Το πιο κομβικό ματς είναι του Σαββάτου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Βαθμολογικά η ζημιά έγινε με τον Βόλο και όχι στην Τρίπολη και πλέον το Σάββατο θα δείξει αν ο ΟΦΗ θα μείνει διεκδικητής της εξάδας. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Έχω γράψει αρκετές φορές πως ο φετινός ΟΦΗ δεν είναι σε θέση (και δεν το έχει κάνει βέβαια) να υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο του. Ως οργανισμός που βρίσκεται στην φάση της ανάπτυξης, το ποδοσφαιρικό του πρότζεκτ δημιουργείται real time κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς.

Ωστόσο, το Σάββατο αντιμετωπίζει την ομάδα που ναι μεν είναι άξια θαυμασμού για την μαχητικότητα που παρουσιάζει αλλά βάσει ρόστερ είναι η χειρότερη της Λίγκας. Με τις αποστάσεις να είναι τόσο κοντινές, βαθμολογικά, η ζημιά δεν έγινε με την ήττα στην Τρίπολη αλλά στο παιχνίδι με τον Βόλο γιατί το τρίποντο θα μπορούσε να τον διατηρήσει μέσα στην τετράδα, ανεξάρτητα με το τι θα γινόταν την Κυριακή.

Με βάση το πρόγραμμα, τόσο του ΟΦΗ – όσο και των υπολοίπων – προς το παρόν δεν έχει πάθει μεγάλη βαθμολογική ζημιά στον δρόμο για τα πλέι – οφ και την είσοδο του στην εξάδα.

Αν μπορεί να κερδίσει ο ΟΦΗ τον Πανιώνιο; Σαφώς και μπορεί να τον κερδίσει, αυτό είναι κάτι που δεν το συζητάμε. Μια ομάδα μαχητική αλλά με ελλειπές ρόστερ και τρανταχτές απουσίες όπως αυτή του τραυματία Κόρμπου. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, θα τον κρατήσει πολύ πίσω και μετά δεν θα συμμαζεύεται η κατάσταση. Απλά αναφέρω ως ένα παράδειγμα για την επερχόμενη αγωνιστική: Ο ΟΦΗ με νίκη και δεδομένης της ήττας του Άρη στο Φάληρο, θα τον πιάσει στην βαθμολογία.

Όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, με βάση και το πρόγραμμα των υπολοίπων ανταγωνιστών για μια θέση στην εξάδα, ο ΟΦΗ με νίκη στη Νέα Σμύρνη σβήνει την ζημιά του Βόλου και κοιτάζει εντελώς διαφορετικά την τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Είναι άκρως κομβικό το παιχνίδι του Σαββάτου και έτσι πρέπει να το δουν στον ΟΦΗ. Η σοβαρή αδυναμία που παρουσιάζει μακρυά από την Κρήτη δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να επαναληφθεί. Αλλοίμονο τώρα, αν ο ΟΦΗ θέλουμε να είναι ο ΟΦΗ που ξέρουμε από το φετινό πρωτάθλημα, και δεν μπορεί να κερδίσει τον Πανιώνιο. Υποτιμητικά δεν το λέω γιατί πρέπει να σεβόμαστε πάντα ομάδες με την φανέλα του Πανιωνίου.

Εάν όμως ο ΟΦΗ θέλει να σβήσει το κακό ξεκίνημα της χρονιάς, θα πρέπει να κερδίσει στη Νέα Σμύρνη – ούτε καν να πάρει έναν βαθμό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

30 σχόλια

  1. Ρε παιδιά που είναι οι μεταγραφές??? Οι κλεισμένος μεταγραφές???? Υπάρχουν?? Μια ζωή ΟΦΑΡΑ!!

    1. Καλα κατσε στο θεμα μεταγραφες θα αργουμε παντα …Που να μην ηταν και ”κλεισμενες”….Αν και θεωρω οτι δεν ειναι κλεισμενες περιμενον να δουνε αν εχουμε ρεαλιστικες ελπιδες για 6δα..αλλιως θα πορευτουνε με αυτους που εχουμε -να παρουν και οι μικροι ευκαιριες-για να γινουν οι αλλαγες το καλοκαιρι

  2. Άντε πάλι με την εξάδα. Καλά πότε θα προσγειωθούμε επιτέλους. Η εξάδα έχει τελειώσει. Ας φέρουμε τουλάχιστον ισοπαλία με τον Πανιώνιο ώστε να μην μας πλησιάσει και να κρατήσουμε κάποια απόσταση από τις τελευταίες θέσεις. Έτσι και χάσουμε το Σάββατο, που είναι και το πιο πιθανό, τότε η διαφορά από την γραμμή υποβιβασμού πέφτει στους 12! Καταλάβαιτέ το ότι κινδυνεύουμε επιτέλους !!!

