Η τρέλα πάει στο Ηράκλειο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ναι οκ, σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει ο ΟΦΗ και με τέτοιο σκορ αλλά μήπως υπάρχει μια υπερβολή; Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει εποχές εσωστρέφειας στον ΟΦΗ. Πραγματικού μαρασμού και διχασμού που ξεκινούσε βέβαια από το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε την ανάλογη δυναμική για να χτυπήσει αυτό το φαινόμενο. Και όταν δεν υπάρχουν τα ανάλογα θεμέλια τότε εύκολα γκρεμίζεται το οικοδόμημα. Αυτό πλέον δεν συμβαίνει στον ΟΦΗ. Η εσωστρέφεια είναι ένα συναίσθημα του παρελθόντος που πλέον δεν βρίσκεται αλλά ούτε και αναπτύσσεται ανάμεσα μας.

Ο τωρινός ΟΦΗ έχει βάσεις, έχει όμως μια σοβαρή ιδιοκτησία που σε συνάρτηση με την διοίκηση που βρίσκεται μπροστά, τέτοιου είδους φαινόμενα τα σβήνει και τα διαγράφει πριν καν εμφανιστούν. Πρέπει όμως να πω κάτι εδώ για αρχή: Ο κόσμος του ΟΦΗ εμπιστεύεται και δίνει και την ψυχή της για τον τωρινό ΟΦΗ. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Είναι μια πραγματικότητα.

Όμως αυτό που δεν λείπει ανάμεσα μας είναι η τρέλα. Και πρόκειται για τρέλα όταν μετά από ένα ματς όπως αυτό της Τούμπας βλέπω να ασκείται τόσο έντονη κριτική. Ναι, σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει τον ΟΦΗ να χάνει με 4-0, δικαιολογώ στον απόλυτο βαθμό την κριτική που μπορεί να γίνει όμως αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτό το πανηγύρι των τρελών.

Γιατί για αυτό πρόκειται. Ένα πανηγύρι των τρελών που εκπορεύεται μέσα από τα social media και που φτάνω στο σημείο να διαβάζω ντροπιαστικά σχόλια από οπαδούς του ΟΦΗ για την ίδια τους την ομάδα. Γιατί περί ντροπής πρόκειται όταν οι ίδιοι οι οπαδοί του ΟΦΗ βγάζουν στο κλαρί την ομάδα τους με αποτέλεσμα τα δικά τους σχόλια να χρησιμοποιούνται ως “όχημα” ειρωνίας και χλευασμού από τους απέναντι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Μάνο, η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο, σε αρκετές περιπτώσεις, εμπεριέχει μια υπερβολή. Αυτή η υπερβολή μεταφράζεται είτε σε επευφημίες είτε σε κριτική. Έτσι είναι παντού, όχι μόνο στον ΟΦΗ. Μάλλον, για να το πω σωστότερα, έτσι είναι όταν μιλάμε για ομάδες που έχουν ιστορία, κόσμο και φιλοδοξίες. Κανείς δε θέλει το κακό της ομάδας του. Στην προκειμένη περίπτωση, αρκετοί από εμάς δεν μπορούν να δεχτούν τέτοιες “σφαλιάρες”, όπως την προχτεσινή. Γιατί; Γιατί δε θεωρούν τον ΟΦΗ τόσο κατώτερο μέγεθος από τον ΠΑΟΚ ή τον κάθε ΠΑΟΚ. Καλό είναι, λοιπόν, εκεί στην ομάδα να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίρνουν με ελαφράν την καρδίαν τέτοια αποτελέσματα, δηλώνοντας ότι “δεν έγινε και τίποτα”, “προχωράμε μπροστά” και άλλα τέτοια. Πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιες εμφανίσεις πειράζουν τον κόσμο και δεν υπάρχουν δικαιολογίες είτε παίζεις με ελλείψεις είτε όχι. Μεγάλη ομάδα πρέπει να δείχνεις ότι είσαι (ή έστω ότι θέλεις να γίνεις) σε κάθε περίπτωση. Και να ζητάς παραπάνω απ’ όσα πραγματικά μπορείς. Και αυτό όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά για το καλό το δικό σου πρωτίστως.

