Δεν προβληματίζει συνολικά, προβληματίζει εκτός έδρας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μια από τα ίδια, ότι έχουμε δει στα περισσότερα ματς εκτός έδρας. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Είναι ένα ματς που πίστευα ακράδαντα πως θα έσπαγε η φετινή, κατάρα των εκτός έδρας αγώνων. Από την προηγούμενη εβδομάδα είχα χτυπήσει το καμπανάκι για τα εκτός έδρας παιχνίδια όταν και σημείωνα το στατιστικό λάθος των εκτός έδρας αγώνων. Ο ΟΦΗ όχι μόνο έχει να κερδίσει από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 31 Αυγούστου αλλά από εκείνη την μέρα έχει να πάρει βαθμό μακρυά από την Κρήτη. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως ο ΟΦΗ δεν άξιζε να φύγει με άδεια χέρια σε όλα τα παιχνίδια μακρυά από το νησί. Σε κάποια άξιζε την ήττα (όπως χθες ή και στην Λάρισα), σε άλλα άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω, βάσει εικόνας (Ατρόμητος, Ολυμπιακός) όμως συνολικά η μία νίκη σε επτά παιχνίδια είναι ένας κάκιστος απολογισμός.

Ο φετινός ΟΦΗ δεν προβληματίζει συνολικά και αυτό είναι μια γενική παραδοχή. Μια ομάδα που μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική ήταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έχει παράπονα από την ομάδα του Σίμου. Όμως ο φετινός ΟΦΗ έχει δείξει πως είναι ξεκάθαρα ομάδα του “Γεντί Κουλέ” που αποτελεί το στήριγμα του στο πρωτάθλημα με πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια. Ο ΟΦΗ προβληματίζει μακρυά από την Κρήτη και αναμφίβολα αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί εν όψει του δευτέρου γύρου της σεζόν εφόσον μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο του στα πλέι – οφ.

Για αυτό γράφω και ξαναγράφω πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, συνολικά, από τον φετινό ΟΦΗ όμως επειδή εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο πρέπει να έχουμε απαιτήσεις για τα ματς μακρυά από το νησί. Και η αλήθεια είναι πως στον πρώτο γύρο τα εκτός έδρας παιχνίδια του ήταν πιο δύσκολα από ότι συνάντησε μέσα στο Ηράκλειο,  με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Αυτό έχει και μια διπλή ανάγνωση αφού το σερί νικών μέσα στο Ηράκλειο έχει όλα τα φόντα για να συνεχιστεί όμως από την άλλη στον δεύτερο γύρο ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Όσο και αν σκαλίζω το κεφάλι μου από χθες το βράδυ, δεν μπορώ να βρω εξήγηση για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ στα εκτός έδρας παιχνίδια. Για χθες μπορώ να βρω αρκετές δικαιολογίες αλλά όχι στον βαθμό να βρω τα αίτια της κατάρρευσης στο δεύτερο ημίχρονο. Ακόμα και αν το λέω εκ των υστέρων, το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάστηκε χθες ήταν ο τραυματισμός του Ναμπί. Με τον Άγγλο στο παιχνίδι ο ΟΦΗ έκανε ένα αψεγάδιαστο πρώτο 20λεπτο με την κατοχή της μπάλας να είναι υπέρ του σε δυσθεώρητα ύψη. Μετά την έξοδο του Ναμπί, ο ΟΦΗ δεν βρήκε παίκτη που να μπει στα παπούτσια του και από την στιγμή που τα “βαριά χαρτιά” του ήταν εκτός κλίματος (Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο) δεν μπορούσαμε να περιμένουμε και πολλά…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. Το λέμε και το φωνάζουμε εδώ και πολύ καιρό. Από τη στιγμή που η Ομάδα δεν έχει βάθος πάγκου, κλάψ΄τα Χαράλαμπε. Διότι σε μια οποιαδήποτε ομάδα θα κάτσουν οι ατυχίες, οι τραυματισμοί, οι κάρτες, οι απουσίες εντεκαδάτων παικτών για διάφορους λόγους. Άρα εάν δεν υπάρχει πάγκος χέσ΄τα… πιέστα…. Για να δούμε τι θα γίνει στη μεταγραφική περίοδο, που είναι προ των πυλών, αλλά δε νομίζω να περιμένουμε και πολλά πράγματα.

