Το ματς θα το κρίνουν οι εξτρέμ του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το αδύναμο σημείο του Άρη είναι οι πλάγιοι μπακ του, ειδικά μετά την απουσία του Κόρχουτ οπότε και τα εξτρέμ του ΟΦΗ έχουν την μεγαλύτερη δουλειά. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Χθες έγραφα πως υπό άλλες συνθήκες τις τύχες του αγώνα με τον Άρη θα τις καθόριζαν οι wingers του ΟΦΗ: Σεμέντο και Τσιλιανίδης που αποτελούν και δύο από τους πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς. Με την, σίγουρη, μετατόπιση του “Τσίλια” στον άξονα, πλέον το βάρος πέφτει στον Λισάντρο Σεμέντο και τον έτερο εξτρέμ του ΟΦΗ που θα είναι ένας από τους Βαζ, Φερέιρα, Ντίνα (ενδεχομένως και αργότερα μέσα από το ρεπορτάζ να προκύψει το ποιος θα είναι) καθώς με την απουσία του Κόρχουτ ο Άρης έχει κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας του. Από την άλλη ο Σουηδός Σούντγκρεν δεν έχει εντυπωσιάσει την φετινή σεζόν. Συν τοις άλλοι μπορεί το δίδυμο των Βέλεθ, Ρόουζ να προσφέρει κάποια ασφάλεια όμως και πάλι – όπως έχει δείξει φέτος – έχει αντιμετωπίσει προβλήματα αρκετές φορές.

Από την στιγμή που ο Άρης εμφανίζει προβλήματα στα δύο άκρα της άμυνας του τότε ο Λισάντρο Σεμέντο μαζί με τον έτερο winger μπορούν να δώσουν την ανισορροπία που προκαλείται μεσοεπιθετικά με την απουσία του Ναμπί και την μετατόπιση του Τσιλιανίδη. Όμως παράλληλα και οι ακραίοι του ΟΦΗ θα πρέπει, ειδικά αύριο, να παραμείνουν πιστοί στο πλάνο του ΟΦΗ. Να βοηθούν τα μπακ με αλληλοκαλύψεις, να μην επιτρέψουν στους Γκάμα, Φετφατζίδη να αλωνίσουν μέσα στο γήπεδο και παράλληλα (επειδή ακριβώς και οι ίδιοι έχουν τα ίδια μειονεκτήματα αφού μαρκάρουν με τα μάτια) να γίνουν ακόμα πιο πιεστικοί προς τα μπακ του Άρη.

Το ματς είναι τέτοιο που τα πιο σημαντικά όπλα των δύο ομάδων βρίσκονται στα άκρα της επίθεσης τους. Φετφατζίδης και Γκάμα προσφέρουν στα τελευταία παιχνίδι ασίστ και γκολ όμως τις περισσότερες φορές αφήνουν ακάλυπτα τα μπακ της ομάδας τους με αποτέλεσμα ο Άρης να δέχεται αρκετές πλαγιοκοπήσεις.

Και αν ο Σεμέντο με τον Τσιλιανίδη έχουν πετύχει 11 γκολ σε 13 αγωνιστικές, ο αριθμός αυτός μεγαλώνει αν σκεφτούμε πως ο ΟΦΗ στον πρώτο γύρο ήταν μια ομάδα συνόλου, με τις περισσότερες ασίστ (συνολικά) μαζί με τον ΠΑΟΚ κάτι που αναδεικνύεται και από αυτούς τους αριθμούς.

Όμως κόντρα στον Άρη, ελλείψει Nαμπί, Μεγιάδο, οι προσωπικές ενέργειες των ακραίων μεσοεπιθετικών του ΟΦΗ πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες και να προσφέρουν ασφάλεια στον άξονα αλλά και στον Φιγκεϊρέντο που θα αγωνιστεί στην κορυφή και τον οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. ο αρης ειναι πολυ επικινδυνος και καλα θα κανουμε να προσεχουμε την αμυνα μας πρωτα απ ολα και στην επιθεση ο,τι προκυψει

  2. Φίλε Μανο, με παίχτες τύπου Μπραουν, Κουτρουμπη , Μαρινάκη, Ναστο, Σακορ….(αυτός κι αν είναι) και με δεδομένες τις απουσίες Ναμπι και Μεγιάδο οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας σήμερα. Αυτη είναι η αλήθεια.

    1. Τελικά αυτή ήταν η αλήθεια. Ελπίζω μόνο να μην το έπαιξες στο στοίχημα.

      1. Σαρηη στο μαν του μαν γραφεις μονο τα θετικα οποτε δεν υπαρχει λογος που το κανεις…Η γραψτα ολα η μην γραφεις τιποτα…Με το που ξεκιναω να διαβασω απο τον Σωτηριου που γραφεις δεν εχει ευηνη για το γκολ ημουν σιγουρος πως δεν θα το χρεωσεις πουθενα….Στο Γκολ που τρωμε ποιος εχει την ευθηνη;; Σο τετ α τετ του Ιντεγε ποιος ;;;…Λιγο αντκειμενικοτητα δηλαδη ουτε ασχετοι ειμαστε ουτε τυφλοι…Ας λεμε αυτα που βλεπουμε…Γραψε τα θετικα γραψε και τα αρνητικα αλλιως ποιος ο λογος να τα γραφεις και να ταδιαβαζουμε

        1. Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως στο γκολ που δέχεται ο ΟΦΗ, έχει ευθύνη ο Σωτηρίου και όχι όλη η άμυνα που “κόλλησε” στο τακουνάκι; Γράφουμε σχόλιο, για να γράψουμε.

      2. αυτο πες το για σενα..Ειπα εγω οτι φταιει ο Σωτηριου;; Απλα τα πραγματα στο μαν του μαν δεν αναφερεις ποιος φταιει γιατι εισαι ο τσουκαλας του ΟΦΗ τυχαια δεν σε φωναζουν ετσι…Δεν μπορει κανεις να μην εχει ευθηνη στο γκολ..Ασχετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen − 3 =