Ας μιλήσουμε για την Τούμπα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Βλέπω ένα κλίμα γύρω μου εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ που δημιουργείται από τις απουσίες με τις οποίες πάει ο ΟΦΗ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Δύο είναι τα δυσκολότερα ματς για τον ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα: Αυτά στο Φάληρο και την Τούμπα. Δυσκολότερα από όπου και αν τα πιάσεις – και δεν μιλάω μόνο για το αγωνιστικό σκέλος αλλά και για όλα όσα συμβαίνουν σε αυτά τα δύο γήπεδα. Ήδη, στο Φάληρο το είδαμε τον περασμένο Οκτώβρη με την φάση με τον Φιγκεϊρέντο, στην Τούμπα το διαπιστώσαμε όπου παρά το 4-1 – τα δύο γκολ δεν έπρεπε να μετρήσουν ποτέ και πάει λέγοντας.

Το ματς της Κυριακής είναι το ένα από τα δύο πιο δύσκολα που θα δώσει ή έδωσε ο φετινός ΟΦΗ. Στην παρούσα φάση δεν ξέρω, αν έρχεται στον δρόμο μας την κατάλληλη στιγμή και λίγο πριν τα ματς της χρονιάς κόντρα στον Ατρόμητο και την Λαμία (και ενώ ενδιάμεσα υπάρχει η ΑΕΚ). Θα πω, πως (μιλώντας πάντα χρονικά) έρχεται στην κατάλληλη φάση. Αρκετοί ποδοσφαιριστές του είναι στα όρια τους, από την κούραση, οπότε ήρθε η ώρα να πάρουν και ανάσες. Μιλάμε για παιδιά όπως ο Τσιλιανίδης που παίζει ασταμάτητα ή ο Φιγκεϊρέντο που παίζει σερί εδώ και 12 με 13 μήνες και είναι απορίας άξιον πως έχουν μείνει ακόμα όρθιοι. Ή μάλλον επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι αστροφυσική, αυτό εξηγείται από την καλή δουλειά που γίνεται στο “Βαρδινογιάννειο” και για αυτόν τον λόγο δεν υπάρχουν μυικοί τραυματισμοί.

Μια εβδομάδα λοιπόν πριν το ματς με τον Ατρόμητο, ο ΟΦΗ πάει στην Τούμπα για να δώσει ένα παιχνίδι χωρίς οκτώ ποδοσφαιριστές στην σύνθεση του. Όμως καθαρά ρεαλιστικά το πρόβλημα είναι μόνο στην άμυνα αφού σε κέντρο και επίθεση υπάρχουν λύσεις και επιλογές πρώτης γραμμής. Νέιρα, Στάικος, Ζοάο Βίκτορ, Ναμπί, Σεμέντο, Βαζ, Μάνος είναι παίκτες πρώτης γραμμής και μένει να φανεί τι εικόνα θα παρουσιάσουν στην Τούμπα.

Ήδη υπάρχουν οφέλη από τον αγώνα της Τούμπας, πριν καν γίνει αυτός: Το σημαντικότερο είναι ότι ο Ναμπί θα πάρει ένα 90λεπτο που είναι απαραίτητο για να βρει ρυθμό για την τελική ευθεία, ειδικά όταν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που η απόδοση του εξαρτάται ξεκάθαρα από το να έχει την μπάλα στα πόδια του και κατά συνέπεια θα τον βοηθήσει να μπει ξανά στην εξίσωση – μετά από δύο μήνες αποχής από την δράση. Επίσης είναι σημαντικό για να δούμε τον Ζοάο Βίκτορ σε μια αναμέτρηση όπου ο ΟΦΗ δεν θα είναι η ομάδα που θα έχει την μπάλα στα πόδια της για αρκετή ώρα.

Όμως, το σημαντικότερο όλων είναι πως θα πρέπει να βρει ο Σίμος από αυτήν την Κυριακή κιόλας την τετράδα στην άμυνα για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο όπου θα λείψουν οι δύο από τους τέσσερις που έχουν βγάλει όλη την χρονιά: Μαρινάκης και Κοροβέσης. Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να λυθεί παρότι είδαμε βέβαια κόντρα στην Λάρισα ότι ο Μπράουν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι.

