Από εδώ και πέρα τα λάθη θα κοστίσουν

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Την 1η του Μάρτη, εάν πάνε όλα καλά, δεν θα θυμάται κανένας το ματς. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Θέλω να ξεκινήσω από μια ειλικρινή κουβέντα. Και αυτή είναι ότι δεν περίμενα να προβάλει ο ΟΦΗ αντίσταση στον ΠΑΟΚ για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Δεν είναι θέμα έλλειψης πίστης στην ομάδα όμως θέλω να είμαι καθαρά ρεαλιστής και όχι λαϊκιστής. Με δεδομένες τις απουσίες έξι βασικών παικτών, άρα και καθόλου επιλογές από τον πάγκο, περίμενα πως ο ΟΦΗ θα “έσπαγε” στο πρώτο 30λεπτο.

Όμως, συνολικά, είναι ένα παιχνίδι που όπως ήρθε, έφυγε κιόλας. Έγραφα και μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα πως μόνο κέρδη μπορούσε να έχει αυτό το ματς και για πρώτη εικόνα – ειδικά σε ένα 90λεπτο μεγάλων απαιτήσεων – έμεινα εντυπωσιασμένος από τον βαθμό ετοιμότητας του Βαφέα που ήταν από τους ελάχιστους που ξεχώρισαν αλλά και την εικόνα του Ζοάο Βίκτορ. Ο Βραζιλιάνος έδειξε θετικά δείγματα γραφής, στο πρώτο ημίχρονο κράτησε την μπάλα, έβαλε τα πόδια του στην φωτιά και γενικά παρουσίασε μια συνολική εικόνα που ήταν θετική. Βέβαια, το θέμα είναι τι χρόνο θα πάρει στα επόμενα παιχνίδια και ειδικά εντός έδρας για το κατά πόσο είναι χρήσιμος σε 90λεπτα που ο ΟΦΗ θα θέλει να σκοράρει και όχι να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Το χθεσινό παιχνίδι κρίθηκε από δύο παράγοντες, το ένα είναι οι αλλαγές του Φερέιρα στο ημίχρονο όταν πέρασε στο παιχνίδι τον Λημνιό αντί για τον Ελ Καντουρί αλλάζοντας την μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας του και το άλλο βεβαίως τα δύο αστεία πέναλτι που έδωσε ο ΟΦΗ στον ΠΑΟΚ. Από την στιγμή που έγινε το 1-0 στο 50′ μόλις, το παιχνίδι είχε τελειώσει. Ειδικά σε ματς όπως αυτό της Τούμπας παίζοντας κόντρα στις μια από τις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, όταν δεν έχεις και τις βασικές σου επιλογές στην άμυνα τότε δεν μπορείς να περιμένεις πολλά.

Η αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης δεν έχει να προσφέρει και πολλά. Πλέον, όλη η χρονιά παίζεται στο επόμενο 20ημερο και όποιος κάνει το λάθος να μείνει στην Τούμπα τότε θα έχει πονοκέφαλο χωρίς λόγο. Εγώ σας το λέω, να το αποφύγετε γιατί έκανα το ίδιο λάθος και έπρεπε να πάει 3.00 το πρωί για να κοιμηθώ και αφού πρώτα έβγαλα τον εκνευρισμό μου παίζοντας playstation για κανένα 3ωρο.

Τρεις αγωνιστικές, 20 ημέρες και τα πάντα θα κριθούν από εδώ και στο εξής. Ο ΟΦΗ πλέον είναι σαν το ανθρωπάκι του snow bros που έχει χάσει όλες τις ζωές του και παίζει με την μοναδική για να μην έχουμε game over. Μέσα σε τρία 90λεπτα θα παιχτούν οι κόποι μιας χρονιάς και εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον Σίμο ότι στο τέλος ο ΟΦΗ αξίζει να βρίσκεται στα πλέι – οφ έναντι όλων των υπολοίπων. Όμως στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές δεν υπάρχει περιθώριο λαθών. Το παραμικρό λάθος, είτε στην άμυνα – είτε στην επίθεση θα κοστίσει και για αυτόν τον λόγο οποιαδήποτε έλλειψη συγκέτρωσης θα στοιχήσει. Όμως δεν μπορώ να διανοηθώ, ειδικά τώρα που ο ΟΦΗ έχει μπροστά του μια εβδομάδα και παράλληλα 15 ημέρες ξεκούρασης για βασικότατους παίκτες (που την είχαν μάλιστα ανάγκη) πως κόντρα στον Ατρόμητο δεν θα δούμε μια φρέσκια ομάδα.

