Κανένας άλλος στην Ελλάδα δεν φόβισε τόσο τον Ολυμπιακό

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ απέδειξε και την Τετάρτη γιατί δικαίως τον συγκαταλέγουν αλλά και γιατί αποδεδειγμένα αξίζει να βρεθεί στα πλέι – οφ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο ΟΦΗ απέδειξε και την Τετάρτη γιατί δικαίως τον συγκαταλέγουν αλλά και γιατί αποδεδειγμένα αξίζει να βρεθεί στα πλέι – οφ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ξεκινάω από τα βασικά. Δεν περίμενα να δω τόσο καλό τον ΟΦΗ με δεδομένες τις σημαντικές απουσίες που είχε. Και ειδικά όταν σου λείπουν τρεις παίκτες που μεσοεπιθετικά σου προσφέρουν λύσεις, επιλογές και το αναπαντέχο όπως ο Ναμπί που σε ένα τέτοιο παιχνίδι, με την μορφή που πήρε, θα έκανε την διαφορά σε τεράστιο βαθμό.

Είναι κατόρθωμα για τον ΟΦΗ ότι με βάση όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, χάνοντας παίκτη σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, κατάφερε να στριμώξει στα σκοινιά τον Ολυμπιακό για 45 λεπτά και αν υπολογίσουμε και τα 25 του αγώνα του πρώτου γύρου, δύσκολα θυμάμαι άλλη ομάδα να τον δυσκόλεψε τόσο πολύ. Για έναν Ολυμπιακό που επιμένω ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και όμως την Τετάρτη έκανε τρεις φάσεις με το ζόρι σε 93 λεπτά αγώνα.

Αυτό είναι το μεγάλο παράσημο του ΟΦΗ. Ότι σε ένα απόγευμα που οι περισσότεροι ή όλοι μας δεν τον περιμέναμε τόσο ανταγωνιστικό – ειδικά και μετά τους τραυματισμούς των Τσιλιανίδη, Μάνου εκείνος έβγαλε στο γήπεδο όλο το αγωνιστικό πλάνο του Σίμου που δικαιώθηκε πλήρως. Κοντά οι γραμμές, τρεις χαφ στην ευθεία και μόλις ο Ολυμπιακός ξεκινούσε τις επιθέσεις του, αμέσως οι Στάικος, Μεγιάδο, Νέιρα έχτιζαν τείχος προκειμένου η μπάλα να μην περάσει μπροστά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Μαρτίνς έκανε αλλαγή τους Μασούρα, Βαλμπουενά που πέρασαν απαρατήρητοι από το παιχνίδι.

Κανένας άλλος φέτος, ούτε καν ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, δεν έβαλαν τόσο δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός δεν προβληματίστηκε ούτε στο ελάχιστο παίζοντας με αυτούς τους δύο και μην ξεχνάμε πως αποτελεί και μια συνέχεια αφού προηγήθηκε και το ματς του Φαλήρου. Ο ΟΦΗ και στα δύο παιχνίδια όχι απλά εμφανίστηκε ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά δεν άξιζε να χάσει ούτε στο Φάληρο, ούτε σήμερα. Δεν έφαγε 6 γκολ στο ρελαντί όπως ο Άρης (στα δύο συνολικά μεταξύ τους παιχνίδια), ούτε είδε την εμφάνιση του να κονιορτοποιείται από τους χαφ του Ολυμπιακού.

Θα πει κάποιος πως το δεύτερο 45λεπτο, δεν έβγαλε φάσεις ο ΟΦΗ. Ισχύει όμως πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν μας και κάποιους σημαντικούς παράγοντες. Ο ένας (και βασικός) είναι το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Σεμέντο, ο άλλος είναι οι απουσίες και ο τρίτος η έλλειψη επιλογών από τον πάγκο σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του ΟΦΗ.

Κόντρα στον Ολυμπιακό, ο ΟΦΗ απέδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι γιατί αποτελεί μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας αλλά και δικαιώνει τις προσδοκίες του ίδιου του, του κόσμου που θέλει να τον δει στα πλέι – οφ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

23 σχόλια

  1. Πόσα γκολ έφαγε ο Άρης Μανώλη Μανωλάκη από τον Ολυμπιακό…;

    Ξαναμέτρα.

    Πάλι ψέμματα στους αναγνώστες σου; Πάλι σανό;

    ΠΑΟ και Άρης θα σε περάσουν. Σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει. Μία θέση μένει ανοιχτή και την Κυριακή θα στην κόψω εγώ.