Βλέπω ένα κλίμα τριγύρω που καλλιεργείται από τις πολλές απουσίες, αλλά όπως λέει και ένας φίλος “κανένα ματς δεν είναι χαμένο”. Σαφώς και ο ΟΦΗ πάει στην Τούμπα με αρκετές απουσίες αλλά μην ξεχνάμε πως και στο Φάληρο τα ίδια έλεγαν, οι ίδιοι, και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να κάνει καθυστερήσεις για κανένα 20λεπτο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

14 σχόλια

  1. Το ότι μένουμε κατηγορία και δεν τρέχουμε τελευταία στιγμή αυτό νομίζω είναι ένα μεγάλο βήμα, για 6α θα παλέψει ο ΟΦΗ αλλά και να μην βγει Ευρώπη για φέτος, σίγουρα, του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερος και, προτιμώ να πηγαίνουμε βήμα βήμα και όχι να τρέχουμε τελευταία στιγμή για να σωθούμε.. εξάλλου το είχαν δηλώσει, ο ΟΦΗ σε 5 χρόνια θα είναι μεγάλη ομάδα, έμειναν άλλα 4 χρόνια. Και που ξέρεις, μπορεί και πιο σύντομα…

  2. Οπως λεει και ο φιλος παραπανω…Περυσι σωθηκαμε στο παρα 1 και φετος πηραν τα μυαλα μας αερα…μεσα σε ενα χρονο…ΥΠΟΜΟΝΗ…Παντως το παιχνιδι ειναι λογικα χαμενο..Ο Μπραουν επειδη εκανε ενα καλο παιχνιδι εμενα δεν μου εμπνεει εμπιστοσυνη..4 παιχνιδια εμεινα τα δινουμε ολα και οτι βγει…

  3. Η μπάλα είναι… μπάλα. Αυτό σημαίνει ότι, παρά το ότι μπορεί να είσαι το αουτσάιντερ, ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα γίνει. Το ποδόσφαιρο είναι δουλειά, τακτική, λεπτομέρειες, εμπνεύσεις και λάθη. Όλα μπαίνουν στην εξίσωση και, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
    Όπως και να ‘χει, δεν με ενδιαφέρει τόσο το αποτέλεσμα στην Τούμπα, όσο το να παίξουμε σωστά και το τι μπορούν να προσφέρουν οι μεταγραφές και ορισμένοι παγκίτες. Να βγουν ορισμένα συμπεράσματα, τα οποία θα αποτελέσουν οδηγό για τη συνέχεια. Τώρα, άμα έρθει ο βαθμός ή οι βαθμοί, τότε ακόμα καλύτερα.

    Υ.Γ Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεται συνέχεια ότι ο Τσιλιανίδης είναι κουρασμένος. Για τον Φίγκε να το καταλάβω, αφού έχει να κάνει διακοπές ένα χρόνο τώρα. Αλλά ο πρώτος, γιατί; 23 ματς έχει παίξει φέτος, δεν είναι premier league το ελληνικό πρωτάθλημα! Να είχε παίξει 30-35, να πω ok, αλλά 23 δεν τα λες και πολλά! Άσε που είχε μείνει εκτός με γαύρο και ΠΑΟΚ τον περασμένο μήνα. Δεν “ξεκουράστηκε”; Έλεος!

    1. Αυτή Δημήτρη είναι η εύκολη ερώτηση αλλά έχει και εύκολη απάντηση. Γιατί είναι προφανές πως άλλου είδους προπόνηση κάνει ένας παίκτης του ΝΒΑ που παίζει 100 παιχνίδια μέσα σε 10 μήνες και άλλη ένας παίκτης που παίζει ένα την εβδομάδα. Οπότε κατά συνέπεια διαφορετικός είναι και ο τρόπος προετοιμασίας του καθενός.