Εδώ έχουμε κάνει μόνο δύο νίκες σε όλο τον δεύτερο γύρο και έχουμε πέσει από την εξάδα μόλις μια φορά. Αλλά δεν είναι τα αποτελέσματα είναι ότι η εικόνα του, ακόμα και τώρα, συνολικά είναι καλύτερη από όλους τους υπόλοιπους. Η εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στον Βόλο, τον Ολυμπιακό, την Ξάνθη και την Λάρισα δεν είναι εικόνα ομάδας που δεν αξίζει να βρίσκεται στα πλέι – οφ. Επίτηδες αναφέρω τα ματς που ο ΟΦΗ δεν κέρδισε και δεν έβαλα τα τρίποντα με Άρη, Πανιώνιο γιατί σε αυτά τα παιχνίδια είναι που μπορείς να βγάλεις πιο χρήσιμα συμπεράσματα.

Το χθεσινό παιχνίδι δεν θα το θυμάται κανένας μας εφόσον ο ΟΦΗ, που συνεχίζω να πιστεύω ότι θα μπει στα πλέι – οφ, πάρει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Υπομονή λοιπόν 20 ημέρες που για ακόμα μια σεζόν περιμένουμε να μας βγει η ψυχή γιατί ΟΦΗ και φινάλε γκραν – γκινιόλ δεν πάνε χώρια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

30 σχόλια

  1. Μπορούσατε τουλάχιστον να στε λίγο πιο διακριτικοί.

    Εμείς τουλάχιστον χάσαμε με γκολ στο 80΄…

    Προσφέρατε άφθονη διασκέδαση στο Πανελλήνιο χτες

    Παράρτημα της μΠάοκ

    Υ.Γ. Να ξες θα σε περάσω Μανώλη Μανωλάκη.

    1. ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ,ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!!

    2. Αυτο που βαζεται το Μ μπροστα απο της λεξης δηθεν για να τις μειωσεται..ποσοχρονων ειστε.;;; Τελος παντων Γαβρος ειναι μην ασχοληστε…Ταχα ειναι ο Στελιος οΖαφειριου …

    3. Περισσότερη διασκέδαση απ’ ότι προσφέρετε εσείς με τις μ@λ@κίες που λέτε κατά καιρούς σχετικά με τον ΟΦΗ (και γενικώς, που όχι μόνο μας το παίζετε παρθένες, όχι μόνο έχετε την απαίτηση να σας πιστέψουμε, αλλά ενώ σας δείχνουμε με λόγια και πράξη ότι δεν είμαστε μ@λ@κες και δε μασάμε, εσείς επιμένετε ξανά και ξανά και ξανά); Δε νομίζω!!!!

    4. Τουλάχιστον εμείς δεν είμαστε τόσο μ!@#!@! όσο εσείς να μας κάνουν τσακωτούς! Μια ερώτηση: Θα μας γράφεις κανένα γράμμα όταν θα νιώθεις μοναξιά εκεί στα χωράφια του τοπικού?

  2. Ρε φίλε να μιλήσει κανένας άλλος αλλά εσύ που την ομάδα σου την έχει αγοράσει ο Σαββίδης και πρέπει να πέσεις κατηγορία πάει πολύ. Μια ζωή παράρτημα τού γαβρου και τού ΠΑΟΚ είσαι κακομηρι. Η πιο μικρή ομάδα στην Ελλάδα είσαι. Μην ασχολείσαι μαζί μας είσαι τίποτας μπροστά μας και αξία σου δίνω πού σού απαντάω.