    1. Καλημέρα φίλε μου από την μακρινή Ξάνθη. Κάτσε μην σε κόψει η ΕΕΑ και κλαις. Και ας την κόψεις εσύ την θέση, εγώ έχω μέλλον, εσύ με 40 άτομα στην εξέδρα έχεις τοπική ομάδα της Θράκης;

      1. A, ώστε έτσι ε;

        Παρακαλάς να με κόψει η ΕΕΑ.

        Τόσο λεβέντικα θες να βγεις Ευρώπη.

        Δεν βαριέσαι, σε ξέρουμε.

        Σου γραψα απλά γιατί μου κανε γκελ αυτό με τα 7 γκολ….

        Και για να λες τόσο χοντρές ανακρίβειες

        που χτυπάνε στο μάτι

        και εύκολα μπορεί κάποιος να τις ελέγξει

        Καταλαβαίνει κανείς με τί σανό και ψέμματα τους ταϊζεις

        Τα λέμε Κυριακή.

        1. Εντάξει έχεις δίκιο, δεν έφαγε επτά γκολ αλλά έξι. Μεγάλη ανακρίβεια, έχεις δίκιο. Για ένα γκολ, πούλησα σανό. Όσον αφορά το αν παρακαλάω, όχι δεν παρακαλάω και δεν θέλω ποτέ το κακό άλλης ομάδας όπως εσύ.

        2. Εκείνοι φάγαν 6 και βάλαν 3

          Εσύ έφαγες 3 και έβαλες 1.

          Ε και…;

          Τί απέδειξες δηλαδή με αυτή σου την αναφορά…;

          Απέδειξες απλά ότι σου αρέσει να βγάζεις εμπάθεια για τους αντιπάλους σου. Νομίζεις ότι άμα τους μειώνεις, ανεβάζεις την ομάδα σου. Είναι κι αυτό μέρος του σανού που πουλάς. ..

          Κι όχι το ένα γκολ που έκανες “λάθος”

          Τα λέμε την Κυριακή…

        3. Καταρχήν εάν αντιλαμβανόσουν τον τρόπο που το έγραψα, δεν θα το έγραφες αυτό αλλά είσαι τόσο “τυφλός” που δεν διαβάζεις καθαρά. Το σχόλιο ήταν καθαρά ποδοσφαιρικό και συγκρίνω την εικόνα δύο ομάδων που είναι για εξάδα. Αν δεν κατάλαβες του τι γράφω ακριβώς, ζητάω ειλικρινά συγνώμη.

    2. Βρε μίζερε πομάκε που γράφεις και το αοξαρα με κεφαλαίο μια σεζόν του ΟΦΗ είναι όλη σου η ποδοσφαιρική ιστορία. Ασχολήσου με καμία ομάδα του βεληνεκούς σου όπως ο Πανσερραϊκός και η Δόξα και άσε τον Όμιλο. Καταντάς γραφικός εκτός και αν τρολάρεις που πάω πάσο…

  2. Σίγουρα ο ΟΦΗ ήταν καλός με τον Ολυμπιακό αλλά αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι λεπτομέρειες και πολλές φορές η διαχείριση του αγώνα.Σε αυτό που το πράγμα που υστέρησε ο ΟΦΗ ήταν η φυσική κατάσταση αφού στα τελευταία 20λεπτα φαινόταν άδειος ενω ο Ολυμπιακός έτρεχε μέχρι το 90.Νομιζω σε αυτό φταίνε και οι αργοπορημενες αλλαγές καθώς και η εμμονή να κάθεται στον πάγκο ο Νάστος και να μην χρησιμοποιείται στο κέντρο ενώ κάνει μπαμ ότι ο ΟΦΗ τον χρειάζεται,αλλά και ότι προσπαθεί να πιέσει στο τέλος με λάθος τρόπο.Πχ με τον Ολυμπιακό κατα τη γνώμη μου έπρεπε να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2 ή 3-5-2 και να πιέσει ψηλά την άμυνα του Ολυμπιακού που ούτε πάσα δεν μπορούσε να αλλάξει

  3. η αληθεια ειναι οτι χτες δεν καναμε ουτε 5 τελικες , που κι αυτες, ηταν της συμφορας..δυο σουτ αουτ και 2-3 κεφαλιες 5 μετρα αουτ…κριμα να μη παρουμε τιποτα απο τον χτεσινο ολυμπιακο, που ηταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ

    1. Μιχάλη ο ΟΦΗ όμως έκανε τον Ολυμπιακό να είναι ανύπαρκτος. Και για τις τελικές γράφω την εξήγηση, απλή είναι.