  3. Δίοικηση στον κόσμο της…Παίχτες αδιάφοροι. Κόσμος ξενερωμενος…. και ο Σιμος να εξυμνεί συνεχως το υπάρχον ρόστερ λες και δεν μπορούμε να βρούμε έλληνα στόπερ καλύτερο του Νάστου, του Κουτρουμπη ή του άμοιρου του Μαρινάκη!!Κατά τα άλλα θελουμε και εξάδα …..τρομάρα μας! Παραμονή και καλά μας είναι. Ο ρεαλισμός δεν βλάπτει

  4. Δυστυχως, θα επαναλαβω, οτι ναι μεν καταλαβαινω οτι η διοικηση εχει νοικοκυρεψει τα οικονομικα της ομαδας και την ευχαριστουμε αλλα στο καθαρα αγωνιστικο μερος, εχει αφησει την ομαδα γυμνη…σαν να μην ενδιαφερεται, να μην συμμεριζεται την αγωνια του κοσμου που λαχταρα την εξαδα και την βλεπει κυριακη με κυριακη να απομακρυνεται…μ αυτα τα δεδομενα λοιπον, το πιο πιθανο αποτελεσμα στον πανιωνιο μεθαυριο, θα ειναι και παλι η ηττα, γιατι απλα, δειχνουμε να μη θελουμε…μοιρολατρικα, οπως και στο αγρινιο, θα δεχτουμε αλλη μια ηττα, (μακαρι να βγω ψευτης), που θα ειναι το τελος του πρωταθληματος για μας, αφου ουτε εξαδα θα κυνηγαμε, ουτε θα κινδυνευουμε να πεσουμε (ελπιζω)…θα ακολουθησουν δηλαδη 14 σχεδον αδιαφοροι και βαρετοι αγωνες στους οποιους ο σιμος μαλλον θα ετοιμαζει την ομαδα του 20-21 χωρις αγχος , με σχεδιασμο και ρισκο δημοσιου τομεα,, δηλαδη καθολου …ενταξει ολα αυτα, θα βρει επιτελους ευκαιρια να παιξει κι ο ντινας, να ψηθουν ο νοικοκυρακης κι ο περδικης και να ειμαστε ολοι μια ωραια ατμοσφαιρα…

    1. Δεν θα ειναι καθόλου βαρετοί αγώνες φίλε μου. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά η ομάδα μας είναι η χειρότερη του πρωταθλήματος. Είμαι σίγουρος ότι στα μέσα του Φλεβάρη θα καταλάβουμε όλοι ότι θα κινδυνεύουμε καθαρά να πέσουμε κατηγορία. Χωρίς ψυχολογία, χωρίς τύχη και χωρίς υποστήριξη με μεταγραφικές κινήσεις, ο ΟΦΗ στο τέλος της κανονικής περιόδου θα έχει 3-4 βαθμούς περισσότερους από τον 13ο.

      1. Ξυδάκι επίσης…

  5. Με 3 καλές προσθήκες προφανώς οι 2στν άμυνα και τις επιστροφές των παιχτών μας ο όφη μας μπενει6αδα σίγουρα!!! Εγώ ρώτησα για τις κλεισμένος μεταγραφές γτ από τα Χριστούγεννα αυτό έγραφαν οι ρεπόρτερ που ασχολούνται αλλά προφανώς πλέον είχαν δει κάποιο όνειρο, εμείς οφείλουμε να είμαστε δίπλα στην ομιλαρα μας ότι κ αν γίνει. Μια ζωή ΟΦΑΡΑ!!!

  6. Θα ήταν όλα σωστά αυτά που γράφεις, Μάνο, μόνο αν ΌΝΤΩΣ ο στόχος ήτανε η 6αδα!
    Ποια 6άδα; Αυτή που ΔΕΝ έχει περιγράψει ποτέ ο Σίμος ή αυτή για την οποία ΔΕΝ μιλάνε οι διοικούντες;
    Τώρα, βέβαια, που το ξανασκέφτομαι, δε θα ήταν όλα-όλα σωστά: “Αλλοίμονο τώρα, αν ο ΟΦΗ θέλουμε να είναι ο ΟΦΗ που ξέρουμε από το φετινό πρωτάθλημα, και δεν μπορεί να κερδίσει τον Πανιώνιο.”, γράφεις Μάνο. Και σε ρωτώ: ποιος είναι “ο ΟΦΗ που ξέρουμε από το φετινό πρωτάθλημα”; Η ομάδα που εμφανίζεται “μια έτσι, μια γιουβέτσι” ή μήπως η ομάδα των 7 νικών, 2 ισοπαλιών και 9 ηττών; Εγώ, πάντως, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιος είναι ο φετινός ΟΦΗ.

