Ο πιο κυνικός ΟΦΗ των τελευταίων χρόνων

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ναι, δεν ήταν σαρωτικός μα ούτε και εντυπωσιακός. Όμως τα ντέρμπι τα κερδίζεις και αλλιώς. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Τον φετινό ΟΦΗ τον έχουμε δει να κερδίζει με παιχνίδι που ώρες – ώρες φαντάζει ισοπεδωτικός. Με απόλυτη κατοχή της μπάλας, με καμιά 20αρια τελικές προσπάθειες και total football. Μας έχει καλομάθει στις ισοπεδωτικές εμφανίσεις και αυτό είναι ένα συναίσθημα που μόνο χαρά μας γεμίζει. Να παίρνει τα παιχνίδια παίζοντας μπαλάρα και να μην καταλαβαίνει τίποτα μέσα στο γήπεδο.

Το απόγευμα του Σαββάτου μας έμαθε πως είναι να κερδίζεις και με κυνισμό. Γιατί ο ΟΦΗ του Σαββάτου ήταν ο απόλυτα κυνικός της φετινής περιόδου.

Εντυπωσίασε; Όχι.

Ήταν ισοπεδωτικός; Όχι.

Όμως ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και προσέξτε κάτι, που ενδεχομένως δεν το πήρατε χαμπάρι: Δεν έφαγε ούτε μια φάση από την ΑΕΚ. Ούτε μια, μηδέν, zero. Δεν λαμβάνω βέβαια υπ’ όψιν μου κάτι άσφαιρα που μετά βίας έφτασαν στην αγκαλιά του Σωτηρίου. Είναι το πρώτο παιχνίδι που το κερδίζει η άμυνα του και όχι η επίθεση του.

Γιατί από την στιγμή που ο ΟΦΗ έχει παίκτες με (τεράστια ποιότητα) στην επίθεση και οι φάσεις θα έρθουν και γκολ θα δούμε.

Ο ΟΦΗ κόντρα στην ΑΕΚ, παικτών που μπορούν να κάνουν την διαφορά όπως ο Λιβάγια ή ο Μάνταλος, επένδυσε στην άμυνα του. Οι παίκτες που αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα ήταν οι κορυφαίοι του ΟΦΗ και από την στιγμή που εκείνοι ήταν σε τέτοια κατάσταση, ήταν δεδομένο πως ο ΟΦΗ θα έβρισκε μπροστά το γκολ.

Η νίκη είναι μια προσωπική νίκη του Σίμου για τον τρόπο που παρέταξε τον ΟΦΗ αλλά και την διαχείριση που έκανε κατά την διάρκεια του αγώνα, έστω και αν οι δύο από τις τρεις αλλαγές ήταν αναγκαστικές. Μπορεί να εμφανίστηκε ο ΟΦΗ κάπως “βραχυκυκλωμένος” λόγω του 3-5-2 του Κωστένογλου αλλά φάνηκε ξεκάθαρα γιατί επέμενα να σας λέω πως είχε να αντιμετωπίσει μια φανερά αδούλευτη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ που δεν είχε αυτοματισμούς, σχέδιο και έλεγχο στο παιχνίδι της.

Όταν παίζεις ένα ντέρμπι θα χρειαστεί να ψάξεις και τη νίκη και με άλλον τρόπο. Ο κυνισμός έλειπε από τον φετινό ΟΦΗ όμως είναι και τι αντιπάλους είχε να αντιμετωπίσει. Πέραν των ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να κερδηθούν με τον τρόπο που έχει διδάξει φέτος η ομάδα του Σίμου. Όταν προσθέσεις και κυνισμό στο παιχνίδι σου τότε θα έρθουν και οι νίκες στα ντέρμπι. Και μην ξεχνάτε πως ο ΟΦΗ έχει ήδη 50% ποσοστό επιτυχίας στα τέσσερα ντέρμπι που έχει δώσει, αριθμός που δεν τον λες και μικρό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

7 σχόλια

  1. Συμφωνω με το κειμενο και χαιρομαι για δυο πραγματα..1, για την σχεδον τελεια λειτουργια της αμυνας (επιτελους) και 2. για την πολυ καλη διαχειριση του σιμου μετα το 1-0…και απο δω και περα, αυτα μετρανε για μια ομαδα που θελει ψηλα σκαλια στη βαθμολογια..ρεαλισμος δηλαδη…τα εντυπωσιακα και ισοπεδωτικα, πανε, αυτα ισχυουν μεχρι να σε μαθουν οι αλλες ομαδες…αυτο που μετραει απο κει και περα, ειναι να τρως σιδερα στην αμυνα και να εχεις ενα δυο παικτες να μπορουν να σκοραρουν..ευτυχως φετος, εχουμε τον σεμεντο που δειχνει παικτης κλασης και σκοραρει..και ευτυχως, χτες δεν ειδα κορδελακια και φιγουριτσες στην επιθεση, παιξαμε σοβαρα…τελειωνοντας, δεν μπορω να μην αφιερωσω δυο λεξεις για τον σακορ, που χτες εδειξε οτι μπορει να προσφερει…η μονη φαση που φοβηθηκα απ την αεκ, ηταν το τελευταιο σουτ του μανταλου στο 95, που δεν σχολιαστηκε απο κανενα αλλα μπορουσε να κανει τη ζημια αφου ηταν βολιδα και περασε μισο μετρο πανω απ το δοκαρι.