      1. Σωστή η παρατήρηση, Μάνο. Εν μέρει, μπορώ να τη δεχτώ. Αλλά έτσι υποβιβάζεται αρκετά η ποιότητα του ποδοσφαιριστή. Αν δεν μπορεί, δηλαδή, να βγάλει 20-25 ματς χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα (και χωρίς τραυματισμούς), τότε εγείρονται ερωτηματικά ως προς την αθλητική του ικανότητα. Κι άλλοι συμπαίκτες του (Σεμέντο, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Νέιρα, Φιγκεϊρέντο, Κοροβέσης) έχουν παίξει περίπου τα ίδια παιχνίδια, αλλά δε γίνεται λόγος για κούραση σε αυτούς.
        Τεσπα. Άμα ο Τσίλια δεν το χει με τη φυσική κατάσταση, τότε καλύτερα γι’ αυτόν να αρχίσει να δουλεύει λιγάκι παραπάνω.

    2. ουτε εγω καταλαβαινω επαγγελματιες παικτες , κουρασμενους με ενα ματς τη βδομαδα!! εγω που παω πεντε μερες τη βδομαδα στη δουλεια , πρεπει να μαι πτωμα δηλαδη?

  4. δυστυχως, θα ειναι η μοναδικη αγωνιστικη, που δεν θα εχω καμμια αγωνια η ελπιδα για το αποτελεσμα..ακομα και με το γαυρο στο καραισκακη, ειχα μια ελπιδα…τωρα, οχι…ενα παιγνιδι χωρις ελπιδα, χωρις ζωντανη εικονα , ενα παιγνιδι χαμενο…αν τωρα γινει η τρομερη εκπληξη και παρουμε βαθμο η βαθμους, καλοδεχουμενη!!!αλλα μαλλον θα γυρισουμε με τις βαλιτσες αδειες ..ακομα κι αν ο παοκ δε μπορει να βαλει γκολ, θα το βαλει το βαρ με κανα πεναλτυ…

    1. Εγώ, φίλε Μιχάλη, βρίσκω ενδιαφέρον στο ματς, άσχετα αν κερδίσουμε ή χάσουμε. Πρώτον, να δω μια σοβαρότητα από την ομάδα, χωρίς τραγικά λάθη. Δεύτερον, να δω τον Βίκτορ: τι στυλ παίκτης είναι και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον. Τρίτον, όσο ζεις, ελπίζεις. Ο αγώνας αρχίζει 0-0. Είπαμε, μπάλα είναι…

    2. Καλησπέρα σε όλους!Μάνο συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα αλλά το θέμα της φυσικής κατάστασης με προβληματίζει και εμένα.Περισσοτερο γιατί οι παίκτες εμφανίζονται κουρασμένοι και στο τέλος των αγώνων εκτός από τον τελευταίο καιρό.Πραγμα που μου φαίνεται παράδοξο για τόσο νέους παίκτες.Τι θα γίνει δηλαδη όταν φτάσουν 30 θα σέρνονται; Επίσης αυτό που πρέπει να προβληματίζει είναι ότι ούτε οι γηγενείς δεν έχουν φυσική κατάσταση πράγμα που δείχνει ότι γίνεται επιδερμική δουλειά.
      Όσον αφορά το ματς με τον ΠΑΟΚ νομίζω ότι ο ΟΦΗ πρέπει να το παλέψει με οδηγό τα ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό.Δεν νομίζω ότι οι διάφοροι παίκτες του ΟΦΗ είναι χειρότεροι παίκτες από τον Χατζηγιοβαννη και τον Μπουζούκη.Σιγουρα η ομάδα πρέπει να μάθει να παίζει πιο δυνατά (χωρίς να σημαίνει αυτό αντιαθλητικά) αλλά και ψηλά όπως αγωνίστηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό,να γεμίσει το κέντρο μπλοκάροντας τον Μίσιτς και τον Μαουρίσιο και να εκμεταλλευτεί τα λάθη στην άμυνα που κάνει τόσο ο Κρέσπο όσο και Βαρέλα

      1. Μα Βασίλη εσύ βλέπεις να μην έχουν φυσική κατάσταση οι παίκτες του ΟΦΗ; Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μυικοί τραυματισμοί. Όταν ένας παίκτης δεν έχει φυσική κατάσταση, τραυματίζεται εύκολα. Είναι θέμα ρυθμού και πως είχαν μάθει τα προηγούμενα χρόνια.

