Με τον φετινό ΟΦΗ δεν μπορείς να νιώθεις έκπληξη ποτέ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ έδειξε κόντρα στην ΑΕΚ πως μπορεί να παίξει και έτσι και αλλιώς. Με λίγα λόγια ο Σίμος δείχνει μια παροιμιώδη ωρίμανση στα θέλω του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η εικόνα του Σαββάτου μας δίδαξε αρκετά για τον φετινό ΟΦΗ και ήταν μια νίκη που όπως έγραψα το βράδυ του Σαββάτου προήλθε από τον κυνισμό του πλάνου του προπονητή του που τον μετέδωσε σε όλους τους ποδοσφαιριστές του. Ο κυνισμός βγήκε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και απέναντι σε μια ΑΕΚ, που όπως αποδείχθηκε με την 11αδα που παρέταξε, φοβήθηκε περισσότερο από ότι περίμενα τον ΟΦΗ.

Το ότι ο ΟΦΗ του Σίμου μεταλλάσεται συνεχώς είναι ένα μεγάλο πρόσημο στην μικρή θητεία του στον πάγκο της ομάδας. Δείχνει σημάδια που παρά την έλλειψη εμπειρίας, ο προπονητής του ΟΦΗ ωριμάζει μέσα από τον πάγκο της ομάδας, μαθαίνει ο ίδιος και βελτιώνει την ομάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Αν μας έμαθε κάτι ο ΟΦΗ του Σαββάτου, είναι ότι πλέον μετά από 12 αγωνιστικές, δείχνει πως μπορεί να κερδίσει και με τον δικό του, πατροπαράδοτο τρόπο, αλλά και τον πατροπαράδοτο ελληνικό κυνισμό.

Αν με ρωτάτε εμένα, εγώ θέλω να κερδίζει ο ΟΦΗ με την εικόνα που έδειξε τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς. Που ήταν εντυπωσιακός, σαρωτικός μέσα στο γήπεδο και που τελείωνε τα παιχνίδια του με 15 και 20 τελικές προσπάθειες και ποσοστό κατοχής κοντά στο 70%.

Ο ΟΦΗ έδειξε το Σάββατο πως μπορεί να κερδίσει τα ντέρμπι με αυτόν τον κυνισμό και όλους τους υπόλοιπους με το δικό του επιθετικό στυλ. Είμαι σίγουρος πως αυτό που είδαμε κόντρα στην ΑΕΚ δεν θα το δούμε συχνά από εδώ και στο εξής. Ναι, θα το δούμε σε κάποια ντέρμπι όπου και ανάλογα με το σκορ του αγώνα, θα θέλει ο ΟΦΗ να γίνει πιο σφιχτός όμως το επιθετικό dna του club δεν πρόκειται να αλλάξει φέτος.

Όμως εδώ θέλω να πω κάτι: Μετά από 12 αγωνιστικές πλέον ξέρουμε τι καπνό φουμάρει η κάθε μια από τις ομάδες του πρωταθλήματος. Έχουμε πλέον στα χέρια μας ένα ασφαλές δείγμα δυνατοτήτων της κάθε μιας από αυτές. Το συμπέρασμα που εγώ βγάζω και δεν θα αλλάξω άποψη σε όλη την χρονιά, είτε ο ΟΦΗ μπει στα πλέι – οφ, είτε δεν μπει, είναι πως είναι καλύτερος από όλους διεκδικούν την είσοδο τους στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Όλα όσα έχει πετύχει ο ΟΦΗ μέχρι τώρα είναι μια συνεχής ωρίμανση του ίδιου του προπονητή του. Άλλωστε ο Σίμος είναι άνθρωπος που μαθαίνει καθημερινά, ενημερώνεται και επιμορφώνεται με μοναδικό σκοπό την διαρκή, προσωπική, βελτίωση τόσο του ίδιου, όσο και του club.

Ο ΟΦΗ του Σίμου είναι μια ομάδα όπου οι παίκτες δεν παρεκκλίνουν των επιλογών του. Είναι ομάδα – ταυτότητα του ανθρώπου που κάθεται στην άκρη του πάγκου του και ο οποίος παρατάσσει μια ομάδα που θέλει να κερδίζει. Είτε έτσι, είτε αλλιώς.

Στο Περιστέρι και ενώ το παιχνίδι είναι στο 1-1 έβαλε εξτρέμ για να πάρει το παιχνίδι – κάτι που καλώς το έκανε – κόντρα στην ΑΕΚ έβαλε στόπερ για να κρατήσει το 1-0. Αυτό δείχνει άνθρωπο που γνωρίζει τι θέλει μέσα στο γήπεδο αλλά κυρίως δημιουργεί μια ομάδα που ξέρει εκείνη τι πρέπει να κάνει για να το πάρει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

7 σχόλια

  1. Για να παιξει η ομαδα οπως τους πρωτους μηνες χρειαζοντε και οι αναλογοι παικτες…Δυστηχως η απουσια Μεγιαδο ειναι πολυ μεγαλη και θα πρεπει να καλυφθη..Η ομαδα δεν εχει Βαθος Οι εντεκαδα ειναι αναντικαταστη πλιν 2-3 εξαιρεσεων το πολυ…

    ΥΓ Στην εκπληξη ειναι και η ηττα απο την καβαλα τις Γ εθνικης και η ανατοπη τις Λαρισας..
    ΥΓ2 Ενα 6ρι και 1 Στοπερ τον Γεναρη οποσδιποτε
    ΥΓ3 ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ

  2. η ομαδα εδω που εχει φτασει, εχει δημιουργησει προσδοκιες για διακριση και γι αυτο θα στενοχωρηθει πολυς κοσμος αν δεν πετυχει την διακριση που περιμενουμε…ας το σκεφτει η διοικηση αυτο..εχουμε ξεπερασει το σταδιο και τι εγινε αν δε μπουμε εξαδα…οχι, πρεπει να μπουμε, εδω που φτασαμε!

