Το ματς του Σαββάτου θέλει “ξύλο”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Απέναντι σε μια ομάδα που έχει πάρει τις περισσότερες κάρτες στο πρωτάθλημα, η νίκη θα κριθεί από την ένταση που θα βγάλει ο ΟΦΗ μέσα στο γήπεδο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η Λάρισα είναι η ομάδα που έχει πάρει τις περισσότερες κίτρινες (73) στην Σούπερ Λιγκ. Κάτι που ακόμα και αν δεν το γνωρίζεις, έχεις την αίσθηση πως αυτό συμβαίνει πράγματι: Μια ομάδα που οι παίκτες της είναι σκληρόπετσοι, πάνε τα ματς στην δύναμη γιατί πέραν του Ουάρντα, δεν έχουν να δείξουν και κάτι ιδιαίτερο, μεσοεπιθετικά, και κάπως έτσι παραμένουν στο κόλπο των πλέι – οφ, με λιγότερες πλέον πιθανότητες από τους υπόλοιπους.

Είναι από τα ματς, αυτά τα παιχνίδια που θα υπερισχύσει εκείνος που θα βγάλει στο γήπεδο την μεγαλύτερη ένταση. Η ένταση που χρειάζεται να δείξει ο ΟΦΗ στο παιχνίδι του Σαββάτου είναι η υψηλότερη από κάθε άλλη μέσα στην σεζόν. Προσωπικά περιμένω να δούμε ένα ματς, ανάλογο με το περσινό όταν και η Λάρισα πήρε σβηστά το 0-0 παρότι ο ΟΦΗ είχε την μπάλα στην κατοχή του σχεδόν σε όλο το παιχνίδι με μοναδική φάση εκείνη του Πέρσον στο 90′ όταν και έβγαλε το (σίγουρο) γκολ ο τερματοφύλακας της.

Πλέον, μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Πέντε αγωνιστικές, όλα θα κριθούν στο Ηράκλειο και ο ΟΦΗ οφείλει να προστατεύσει την έδρα του – κάτι που το λέμε από την αρχή της χρονιάς. Έγραφα τον περασμένο Σεπτέμβρη πως ο ΟΦΗ πέραν των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού μπορεί να κάνει μόνο νίκες με όλους τους υπόλοιπους αντιπάλους του. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας το γεγονός ότι εκτός από τα δύο ντέρμπι που έχασε, έχει μια ισοπαλία (με τον Παναθηναϊκό όμως) και μια κατά λάθος ήττα, ο ΟΦΗ έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρον το σπίτι του.

Ξεκινώντας από το πρώτο ματς – μπολ της χρονιάς το σημείο κλειδί του αγώνα θα είναι να υπερισχύσει ο ΟΦΗ έναντι της ΑΕΛ στο ποδοσφαιρικό “ξύλο”. Μια ομάδα που βαράει στο ψαχνό και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεται ακόμα στην πρώτη οχτάδα του πρωταθλήματος παρά την φτωχή ποιότητα του (εκτός του Ουάρντα). Αυτός είναι και ο παράγοντας που κάνει δύσκολο το ματς του Σαββάτου. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και παρότι προηγήθηκε με 2-0, ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι γιατί έβγαλε μια “σοφτ” εικόνα και η Λάρισα με το ξύλο που έπαιξε στους παίκτες του κατάφερε να το γυρίσει και να το πάρει.

Υπό άλλες συνθήκες και με βάση το σκάουτινγκ, θα ήταν ένα παιχνίδι κομμένο και ραμμένο για να μπει στην ενδεκάδα ο Ζοάο Βίκτορ αλλά με 2-3 προπονήσεις δεν νομίζω ότι ο Βραζιλιάνος θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Στα καλά νέα όμως της ημέρας, εν αντιθέσει με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, είναι ότι τώρα θα βρίσκεται στο γήπεδο ο Μεγιάδο.

Ο Αργεντινός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος που θα κρίνει το παιχνίδι με την σκληράδα που τον χαρακτηρίζει και το Σάββατο η δική του εικόνα θα είναι καταλυτική για να έρθει το τρίποντο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. εγω βλεπω διακοπη του πρωταθληματος

  2. Δεν μαρεσει η λεξη ξυλο..Αλλο το δυνατο παιχνιδι αλλο το αντιαθλητικο…Παντως ο Κατσε συμβαλει σε αυτο και πιθανοτατα θα απουσιαζει…Νικη και προπαντων να μην εχουμε αλλους τραυματισμους…

    1. είσαι γουρλής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + 18 =