Ο ΟΦΗ είναι φαβορί αλλά με μέτρο…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Όποιος πιστέψει ότι το ματς της Τετάρτης είναι εύκολο θεωρείται γελασμένος. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule το μεγάλο ντέρμπι της Τετάρτης.

48 ώρες πριν το σπουδαίο παιχνίδι του “Γεντί Κουλέ” ο ουδέτερος παρατηρητής των ΟΦΗ και Παναθηναϊκού θα βγάλει το εύκολο συμπέρασμα πως οι παίκτες του Σίμου θεωρούνται γκραν φαβορί για το τρίποντο. Αυτό είναι και η δική μας ευχή όμως επειδή θέλω να είμαι πάντα ρεαλιστής ναι μεν ο ΟΦΗ βρίσκεται, σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, σε καλύτερο φεγγάρι από τον Παναθηναϊκό όμως δεν έχει φτάσει ακόμα η στιγμή που θα έχει αυτήν την “ταμπέλα”. Όμως όποιος πιστεύει πως το παιχνίδι είναι εύκολο, μόνο γελασμένος μπορεί να θεωρείται.

Η αναμέτρηση της Τετάρτης βρίσκει τον ΟΦΗ να είναι σε εξαιρετική ψυχολογία, καλή αγωνιστική κατάσταση και παράλληλα παίζει μέσα στο Ηράκλειο. Αν με ρωτάτε εμένα, εντελώς αντικειμενικά, ο ΟΦΗ είναι το φαβορί κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά όχι με τόσο μεγάλη διαφορά απέναντι στην ομάδα του Δώνη. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που δεν διαθέτει μεγάλη ποιότητα όμως δεν παύει να είναι Παναθηναϊκός και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως έχει παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό ενώ οι μοναδικές ήττες σε τέτοιου level παιχνίδια έγιναν στο ξεκίνημα της χρονιάς από τον ΟΦΗ και τον Άρη – όταν ακόμα ψαχνόταν αγωνιστικά πολύ περισσότερο από ότι τώρα. Αυτό δείχνει ότι σε αυτά τα ματς ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το έλλειμμα ποιότητας που διαθέτει βγάζοντας στο γήπεδο μεγαλύτερη αποφαστικότητα και ακόμα περισσότερη συγκέντρωση.

Ο ΟΦΗ ήδη με τη νίκη επί του Άρη κατάφερε να ξεπεράσει δύο σημαντικά προβλήματα κατορθώνοντας να τα διαχειριστεί άψογα: Το ένα είναι η “πρώτη φορά χωρίς Ναμπί” και το άλλο η έξοδος του Σεμέντο που σόκαρε τον ΟΦΗ μόνο για ένα δεκάλεπτο και ουσιαστικά δεν τον επηρέασε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι γεγονός πως ο Παναθηναϊκός σέρνεται στα τελευταία παιχνίδια. Ναι μεν κερδίζει ή τουλάχιστον δεν χάνει όμως οι ελλείψεις στο ρόστερ του είναι τέτοιες που δεν μπορούν να “καμουφλάρουν” τις αδυναμίες του με αποτέλεσμα να γνωρίζει χρονικά διαστήματα που για εκείνον είναι εφιαλτικά. Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό μεγαλώνει γιατί συγκριτικά σε σχέση με τον ΟΦΗ, οι προηγούμενοι αντίπαλοι του δεν διαθέτουν την ποιότητα της ομάδας του Σίμου οπότε και το ματς της Τετάρτης θα είναι το πιο δύσκολο από όλα όσα έχει δώσει τον τελευταίο μήνα.

Θα επιμείνω και θα πω, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, ότι μετά το παιχνίδι με τον Άρη, ο Παναθηναϊκός έρχεται στον ΟΦΗ το καταλληλότερο χρονικό διάστημα. Γιατί, όπως ακριβώς ο Άρης, δεν θα έρθει για να καταστρέψει, δεν πρόκειται να κλειστεί στην περιοχή του και κατά συνέπεια θα δώσει πολλές αφορμές για να δεχτεί φάσεις. Εδώ θα παίξει ρόλο η αποτελεσματικότητα του ΟΦΗ που κόντρα στον Άρη πήρε πολύ καλό βαθμό εν αντιθέσει με προηγούμενα παιχνίδια.

Η ουσία είναι πως ο ΟΦΗ είναι μεν φαβορί κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό που να θεωρηθεί το παιχνίδι εύκολο ή δεδομένο. Το είπα και παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός δεν παύει να είναι Παναθηναϊκός και όταν βρίσκει αντιπάλους όπως ο ΟΦΗ μόνο διαβασμένος θα είναι…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. Ουτε φαβορι ειναι ο ΟΦΗ..Αν επαιζαν οι 3 που λοιπουν (Μεγιαδο,Ναμπι,Σεμεδο) θα ηταν…Το οτι ο Βαζ εκανε ενα παιχνιδι καλο δεν με καθησυχαζει…Ο Φερειρα εβαλε ενα ευκολο γκολ..οποτε ου σκοραρε δεν μου λεει κατι…εδειξε διαθεση και βελτιωση αλλα παραμενει και αυτος ερωτηματικο..Σα πολυ θετικα οτι πηραν ψυχολογια με τα γκολ αμφοτεροι..Ο Σακορ δειχνει οτι βρηκε τα πατηματα του αλλα ακομα δεν του εχω απολυτη εμπιστοσυνη…Αν αυτοι οι τρεις παιξουν καλα τοτε ευκολα η δυσκολα θα κερδισουμε…
    στο γκολ του Αρη η αμυνα χανει 2 παιχτες..τραγικο και λογικο αφου εχουμε θεμα πισω…Αν εισαι Ρεαλιστης Μανο πρεπει να σημειωσεις τετοιου ειδους (παραδειγματα) αδυναμιες…

    1. Συμφωνω απολύτως. Ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί με αυτές τις απουσίες που έχει ο ΟΦΗ

  2. Πολύ δύσκολο και ύπουλο ματς.. Χωρίς 3 βασικά γρανάζια έξω και με τον παναθηναϊκό παρότι κακός να μην χάνει πια εύκολα θα πρέπει να τρέξει η ομάδα πολύ.. Αν κερδίσουμε τότε ο ΟΦΗ εδραιώνεται στην εξάδα γιατί παρότι με ελλείψεις θα πάρει 2 ματς 6ποντα από 2 ομάδες με ίδιο στόχο..

  3. Καλά ο Ναμπι δεν ήταν πάντα σε όλα τα παιχνίδια φορμαρισμένος. Υπήρχαν παιχνίδια που δε φάνηκε. Επίσης ναι, σε ένα στημένο κοντά στην περιοχή θα λείψει.
    Για μένα η σημαντικότερο κενό ήταν πάντα του μεγιαδο.
    Αν πάει καλά το κέντρο σε αυτό το παιχνίδι και κλειστεί καλά ο Χατζητζιοβανης με τον Περεα θα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να πάρουμε το παιχνίδι.
    Μαχητικοτητα θα χρειαστεί γιατί περιμένω το βαζελο να παίξει σκληρά σε αυτό το ματς.

    1. Σαφώς και δεν ήταν καλός. Αλλά ο Ναμπί παραμένει ο μοναδικός παίκτης που σου δίνει το απρόβλεπτο. Υπενθυμίζω πως με Ατρόμητο, Ξάνθη δεν ήταν καθόλου καλός αλλά με δύο προσωπικές ενέργειες άλλαξε το ματς. Για αυτό είναι απαραίτητος.

      1. Έτσι ακριβώς Μάνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve + 10 =