  3. Ενα 6ρι και εναν στοπερ σιγουρα..Θεωρητε δεδομενη βεβαια και η αποχωρηση του Βαζ..Η ομαδα πρεπει να εχει στοχους εδψ που φτασαμε ο Στοχος ειναι η Εξαδα αλλα και να μην μπουμε δεν χαλασε και ο κοσμος….

  4. Μανώλη θα μας πεις τελικά τι παίζει με τον Μαρινάκη; Έχει αγοράσει τον δημοσιογραφικό όμιλο athletic-genitkoule-politica; Ή απλώς τυχαίνει όλα τα άρθρα του athletic να είναι copupaste από το10.γρ και λοιπά μέσα του Μαρινάκη;
    Μπαίνω να διαβάσω για Ο.Φ.Η. και μου βγάζει για “μονταζιέρα ενάντια στο μεγάλο μας πρόεδρο”, για “τον τιτανοτεράστιο Ολυμπιακό” κτλ. Θα πάρεις θέση ή θεωρείς ότι ο κόσμος είναι χαζός;
    Και μη μου ρίξεις τη μπάλα στην κερκίδα. Για τον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ ΟΜΙΛΟ μιλάω όχι για την ΟΜΙΛΑΡΑ. Ουδεμία σχέση είχε, έχει, ούτε και θα αποκτήσει ποτέ η ΟΦΑΡΑ με τον Μαρινάκη και τους όμοιούς του. Αντιθέτως εσείς ως μέσο ενημέρωσης, φαίνεται ότι έχετε ενταχθεί πλήρως στο μεγάλο αφεντικό. Εκτός κι αν έχετε κάποια σχέση επι ίσοις όροις.

    1. Δεν ξέρω αν είσαι ο ίδιος που σχολίασες πριν κανένα οκτάρι χρόνια αλλά θα σου απαντήσω εγώ ως Μανώλης Σαρρής, εν αντιθέσει με εσένα που σχολιάζεις ανώνυμα (δεν σε κατηγορώ, κυριολεκτικά το λέω). Πολλά σαίτ του ΠΑΟΚ και της… αλήθειας διαβάζεις για να κάνεις αυτήν την ερώτηση. Δεν έχω να απαντήσω κάτι άλλο γιατί αφενός τα ρεπορτάζ μιλούν από μόνα τους και δεν έχω να απαντήσω σε τέτοιου είδους αστειότητες – γιατί τέτοιες τις θεωρώ και μόνο εκ του πονηρού παίρνω το σχόλιο σου. Οπότε τι να απαντήσω; Στις αστειότητες;

  5. Μανο θα ηταν καλυτερα να βαλεις την δυνατοτητα να σχολιαζουμε σε ολα τα αρθρα…σε αυτο που εγραψε ο παπαδοπουλος να τα ψαχνεται καλυτερα…Γραφει ”Οι τρεις ποδοσφαιριστές είχαν αγωνιστεί στις δύσκολες ημέρες του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Football League” ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ο Χαντι την ειχε κανει τοτε για τον ΑΡΗ κανοντας μαλιστ ακαι προσφυγη αφηνοντας τον ΟΦΗ με 12-13 παιχτες στο οριο της δυαλησης…δυσχτησως τοτε την περασαν ελαφρια οσοι κανανε προσφυγη και εγκατεληψαν το καραβι (και καλα εκαναν δεν ειναι υποχρεωμενοι να παιζουν απληρωτοι) και ο κοσμος ξεσπασε στον Κουσκουνα….Αυτα τα παλικαρια που παιξανε απληρωτα μονο και μονο για να μην δυαληθη ο ΟΦΗ εγω θα τα εκτιμαω μια ζωη…

  6. Μανώλη, θα ήθελα ένα ρεπορταζ για το τι τρέχει με τους δανεικούς.
    Διαβάζουμε όλη τη χρονιά μέσα από το gentikoule.gr ότι τον πρώτο λόγο για παίχτες όπως ο Σεμέντο και ο Μεγιάδο τον έχει ο ΟΦΗ. Ότι κανείς δε μπορεί να πάρει με μεταγραφή τους παίχτες αυτούς, παρά μόνο ο ΟΦΗ.
    Τελικά ο μάνατζερ του Σεμέντο μας λέει ότι μπορεί να αγοράσει όποιος θέλει τον παίχτη αν δώσει παραπάνω λεφτά από τον ΟΦΗ.
    Ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο ΟΣΦΠ, η ΑΕΚ δείχνουν να επενδύουν 10πλάσια χρήματα στο μπάτζετ τους από ότι εμείς. Αρα, μπορούν να κάνουν καλύτερη πρόταση από εμας και να πάρουν τους δανεικούς μας παίχτες παρ’ ότι έχουν ρήτρα.
    Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε για ποιόν λόγο μπαίνει η ρήτρα στα συμβόλαια των δανεικών; Για τα μάτια του κόσμου;
    Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − eighteen =