  2. Ας μη σπαμε το κεφαλι μας για αυτονοητα πραγματα…η ομαδα, δεν εχει βαθος… δεν εχει ροστερ ισαξιο…λειπει ο μεγιαδο, ηττες…πανω που ο σακορ βρισκει τον εαυτο του σαν αντιμεγιαδο, λειπει ο ναμπι, ήττες…εγω χτες, τσατιστηκα..χασαμε με κατεβασμενα τα χερια…τελος παντων, στο ηρακλειο, με τη βοηθεια του κοσμου, νικες παιρνουμε μεχρι στιγμης..αλλα εκτος εδρας, δειχνουμε πολυ σοφτ και κυριλε για να παρουμε τη νικη, αν εξαιρεσουμε το ματς με τον παο, που ηταν πιο σοφτ κι απο μας…εκτος εδρας πρεπει να ματωσεις για τη νικη με ολες τις ομαδες…και μεις, δεν ματωνουμε.. εξ αλλου, ο σιμος σε καθε ματς, χασουμε κερδισουμε, δηλωνει ευχαριστημενος απ τους παικτες, οποτε κι αυτοι, γιατι να σκασουν? δημοσιουπαλληλικι…εχουμε δυο ματς απανωτα στην εδρα μας…αν τα παρουμε και τα δυο, μαλλον μπορουμε εξαδα αλλα ας κανουμε και καμμια νικη εκτος εδρας ..αν οχι, παμε για ανετη σωτηρια.. υστερογραφο- .για εξαδα, θελει μεταγραφες το γεναρη.

  3. Η ομάδα θέλει 2-3 ποιοτικες μεταγραφές εκεί που πο ναει για να ανέβει επίπεδο και να μην χάνει έτσι εύκολα όπως εχθές.
    Επίσης δεν είμαι προπονητής αλλά ορισμένοι (βλέπε τσιλιανιδης, σεμεντο) πρέπει να κάτσουν λίγο πάγκο γιατί πήραν τα μυαλά τους πολύ αέρα..
    Ο μεγιαδο είναι αναντικαταστατος και μέχρι να γυρίσει δεν βλέπω να στρώνει η ομάδα.. Μόνο αναλαμπές.. Εκτός αν διώξουμε σακορ και αξιωθουμε να πάρουμε άλλο ένα ποιοτικό ανασταλτικό μέσο..

  4. Δεν είναι ανάγκη να σπάζεις το κεφάλι σου Μανώλη για τις εμφανίσεις εκτός έδρας.Το ανέφερε ο Μιχάλης.Η ομάδα είναι πολύ soft.To αναλύω λιγάκι.Είναι ΔΟΜΗΜΕΝΗ έτσι, είναι η φιλοσοφία της αυτή.Και ενώ μέσα με την βοήθεια του κόσμου και την ποιότητα κάποιων μονάδων το passing game γεννά αρκετούς επιτυχημένους αυτοματισμούς με προυποθέσεις σκοραρίσματος,έξω οι αντίπαλοι με την βοήθεια του δικού τους κοινού,γνωρίζοντας πια το παιγνίδι μας,και με μια μικρή,έστω,διαιτητική ανοχή γίνονται καμικάζι και μας πνίγουν με την λεγόμενη επιθετική άμυνα λίγα μέτρα από την περιοχή μας.Αποτέλεσμα είτε επειδή έχοντας η ομάδα μάθει να κτίζει την ανάπτυξη της από πίσω συνεχίζει το passing game έξω από την περιοχή(κίνδυνος-θάνατος)είτε διώχνοντας όπως-όπως και επειδή οι ντελικάτοι(σοφτ) του κέντρου είναι αδύνατον να κερδίσουν διεκδικούμενη μπαλιά,δεχόμαστε επιθέσεις με μια άμυνα τουλάχιστον ασταθή.Κλείνω.Επειδή η ομάδα είναι όχι μόνον έτσι δομημένη αλλά και η επιλογή του ρόστερ υπηρετεί αυτή την φιλοσοφία του σοφτ και της μη ”δραματοποίησης” και επειδή στον β γύρο θα πέφτουν κορμιά,θα πρέπει να παραμείνει κάστρο η έδρα για να μην έχουμε δράματα.