    Ας είμαστε σοβαροί. Δε γίνεται από τη μία να λέμε ότι στόχος είναι το “χτίσιμο” για τα επόμενα χρόνια και από την άλλη να κουβεντιάζουμε για 6άδες. Και, μάλιστα, με αυτό το (ελλιπές) ρόστερ!

    1. γιατι να κερδισουμε τον πανιωνιο? εδω χασαμε απ το αγρινιο!

    2. Εγώ Δημήτρη δεν είμαι υπάλληλος του ΟΦΗ για να υιοθετώ ότι λένε στην ομάδα. Ο Σίμος μπορεί να έχει την δική του άποψη και εγώ την δική μου.

      1. Μα το ξέρω ρε Μάνο ότι πάνω απ’ όλα είσαι οπαδός. Γι ‘αυτό και δεν σε κακίζω παρά τις υπερβολές που, κατ’ εμέ, γράφεις ώρες-ώρες.
        Και τον εαυτό μου πιάνω σε κάποιες στιγμές να ονειροβατεί, αλλά μετά… ξυπνάω. Και ξέρεις γιατί ξυπνάω; Όχι επειδή μου το λένε από την ΠΑΕ ή από το προπονητικό τημ, αλλά επειδή πιστεύω τι (αγωνιστικά χάλια) βλέπουν τα μάτια μου!

  7. Όλα αυτά που γράφετε ορισμένοι, αυτόματα θα τα πάρετε πίσω με νίκη στην Ν.Σμύρνη και με Ολυμπιακό στο Ηράκλειο.

    1. Μακάρι, φίλε μου. Μακάρι!
      (Και δεν το γράφω ειρωνικά).

    2. Ρε φίλε πραγματικά πιστεύεις ότι αυτή η ομάδα είναι ικανή να κερδίσει Πανιώνιο και Ολυμπιακό. Η ομάδα του Σεπτεμβρίου που δεν είχε τραυματισμούς, δεν ήταν κουρασμένη , με καλή ψυχολογία και έμπαινε μέσα στο γήπεδο και μάσαγε σίδερα , ναι ίσως να μπορούσε. Εδώ τους είδα προχθές στα πλάνα από την Ηλιούπολη στην προπόνηση και ήταν σαν να έβλεπα ομάδα των ΚΑΠΗ, με τα κεφάλια πεσμένα., λές και κάνανε αγγαρεία. Ο Βέρα τουλάχιστον ή ο Αναστόπουλος θα τους έβαζε τις φωνές και θα ξυπνούσαν λίγο.

  8. Ρε παιδιά θα σοβαρευτούμε επιτέλους; Για ποια εξάδα και κουραφέξαλα τσαμπουνάτε; Δεν έχετε πάρει χαμπάρι φαίνεται ότι, έτσι όπως πάει η δουλειά, θα πολεμάμε να σώσουμε την παρτίδα (την κατηγορία δηλαδή) μέχρι την τελευταία στιγμή κι από κει που μας συζητούσε, μας θαύμαζε και μας χαιρόταν όλη η Ελλάδα, θα κοντεύουμε να γίνουμε και σούργελα στο τέλος τέλος. Αχ κατακαημένε Όμιλε τι σου ΄μελλε να πάθεις. Αυτό που μου την καρφώνει είναι ότι οι περισσότεροι είναι στην κοσμάρα τους. Τσίου Φίου! Συνέλθετε, προσγειωθείτε γιατί δεν πάμε καλάάάάάά…

    1. Πήγαινε ρε τίποτα να γίνεις ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακος που μιλας για σουργελα. Οταν μας ξεφτιλιζε ο Τσαλος και οι πολυμετοχικοί δεν ήμασταν σουργελα και ειμαστε τωρα που ολη η Ελλαδα καμαρωνει τον ΟΦΗ εκτός από κάτι οπαδούς του πληκτρολογίου όπως εσύ; Είναι ντροπή για εσένα και μόνο να λες ότι είσαι ΟΦΗ. Φτου σου για οπαδός.

    2. Μάλλον είστε άσχετος με την μπάλα, όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα. Επίσης, μάλλον ερεθίζεστε με την ήττα και την κακομοιριά, δεν βρίσκω άλλη εξήγηση. Εμείς οι Ομιλίτες δεν μασάμε!

  9. Ποια εξάδα; Η ομάδα θα πάει στη δωδέκατη θέση.
    Μετά τις 20 Οκτωβρίου δεν υπάρχει ομάδα ΟΦΗ. Κάτι άμπαλοι τσουρουκάδες είναι που ντροπιάζουν τη φανέλα της ομάδας και τρώνε τα λεφτά του Μπούση.
    Όσο για τον Μουρίνιο που είναι στον πάγκο, εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, τον έχει πιάσει Κώτσο το κάθε χωριό. Έχουμε γίνει ένας περιφερόμενος θίασος που δίνει χαρά σε κάθε πικραμένο.
    Όσο για τις μεταγραφές ότι και να πει κανείς είναι λίγο.Ταίζατε σανό τον κόσμο ότι οι μεταγραφές είναι έτοιμες και πλέον ασχολούνται για τις καλοκαιρινές!!!
    Τοοοοσο παιχταράδες ψάχνουν που σε ολόκληρο τον κόσμο δεν μπορούν να τους βρούν;
    Τα εισιτήρια όμως ήξεραν και τα έφτασαν στο Θεό. Του χρόνου μην ξεχάσουν να τα ξανααυξήσουν.