  2. Επιτελους Ενα προπονητικο τιμ ορθολογικα διαβασμενο.ενας Σιμος που μαθαινει απο τα λαθη του..Ενας ΣΑΚΟΡ ποιημα,παροτι δεν ειναι εξαρι, αν σταθεροποιηση την αποδοση του μαζι με τον Μεγια, θα κανουνε παππαδες στο κεντρο..παροτι μπηκαμε σφηγμενα και λιγο φοβησμενα απο το αγχος στην αρχη.. δειξαμε στοιχεια ΟΜΑΔΑΣ που μπορει να κανει μεγαλα πραγματα στο μελλον ..εαν παντος οι διοικουντες κανουν αυτο που πρεπει και τον ιανουαριο.κανουν τρεις κινησεις εκι που πρεπει στην ομαδα,τοτε θα μιλαμε για ενα ΟΦΗ μεγαλειο..

  3. Έτσι ακριβώς Μάνο. Πιο κυνικός και πιο σοβαρός από κάθε άλλη φετινή εμφάνιση. Το χάρηκα πολύ το χτεσινό, όχι μόνο για το 3ποντο, αλλά γιατί επιτέλους δείξαμε ότι μαθαίνουμε σιγά-σιγά να κάνουμε “επαγγελματικές” νίκες. Και όταν μάθουμε να το κάνουμε καλά αυτό, τότε θα είμαστε έτοιμοι για το… “κάτι παραπάνω”.

  4. Και αυτό συμβαίνει γιατί η ομάδα ακόμα μαθαίνει… Όταν σταθεροποιηθει και γίνουν προσθήκες ποιότητος θα ανέβουμε επίπεδο.. Θελει όμως πίστη και στήριξη… Τα παιδιά έχουν κάνει το χρέος τους και με το παραπάνω εφέτος

  5. Μάνο μου καλημέρα. Σωστό σε βρίσκω. Είναι αυτό ακριβώς που, καλώς ή κακώς, λέει ο θυμόσοφος λαός. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπου ακριβώς χρειάζεται και πρέπει, “Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Αυτή λοιπόν τη ρήση θα πρέπει να εφαρμόζει και η Ομάδα, όποτε χρειάζεται και πρέπει, για να παίρνει αποτέλεσμα και να σταθεροποιείται σιγά σιγά στην πρώτη εξάδα. Δεν γίνεται αλλιώς. Πώς να το κάνουμε; Εμείς θα αποτελέσουμε δηλαδή την εξαίρεση και θα είμαστε τα κορόιδα της παρέας; Έλεος, νισάφι πια!!!

    1. γι αυτο αντιδρουσα παντα στη φραση παιζουμε το καλυτερο ποδοσφαιρο στην ελλαδα κλπ..πρωτον γιατι κανεις δεν μπορει να κρινει ποιο ποδοσφαιρο ειναι το καλυτερο και δευτερον γιατι αν θελει καποιος να παει ψηλα, σημασια δεν εχει αν παιζει το καλυτερο ποδοσφαιρο αλλα το πιο ρεαλιστικο και αποτελεσματικο ποδοσφαιρο, ο,τι κι αν σημαινει αυτο…

  6. Το είχα γράψει κάπου σε ανύποπτο χρόνο. Μαγκιά μας που αποφασίσαμε να παίζουμε το ισοπεδωτικό, κυριαρχικό ποδόσφαιρο της ολλανδικής σχολής. Το θέμα όμως είναι ότι με αυτούς τους παίκτες που έχουμε δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε 100%. Κακά τα ψέμματα. Οι παίκτες κάνουν τα συστήματα και όχι το αντίθετο. Είμαι σίγουρος ότι σε βάθος χρόνου θα υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες και με τις κατάλληλες προσθήκες παικτών θα φτάσουμε στο αγωνιστικό επίπεδο που όλοι θέλουμε. Με την νυν ομάδα και με το ρεαλιστικό ποδόσφαιρο που άρχισε να εφαρμόζει το προπονητικό τιμ την 6άδα δεν την χάνουμε παρά μόνο αν θέλουμε εμείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 16 =