  2. Δυστυχως αυτο το αντιμετωπιζουμε απο την αρχη της σεζον. Κατατασσω τον εαυτο μου στους 100% υποστηρικτες του projekt που θα χαιρεται και θα χειροκροταει ομαδα και αντιπαλο για την μπαλα που επαιξαν. Θυμαμαι χαρακτηριστικα τα παραπονα και τα σχολια προς το προσωπο του Σιμου και των ποδοσφαιριστων μετα απο τα ματς που χασαμε. Αν βγουμε Ευρωπη, που ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο ολοι αυτοι θα υπερασπιζονται με σθενος τον προπονητη και τους παικτες. Μεχρι την επομενη στραβή ίσως;;;; Οτι και να γινεται εγω ξερω οτι πλεον μπορω να παρω μικρο παιδι στο γηπεδο και να του διδαξω αυτο που πραγματικα εχει σημασια, δηλαδη να βλεπει μπαλα για 90 λεπτα και μετα να ζει την ζωη του χωρις να επηρρεαζεται απο αυτο, πραγμα που η δραση της διοικησης τα εχει καταφερει. Αλλα ειπαμε ρε παιδια ενα ενα τα βηματα, θυμηθειτε που ημασταν περυσι τετοια εποχη. Εγω πιστευω οτι θα παμε play off και μακαρι και εκει να εχουμε καλη πορεια! Ζητω ο ΟΦΗ!!!

    1. οχι, λαθος..αν βγουμε ευρωπη, εγω δεν θα κανω τον σιμο μουρινιο ουτε τον μπραουν ροναλντο, απλα θα πω, οτι ΑΞΙΖΑΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ 5 ΠΡΩΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΣ..δηλαδη, μετα τους 5 πρωτους το χαος… αν οι θεσεις ηταν 5 και οχι 6, δεν θα πηγαιναμε ευρωπη με τιποτα… στο χερι μας ειναι του χρονου και αυτος πρεπει να ειναι ο στοχος μας, να πλησιασουμε τους 5 πρωτους….

      1. δεν ειπα οτι ο Σιμος πρεπει να αντιμετωπιστει ως Μουρινιο. και βεβαια η ομαδα αξιζει την ευρωπη γιατι παιζει ωραια μπαλα. αλλα το νοημα ειναι αλλο, πως το ποδοσφαιρο δεν εχει αυτοσκοπο την νικη και αυτο θα το βλεπουμε Μπουση θελοντος για τα επομενα χρονια, οπου επιπλεον νομιζω πως θα εχουμε και ακομη πιο καλη ομαδα. Οσο για τον προπονητη ειναι καλος, μορφωμενος, ηθικος και πανω απο ολα εχει μελλον να γινει ακομη καλυτερος. Το καλυτερο σε αυτη την ομαδα ειναι οτι δεν πορευεται με το αν αλλα με το τι συμβαινει τωρα και ελπιζω στο τελος να εχει πετυχει το στοχο της.Ζητω ο ΟΦΗ!!!

  3. Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ καθόλου γιατί χάνουμε τη στοχοπροσήλωση που είναι η είσοδος στην εξάδα. Ασφαλώς και όλοι υποστηρίζουμε το πρότζεκτ που είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό όμως που συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ δεν μ’ αρέσει και για μένα μικραίνει την ομάδα. Ελπίζω να περάσουμε στην εξάδα και να δούμε άλλα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και ελπίζω εκεί να καταλάβει και ο ΠΑΟΚ ότι τα ματς με τον ΟΦΗ δεν είναι φιλικά. Το ότι οι φίλαθλοι έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους αυτό δεν λέει τίποτα. Με τους φιλάθλους όλων των ομάδων έτσι έπρεπε να ήταν οι σχέσεις. Σε κάποια άλλη χώρα ίσως σε ένα άλλο κόσμο. Φέτος στα 4 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ έχουμε φάει 12-13 γκολ και κάναμε τον Λάμπρου από παιδί άντρα. Για εμένα που είμαι οπαδός και όχι σπορτσμαν αυτό είναι ντροπή και τίποτα άλλο. Ασφαλώς και στηρίζουμε την ομάδα και την διοίκηση ασυζητητί. Αυτά τα συννεφάκια ελπίζω στο μέλλον να εξαλειφθούν και αυτά,

