Ο κατάλληλος αντίπαλος, την κατάλληλη στιγμή για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει μια ομάδα που έχει τα ίδια προτερήματα με εκείνον αλλά και τα ίδια μειονεκτήματα. Και έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

ΟΦΗ και Άρης είναι ξεκάθαρα οι δύο καλύτερες ομάδες μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Και οι δύο έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους χάνοντας βαθμούς σε παιχνίδια που έπρεπε να τα πάρουν και μιλώντας πάντα, για ότι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο (γιατί έξω από αυτό ο Θόδωρος δεν είναι και η πιο συμπαθητική φιγούρα) είναι ομάδες πλέι – οφ. Την δεδομένη στιγμή και με βάση τα δύο σημαντικά προβλήματα (Μεγιάδο, Ναμπί) οπου αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ, ο Άρης έρχεται στο Ηράκλειο, την καταλλήλη στιγμή για τους παίκτες του Σίμου.

Και ο λόγος είναι προφανής: Ότι είναι μια ομάδα που ναι μεν έχει επιθετικά χαρίσματα όμως δεν παίζει για να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου του αλλά και γιατί έχει ξεκάθαρα αμυντικά προβλήματα. Πέραν όλων των άλλων, συνολικά, θεωρώ πως ο ΟΦΗ είναι περισσότερο ομάδα από ότι ο Άρης που δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ακόμα την ομοιογένεια και την χημεία που θέλει ο Ένινγκ. Παρατηρώντας τα παιχνίδια των προηγούμενων αγώνων, εύκολα διαπιστώνει κάποιος πως μέσα στο 90λεπτο έχει κενά διαστήματα στην απόδοση του.

Ο ΟΦΗ που χάνει έναν από τους δύο πιο δημιουργικούς του παίκτες (Ναμπί) δεν έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που θα κλειστεί και θα προσπαθήσει να χαλάσει το μυαλό του αντιπάλου του αλλά θα βγει μπροστά και θα επιτεθεί.

Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν το παιχνίδι των wingers: Τσιλιανίδης και Σεμέντο από την μια, Γκάμα και Φετφατζίδης από την άλλη. Όμως με την απουσία του Ναμπί, ο σχηματισμός του Σίμου θα αλλάξει και ο “Τσίλια” θα πάει στον άξονα. Κατά συνέπεια, έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους μπακ του ΟΦΗ να είναι συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα και να μην επιτρέψουν στους wingers του Άρη να γίνουν απειλητικοί ενώ από την άλλη πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν ο Σεμέντο από την μια και όποιος παίξει από την άλλη.

Για τον ΟΦΗ είναι πολύ καλό μαντάτο το γεγονός ότι η απουσία του Κόρχουτ θα μετατοπίσει τον Σόσα στα αριστερά γιατί ο Βραζιλιάνος μπορεί να είναι ο πιο ποιοτικός κεντρικός χαφ του Άρη όμως επειδή δεν είναι μπακ, ο Σεμέντο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Ο 23χρονος εξτρέμ του ΟΦΗ που έτσι και αλλιώς είναι πυραυλοκίνητος, μπορεί να αποτελέσει τον Χ – Factor του αγώνα απέναντι σε έναν παίκτη που δεν είναι αμυντικός και είδαμε και κόντρα στον Ατρόμητο πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αμυντικά του καθήκοντα.

