Με τόσα προβλήματα έπιασε ταβάνι για τώρα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το να δίνεις μάχη Ευρώπης και χωρίς τρεις από τους καλύτερους παίκτες της Λίγκας, είναι κάτι ανεξήγητο για αυτόν τον ΟΦΗ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Δύο μερόνυχτα φωνάζω πως το ματς με τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι εύκολο και το κλίμα στα social media ήταν το αντίθετο. Ο Παναθηναϊκός ότι και αν είναι, όπως και αν είναι, παραμένει Παναθηναϊκός. Μόνο που σήμερα ο ΟΦΗ απέδειξε πως ποδοσφαιρικά είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον. Όταν τον αντιμετωπίζεις με τρία προβλήματα που άλλη ομάδα θα είχε λυγίσει και καλείσαι να δώσεις ένα ματς που σου λείπουν όχι μόνο τρεις από τους καλύτερους, δικούς σου, παίκτες αλλά τρεις από τους κορυφαίους ολόκληρου του ελληνικού πρωταθλήματος και φτάνεις μια ανάσα από τη νίκη, τότε ναι αυτός ο ΟΦΗ κάνει υπέρβαση.

Χωρίς Μεγιάδο, Ναμπί, Σεμέντο – προσέξτε συσσωρευμένες οι απουσίες και όμως ο ΟΦΗ έφτασε ένα βηματάκι από μια μεγάλη, από κάθε άποψη, νίκη. Χωρίς τρεις κομβικούς σου παίκτες, γιατί άλλο είναι να παίζει ο ένας και να μην παίζουν οι δύο και άλλο να σου λείπουν και οι τρεις και όμως ο ΟΦΗ το πήγε το παιχνίδι μέχρι εκεί που μπορούσε. Μια ομάδα που έπαιξε με τους 10 από τους 11 που έδωσαν δύο 90λεπτα μέσα σε πέντε ημέρες και όμως έκαναν κατάθεση ψυχής. Φάνηκε στο τελευταίο 15λεπτο πως ο ΟΦΗ έμεινε από δυνάμεις και όμως οι παίκτες του έκαναν κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο.

Είναι πραγματικά ανεξήγητο το πως ο ΟΦΗ μπορεί και διατηρεί τόσο καλή εικόνα και παίζει ποδόσφαιρο τόσο υψηλού επιπέδου παρότι είναι πληγωμένος και κουρασμένος. Αυτό είναι ένα επίτευγμα που δεν πρέπει να το λησμονήσουμε, μόνο και μόνο επειδή δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό.

Τα πράγματα είναι απλά: Ο ΟΦΗ πήγε το παιχνίδι στα μέτρα του, το πάλεψε με νύχια και με δόντια και απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που ήρθε πλήρης και παίζοντας στα κόκκινα – γιατί ήξερε την σπουδαιότητα του αντιπάλου του, θα μπορούσε τώρα να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη. Όμως αρκούσαν λίγα δευτερόλεπτα κακής συνολικά αμυντικής λειτουργίας στην φάση του πέναλτι για να χαθεί μια σπουδαία νίκη. Και λέω συνολικά, γιατί μπορεί η κριτική να πηγαίνει στον Κουτρουμπή όμως όποιος ξαναδεί την φάση που κερδίζει το πέναλτι ο Δώνης θα αντιληφθεί πως όλη η άμυνα του ΟΦΗ έχει υπεφορτώσει την δεξιά πλευρά και ο Ζαχίντ που έχει αυτές τις εμπνεύσεις κάνει την πιο εύκολη φετινή του πάσα με αποτέλεσμα να βγει η φάση. Εδώ θέλω να πω κάτι για την ανατροπή του Δώνη: Οποιοσδήποτε παίκτης ήταν στην θέση του Κουτρουμπή θα έκανε πέναλτι. 9 στους 10 στόπερ θα έκαναν αυτό το μαρκάρισμα, το γράφω για να μην λέμε και ότι θέλουμε.

Εδώ που φτάσαμε πάντως με τον ΟΦΗ “χτυπημένο” από τα προβλήματα, την κόπωση να έχει χτυπήσει κόκκινο το σημαντικότερο κέρδος από το ματς είναι ότι η ομάδα δεν έπαθε την παραμικρή, βαθμολογική, ζημιά. Παρέμεινε τέταρτος, κράτησε τον Παναθηναϊκό στο +2 και παράλληλα πήρε δεύτερη συνεχόμενη ισοβαθμία μετά από αυτήν με τον Άρη. Κάτι που τώρα μπορεί να μην το σκεφτόμαστε αλλά θα δούμε την σπουδαιότητα του μέσα στον Μάρτη. Και ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που είναι τόσο κλειστό βαθμολογικά και οι ισοβαθμίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Το ευχάριστο για τον ΟΦΗ είναι ότι πάνω που έχει πιάσει ταβάνι (απουσίες, κόπωση, συνεχόμενα παιχνίδια, μικρό ρόστερ) έρχεται το τελευταίο ματς για το 2019 και οι παίκτες του θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες για καμία εβδομάδα ενώ με την έλευση του χρόνου θα έρθουν και οι προσθήκες. Κατά συνέπεια, το ρόστερ του ΟΦΗ θα ανανεωθεί και θα δοθούν οι πολύτιμες βοήθειες πάνω στο χρονικό σημείο που θα τις έχει ανάγκη.