      1. τη καταλαβαινω την εξηγηση, απλα ο καθε βαθμος ειναι κρισιμος και ειναι κριμα που δεν πηραμε κανενα απο ενα κακο ολυμπιακο.

  4. Η ομάδα στάθηκε αξιοπρεπέστατα κι ας μην έκανε 100 τελικές. Το Χ ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Επίσης στην αρχή του ματς, στα πρώτα 10 λεπτά, ο Μανούχος χαρίζει 2 κίτρινες στους γαύρους και δείχνει τις προθέσεις του: είχε έρθει χεσμένος να σφυρίξει.

    Αλλά Μανώλη η άποψη του ομίλου Πουλινάκη είναι η ακριβώς αντίθετη απ’ότι διάβασα στον Ατλέτικ: https://www.athleticradio.gr/superleague-1/540965-problimatismos-se-fifa-uefa-gia-ta-gegonota-sto-hrakleio__trashed/

    Ότι ο Μανούχος ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Ηράκλειο και είχε σημαδέψει παίκτες του Ολυμπιακού για κάρτες και ότι η αποβολή του Σεμέντο είναι απαράδεκτη!

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Είστε και ¨”εντός έδρας” στο Ηράκλειο και αναπαράγετε ό,τι σας δώσει ο Μαρινάκης.

    1. Όταν μπαίνει κατά λάθος ένα άρθρο, διαγράφεται όπως το συγκεκριμένο. Αν τώρα εσύ, που τα σχόλια σου είναι ίδια και ίδια, άρα κάπου αποσκοπείς εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερη απάντηση από τα γραφόμενα μου.

      1. Κάπου “αποσκοπεύω”; Τι σημαίνει αυτό;
        Σε ρωτάω μήνες τώρα και πετάς τη μπάλα στην κερκίδα. Δώσε μια απάντηση και δεν σε ξαναενοχλώ.
        Γιατί ο δημοσιογραφικός σας όμιλος αναπαράγει Ο,ΤΙ γράφει ο όμιλος Μαρινάκη; Έχετε κάποια συνεργασία; Σας έχει αγοράσει; Συνεργάζεστε ισότιμα;
        Είναι στοιχειώδης σεβασμός στους αναγνώστες σου να τους ενημερώνεις γιατί ΞΑΦΝΙΚΑ έχει γεμίσει το σάιτ με άρθρα για το πόσο πολεμάνε όλοι τον Μαρινάκη, πόσο αδικείται ο Ολυμπιακός κτλ. Έχεις λοιπόν κάποια απάντηση ή θεωρείς ότι είναι κομπλέ από τη μια να αναπαράγεις (ως εταιρία) τον λόγο των μέσων του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και ταυτόχρονα να έχεις το σήμα και το γήπεδο του ΟΦΗ στην σελίδα σου; Ή θεωρείς ότι το να γράφει (ΠΟΙΟΣ το έγραψε;) άρθρα σε οπαδικές σελίδες του Γαύρου με υπογραφή “Γεντί Κουλέ” είναι εντάξει;

        Δώσε μια απάντηση λοιπόν ή ξαναπέτα την μπάλα στην κερκίδα

      2. Πάντως η δημοσιογραφία είναι αντικειμενικότατη στον Ατλέτικ και σε καμία περίπτωση δεν αναπαράγει αυτολεξεί τις θέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Βαγγέλη Μαρινάκη.
        Τι; Οχι;
        https://www.athleticradio.gr/superleague-1/541280-orgi-olumpiakou-to-protathlima-einai-stimeno-kai-den-mporei-na-sunechistei/

  5. αν δεν παρουμε εστω ενα βαθμο στη ξανθη, κινδυνευουμε να παμε ενατοι ακομα και δεκατοι!!!…ασε που με ισοπαλια στη ξανθη, βγαζουμε απ τη μεση την ξανθη στη μαχη της εξαδας…οποσδηποτε βαθμος στη ξανθη!θα ειναι ψυχολογικο πληγμα να παμε τοσο κατω, ασχετα αν εχουμε καλο προγραμμα μετα

