάει και πέφτει σαν κατσίκι (δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει ζεϊμπεκιά) με αποτέλεσμα ο Βέλλιος να σπάσει ανενόχλητος τη μπάλα στα αριστερό φτερό και, ενώ γίνεται η κοφτή σέντρα, οι Μαρινάκης και Κουτρουμπής τρέχουν να καλύψουν -αν δεν έτρεχαν ή απλά δεν κοιτούσαν που πάει η μπάλα τότε, ναι, θα ήταν θέμα συγκέντρωσης- έχοντας καταλάβει ότι κάπου ανάμεσά τους είναι ο Γιακουμάκης. Για μένα, δεν τοποθετήθηκαν σωστά, έκαναν λάθος εκτίμηση της φάσης. Αυτό είναι περισσότερο θέμα ικανοτήτων παρά συγκέντρωσης. Αλλά τι να τους πεις… Ο ένας (Μπράουν) είναι αποδεδειγμένα “λίγος”, ο άλλος (Μαρινάκης) δεν είναι στόπερ και ο τρίτος (Κουτρουμπής) ψάχνει ακόμα τα πατήματά του λόγω απραξίας τον τελευταίο χρόνο.
    Άρα, μήπως το λάθος αυτό πρέπει να το χρεωθούν και κάποιοι άλλοι; Δεν το λέω με κακία αλλά, ως γνωστόν, ουδείς αλάθητος. Καλό είναι να ασκείται κριτική, όχι μόνο σε παίκτες και προπονητές, αλλά και στους διοικούντες για τις όποιες λάθος επιλογές του καλοκαιριού. Και μη βγει κανείς να πει “τι άλλο θέλετε από τη διοίκηση, αν προτιμάτε τους προηγούμενους, να διώξουμε τους τωρινούς” και άλλα τέτοια χαζά, γιατί τότε ή εθελοτυφλεί ή δε σκαμπάζει καθόλου από μπάλα!

  9. Κύριε Σαρρή, το συνειδητοποιείτε ότι είστε των άκρων μάλλον, έτσι;
    Από το “η καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα” περάσαμε στο “έχασε το μυαλό του μέσα σε ένα μήνα”;
    Όταν σχολιαζαμε κάποιοι “μην παραμυθιαζετε τον κόσμο”, “είναι επικίνδυνο αυτό που κάνετε” ήμασταν… γραφικοί. Τι “ωραία” τώρα που βγαίνουν οι αρούγκαλοι και βρίζουν Σίμο και Σαμαρά….

    1. οχι, δεν εφτασε ακομα κανεις στο σημειο να βριζει σιμο(αν και πρεπει να κατεβει απ το συνεφακι που ζει) και σαμαρα αλλα συμφωνω οτι επρεπε να σταματησει αυτο με το καλυτερο ποδοσφαιρο στην ελλαδα…γιατι, αν παιζω το καλυτερο ποδοσφαιρο στην ελλαδα, γιατι να μη ζητησω και το πρωταθλημα?

  10. Δυστυχώς το παιχνίδι το έχασε ο προπονητής.. Ανακάτεμα και κακό στήσιμο στην άμυνα , κακές επιλογές, εμμονές με ορισμένους παίχτες..
    Σίγουρα δεν διαγράφετε το έργο του Σίμου αλλά έχει να μάθει πολλά!
    Δεν φταίει βέβαια αυτός αν έχει ελάχιστες επιλογές για την άμυνα!
    Φαίνεται που πονάει η ομάδα (στόπερ, άκρα, αμυντικό χαφ) και ελπίζουμε κινήσεις από την διοίκηση!
    Είναι κρίμα να μην ολοκληρώσει την τόσο καλή φετινή προσπάθεια και να ξαναγυρισουμε στη μιζέρια..
    Οι σωστές επιλογές και βάσεις μπήκανε φτιάξτε ξανά την ομαδαρα των ονείρων μας

  11. θα βγαλω συμπερασμα για τις φετεινες προοπτικες της ομαδας,, με οροσημο την 15η αγωνιστικη…δηλαδη μετα τα ματς με αεκ εντος, λαμια εκτος, αρη και παο εντος…αν την 15η αγωνιστικη. μαζεψουμε 22-25 βαθμους τουλαχιστον, θα ειναι εγκλημα να χασουμε την εξαδα, σε διαφορετικη περιπτωση, παμε χαλαρα και θα ειναι καλη μια θεση μεταξυ 7-10. ..

  12. Ρε παιδιά, τι κι αν λένε τόσοι και τόσοι ότι παίζει ο ΟΦΗ μπαλάρα και βρίσκεται σε καλό δρόμο ( προπονητές, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, με πρόσφατο παράδειγμα τον Μπάρκα της ΑΕΚ), τι ξέρουν όλοι αυτοί από ποδόσφαιρο………, ξέρουν οι Mάνος, μιχάλης, ΑΛΗΘΙΝΟΣ κ.λ.π. Ααα!! και τι διάβασα τελευταία, ότι στην Μπαρτσελόνα λέει θα κάνουν συζητήσεις για το αύριο της ομάδας τους και θα συνεννοηθούν πρώτα τους παραπάνω που παίζουν το ποδόσφαιρο στα δάκτυλά τους…….
    Πέρυσι τέτοιον καιρό η ομάδα ήταν 2η, 3η, 4η από το τέλος και πάλευε για την σωτηρία της και φέτος, που αφού έχουν τακτοποιηθεί τόσα και τόσα η ομάδα βρίσκεται στη 3 θέση και όχι μόνο. Αλλά κάποιοι βλέπεις (που περίμεναν στη γωνία απ’ότι φαίνεται), τη μια τους φταίει ο Σίμος, την άλλη οι Σαμαράδες, την άλλη όλοι μαζί. Να γελάσει κανείς ή να κλάψει. Μπα, όπως μούπε κι ένας φίλος μου αδιαφορία.
    Εξάλλου: “Η βλακεία είναι ανίκητη” είχε πει ο Μπρεχτ, και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ότι “η βλακεία και το σύμπαν είναι άπειρα, αλλά για το σύμπαν όμως δεν είμαι και τόσο σίγουρος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × two =