  3. Ρε αοξακι ΝΟΥΜΕΡΟ, μας τα ‘χεις κάνει τούμπανο. Δε μπας να ασχοληθείς με τα χάλια σου, που ‘χεις γίνει διεθνώς εφταρέζιλο, μόνο κάθεσαι κι ασχολείσαι με τους άλλους. Όσο μικρού βεληνεκούς είναι η ομαδούλα σου, άλλο τόσο μεγαλύτερο είναι το Καραγκιοζιλίκι σου. Όταν θα εξαφανιστείς από τη σουπερ λιγδα, να δούμε τότε τι θα ΄λες και τι θα γράφεις. Μιας και μπήκε το τριώδι πα να φας κανα χαλβά, κανα σουτζουκ λουκουμ ή κανα ακανέ σερραίικο, μπας και ‘ρθεις στα ίσα σου, που ‘χεις καταντήσει σαν τη στραβή ψ@# του Βούδα. Γραφικέ ε Γραφικέ!!!

  4. Ας ξεκινήσω κι εγώ με μια επισήμανση: οι ρεζέρβες της ομάδας ρε είναι για β Εθνική και κάτω.
    Ο Βραζιλιάνος που πήραμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου είναι ανέτοιμος και άρα πεταμένα λεφτά αφού θα παίξει αν παίξει στα πλέι οφ ή πλέι άουτ, άρα άχρηστη μεταγραφή.
    Αν εσύ Σαρρή βλέπεις το μέγεθος του ΟΦΗ τόσο μικρό που σου κάνει μάλιστα και εντύπωση που ”αντισταθήκαμε” για σαρανταπέντε λεπτά σε ένα ανύπαρκτο ΠΑΟΚ, μάλλον δεν την ξέρεις καλά την ομάδα.
    Από πότε ο έκτος της βαθμολογίας παίζει με το δεύτερο, τρώει τέσσερα σε μισή ώρα και είναι και ευχαριστημένος;

    1. Αν εγώ γράφω άλλα και εσύ διαβάζεις άλλα, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

      1. Κάνε σεμινάρια να έρθουμε να μορφωθούμε.

        1. Αμέ, θα το ανακοινώσω μέσω του Facebook για να έρθεις να επιμορφωθείς.

  5. Μανόλη ντρέπεσαι να πεις ότι ξεφτιλιστικαμε? Άμα δεν μπορείς να πάρεις κάτι από αυτό το παιχνίδι τουλάχιστον πολεμάς. Εγώ προσπάθεια να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι δεν είδα. Νομίζω εκεί στην ομάδα οι υπεύθυνοι ίσως θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που προσεγγίζουν τέτοιου είδους παιχνίδια.
    Εντάξει έλειπαν αυτοί που έλειπαν αλλά εγώ είδα να τρώμε 4αρα από μια ομάδα που δεν γκαζωσε στο γήπεδο.
    Ξεφτίλα, τίποτα άλλο.
    Καλή ήταν η κοιλιά μέχρι τώρα, άντε να ξυπνάνε σιγά σιγά ορισμένοι.

    1. Ξεφτίλα ήταν όταν παίζαμε στα Ζωνιανά, όχι χθες.

      1. Ξεφτίλα και τότε ξεφτίλα και χθές

        1. Ξεφτίλα είναι να βλέπω τον ΟΦΗ να χάνει στα Ζωνιανά και όχι να χάνει από τον ΠΑΟΚ, ειδικά από την στιγμή που πήγε η ομάδα χωρίς 8 ποδοσφαιριστές. Εγώ την ξεφτίλα ξέρω να την ξεχωρίζω, εσύ μάλλον όχι.