Επί της ουσίας, ΟΦΗ και Άρης είναι ομάδες που, πάνω κάτω, έχουν τα ίδια +/-: Εξαιρετικοί μεσοεπιθετικά, με κενά στην άμυνα τους. Το σημείο – κλειδί για τον ΟΦΗ είναι να αποδειχθεί συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα που η αλήθεια είναι πως μέσα στο Ηράκλειο αποδεικνύεται ιδιαίτερα συνεπής έχοντας καταφέρει να κρατήσει το “0” σε δύο απαιτητικά παιχνίδια όπως ήταν εκείνα με την Ξάνθη και τον Άρη. Η επιστροφή του Ιντέγε εμένα δεν μου λέει κάτι γιατί η αλήθεια είναι πως η άμυνα του ΟΦΗ τα έχει καταφέρει αρκετά καλά απέναντι σε καλύτερους επιθετικούς από εκείνον του Άρη: Με τον ΠΑΟΚ ο Σφιντέρσκι δεν έκανε τίποτα, με την ΑΕΚ οι Ολιβέιρα και Λιβάγια πέρασαν στα ψιλά και είναι μια πραγματικότητα πως μέσα στο Ηράκλειο η άμυνα του ΟΦΗ βγάζει μεγαλύτερη ένταση από ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Μάνο καλημέρα. Όλα αυτά που γράφεις και αναλύεις είναι όμορφα και ωραία, θεωρητικά πάντα. Επί της ουσίας και στο δια ταύτα όμως να δούμε τι θα κάνει η Ομάδα. Εδώ σε θέλω κάβουρα…… να πορπατείς στα κάβουνα! Χωρίς δύο καλές και χρήσιμες μονάδες στη μηχανή του, ο Σίμος θα πρέπει να το διαχειριστεί κατά τον καλύτερο και πιο πρόσφορο τρόπο, έτσι ώστε να καλύψει (αν μπορούν να καλυφθούν) τα συγκεκριμένα κενά και να αξιοποιήσει τις υπόλοιπες μονάδες που έχει, με τη σωστότερη χρήση και αποτελεσματικότητα. Τώρα θα αποδειχθεί πόσο μάγκας είναι. Βέβαια, όπως έχω ξαναπεί, δυστυχώς δεν υπάρχει βάθος πάγκου στην Ομάδα. Αυτό είναι ένα άλλο σοβαρό θέμα, που θα πρέπει να το αντιμετωπίσει η Διοίκηση στο άμεσο μέλλον. Άντε κι ο Θεός βοηθός για το Σάββατο. Και με τη νίκη αδέλφια Ομιλίτες. Μόνο ΟΦΗ!!!!!!!!!!

  2. εαν δεν ελειπαν Ναμπι Μεγιαδο θα ημουν σιγουρος σχεδον για την νικη…Δυστηχως λοιπουν πακετο και ιναι αναντικαταστατοι οπως και πολλοι αλλοι..λογοτο οτι δεν εχουμε βαθος…Απο ποιον να περιμενω να καλυψει τον μεγιαδο; Τον Σακορ που εκανε μισο παιχνιδι καλο; Τον σταικο;; Τον Ναμπι; Ο νειρα σαν δεκαρι χανεται…Να βαφτιση (που το κανει συχνα) τον Τσιλιανιδη 10ρι και στην θεση του να βαλει ποιον; Φερειρα ;δεν πειθει…Εκτος αν βαλει Φιγκερεδο -Μανο στην ιιδια ενδεκαδα..Με μανο επικρατεστερο για Εξρεμ…ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ

  3. οσο παιζει ο σεμεντο, αισιοδοξω..αν τραυματιστει κι αυτος, εχετε γεια βρυσουλες …

  4. Γνώμη μου είναι ότι το άρθρο είναι υπερβολικά αισιόδοξο. Δυστυχώς ο ΟΦΗ (δεν ξέρω ο Άρης) δεν είναι πια η καλύτερη ομάδα μετά από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ήταν. Τον υπέροχο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Όχι πια. Δεν έχουμε πια τις ίδιες τελικές. Έχουμε απανωτές ήττες. Συνεχόμενους τραυματισμούς και για να πούμε την αλήθεια οι αγώνες με Άρη και Παναθηναϊκό ήλθαν την πιο ακατάλληλη εποχή. Υπό άλλες προϋποθέσεις θα ελπίζαμε σε δύο νίκες που θα μας έδιναν φτερά. Τώρα μόνο με θαύμα. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά μάλλον θα περάσουμε … μαύρα Χριστούγεννα. ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΦΗ…

  5. Μέσα στο Γεντί Κουλέ παίζουμε και αυτόματα είμαστε το φαβορί. Αυτή είναι η αλήθεια. Μπορεί να έχουμε απουσίες, αλλά αν καταθέσουν ψυχή τα παιδιά είμαι 100% σίγουρος ότι θα το πάρουμε. Είναι θέμα DNA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + four =