Για το τέλος άφησα αυτά που είδα μετά το ματς: Τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει το “Χ” λες και πήρε πρωτάθλημα, τους παίκτες του να “βομβαρδίζουν” το instagram με συνεχόμενες αναρτήσεις που αν δεν ξέρεις το αποτέλεσμα θα νομίζεις ότι κέρδισε τον ΟΦΗ με 4-0 και 5-0. Αυτό ξέρετε τι δείχνει; Πως το ποδοσφαιρικό τμήμα, προσέξτε όχι το club, έχει μεγαλώσει πολύ περισσότερο από ότι νομίζουμε. Επιστρέφει στην δική του κανονικότητα, εκείνη που μάθαμε τον ΟΦΗ να έχει τέτοιους αντιπάλους που στο παρελθόν πανηγύριζαν γιατί κατάφερναν, όχι να κερδίσουν αλλά να μην χάσουν στο Ηράκλειο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. ναι, πραγματικα είμαστε μεγαλη ομαδα με τοσες απουσιες βασικοτατων παικτων και να διακρινομαστε…χτες βεβαια, δεν παιξαμε καλα και ευτυχως που δεν χασαμε και δεν χασαμε, γιατι ακριβως, εχουμε γινει μεγαλη ομαδα…ομως με το αγρινιο μεθαυριο, που διψαει για την πρωτη του νικη, πρεπει να παρουμε βαθμο η βαθμους…ας μην ειμαστε η πρωτη νικη του παναιτωλικου…θα ειναι πολυ κακο…

  2. Όντως έχει πιάσει ταβάνι ο ΟΦΗ του πρώτου γύρου. Το βλέπω κάπως διαφορετικά όμως: έπιασε το ταβάνι του, πάντα βάσει του τωρινού ρόστερ, με ή χωρίς τις απουσίες. Η 4η θέση είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να πετύχει βαθμολογικά. Οπότε, είμαστε υποχρεωμένοι να βγάλουμε το καπέλο στην ομάδα.
    Από την άλλη, το που θα τερματίσει ο ΟΦΗ φέτος είναι συνάρτηση αρκετών παραγόντων: μεταγραφών, σταθεροποίησης της συνολικής απόδοσης, υγείας και τύχης. Έβαλα τις μεταγραφές πρώτα γιατί θεωρώ ότι αυτές θα δώσουν (ή δε θα δώσουν) το κάτι παραπάνω στο ελλιπές φετινό ρόστερ. Ξέρουμε όλοι που “πονάει” η ομάδα και που είναι κομπλέ. Ελπίζω μόνο οι μεταγραφές αυτές να είναι όντως ποιοτικές και να μη γίνουν για τα μάτια του κόσμου. Είναι περίεργη η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη. Συνήθως δε βρίσκεις τους παίκτες που πραγματικά θέλεις και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο χρειάζεται προσοχή!
    Εν τω μεταξύ, πάμε για το διπλό στο Αγρίνιο!

  3. μπαινω να γραψω για την ομαδα γιατι ενδιαφερομαι αλλα στα πιο πολλα αρθρα , βλεπω δυο, τρια πεντε η και κανενα σχολια…φαινεται οτι οι πολλοι, δεν εχουν καμμια ορεξη να ασχοληθουν..,,αν συνεχισω να γραφω μονος μου, θα καταντησω γραφικος…οποτε…

    1. Όχι, δεν συμβαίνει αυτό. Απλά τα πολλά σχόλια εμφανίζονται όταν όλα πάνε άσχημα. Στις ήττες, ο αριθμός των σχολίων χτυπάει κόκκινο Μιχάλη.

      1. οκ

  4. Καλησπέρα! Σίγουρα ο φετινός ΟΦΗ είναι πολύ καλή ομάδα και θα έλεγα ότι η τέταρτη θέση είναι λίγη.Ο Σίμος έχει κάνει καλή δουλειά και όπως και οι παίκτες παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνεται.Χωρις αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα δεν χρειάζεται μεταγραφές ιδίως στον άξονα τον Ιανουάριο.Τωρα όσον αφορά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ δύσκολο γιατί ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στην τακτική και απέναντι είχε ένα πολύ καλό και έμπειρο προπονητή.Αυτο που δεν έχει βγάλει ο ΟΦΗ ομως φέτος ακόμη ,εκτός ίσως από το μισό ματς με την ΑΕΚ είναι η ένταση στο παιχνίδι.Νομιζω ότι σε τέτοια ματς ένας ακόμη κόφτης στο κέντρο ίσως χρειάζεται (ιδίως ένας καλός Νάστος όταν δεν υπάρχει Μεγιαδο). Πιστεύω ότι θα έκλεινε στην περιοχή του τον Παναθηναϊκό που δεν είναι και Γιουβέντους η Ίντερ στην άμυνα και το ματς θα ήταν 3-0.Νομιζω ότι είναι μια καλή σκέψη για δύσκολα ματς και φέτος αν μπει ο ΟΦΗ στα πλέι οφ θα παίξει αρκετά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − 10 =