        2. Ρε συ “fidi”, σε σένα και σε μερικούς άλλους σαν και του λόγου σου ταιριάζει αυτό που είχε πει ο Αλεξανδρινός ποιητής Καλλίνικος το 310 π.χ “ουδείς αχαριστώτερος του ευεργετηθέντος”.
          Τώρα όσον αφορά αυτό που γράφεις η ομάδα ξεφτιλίστηκε επειδή τελευταία κάποιοι παίχτες είναι ντεφορμέ και υπάρχουν και πολλοί τραυματισμοί, τι να πει κανείς. ΄Ασε λοιπόν το “να ξυπνάνε μερικοί σισά-σιγά” Οι φίλαθλοι του Ο.Φ.Η. είναι ξυπνητοί και το αποδεικνύουν στο GENTI-KULE όποτε παίζει η ομάδα εκεί. Αυτοί που χρειάζονται κάτι, είσαι εσύ και μερικοί άλλοι σαν και του λόγου σου. Γιαυτό σου προτείνω να διαβάσεις ένα άρθρο στο SPORT 24 που επιμελήθηκαν οι Σταύρος Καραίνδρος και Σταύρος Γεωργακόπουλος με τίτλο “Ο.Φ.Η.-the project”

      2. Απο οτι καταλαβενω μερικοι νοσταλγουν εκεινες τις χρυσες εποχες…Σας φεραμε μια δοιηκηση Νοικοκυρεμενη η Ομαδα δεν χρωσταει Ευρω και αντθετος επενδυει και μεγαλωνει ταχιτατα τις ακαδημιες .Διεκδικουμε ευρωπη μεχρι τελευαια αγωνιστικη..Ε τι θελεται ρε αλλο;; Δεν χορτασατε απο τα σκατα 20 χρονια;;;

        1. Φίλε μου θα λέμε και τα καλά αλλά θα λέμε και τα κακα όμως. Τώρα αν μερικοί θέλουν να ακούνε και να διαβάζουν μόνο καλά ας διαβάζουν επιλεκτικά.

        2. Από ότι φαίνεται όχι Χρήστο. Γιατί είναι διαφορετικό να διαβάζω κριτική και διαφορετικά σχόλια για τα οποία πραγματικά ντρέπομαι.

        3. αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα κανουμε κριτικη στα 12 γκολ που εχουμε φαει φετος απο τον παοκ σε 4 ματς.(3 γκολ ανα ματς)…

  6. Υ.Γ Βαρέθηκα να ακούω ότι θα δουλέψουμε πάνω στα λάθη που κάναμε.
    Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, ή δε δουλεύουν καθόλου στα λάθη και αυτά επαναλαμβάνονται, ή το λένε για να μας δουλεύουν. Γιατί από τότε που πιάσανε αυτή την καραμέλα πάμε από το κακό στο χειρότερο. Τουλάχιστον βρείτε τα @ρχιδι@ να πείτε ότι δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας ρε αδερφέ και κάνουμε τα ίδια ξανά και ξανά.

    1. τουλαχιστον οι υπολοιποι για εξαδα αλληλοεξοντωνονται και κρατιομαστε ακομα ζωντανοι,,,οσο για την ομαδα μας, η επιθεση μας τελειωσε, επαθε αφλογιστια..μαλλον οτι εβαλε, εβαλε,, μπορει τουλαχιστον να βαλει δυο γκολ ακομα, , ενα σε ατρομητο και ενα σε λαμια χωρις να δεχτει κανενα ? ιδου η απορια…

  7. ας αναψουμε 6 κερια στους υπολοιπους 6 διεκδικητες της εξαδας που κανουν οτι μπορουν για να μην μπουν στην εξαδα κι ας ειμαστε ευχαριστημενοι..η ομαδα σε ολο το δευτερο γυρο παει με τον αραμπα καιγοντας μαζουτ, και με τον ατρομητο δεν γελιεμαι, θα παθουμε εμφραγματα, μακαρι να διαψευστω, με τον μπαοκ χτες η τεσσαρα ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ για ομαδα επιπεδου οφη, να βαλει ο Θεος το χερι του να συνεχισουν να χανουν βαθμους οι υπολοιποι μπας και μπουμε εξαδα…οχι οτι θα κανουμε τιποτα εκει αλλα θα εχουμε την ικανοποιηση οτι η χρονια δεν πηγε χαμενη….θα πουν παλι καποιοι οτι αντι να ειμαι ευχαριστημενος που δεν επεσα ζηταω κι ευρωπη αλλα γιατι να μη ζηταω αφου απ τον σεπτεμβριο λεμε εδω μεσα οτι παιζουμε (παιζαμε) την καλυτερη μπαλα?

