Το ματς θέλει πονηριά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Φτάσαμε λοιπόν στο σπουδαίο ντέρμπι του Ηρακλείου και ο ΟΦΗ έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ.

Τρεις μήνες μετά την τελευταία συνάντηση τους στο Φάληρο, ΟΦΗ και Ολυμπιακός θα είναι εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με ότι είδαμε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ο ΟΦΗ δεν έχει την ορμή που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος (κάτι απολύτως αναμενόμενο) και ο Ολυμπιακός δεν έχει την κόπωση των δύο αγώνων ανά 15 ημέρες. Έγραφα τότε, το γράφω και τώρα πως ο Ολυμπιακός, φέτος, είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ειδικά μετά το τέλος των υποχρεώσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην Ελλάδα είναι εντελώς αλλιώτικος. Κατά συνέπεια οι συνθήκες του πρώτου αγώνα δεν έχουν καμία σχέση με τον αυριανό. Συν τοις άλλοις ο ΟΦΗ μετράει απουσίες ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ όπως εκείνες των Ναμπί, Τσιλιανίδη κατά κύριο λόγο και των Σακόρ, Μάνου κατά δεύτερον.

Με βάση τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας, εικάζω πως δεν θα δούμε έναν ΟΦΗ που θα είναι φουλ επιθετικός όπως τον έχουμε δει στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια αλλά περισσότερο μαζεμένος – κάτι ανάλογο με αυτό που είδαμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Με την δεδομένη αμυντική ευαισθησία που έχει ο ΟΦΗ αλλά και την δεδομένη παρουσία παικτών του ΟΣΦΠ που κάνουν την διαφορά μεσοεπιθετικά (Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Μασούρας) θα πρέπει να παρουσιάσει μια εικόνα όχι φοβική αλλά ακριβώς το αντίθετο: Επιθετική (σε νοοτροπία) και άκρως πονηρή. Αν θυμάστε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, η διαφορά έγινε όταν ο ΟΦΗ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα δικά του προτερήματα και την ίδια ώρα να αφαιρέσει από εκείνη το προτέρημα να βάλει στο παιχνίδι τους Λιβάγια και Ολιβέιρα. Και κάπως έτσι απενεργοποιήθηκε η ΑΕΚ. Βέβαια το αυριανό ματς θα είναι εντελώς διαφορετικό, ο Ολυμπιακός σαφώς είναι και ανώτερος της ΑΕΚ και ο ΟΦΗ πρέπει να το διαχειριστεί έξυπνα, με aggressive τακτική σε όλα τα επίπεδα και κυρίως να μην επιτρέψει σε εκείνον να τον πιέσει και να του βγάλει φάσεις. Ο ΠΑΟΚ το πέτυχε, εν μέρει έστω αλλά δεν είχε ευστοχία και δεν ξέρω κατά πόσο ο Ολυμπιακός μπορεί να σπαταλήσει ευκαιρίες με τον παίκτη που έχει μπροστά.

Το πιο αισιόδοξο όλων θα ήταν να μπορέσει ο ΟΦΗ να επαναλάβει την εμφάνιση του πρώτου γύρου όταν και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να κλειστεί στην περιοχή του για ένα 20λεπτο, του πήρε την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο και τον προβλημάτισε με την κυκλοφορία της μπάλας και την επιθετικότητα που έβγαζε όταν την είχε εκείνος στην κατοχή του. Εάν ο ΟΦΗ καταφέρει να επαναλάβει την εμφάνιση του πρώτου γύρου τότε έχει πιθανότητες για να μην χάσει μέσα στο Ηράκλειο. Είναι το κλειδί και κατά πόσο θα κάνει την εμφάνιση του, θα εξαρτηθεί από τους τρεις κεντρικούς του χαφ (Στάικο, Μεγιάδο, Νέιρα) και εν συνεχεία με την αποτελεσματικότητα που θα δείξει στην επίθεση αφού πλέον οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, σε ένα ματς όπως το αυριανό, δεν πρέπει να σπαταληθούν μάταια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Εχεις δίκιο σχεδόν σε όλα Μανώλη.Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους παίκτες από τον ΟΦΗ και νομίζω ότι αυτό φαίνεται και από το μπάτζετ.Αλλα εγω θα πρόσθετα οτι αυτο δεν σημαίνει ότι είναι χωρίς προβλήματα τόσο η άμυνα του όσο και η κυκλοφορία στην άμυνα είναι προβληματικές αν πιεστεί καθώς οι αμυντικοί του είναι αργοί με την μπάλα.Επισης οι επιθετικοί του και κυρίως ο Ελ Αραμπί είναι πολύ καλοί αλλά κυρίως μέσα στην περιοχή.Αλλα ακόμα πιστεύω ότι μεγάλο πρόβλημα για τον ΟΦΗ είναι η ανετοιμότητα του Στάικου κυρίως στο αμυντικό παιχνίδι και η ένταση που του λείπει κυρίως με συνέχεια και ιδιαίτερα σε σημαντικά παιχνίδια (πχ ΠΑΟΚ) και πιστεύω ότι είναι πράγματα που πρέπει να έχει αύριο.

  2. αν δε χασουμε, θα ειναι θαυμα.. τωρα μαλιστα που θα λειπει κι ο τσιλια (στα καλα καθουμενα, καλα ηταν με τον πανιωνιο, ξαφνικα επαθε αιματωμα, τελος παντων)…τα υπολοιπα ειναι για εντυπωσεις..για να κερδισουμε το γαυρο, πρεπει να ειμαστε τυχεροι, αποτελεσματικοι και ο γαυρος να χανει ολες τις επιθεσεις του..αν παρουμε ομως εστω εν βαθμο, θα ειναι υπερπολυτιμος.

  3. Ο ΟΦΗ ας μη γελιόμαστε δεν είναι η ομάδα του Α γύρου. Δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια αντιπάλους σαν τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι θα δούμε ότι είδαμε με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο. Ελπίζω να μην επαληθευτώ αλλά ο Ολυμπιακός θα καθαρίσει το παιχνίδι από πολύ νωρίς. Νομίζω άλλωστε ότι και ο Σίμος το ψιλο-υποπτεύεται και γι’ αυτό δεν ρίσκαρε τη συμμετοχή του Τσιλιανίδη. Προτιμά να προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη στην Ξάνθη.
    Άλλωστε αν θέλουμε 6άδα χρειαζόμαστε 12 βαθμούς. Τα τρία παιχνίδια στην έδρα μας (Λάρισα – Ατρόμητος – Λαμία) και άλλους 3

    1. η γνωμη μου ειναι οτι αρκουν 9-10…ο ατρομητος εχει πολυ δυσκολο προγραμμα

  4. Γεια σου Μανώλη! Λύσε μου μια απορία ρε αδερφέ, Γιατί έχει λάιβ να παίζει στην κεντρική σελίδα του ατλέτικ τον σταθμό του Μαρινάκη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − 12 =