  5. Ρε Μιχαλη τετοια σχολια υποβαθμιζουν την νοημοσηνη ολων και τη δικη σου προπαντων..Το χθεσινο πεναλτυ του Παοκ ηταν πεντακαθαρο…τωρα ποσο ηλιθιος λαος ειμαστε που καθομαστε και ακουμε τους δημοσιοραφους και τις ΠΑΕ που λενε οτι τους συμφερει…Ο καθενας θα εχει τους δικους του κανονισμους..Ναι το καταφεραμε και αυτο οι Ελληνες…

  6. Δεν περιμένω αποτέλεσμα στην Τούμπα, αλλά θα ξενερώσω πάλι αν γυρίσουμε με καμιά τεσσάρα στην πλάτη να γελάει ο κόσμος.
    Αυτό που θα ήθελα να δω είναι μια μαχητική ομάδα στο γήπεδο.
    Δυστυχώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα γιατί θα λείπει η μισή άμυνα + το Μεγιαδο αλλά αυτό δε θα δικαιολογεί μια ήττα με κάτω τα χέρια.

  7. Η Ομάδα έκανε ένα καταπληκτικό ξεκίνημα αλλά έπειτα, είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω ντεφορμαρίσματος έμεινε στάσιμη. Έχει μία νίκη στους τελευταίους 8 αγώνες. Κάνει μια νίκη τον μήνα. Έχει μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους κυριότερους αντιπάλους της (Λάρισα – Αστέρας) Έχει να κερδίσει στο Ηράκλειο από το Δεκέμβριο και ουσιαστικά βρισκόμαστε συγκυριακά (αλλά όχι αγωνιστικά κατά την γνώμη μου) σε θέση να διεκδικήσουμε την 6η θέση. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι αν δεν βρεθούμε στην 6άδα, δεν τρέχει τίποτα, γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα βγούμε του χρόνου.Διότι μπορεί του χρόνου να παλεύουμε και πάλι να σώσουμε την κατηγορία. Η ομάδα δεν είναι καλή, δεν έχει ψυχολογία και το κυριότερο δεν έχει καθόλου τύχη. Το μόνο που ελπίζω την Κυριακή είναι να μην τραυματιστεί κι άλλος παίκτης, όπως συμβαίνει σε κάθε αγωνιστική τις τελευταίες μέρες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τη βαριά ήττα.

    1. αλλο ενα σωστο σχολιο απ το Γιωργο, συμφωνω μαζι σου οτι ειναι σημαντικο να μπουμε εξαδα, ειναι ευκαιρια φετος, γιατι του χρονου δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι θα παμε καλυτερα απο φετος, φετος αιφνιδιασαμε στον πρωτο γυρο ειτε λογω ρεντας ειτε λογω κακης αποδοσης των υπολοιπων ομαδων ..απορω πως ειναι καποιοι σιγουροι, οτι του χρονου θα παμε καλυτερα!! το ειδαν στο φλυτζανι? εγω λεω, οτι αν δεν μπουμε φετος εξαδα, θα ειναι βαρυ ψυχολογικο πληγμα για τους παικτες…οσο για το ματς με τον παοκ, μακαρι να διαψευστω αλλα δεν εχω καμμια αγωνια, με τον ενα η τον αλλο τροπο ο παοκ θα το παρει, αν δεν μπορει κανονικα θα του δωσουν κανα πεναλτυ και θα το παρει..τελος παντων, με δυο νικες εχουμε σοβαρες ελπιδες για τετραδα, εκτος αν αστερας η ο βολος η η ξανθη η ο ατρομητος, κανουν τρεις νικες στα τελευταια τεσσερα ματς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one + one =