    1. πολυ σωστα

  5. Αρχικά να πούμε να μην ζητάμε πολλά γιατί πήρανε τα μυαλά μας αέρα… ξεχνάμε πάρα πολύ γρήγορα…είδα κάτι σχόλια που με πίκρανε μετά το παιχνίδι…ΚΥΡΙΟΙ αυτοί που ανέλαβαν την ομάδα δεν υποσχέθηκαν πρωταθληματα κ κύπελλα..αλλά ποδοσφαιρική κ δοιηκητικη υγεία που ρέει άφθονη…Αλλιώς θα παίζαμε Β-Γ με ένα μάτσο πρόσφυγες ανχως αβεβαιότητα και χίλια δυο…που έχουμε περάσει κ τα ξέρουμε….ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΥΧΕΡΟΙ…. Προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου να βγούμε 7οι η 8οι…Ας είναι κάθε χρόνο αυτο το ανχος μας …η Ευρώπη και το κύπελλο..και ακόμα πιο πολλά…Κάποτε ήταν η πρωτιά στην Γ η 3θεση της Β η ήττες στα Ζωνιανά και στη Ραφήνα..και το χειρότερο..οι πρόσφυγες 30 παιχτών οι μείον που τρώγαμε και η 12 που κατεβάσαμε…χωρίς ελπίδα με έναν ΟΦΗ να πεθαίνει…ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΝΝΗ ΗΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΙΧΑΛΗ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΓΕΛΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.. ΟΦΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΕ

  6. Οι παιχτες πρέπει να ταρακουνηθουν λιγο κ ελπιζω ο προπονητης να…παταει γκαζι στα αποδυτηρια κ να μην ειναι όπως στις δηλωσεις του που 9/10 περιπτωσεις μετα τις ηττες τους δικαιολογει!Καλο το ηθος που βγαζει η ομαδα κ ο σεβασμος απο τους ουδετερους που τα θέλουμε αλλα θελουμε κ ομαδα που να μην την παίρνει ξαφνικα η κατω βολτα οταν παιζει εκτος εδρας!Αυτο πρεπει να το λυσει το προπονητικο τιμ αν ειναι ικανο..
    ΥΓ1:Μεταγραφες οπωσδηποτε.Βγηκε ο Ναμπι κ ολοι ειδαμε τι εναλλακτικες υπηρχαν στο παγκο.
    ΥΓ2:Επειγοντως οργανωση κ “ενεργοποιηση” του συνδεσμου στην Αθήνα για ποιο δυναμικες εκδρομες..

  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΜΙΛΙΤΕΣ….
    ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ??? ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΥ ΠΑΙΧΤΗ ???
    ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΠΕΣΡΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΜΕΓΙΑΔΟ ΚΑΙ ΝΕΙΡΑ ???
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ…..

    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
    ΤΟ ΜΠΑΚ ……ΣΤΟΠΕΡ….
    ΤΟ 6ΑΡΙ …….. ΣΤΟΠΕΡ
    ΤΟ 8ΑΡΙ …….. 6ΑΡΙ
    ΤΟ ΕΞΤΡΕΜ ……10ΑΡΙ….
    ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ….. ΜΑ ΔΕ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΟΙ

  8. Ο βαζ που είναι ρε παιδιά?

  9. Αυτός ο ΟΦΗ… αχ! Ενώ πολύ σωστά λέτε ορισμένοι ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία (βλέπε βαθμολογία γαρ), κάτι γίνεται και χαλιόμαστε πάνω στο καλύτερο. Ίσως δεν ήρθε ακόμα η στιγμή για το κάτι παραπάνω. Και είναι πολύ λογικό αυτό αφού μέχρι πρότινος παλεύαμε για την κατηγορία. Αλλά, ρε γαμώτο, ΟΦΗ είσαι και πάντα αναζητάς το καλύτερο. Υπομονή πολλή δεν υπάρχει. Από τη μία το καταλαβαίνω ότι θέλει δουλειά πολλή για να φτάσουμε κάποια στάνταρ, από την άλλη βλέπω τους άλλους (τους αντιπάλους) και λέω ευκαιρία είναι φέτος!
    Περιμένω το Γενάρη να δω τι θα πράξει η διοίκηση. Αν γίνουν ποιοτικές προσθήκες, ο στόχος πρέπει να είναι η 6άδα. Αν όχι, όλα καλά. Του χρόνου είναι μια άλλη συζήτηση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − fifteen =