    1. Μιχάλη, επιμένω ρε αδερφέ: Άσε τους βαθμούς. Η ομάδα δεν έχει, ντε και καλά, στόχο την 6άδα. Δεν τους καίει! Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η εμφάνιση, η σωστή μπάλα και, πλέον, οι μεταγραφές! Τίποτε άλλο.
      Για να μην απογοητεύεσαι τσάμπα ούτε εσύ ούτε όσοι πιστεύουν στην Ευρώπη από φέτος. Θα έρθει ο καιρός…

      1. δε συμφωνω..καλη εμφανιση, σωστη μπαλα χωρις αντικρυσμα,, χωρις ανταμοιβη, δεν υπαρχει!!! θα παιζουμε δηλαδη αγωνες χωρις κανενα ενδιαφερον, ουτε για ευρωπη ουτε για υποβιβασμο? αυτο προτεινεις?φιλικα ματς? τοτε να πεις και στον ολυμπιακο να παιζει ωραια μπαλα κι ας μην παιρνει πρωταθληματα, να δουμε τι θα σου πει!

        1. Δεν είπα αυτό ρε Μιχάλη. Είπα ότι στόχος του ΟΦΗ (και επίσημα απ’ ότι έχω καταλάβει) είναι να μπουν οι βάσεις για τις επόμενες χρονιές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν τους ενδιαφέρει αν η ομάδα δε βγει Ευρώπη από φέτος! Τελεία. Πάμε παρακάτω: για να “χτίσεις” για το μέλλον πρέπει να έχεις ένα πλάνο, σωστά; Το πλάνο το οποίο λένε ότι έχουν, όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, έχει βάση τη ΣΩΣΤΗ μπάλα. Κι εμείς φέτος βλέπουμε μια ομάδα που είναι μια έτσι, μια… γιουβέτσι. Άσε τα αποτελέσματα. Για το ποδόσφαιρο που παίζουμε μιλάω. Πως, λοιπόν, θα “χτίσεις” όταν δεν έχεις σταθεροποιήσει την απόδοσή σου; Γι’ αυτό σου λέω ότι αυτό είναι που πρέπει να μας ενδιαφέρει πρωτίστως. Γιατί, αν γίνει αυτό, θα έρθουν και τα αποτελέσματα, αργά ή γρήγορα.
          Και μην συγκρίνεις τον γαύρο με τον ΟΦΗ. Είναι εντελώς ανόμοια μεγέθη. Εμείς δεν πάμε ούτε για πρωτάθλημα ούτε για Ευρώπη! Τουλάχιστον όχι φέτος. Κατάλαβες τι εννοώ τώρα;

  6. Μάνο, δεδομένων των απουσιών, καλός ήταν ο ΟΦΗ χτες, αλλά (για ακόμα μια φορά) τα παραλές. Το ότι παίξαμε καλά και ότι το Χ θα ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα, ναι, να το δεχτώ. Αλλά το “στριμώξαμε στα σχοινιά” ή το “καμία άλλη ομάδα δε δυσκόλεψε έτσι το γαύρο” είναι οπαδικές υπερβολές. Είσαι δημοσιογράφος και καλό θα ήταν να είσαι πιο αντικειμενικός. Μια συμπάθεια στην ομάδα σου, το καταλαβαίνω να τη δείχνεις, αλλά αν θέλεις να γίνεις πιστευτός, κόψε, σε παρακαλώ, την υπερβολή. Σε διαβάζει, καλώς ή κακώς, αρκετός κόσμος, οπότε καλό είναι να λες μόνο την αλήθεια! Ξέρεις γιατί; Γιατί, διαφορετικά, δημιουργείς λανθασμένες εντυπώσεις. Και όταν γίνεται αυτό, όταν έρχονται οι “στραβές”, θα ακούς πολλά… Άσε που αν θέλουμε να λέμε ότι εμείς διαφέρουμε από τους άλλους, καλό είναι να το αποδεικνύουμε σε όλα τα επίπεδα. Αλλιώς, είμαστε σαν και αυτούς…
    Φιλικά σου γράφω τα παραπάνω. Τώρα, εσύ ξέρεις…

  7. Για το χτεσινό ΕΣΥ θα την πλερώσεις την Κυριακή Μανώλη Μανωλάκη.

    1. Δεν πειράζει, παίξε καλύτερα και κέρδισε

  8. https://aox1967.gr/2020/01/25/προφανώς-και-το-φαβορί-είναι-ο-οφη

    Διαβάστε παιζει να είναι κάτι καλό όλο αυτό και βγάζει φόβο για σήμερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 1 =