  10. ΚΑΤΑΡΧΗΝ , ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΙΚΡΑΝΩ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΛΙ….
    ( ΚΥΡΙΕ ΣΑΡΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ , ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ )
    ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΟΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ,ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ….
    ΕΓΩ ΘΑ ΚΡΙΝΩ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ….
    Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ…..
    ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΨΗΛΑ ……ΚΑΙ…. ΟΣΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΦΑΜΕ….
    ΕΛΑ …..ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ …..ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ PLAN B ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΣΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ …..
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΒΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ, ΤΟΥ ΕΚΑΤΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ…. ΤΩΡΑ??
    ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 70 ΛΕΠΤΟ….ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ( ΔΕΙΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗ ) ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΕΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ …. ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ , ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ….

    1. Έχετε κάποιο θέμα με την ομάδα, νομίζω. Υποστηρίξτε μια άλλη αν δενσας αρέσει ο ΟΦΗ. Εν τω μεταξύ, ξυδάκι…

  11. Ναι είναι το πιο κομβικό μέχρι το επόμενο πιο κομβικό

  12. Μανώλη, φίλε μου καλέ. Δεν κερδίζεις στον Πανιώνιο. Επικό θαύμα το “χ”. Κλάταρε η ομάδα. Προχωράμε.

    1. Ξυδάκι τώρα νεαρέ!

  13. Μέχρι και το τελευταίο ματς των play out (γιατί κατά ΄κει μας βλέπω να πηγαίνουμε) θα ΄ναι κομβικό κι ας κοιμούνται κάποιοι τον ύπνο του δικαίου. Άντε κι ο Θεός βοηθός. Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεε!!!!!!!!

  14. ο πανιωνιος το σαββατο θα τρωει σιδερα…εμεις? θα ειναι ντροπη να εχουμε χασει κι απ τους δυο ουραγους του πρωταθληματος, λεω τωρα εγω…μια νικη θα δωσει ωθηση και για το ματς με το γαυρο, οπου μπορει να γινει το θαυμα..μια ηττα ομως, θα ειναι το τελος του ονειρου.

    1. Ασε κε Σαρρή τις προβλέψεις σου
      Όλο κουκιά μετράς και όλο έξω πέφτεις.
      Ετσι έλεγες ότι ο ΑΡΗΣ θα χάσει σίγουρα από τον ΠΑΟΚ.
      Αφησε λοιπόν τι θα κάνουν οι άλλοι αλλά τι θα κάνουμε εμείς!!!

  15. Ρε ξεκολλάτε με την μιρλα και τη γρουσουζιά.. 4γκολ θα τους πετάξει η ομιλαρα και πάμε μετά δυνατά για το γαυρακι.. Η ομάδα έχει επίπεδο αλλά έτυχαν τραυματισμοί και δν υπήρχαν αντικατασταθεί ισάξιοι!! Πανιωνιος_οφαρα:1-4.παμε γερά ρε ομιλε!!!

  16. Το πρώτο όνομα ακούστηκε.

    Και Τα:

    -είναι μικρός και άπειρος / δεν είναι έμπειρος / εντεκαδάτος
    -δεν είναι Έλληνας / Κρητικός / δικό μας παιδί / θα θάψει τον Περδίκκη
    -δεν είναι από Ευρώπη άρα δεν ξέρει το στυλ
    -δείχνετε πως δε θέλετε φέτος εξάδα / υποτιμάτε την ιστορία μας / πείτε μας να το ξέρουμε
    -Σαμαρά καλοφάγωτα
    -μας δουλεύει ο πρόεδρος
    -projects και “trust the process” = χαχαχαχαχα
    -εχουμε αποκλείσει Ατλέτικο και Φερεντσβάρος
    -σταματήστε την καραμέλα με την εποχή των Β, Γ, των Ζωνιανών, του Τσάλου και του Βατσινά
    -περιμένατε 16 του μήνα
    -δε θα μας απαγορέψετε να ασκούμε κριτική…

    …ξεκινάνε σε 3-2-1…..

  17. ειλικρινα, αν αυριο χασουμε απ τον πανιωνιο, που επαιξε και παραταση με το αγρινιο και καταπονηθηκε και αποκλειστηκε μεσοβδομαδα, θα ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ, σημαινει γυρισμο στα περσινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − 10 =