  8. Εγώ μίλησα καθαρά αγωνιστικά και ο άλλος λέει για διοίκηση. Μίλησα εγώ για ή εξέφρασα παράπονο για διοίκηση. Για την εμφάνιση θα ήθελα απάντηση και όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Επειδή έζησα όλη την εποχή Γκέραρντ θυμάμαι αξέχαστα μετά από μια ήττα εκτός έδρας αλλά δε θυμάμαι με ποια ομάδα παίζαμε. Βγαίνει λοιπόν και λέει στη συνέντευξη τύπου ότι “σήμερα παίξαμε σαν καφενείο στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο” . Μήπως κι αυτός τότε ήταν αχάριστος?
    Μάνο ντροπή σε εσένα που λες ότι ντρέπεσαι γι αυτούς που σε διαβάζουν. πραγματικά θέλω να μην ξαναγράψω ούτε να βλέπω το σάιτ σας.
    Γράφετε ένα άρθρο, αφήνεται ανοιχτά τα σχόλια και μετά λες ότι ντρέπεσαι γι αυτά που διαβάζεις.
    Δεν έχω να πω κάτι άλλο

    1. Είμαι ξεκάθαρος στις απαντήσεις μου. Ντρέπομαι όταν εξισώνονται καταστάσεις του παρελθόντος με το μέλλον. Δεν είναι προσωπικό, ούτε πικρόχολο το σχόλιο μου. Δεν μιλάω ποτέ κακοπροαίρετα σε κανέναν. Αφήνω ανοικτά τα σχόλια γιατί μου αρέσει η δημοκρατία και είμαι άνθρωπος που θέλω να συζητάω. Όμως δεν μπορώ να μην σχολιάζω και να μην απαντώ όταν διαβάζω μηνύματα τρέλας.

  9. ευτυχως ο βολος δεν κερδισε στο αγρινιο…δυστυχως βεβαια ισοφαρισε στο 96 και πηρε ενα βαθμο…παλι καλα…

  10. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια……
    Η υγεία στο διοικητικό και οικονομικό προφίλ της ομάδα μας, ξεφτιλίζεται από το αγωνιστικό ……..

    1. Πως ξεφτιλίζεται από το αγωνιστικό όταν η ομάδα ΟΛΗ την χρονιά είναι μέσα στα πλέι – οφ; Ντροπή.

      1. Από τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις του τελευταίου 3μηνου….
        Την ανικανότητα διαχειρίσεων παιχνιδιών , όταν αυτό απαιτεί το παιχνίδι με αλλαγές στο 70φευγα
        Τα συνεχόμενα πειράματα σε θέσεις παιχτων
        Το πολύ μικρο ροστερ με ρεζερβες που δεν είναι ούτε για β εθνικη
        Και το είχα πει πριν 2μηνου…… Φούσκα ήταν που ξεφουσκωσε

  11. Τα πράγματα είναι απλά, η ομάδα με 2 νίκες στο Γεντί Κουλέ επιστρέφει στην Ευρώπη μετά το 2007 και τη συμμετοχή της στο Ιντερτότο! Όλοι πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα στα δύο πιο κρίσιμα ματς της χρονιάς. Ο ανταγωνισμός είναι για τα πανηγύρια, μόνοι μας έχουμε βγάλει τα μάτια μας μέχρι στιγμής και δεν έχουμε ήδη κλείσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ, ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ!

    ΟΜΙΛΟΣ, ΟΜΙΛΟΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΟΛΗ Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five − one =