    1. pπολυ σωστο σχολιο, συμφωνω 100%

  4. Αισθάνομαι ότι πρέπει να σου ζητήσω συγγνώμη (Μάνο Σαρρή) διότι ήμουν επιθετικός και γκρινιάρης απέναντί σου στο livechat κατά τη διάρκεια του αγώνα, μια γκρίνια όμως που πήγαζε από τις ανοησίες της άμυνας που πολλάκις έχουμε δει μέσα στη χρονιά. Όχι ότι αλλάζω στάση και άποψη σχετικά με την άμυνά μας, αλλά επειδή λίγο αργότερα κατάλαβα ότι είχες να αντιμετωπίσεις και όλους αυτούς τους “χρήσιμους ηλίθιους” (για κάποιους) μαζί με τη δικιά μου γκρίνια. Επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι τον ίδιο βαθμό γκρίνιας θα είχα ακόμα κι αν χάναμε 1-0, με το πρώτο πέναλτι και μετά από απόκρουση αυτού.

    1. Δεν χρειάζεται να ζητήσεις καμία συγνώμη Mnemo. Εγώ πρέπει να ζητήσω συγνώμη για την αντίδραση μου γιατί η αλήθεια είναι ότι χάνω την ψυχραιμία μου με αυτούς που αναφέρεις. Οπότε, την επόμενη φορά πρέπει να είμαι και να παραμείνω ψύχραιμος. Θενξ.

  5. Μεγάλο λάθος αν βγούμε φέτος Ευρώπη μιας και θα πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία τέλη Μαΐου και οι παίχτες θα σκάσουν μετά τα Χριστούγεννα.
    Φέτος είναι ευκαιρία να ξεκινήσουν μια σωστή προετοιμασία τον Ιούλιο και με τις προσθήκες να φτιαχτεί μια ομάδα που να γ@&$ει στο πρωτάθλημα.

    1. ενταξει, να μη βγουμε ποτε ευρωπη για να μη σκανε οι επαγγελματιες παικτες μας…

      1. Oi δημοσιογραφοι δεν κανουν κριτικη απο συμφερον.αρα εμεινε να το κανουν καποιοι φιλαθλοι που οι κακοηθεις τους λενε ολυμπιακους και διαφορα αλα.εμενα δεν μου αρεσει με τον παοκ γενικα φετος 12 γκολ.4 σε ενα ημιχρονο.πεναλτυ γελοια.κατι φταιει.τι;η αμυντικοι.και ο προπονητης πυ δεν διαβασε τον αντιπαλο στο ημιχρονο και η ομαδα κατερευσε ο αντιπαλος προπονητης του εκανε ματ.αν οι φιλαθλοι δεν φωναξουν οτι χρειαζονται 2 αμυντικοι και ενας επιθετικος ποιος θα φωναξει.3 σεζον η διοικηση δεν μπορει να βρει παικτες .κολησαν το καλοκαιρι στον ιρανο τωρα στον ισπανο.αν η διοικηση εκανε μεταγραφες η ομαδα θαταν 3 οχι ητες με βολο και με παναιτωλικο…..λεφτα υπαρχουν .φιλαθλοι υπαρχουν .προεδρος υπαρχει.δημοσιογραφοι και διοικηση δεν υπαρχει

        1. ναι, δεν καταπινονται ευκολα 4 ηττες, 12-1 γκολ απο τον παοκ σε 4 ματς, στη ζωη δεν μετραει μονο η επιβιωση αλλα και η αξιοπρεπεια και ο εγωισμος με την καλη εννοια …αν δεν ενοχλει καθολου τη διοικηση αυτος ο διασυρμος, ενταξει, οκ… ελπιζω, αν μπουμε εξαδα και ξαναπαιξουμε με τον παοκ, να παιξουμε σαν αληθινος οφη κι οχι σαν το φαντασμα του

        2. Με την φράση “διοίκηση δεν υπάρχει”, το αποτελείωσες. Αυτή η πρόταση αρκεί για να μην δώσω σημασία στο σχόλιο σου. Μια διοίκηση που έχει Μπούση, Πουρσανίδη, Σαμαρά και εσύ λες “δεν υπάρχει”. Οκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 5 =